Stiri auto de tot felul

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Seba ia mai fa socoteala...hai totusi sa incercam sa privim peisajukl mare
    Cea mai mare poluatoare tara produce 1Kw producand 660g CO2 (gasesti pe goagal)......cu 1Kw mergi aprox 6Km...deci 110g/km. dar media se invirte la 120g/Kw...adica vine fix 20g/Km mai mult, tendinta este de scadere. Unde mai pui ca pentru rafinarea benzinei iar poluezi (consumul de energie este urias)....Mai mult, o tehnologie mai eficienta...scazi poluarea la toata lumea. La motoarele cu ardere interna...tehnolgie noua...si in primii 5 ani este fix o basina in izmene efectul...inca avem masini vechi de 10-15 ani.

    P.S Ia vezi cata energie se consuma prin topirea si turnarea de AL/Fier/Fonta? Prin productia de ulei etc. Cred ca producatia unui motor cu ardere interna polueaza la fel de mult ca productia unui motor electric+baterii...ba poate chiar mai mult (nu de alta, dar pentru cel electric topesti 10-15Kg metal, pentru cel cu ardere interna 60-70). Ia intreaba pe mos goagal de cata energie ai nevoie

    P.S. @mr.K mai sunt ceva avantaje nesemnficiative: eficienta energetica mai mare, poluare mai putina, poluare pe termen lung mai putina. Beneficiu mai rapid de tehnologii mai putin poluante, productie de energie alternativa (practic poti produce curent din ce vrei tu). Pentru moment, electricele au un singur dezavantaj (cel putin pt mine): stau la bloc...cum o incarc?
    Last edited by bolovan; 23 March 2017, 16:20.

    Comment


    • da' cumpara-ti tu electrica si lasa-ma pe mine cu diesel.
      ce vrea sa insemne ca rar faci 100km ?! adica sa cumpar doua masini ? una de iesit din oras cand am drumuri mai lungi decat prelungitorul si una electrica pentru oras, ca sa nu deranjez biciclistii, pe care i-as calca pe cap, cand ii vad prin bucuresti, in trafic ?!

      Comment


      • B99NDL Da...cat timp gazele le bagi intr-o punga si le duci acasa.
        Cati km faci pe zi? Maxim 20. Eu consider ca circul mult cu masina...si cu toate astea...cred ca cel mai mullt am facut 100km intr-o zi. Si daca as face naveta acasa/tara...n-as sari de 120-130km/zi. Si nu sunt o exceptie...cam asa face lumea
        Si apropos de biciclisti...probabil sentimentul este reciproc...doar ca sa nu uitam, cand iti cumper masina...nu-ti cumperi si sosea (ma rog...eu pe astia care cred ca si-au cumparat sosea/mostenit soseala ...ii urasc cel mai tare)

        Comment


        • @bolovan, vinde Loganul actual, cumpăra o mașină electrica și apoi sa ne spui cum parcurgi distanta Timișoara - Tirgu - Jiu, Sinaia, București, Mangalia, etc )

          Comment


          • aris86 cred ca am sa cumpar un abecedar...pentru ca am imresia ca oamenii de pe aici sunt cam incurcati de prea multe litere., AM specificat clar, ORAS. Mers acasa/servici/acasa...fata prin oras. adica 90% din km facuti de un roman. Si am si explicat de ce pt mine nu este inca rentabila..si fezabila...

            Comment


            • Si apropos de biciclisti...probabil sentimentul este reciproc...doar ca sa nu uitam, cand iti cumper masina...nu-ti cumperi si sosea (ma rog...eu pe astia care cred ca si-au cumparat sosea/mostenit soseala ...ii urasc cel mai tare)
              Diferenta e ca soferii platesc pentru acea sosea, biciclistii, nu.
              Sa nu ma iei pe mine cu faptul ca platesc impozit pe casa si de acolo se face drege si pentru sosea.
              Eu vorbesc de TVA si accize la carburati, rovinieta, chestii care au legatura directa cu soseaua.
              Biciclistii sa-si ia permis (care nu au) daca vor sa circule pe drumurile publice.
              Last edited by mr.K; 23 March 2017, 22:06.

