Asigurare RCA

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Am inteles, ai dreptate nu era dupa 17, era dimineata.

    Comment


    • Nu conteaza ora neaparat . poate dura o zi sau doua. Important este sa ai toate documentele necesare ptr aprobarea transferului ptr ca cei dela cedam sa fava modificarea clasei

      Originally posted by Fanez View Post
      Asa e. Cateodata masina mai pleaca la plimbare ca se plictiseste in parcare si daca nu e atenta, mai buseste vreuna. A mea era cuminte, facea cateva ture in jurul blocului, nu pleca prea departe de casa. Ce logica are sa fie pe masina? Asta e o alta gaselnita sa-ti ia niste bani aiurea dar legal.

      via Tapatalk
      Motivatia este urmatoare. O masina parcata neregulamentar lovita de alta in mers duce la un dosar de culpa comuna. Se considera ca daca a fost pusa in acea pozitie, incurcamd circulatia are o parte de vina. Daca ar fi in parcare ar fi totul OK.
      Last edited by Lucian_2011; 23 July 2016, 08:55. Reason: Automerged Doublepost

      Comment


      • Conteaza ora ca daca esti in afara programului si nu e nimeni care sa faca procedurile, cum faci?

        via Tapatalk

        Comment


        • Originally posted by mp74 View Post
          ”masina e un lux” ? .... am ajuns să gândim COMUNIST ? ...În curând și a avea SMARTPHONE sau LAPTOP va fi declarat LUX ? ... ați auzit recent că și TRENUL e un LUX ? Eu zic că mașina , mai ales în orașele mari cu distanțe de zeci de km, mașina nu e nici pe departe un lux. DA, e un lux dacă tu vrei mașină de peste 20.000 euro, atunci LUX să fie !... ăia nici nu au forumuri de discuții... la ăia totul se rezolvă pe bani ... noi aici suntem loganiști ... chiar vă simțiți luxoși în Logan ? E o mașină OK, dar până la LUX ... oho... . .
          Totuși asigurarea ar trebui să fie per șofer nu pe mașină și să fie taxat șoferul dacă greșește.

          La șoferi experimentați ce nu au avut incidente deloc:

          1 .pe mașină nouă, deși e nouă și mult mai sigură, asigurarea e MARE = cazul cel mai defavorabil.

          2. Ai un hârb vechi , mașina nu mai are cum să fie la fel de sigură și de la vechime și de la tehnologie : asigurare mică DAR riscuri mai mari în realitate.


          Cand afirmati ca asigurarea este pe soffer va ganditi la toate aspectrle? Va dau doar 2 exemple
          1 intr-o familie avem 3-4 soferi (tata, mama si fiul sau fii) si o singura masina. E normal sa se plateasca 4 (PATRU) polite pentru o singura masina?

          2 te angajezi sofer pe TIR. Atunci patronul iti spune sa fii cu polita RCA personal. Stiti ca o polita pe un cap tractor poate ajunge la 10.000 lei pe an? Asta fara daune.

          Si mai este un caz l
          Am firma si pe masina mea TIR sau autobuz lucreaza 3 soferi in ture. Asta inaeamna ca voi plati ptr acea masina 3(TREI) polite de 10000 lei. Adica 30.000 lei ( adica 300 MILIOANE).

          Comment


          • polița de asigurare este pe mașină, dacă era pe sofer nu mai trebuia să transferi bonus malus-ul la achiziționarea unui autovehicul nou nu?

            Comment


            • Părerea mea ... Șoferul e cheia problemei

              1. Responsabilitatea șoferului trebuie taxată, nu are mașina nici o vină, deci da, cine dorește să conducă o mașină să fie asigurat pentru că EL poartă vina în cazul unui accident. Tot fiecare individual și-a luat și permisul, deci de ce să nu fie asigurat ? Repet , nu mașina e de vină la accidente, omul este. Acum că plătești o asigurare mai mare pentru o mașină deja reparată vi se pare ok ?
              Cheltuielile familiale și le face fiecare cum crede de cuviință, dar dacă unul din familie este mai păgubos pentru toți... la anul poate să nu mai conducă ... sau nu ? Sau dacă va conduce mașina altuia ... nu e normal să i-o repare din asigurarea proprie dacă îi produce aceluia o pagubă ?
              În prezent se taxează proprietarul mașini care e foarte posibil să nici nu aibă permis. Ce vină are proprietarul ? Că s-a încrezut în șofer ?
              Trebuie taxat șoferul pentru că vina o poartă el.
              Așa se vor selecta natural Șoferii ... de cei care nu prea știu să conducă ... deși au permis.
              Dacă mai vrea să conducă și deja a făcut accidente, va plăti mai mult pentru că a DEMONSTRAT că nu este suficient de bun ca șofer.
              Evident DACĂ anul următor nu face accident îi poate reveni polița de asigurare la normal ... SAU PESTE 2 ANI ?
              Azi dacă același șofer care primește permisul și face accident cu altă mașină ... iar plătește proprietarul mașinii și șoferul doar poate face pauză la permis ... dar de plătit va plăti anul următor mai mult TOT PROPRIETARUL !
              Apropo, a fost normal să ia fiecare PERMIS ? .. .de ce nu a fost suficient să ia unul pentru toți ? Pentru că responsabilitatea o poartă CEL CE CONDUCE MAȘINA ! ... Așa ar trebui să fie și la asigurare.

