Discutii despre orice, mai putin pe teme politice

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Da, dar din punctul meu de vedere oamenii vor fi mai productivi daca vor munci mai putin. Cel putin la mine asa ar fi dar din pacate, niciun angajator din tara asta nu va fi de acord cu aceasta reducere. In Franta de exemplu poti sa-ti iei o zi libera pe saptamana(exemplu vinerea) dar te obliga sa muncesti mai mult in celelalte zile si tot n-ai facut nimic. Poate invatatorii pot beneficia de asa ceva, la 4 ore ale lor e simplu sa munceasca 6 . Legat de productivitatea muncii corelata cu salariul este foarte importanta la stat. pt ca bugetarii iau bani din banii nostri(cu care s-ar putea dezvolta infrastructura de exemplu), la particulari nu e atat de important pt ei daca dau salarii mai mari decat isi permit se vor elimina singuri.

    Comment


    • Da, dar din punctul meu de vedere oamenii vor fi mai productivi daca vor munci mai putin.
      Pai vezi? Ai gasit si solutia pentru productivitate. In cazul bugetarilor nu se aplica?
      Nu prea e corect sa compari salariul din Ro cu altele din alte tari pt ca nici costurile nu sunt la fel.
      Partial adevarat. Ne-am tot "aliniat preturile la tarile din UE", mai putin pretul muncii, salariile nu le-am prea aliniat. Ia uita-te la scandalul cu dublu standard, la diverse produse, in "UE" acelasi pret dar calitate superioara etc.

      Comment


      • Se aplica la toata lumea, am zis eu ca nu? Legat de preturi, tu te uiti doar la produse alimentare, dar ia uita-te la chirii, case, etc si apoi sa vedem daca ne mai comparam.

        Comment


        • Tocmai d-aia am zis partial adevarat . Nu e vorba doar de produse alimentare.
          Un Logan se vinde cu acelasi pret si aceeasi calitate si in Romania si in Germania. Un produs "nemtesc" are acelasi pret sau e chiar mai scump in Romania dar e de calitate mai proasta. De exemplu: O alifie. Aceeasi calitate ca in Germania, pret in DE 1 euro, pret in RO 5 euro. Detergentul ****** acelasi pret si in DE si in RO, in RO mai slab calitativ. Si alte etc-uri.

          uita-te la chirii, case, etc
          Imi aduc aminte ca era la un moment dat 150.000 de euro un apartament cu 3 camere in Pantelimon, "bloc rusesc", 75 mp.
          In alte tari platesti chirie 15-25% din salariu, in Romania cat inseamna 2-300 de euro din salariu? Nu mai comparam conditiile de locuit.
          Last edited by Fanez; 20 May 2017, 10:22. Reason: Automerged Doublepost

          Comment


          • Originally posted by Fanez View Post
            Un Logan se vinde cu acelasi pret si aceeasi calitate si in Romania si in Germania. Un produs "nemtesc" are acelasi pret sau e chiar mai scump in Romania dar e de calitate mai proasta.
            s-o crezi tu. tata a luat ligheanul de la prietenul lui, tudor postelnicu, care printre altele detinea si iatsa (dealer logan, leasing etc)
            nemai avand stoc de ligheane pentru romania si fiind prieteni, i-a dat-o pe asta care era dintr-un lot pentru germania, venit din fabrica cu dedicatie in acest scop. nu trimite renaultul acolo ce se vinde in romania.
            acum mai bine de un an, "i-am dat de am julit-o" pe trei elemente pe dreapta (2 usi si aripa spate) si n-am avut bani s-o fac. n-are pic de rugina si se vede zincul ala, sau ce e.
            in materie de tabla, sigur nu se vinde acelasi lucru acolo si aici.
            iar produsele "nemtesti" de care zici tu, sun facute in polonia, ungaria, cehia...
            inclusiv masinile. noua nu ne vand "Hergestellt in Deutschland)".

