Ati Satisfacut Stagiul Militar?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #91
    Originally posted by mr.K View Post
    Voi sunteti nostalgici, observ.

    Am "servit patria" la o brigada de rachete operativ-tactice, SCUD-B .
    Erau doar 2 in tara, deci sunt 50% sanse sa nimeriti unitatea.
    La Tecuci; azi am trecut pe acolo.
    Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

    Comment


    • #92
      Pai la Ineu mi s-a parut prea departe.

      Comment


      • #93
        E, am facut si eu armata..., la Campeni, teoretic Vanatori de Munte, Bateria Tunnuri 76 mm-parca, iar practic am fost primul ciclu de instructie pentru Paza si Obiective Speciale. Am vazut tunul de 2 ori la remiza, cand ne-au pus sa-l stergem de praf.. unu din colegi bagase un deget in nus' de orificiu si a tras de o sfoara, de i-a percutat degetul
        Am plecat in armata asa cum pleci in vacanta... Tocami ce dadusem bacul (1997) iar in armata urma sa plec la toamna ( o amanasem - eram inca la scoala cand venise ordinul). Asa ca vazand bacul luat, mai departe la facultate nu m-a dus capul sa merg atunci (am mers in 2003 - m-au impins altii ....) si pt 3 luni nu ma angaja nimeni.
        Deci plecat la CMJ Brasov si intreb, locuri libere mai aveti? (deja ciclul era inceput de 2 sapt.) Zice da, 2, la Ploiesti si la Campeni.. (zic asta e tampit, a vrut sa zica Campina)... Asa m-am ales cu Campeni crezand ca este Campina - mai aproape de casa. Dupa inmanarea ordinului am vazut ca scrie judetul Alba (ajuns acasa dai si cauta pe harta unde este Campeni... cam 300km de BV)...
        Atunci ma gandeam, las ca fac perioada mai departe de casa si restul armatei ma aprope de Bv - asa se auzea. Ehe dupa perioada tocmai ce aflasem ca urma sa plec la nus ce depozit, pe la Muntele Mic, pentru paza/garda. Asa ca intre timp facandu-mi niste relatii, am reusit sa nu mai plec ci sa raman pe loc pana la liberare, instruind 2 cicluri pt paza...
        M-am luat cu povestitul... scuze!
        ex Dacia Logan Preferance 1,5dci E3/03-2006-->08-2012(76.100km) BV 29 --H

        Comment


        • #94
          Si n-ati tras niciun proiectil cu obuzierul ala?
          Pff, saracie maxima in armata si apoi voiau oameni instruiti.

          Adevarat ca nici cei din unitatea mea nu aveam vreo sansa sa lansam un SCUD la cat costa + lipsa poligonului (in Rusia nu ne mai primeau, ca alesesem calea Vestului ). dar in 2 saptamani am topit 3 camioane de munitie pentru tun, 3 calibre diferite.
          Daca pe timp de pace mi s-a parut obositor sa bubuim toata ziua, cred ca razbelul e tare nasol, cand faci asta in timp ce trag si altii in tine.
          Last edited by mr.K; 13 November 2016, 20:32.

          Comment


          • #95
            La Malina, faceati exercitii de tragere?
            ...
            Pentru ca tot ne-am luat cu povesti, am sa va povestesc o faza, una din multe altele.
            Cel mai grav pentru un operator de statie, era sa nu "vada" sau sa piarda o tinta; avion. In general erau curse regulate, a caror curs il stiam; problema aparea atunci cand aparea un zbor de care nu stiam; Comandamentul AA stia de el, dar voia sa vada daca noi il "vedem".
            Intr-o duminica, sef de tura era un lt. major care ratase de vreo 3 ori inaintarea in grad. Dupa amiaza o punem de o miuta; lentmajorul era mare amator de fotba. La un moment dat, acesta ii spune unui operator care era de "tura" pe o statie si care avea cheile de la sala cinema, de unde se pornea statia de amplificare; "opreste dreaq staia asta ca si asa merge degeaba". Care isi mai aminteste, duminica dupa unda vesela, incepea un program de muzica aiurea de inteles.
            Tipul ala, care era pe o statie cu raza mica de actiune, deci fara tinte in general, a crezut ca vorbea de statia de radiolocatie. Dupa ce a oprit-o, in max. 5 minunte, a inceput...dezastrul, adica alarma. Cei de la Comandament au "vazut" ca statia care era in grafic, s-a oprit fara ca ei sa fie instiintati.
            Pana seara eram toti cu echipament de razboi, pregatiti de deplasare; am stat asa pana pe la miezul noptii dupa care s-a dat "incetarea".
            Cand am trecut in rezerva am fost la un sprit cu cateva din cadre, printe care si lentmajorul. Facea haz de necaz, uitandu-se la operatorul care i-a anulat promovarea; uite si la asta care mi-am mancat o stea; sa dai de baut sa te uit.
            Last edited by IancuMIC; 13 November 2016, 21:12.
            Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

            Comment


            • #96
              La Malina erau tragerile.
              Last edited by mr.K; 13 November 2016, 21:17.

