Consum Logan 1.4 MPI

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Luni dimineața trebuie să merg până la Deva și-o să văd cu ocazia asta ce consum o să scot la drum întins.
    M-am născut cu prea puține degete mijlocii în raport cu lumea în care trăiesc.

    Comment


    • Am mers ieri seara cu mașina 17 km pe drum acoperit cu zăpadă și gheață, nu am mers mai mult de 30-35 km/h și maxim treapta a 3-a. Astăzi am încălzit 3-4 minute mașina când am pornit și am mai efectuat încă 42 de km ,cu 3-4 opriri același drum,aderență ok,în condiții de iarnă ,drumul lejer și am mers ceva mai tare în special cu treapta a patra. Per total am mers 59 de km ,viteza medie 33 km/h, consum mediu 6,9 l. Am rămas plăcut surprins de acest consum în aceste condiții.

      Comment


      • E bun consumul.

        Comment


        • Chiar foarte bun (si viteza medie imi pare destul de mare...)

          Comment


          • Bun consumul. Daca ai resetat inainte de plecare ala e consumul real: 6,9 litri in 59 de km parcursi.

            Comment


            • La întoacere azi ,am mers cu max 50-60 ,am avut un pasager ,început de a patra cam 1700-1800 rpm( în mod normal nu merg sub 2000 rpm),drum foarte liber ,evitat frâna pe cât posibil,iar opririle au fost la câteva magazine
              LE: Da, l-am resetat

              Comment


              • Al meu Sandero 1.4 MPI mananca 5,5% extra-urban, dar in oras e jale mare. Imi mananca 11,4%. Nu reusesc in niciun fel sa il fac sa scada. Am condus mai sportiv, mai linistit, mai subturat(stiu ca nu e bine), dar nimic. Am testat toate tipurile de benzina normala si premium de la aproape toate benzinariile. Si nimic. Singurul moment cand am reusit sa scot 9,6 a fost cand erau afara 24 de grade.
                Dupa aproape 2 ani(cumparata SH) m-am resemnat. Alimentez numai Benzina Extra 99 de la Petrom(se simte mai bine) si schimb vitezele pe la 2700-3000 in asa fel incat sa nu scada turatia sub 2000.
                Insa, cum spuneam, in afara orasului este excelenta. Am facut un drum Iasi-Arad(aprox 750 km) si mi-a consumat 5,1% verificat la pompa si fara sa o menajez.
                Tind sa cred ca e de la stilul meu de condus. Un sfat mi-ar fi de mare folos.

                Comment


                • Pe acolo e consumul in Iasi, 10-10,5%.
                  Pune benzina de 95, intotdeauna cu aia de 99 mi-a ars mai mult carburant.

                  Comment


                  • Originally posted by ionutkeny View Post
                    Al meu Sandero 1.4 MPI... ...Alimentez numai Benzina Extra 99 de la Petrom(se simte mai bine) si schimb vitezele pe la 2700-3000.
                    Un motiv (doua intr-unul) sa-ti consume peste 11.
                    Logan 1.4 consum urban (Bucuresti) intre 9.6 si 11.4. Asa face toate.

                    Comment


                    • Al meu 1,4 „suge” cam 8-8,5 l în urban pe timp de vară. Iarna e mult mai lacom (până la 11-12 l).
                      În regim extra-urban am scos și eu între 5,5 și 5,8 l vara și 7-8,5 l iarna.
                      M-am născut cu prea puține degete mijlocii în raport cu lumea în care trăiesc.

                      Comment


                      • Cand am fost ultima data la reprezentanta, domnul respectiv m-a intrebat cu ce alimentez. Dupa ce i-am raspuns, m-a sfauit sa evit benzina de la Lukoil si de la Petrom. Mi-a spus ca au ajuns masini in service din cauza benzinei de la cele 2 companii. Personal, mi-a spus ca el alimenteaza cu Mol 95. Mi-a spus ca e cea mai ok.
                        De acum cred ca am sa alimentez cu Mol 95 pe o perioada foarte lunga si sa vad daca apare vreo schimbare ceva.
                        Inca o mica mentiune. Iarna trecuta, cand temperaturile erau cu minus, am batut recordul la consum in oras: 14%. Acum, nu imi pare rau de consum, dar macar daca aveam si eu mai multa putere acolo