              2 Asigurarea pe mașină la firme oricum trebuie să rămână pentru că, așa cum spuneați e foarte mare să fie plătită de șofer. DAR , dacă și Șoferul ar fi penalizat dacă ar avea accidente cu o asigurare mai mare cred că e un lucru benefic și pentru șofer ( pentru că l-ar forța să fie mai prudent ) și pentru patronul firmei de transport care ar sta în dubiu să ia un șofer cu multe accidente la activ ( lucru care acum nu e taxabil pecuniar către șofer deși apare în istoricul respectivului șofer). Să nu-mi spuneți că ați angaja un șofer cu mai mult de 5 daune în ultimul an cu dragă inimă.

              3. Compensarea de plată de daune ar trebui împărțită între valoarea asigurată de patronul firmei și valoarea asigurării plătită de șofer. Atunci ar fi echitabil pentru că ar stimula ambele părți să fie cointeresate direct.

              Nu am inclus aici accidentele produse din cauze tehnice în care nici șoferul, nici patronul firmei de transport nu au vreo responsabilitate directă.
              În acel caz responsabilitatea daunelor va fi DOAR a firmei de asigurări.

              Aici este un forum și nu spunem lucruri ca să supărăm pe cineva, puteți să acceptați sau nu ce spun alții, dar e bine să discutăm, poate cineva ”ne vede” și mai se schimbă ceva în mica noastră Românie .. .sau nu ?
              Last edited by mp74; 23 July 2016, 11:04.

              Comment


              • Originally posted by Fanez View Post
                Asa e. Cateodata masina mai pleaca la plimbare ca se plictiseste in parcare si daca nu e atenta, mai buseste vreuna. A mea era cuminte, facea cateva ture in jurul blocului, nu pleca prea departe de casa. Ce logica are sa fie pe masina? Asta e o alta gaselnita sa-ti ia niste bani aiurea dar legal.

                via Tapatalk
                Parerea dvs e obiectiva si corecta, dar e mai greu de aplicat. Proprietarul trebuie sa fie responsabil cui ii da masina daca un alt sofer face accident e vinovat ca ia incredintat-o . in ceea ce priveste masinile pe firma atunci nu tot soferii sunt vinovati, deci polita sa aiba alt statut? Stiticate masinide firma circula? De doua ori mai multe ca a persoanelor fizice
                Last edited by 77sky; 23 July 2016, 23:51.

                Comment


                • e produsul lor pe care ți l-au dat ”pe încredere”

                  ”Proprietarul trebuie sa fie responsabil cui ii da masina daca un alt sofer face accident e vinovat ca ia incredintat-o .”
                  ... dacă ați fi într-o situație de împrumutat mașina și a-ți păți să vi se avarieze nu ați gândi sigur la fel !
                  Cel ce-ți dă mașina îți dă acordul de FOLOSIRE, nu de AVARIERE, nu ?

                  Făptașul trebuie să plătească.

                  O mică glumă : dacă te căsătorești ... și-l ”avariezi” pe partener
                  sunt de vină socrii că ți-au dat partenerul ?
                  ... păi sunt de vină : că e produsul lor pe care ți l-au dat ”pe încredere”
                  Last edited by mp74; 23 July 2016, 14:19.

                  Comment


                  • Tot in gluma: partenerul e major si accepta el casatoria nu e fortat de parinti. Nu imi aduc aminte un ofiter de stare civila sau preot care intreaba socrii daca sunt de acord cu casatoria. Gresesc?
                    Last edited by 77sky; 23 July 2016, 23:50.

                    Comment


                    • Doresc tuturor să nu ajungă să ”beneficieze” de RCA !!!

                      Nu greșiți total.. .doar că sunt și cazuri în care partenerii sunt forțați. Eu doar făceam apropoul de responsabilitate .

                      Și apropo ... așa s-ar evita asigurarea la asiguratori ”ieftini” că ai fi conștient că nu se merită ... dar acum ... dacă asigurarea OBLIGATORIE pe mașină nu repară mașina ta ci a altuia ... pe mulți îi determină să se asigure cât mai ieftin posibil și pe nimeni nu interesează faptul că asiguratorul este ”OK” și poate să rezolve dauna din accidentul făcut de el.
                      D-aia ne și merge așa : responsabilitatea e plasată cât mai departe de făptaș.

                      Doresc tuturor să nu ajungă să ”beneficieze” de RCA ... din partea altuia.

                      Comment


                      • Daca suntem obiectivi asa ar fi corect. Polita sa se faca pe sofer.dar e greu de aplicat.

                        Comment


                        • E greu de facut niste reglementari normale si logice, in schimb e foarte usor sa gasim gaselnite (unele motivatii sunt chiar absurde) ca sa scumpim, sa crestem pretul, sa luam gramezi de bani aiurea.

                          via Tapatalk

                          Comment


                          • Dupa Astra, urmeaza...Carpatica.
                            Cam tarziu, dar asta e.
                            Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

                            Comment


                            • Am RCA la carpatica...
                              Last edited by IancuMIC; 27 July 2016, 19:51. Reason: Fara quote la ultimul post.

                              Comment


                              • După Carpatica cred ca urmează Euroins, dar probabil va scăpa ca au scumpit polițele rca, mai mult decât la Allianz. Cei care au la Carpatica ar fi bine sa își facă alta poliță, sa nu mai fie despăgubiți de fondul de garantare, la care cotizam. Mulții au făcut la carpatica, ca e mai ieftin, chiar dacă știau ca este cu un picior în groapa.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google