              Comment


              • mr.K imi pare ca te dezamagesc...dar drumurile din orase nu sunt facute din accizele la carburanti, rovinieta si alte chestii ce au legtura directa cu soseaua. Sunt facute din taxele locale (adica impozite pe cladiri, terenuri etc).

                P.S. TVA platesc si biciclistii...inclusiv pe apa cumparata din magazin.

                Comment


                • Originally posted by bolovan View Post
                  B99NDL Da...cat timp gazele le bagi intr-o punga si le duci acasa.
                  Cati km faci pe zi? Maxim 20. Eu consider ca circul mult cu masina...si cu toate astea...cred ca cel mai mullt am facut 100km intr-o zi. Si daca as face naveta acasa/tara...n-as sari de 120-130km/zi. Si nu sunt o exceptie...cam asa face lumea
                  Si apropos de biciclisti...probabil sentimentul este reciproc...doar ca sa nu uitam, cand iti cumper masina...nu-ti cumperi si sosea (ma rog...eu pe astia care cred ca si-au cumparat sosea/mostenit soseala ...ii urasc cel mai tare)
                  de unde stii tu cati km fac pe zi ?! stai linistit ca fac destui.
                  nu-mi cumpar si sosea, dar platesc pentru ea, in timp ce biciclistii, nu.
                  si cand ii vad ca te depasesc prin stanga, tu fiind pe dreapta, i-as omora pe loc.
                  daca ei vor sa moara, n-au decat, dar nu vreau sa ma duc la puscarie din cauza unui "ecologist" cretin.
                  mai ecologisti sunt "homleshii" care strang peturi, doze de aluminiu si hartie ca sa faca bani de-o paine.

                  Comment


                  • Procurorii din Stuttgart interoghează angajații Daimler cu privire la o posibilă trișare a testelor de emisii de către modele Mercedes echipate cu motoare diesel.

                    Săptămâna care se apropie de sfârșit continuă cu o nouă informație legată de scandalul emisiilor motoarelor diesel. După ce Opel a fost achitată de autoritățile franceze, Fiat-Chrysler a intrat în atenția procurorilor, iar acum a venit rândul celor de la Daimler.
                    Vanatoare de vrajitoare?

                    mr.K imi pare ca te dezamagesc...dar drumurile din orase nu sunt facute din accizele la carburanti, rovinieta si alte chestii ce au legtura directa cu soseaua. Sunt facute din taxele locale (adica impozite pe cladiri, terenuri etc).
                    Sunt facute in mare parte din bani primiti de la bugetul de stat prin consiliile judetene.
                    Iar cele unele artere importante sunt DN-uri, intretinute de CNAIR.
                    Sa circule dreaqului pe piste, ca m-am saturat sa-i pazesc, habar nu au prioritati.
                    Last edited by mr.K; 23 March 2017, 22:18.

                    Comment


                    • in plus dacia ofer 3 ani sau 100.000 km garantie parca. Sa vezi cat costa reparatia la o electrica. Si n-o mai faci la "sant srl" ci doar in reprezentante.
                      o/____\o
                      (i)
                      .........

                      Comment


                      • @bolovan, lasă să facă alții calcule pentru ei, pentru mine nu este rentabil, deoarece merg cam o data la 3 săptămâni la tara, la 120 km de București, sa zicem ce este la limita cu autonomia.
                        În Budapesta am văzut încărcătoare electrice stradale, cam cate două la fiecare stâlp.
                        După cum știi, când este frig/canicula autonomia unei baterii scade vertiginos, astfel din cei 160 km garantați, poți meri cu 25% mai puțin. Doar europenii sunt mari ecologiști, la rest populației li se cam rupe. Durerea mare este ca se defriseaza la greu, plantele verzi sunt singurele care transforma CO2 în O2.