                        Comment


                        • Suntem off-topic cu „devierea” asta despre calitatea carburantului, dar eu sunt de părere că este mult subiectivism într-o astfel de discuție. Când am cumpărat mașina, în primele luni, am alimentat numai de la OMV. Ulterior am făcut câteva plinuri la Petrom, am revenit apoi pentru o perioadă la OMV iar ultimele 3 sau 4 plinuri le-am făcut la Lukoil (în toate cazurile numai cu benzină de 95). Ca să fiu sincer, n-am observat nicio schimbare de comportament a mașinii la schimbarea „benzinarului”, nici în bine, nici în rău. Motorul „toarce” la fel, puterea la fel, nicio diferență notabilă la consum, niciun „colaps” subit al motorului. Pur și simplu, nimic!
                          M-am născut cu prea puține degete mijlocii în raport cu lumea în care trăiesc.

                          Comment


                          • Sa continuam off-topicul: la mine se simte diferenta dintre tipul benzinei. De exemplu, la benzina 95 Rompetrol motorul suna cam ca un tractor, dar la benzina 95 de la OMV motorul toarce foarte frumos si rotund. Mie, benzina de la Rompetrol se duce al dracu de repede. De exemplu. am mers Iasi-Arad cu benzina 99 vreo 750 de km si mi-au mai ramas aprox 7 litri. Insa, la intoarcere am alimentat benzina 95 Rompetrol si a trebuit sa mai alimentez inca 5 litri sa ajung acasa. Nu stiu de ce sau cum. Nu am nicio explicatie.

                            Comment


                            • Originally posted by ionutkeny View Post
                              ...m-a sfauit sa evit benzina de la Lukoil si de la Petrom.
                              Intr-un timp Petrom si Dacia aveau un fel de parteneriat. Erau bannere cu reclama de genul: "Familia Dacia recomanda carburantii Petrom". Una peste alta carburantul chiar conteaza dar nu cred ca Petrom are cei mai potriviti carburanti pentru Logan. Marketing.
                              Originally posted by Cherubino View Post
                              ...este mult subiectivism într-o astfel de discuție. Când am cumpărat mașina, în primele luni, am alimentat numai de la OMV. Ulterior am făcut câteva plinuri la Petrom, am revenit apoi pentru o perioadă la OMV iar ultimele 3 sau 4 plinuri le-am făcut la Lukoil ...n-am observat nicio schimbare de comportament a mașinii la schimbarea „benzinarului”... nimic!
                              Cand am alimentat de la OMV am avut consumul mai mare (in special de la o anumita benzinarie), asta vazut pe CB, nu pe metoda "cat bagi/cat mergi". Benzina cu CO 98-99-100 mi-a aratat de asemenea un consum mai mare.
                              De la Lukoil am luat de cateva ori, de vreo doua ori mi s-a parut ca merge super bine si are consumul "in grafic", alte "vreo doua" ori am constatat ca nu e diferenta intre Lukoil si alte ălea.
                              1.4 e destul de bun incat sa se multumeasca cu benzina de 95 din Romania. Personal am oarecare incredere in benzinariile Rompetrol (de acolo alimentez si 1,2-ul din cauza cardului dar n-am reprosuri) si Mol. De cand am observat ca-mi bea mai mult cand alimentez de la OMV, o evit daca e posibil.
                              L.E. Stiu pe cineva care cumpara "de undeva" benzina ieftina. A constatat un consum foarte mare. Explicatia ar fi fost ca benzina respectiva nu era aditivata. Prin urmare depinde si cat /ce aditivi are benzinaria respectiva. Am auzit de manevre de genul "au bagat mai mult aditiv ca sa mai acopere din "lipsa" benzinei. Personal nu cred dar poate stie cineva detalii tehnice.
                              Una-alta despre carburanti.
                              Last edited by Fanez; 21 May 2017, 21:46.

                              Comment


                              • Rompetrol nu am în zona mea, iar la Lukoil m-am băgat tot din cauza unui card de fidelitate. Până în prezent sunt mulțumit de marfa lor.
                                M-am născut cu prea puține degete mijlocii în raport cu lumea în care trăiesc.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google