              Comment


              • #97
                Armata... locul unde am experimentat umilinta, unde persoana devine robot iar prostia este la ea acasa.
                Nu stiu cum era la B.D. dar la noi in companie erau adunati toti cei care faceau probleme ,(inclusiv persoane care dupa ce au fost la B.D.isi continuau stagiul militar) ptr.ca aveam un comandant foarte sever. Doamne fereste ce specimene mi-a fost dat sa vad.
                Nu voi uita niciodata prima zi de armata.
                Avusesem pile, urma sa plec cu fratele meu impreuna sa facem armata si visam sa nimerim intr-un loc dragut unde eventual sa putem juca fotbal. Tatal meu ne-a dus la un batran pensionar din armata care ne-a pus in fata o lista cu orasele unde am putea satisface stagiul militar. Si ne-a lasat sa alegem...si am ales, la Otopeni ca e aeroport si trebuie ca e un loc misto !... REA ALEGERE.
                Era o superba zi de toamna 18 septembrie aveam 19 ani (impliniti cu o zi inainte) si o stare de spirit foarte optimista. Am ajuns in Bucuresti cu trenul, apoi la Otopeni. Am fost adunati si dusi la o U.M. de transmisiuni langa scoala de ofiteri de securitate. Frumoasa unitate, era totul ordonat si ingrijit, masini de armata cu statii radio, tot felul de antene si binenteles un teren de fotbal. Eram fericit, ajunsesem unde am visat.
                Un tip la o masa ne repartiza mai departe dupa ce ne intreba de sanatate, studii si alte chestii.
                - Voi doi, U.M. 01829 compania a doua, treceti in grupul acela urmeaza sa vina camionul sa plecati.
                Si am plecat, si am mers si am tot mers si am iesit din oras, apoi din civilizatie, apoi am intrat intr-o padure si am mers si am tot mers, apoi am oprit si am trecut de o bariera cu santinela. Deja imi faceam griji, am trecut de bariera si am mai mers o bucata de drum, eram ingrijorat dea binelea. Si am ajuns la unitate, am trecut de poarta si am ajuns in fata unui platou unde am coborat. Soarele disparuse si un peisaj sumbru ii luase locul. Aveam in fata un bloc cenusiu cu cateva geamuri deschise. Nici tipenie de om, de jur imprejur doar padure, si in curte alte cateva cladiri si niste ridicaturi ciudate de pamant ca niste imense morminte. Primul gand care mi-a venit a fost: - Doamne, am ajuns in iad ! Si din pacate asa a fost. Dintr-o incapere cu geamul deschis sa ausit un tipat parca inuman, de om nebun:
                - "AU VENIT BIBANIIII !" si apoi un cor de urale.
                Last edited by merlasviorel; 14 November 2016, 13:24.
                Daca o problema se poate rezolva atunci nu trebuie sa te stresezi, daca nu se poate rezolva atunci chiar nu are rost sa te mai stresezi.

                Comment


                • #98
                  Ce n-am inteles eu vreodata e faptul ca niste soldati abuzati pot deveni mai buni.
                  Un soldat instruit si antrenat e un soldat bun.

                  Bine, cred ca atata geometrie n-am facut in tot liceul cat am facut la balistica in armata.

                  Comment


                  • #99
                    la noi din cauza geometriei predata in armata s-a constata ca daca rasucesti teava la 90 de grade, din cauza arcului de parabola pe care-l descrie glontul in planul tevii pustii, ai sanse sa tragi dupa colt. la "geniile" armatei romana, gravitatia actioneza pe planul teava-pat arma, nu mereu vertical cand au realizat idiotenia, au dat-o ca asa scrie in regulament. al dracu regulament militar, cum nu se supune el legilor universului. si altele, cate si mai cate. dupa 3 saptamani de armata, orice zicem, se termina cu "fir-ati voi de ingineri, ca va alerg de va ia dracu". pt ca asta e nivelul in armata...
                    Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                    Comment


                    • Oricum subofiterii aveau boala pe d'alde noi, 'ntelectualii. Da' era unul dintre noi cu pila mare la comandamentul de la Buzau, asa ca ne durea-n focos.
                      Last edited by mr.K; 14 November 2016, 14:59.

                      Comment


                      • Primele trei lunii au fost cele mai grele, perioada de la inceput pana la revolutie.
                        Am bagat atata instructie incat am devenit robotici, tot tacamul: lupta la baioneta, cu masca pe figura, cu completul chimic. Dupa amiaza plecau cadrele si ramaneam cu veteranii: batjocura, umilinta, noaptea alarme peste alarme, va dau cuvantul meu ca la un moment dat cand era intre zi si noapte nu mai stiam daca e dimineata sau seara.
                        Ma pornea sangele pe nas spontan, de epuizare si subnutritie.
                        Cand aveam program de teorie la sala adormeam instant iar la apel adormeam in picioare.
                        Cand primeai un ordin trebuia sa-l executi fara discutii indiferent ce era, tin mite ca odata a trebuit sa spal marmidele de la bucatarie si cand am cerut o carpa m-i sa spus: te descurci ai un minut sa te apuci de treaba. Si m-am descurcat, am gasit o pereche de ciocapi intariti la gunoi si intr-un minut spalam marmidele. Vreo doua zile nu am mancat decat paine. Apropo de hrana o data am primit paine care avea doar coaja iar in interior era un aluat lipicios si acru. In seara aia sa iscat o bataie cu paine in sala de mese pe cinste, pe tavan si pereti era tot un aluat.
                        Alta data am primit la masa carne de oaie care avea culoare albastra. In camera unde se tineau carnurile era un sobolan imens care cand intram acolo mergea agale dupa frigider si se urca la locul lui. ii ramanea coada afara atarnata dupa frigider.
                        Daca o problema se poate rezolva atunci nu trebuie sa te stresezi, daca nu se poate rezolva atunci chiar nu are rost sa te mai stresezi.

                        Comment

                        Working...
                        X
                        Anulare DPF
                        Politica de Securitate Google