                        @K, NDL, șoseaua este un bun comun și nu trebuie sa existe acest război intre cele doua categorii. Și eu mai merg din când în când la job cu bicla, încerc sa nu încurc pe ceilalți. Pe sosea e loc pentru toți și nu trebuie sa spunem ca doar o categorie are dreptate.
                        Last edited by aris86; 23 March 2017, 22:25. Reason: Automerged Doublepost

                        Comment


                        • B997NDL Eu nu strang peturi ca sa am bani de paine. Dar in schimb strang dupa mine cand ies la iarba verde, strang si dupa altii cand ajung la iarba verde (ca-mi place sa fie curat), imi cumpar masina economica, imi cumpar becuri cu consum redus, acum postez de pe un odroid cu procesor ARM ce consuma fix 3W in clipa asta). Cam asta inseamana ecologist.
                          Si imi pare rau, dar si biciclistii platesc

                          @mr.K cam nu...daca te referi la drumurile comunale ce leaga satele/DN-uri, DJ-uri, Europene Autostrazi...da. Dar eu ma refer in orase...localitati...unde sunt din banii proprii (da, satele primesc de la consiliul judetean...orasele nu. Bugete proprii. Si apropos...nici eu nu sunt deacord ca astia care platesc mai putin decat mine CAS-ul...sa aibe parte de RMN gratis...ca nici eu n-am avut parte.
                          @aris86 si eu spuneam...ca pt mine nu este rentabil (si nici nu-mi permit doua masini acum). Daca stateam la casa da. ASta cu padurea este o alta discutie...chiar daca-i mai grava...aici discutam de masini. Hai sa nu intram in extrema: daca nu lumea arunca mucuri de tigara pe strada...atuinci putem goli si noi tombernoanele in strada. Asta cu padurea, la fel cu masiniile fac parte dintr-o singura problema...sunt doar aspecte diferite.

                          Comment


                          • Prima varianta.
                            Bonusul acordat de stat la achiziționarea de mașini electrice prin programul Rabla Plus din acest an a fost dublat până la 45.000 lei, echivalentul a aproximativ 10.000 euro. În acest context, Renault va oferi în premieră clienților de Zoe posibilitatea achiziționării integrale a bateriilor, odată cu mașina.

                            Acordarea ecobonusului de 10.000 euro pentru Zoe va fi, de altfel, condiționată de achiziția bateriilor, iar prețul acestora este estimat la 8.000 euro fără TVA (9.520 euro cu TVA), cost ce va fi plătit o singură dată, la cumpărarea automobilului.
                            În prezent, cel mai ieftin Zoe costă în echiparea de bază Life, fără a lua în considerare și prețul sau chiria bateriilor, 20.082 euro cu TVA. Adăugând prețul integral al bateriilor, nota de plată urcă la 29.602 euro
                            Cablul de reîncărcare compatibil cu prizele convenționale de 220V costă separat 600 euro.
                            Alternativa.

                            Cel mai apropiat rival al lui Renault Zoe, VW e-up oferă o autonomie de 160 km și are un preț de listă de 25.837 euro, care include deja costul bateriilor.
                            Bonusul acordat de stat la achiziționarea de mașini electrice prin programul Rabla Plus din acest an a fost dublat până la 45.000 lei, echivalentul a


                            Spor la cumparat!

                            PS: Zoe e un Clio putin modificat, asta apropo de jumatati de masina.

                            Le Figaro: Cu Dacia, Renault a inventat masinile care nu se demodeaza niciodata
                            Pai nu au cum sa se demodeze, ca sunt deja demodate.
                            Last edited by mr.K; 24 March 2017, 13:42. Reason: Automerged Doublepost

                            Comment


                            • Top 10 constructori în UE în 2016: Grupul Volkswagen, lider detașat. Renault și Dacia depășesc Peugeot-Citroen, iar Audi este peste BMW.

                              VAG n-a pierdut piata, crescand in continuare, in ciuda dieselgate.
                              Volkswagen a rămas cel mai mare constructor pe piața europeană, în timp ce Grupul Renault, din care face parte și Dacia, a urcat pe locul doi, în dauna Peugeot-Citroen.

                              Comment


                              • da, dar numai ca la bmw au cresut vanzarile cu 10%

                                numai renault, fiat si daimler au avut cresteri mai mari, restul sunt departe.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google