            Comment


            • Originally posted by alinn28 View Post
              .... Poate invatatorii pot beneficia de asa ceva, la 4 ore ale lor e simplu sa munceasca 6 . Legat de productivitatea muncii corelata cu salariul este foarte importanta la stat. pt ca bugetarii iau bani din banii nostri(cu care s-ar putea dezvolta infrastructura de exemplu), la particulari nu e atat de important pt ei daca dau salarii mai mari decat isi permit se vor elimina singuri.
              Este o problema importanta ce tine de dezvoltarea, progresul unei natii. Cum la noi nu sunt programe ce tin de perspectiva de 50-100ani, ma refer la sistemul educational, acum culegem roadele a 50 de ani de educatie proasta in Romania, ma refer la analfabetismul functional, aici intra manelizarea si situatia meseriasilor din service-uri (prosti gramada, nu stiu sa citesca si sa inteleaga un manual service dat de reprezentanta). Un invatator, profesor nu munceste exact cat este orarul scolar, daca trimiti plodul sa stea 4 ore la scoala, un profesor care isi respecta meseria munceste in medie 16ore, ore care nu sunt platite dupa efortul depus. Sa nu aud ca cineva incepe sa se laude cu olimpicii romani si cat de destepti, descurcareti suntem.
              „Decât să înjuri întunericul, mai bine aprinde o lumânare.”

              Comment


              • Originally posted by B997NDL View Post
                ...
                iar produsele "nemtesti" de care zici tu, sun facute in polonia, ungaria, cehia...
                Adica in UE unde cetatenii sunt europeni si au drepturi (egale, unii dintre ei).
                Si eu am vazut logan facut pentru Romania cu o aripa julita de se vedea galvanul ala, 8 ani lasata asa n-a vazut rugina.


                Originally posted by Oti View Post
                Este o problema importanta ...un profesor care isi respecta meseria munceste in medie 16ore, ore care nu sunt platite dupa efortul depus. Sa nu aud ca cineva incepe sa se laude cu olimpicii romani...
                4 ore de munca in conditiile de azi in care elevul ii zice profesorului: "du-te-n ... mea, vrei sa ii zic lu' tata ca ai tipat la mine?" Ce salariu ar trebui sa aiba profesorul ala?
                Cine se lauda cu olimpicii romani? Ai auzit pe cineva aratandu-i pe la toate stirile si pe toate posturile? Ai vazut vreun guvern sa-i premieze serios, sa le ofere vreo facilitate, sa se laude cu ei prin lume?

                Originally posted by Silviu View Post
                Cat castiga un somer in DE?
                O sumă minimă este de 350 eur pentru cei care au nevoie de asistenţă socială. Aplicantul trebuie să participe la cursuri de specializare, şi să fie disponibil să lucreze, în caz că primeşte o ofertă de muncă de la Arbeitsamt.

                Persoanele singure, părinţii singuri vor primi suma maximă în acest caz. De la 1 ianuarie 2015 această sumă este de 399 eur pe teritoriul Germaniei.
                sursa Foarte interesant
                daca in ultimii doi ani calendaristici, ati lucrat 3 luni si apoi ati stat doua, daca ati mai muncit ulterior inca 5 luni si ati stat 4 si tot asa mai departe, obtineti dreptul la alocatia de somaj cind ati totalizat 365 de zile calendaristice de munca din ultimele 730.
                sursaDaca nu prea beneficiezi de ajutor de somaj
                BSG a stabilit că legea nu contravine normelor UE, însă a considerat că cetățenilor UE care nu primesc ajutor de șomaj trebuie să li se asigure minimul existențial. Biroul pentru securitate socială trebuie să decidă după caz dacă se cuvine sau nu.

                “Dacă vorbim de o ședere stabilă în Germania, adică cel puțin șase luni, atunci biroul pentru securitate socială trebuie să asigure ajutor social. Acest ajutor este în mod normal la fel de mare ca și ajutorul Hartz IV.
                sursaCam pezedisti nemtii astia.
                O sentinţă revoluţionară a fost dată de Curtea Socială Federală din Germania, cu sediul la Kassel: orice străin dintr-o țară UE care trăiește mai mult de șase luni în Germania va avea dreptul, pe viitor, la asistență socială.
                sursa
                In concluzie ai minim 350 de euro. Cat e salariul minim in Romania? La 4,5 lei/euro deja e mai mic decat ajutorul social din DE.

                Pentru celibatari alocaţia de şomaj de tip I reprezintă 60% din salariul net
                Din
                Nivelul salariului pe ultimile 12 luni înainte de intrarea in șomaj
                (vezi prima sursa)

                Daca ai avut salariu 3000 de euro, ajutorul de somaj este de 60% din 3000 de euro.
                Last edited by Fanez; 20 May 2017, 21:01. Reason: Automerged Doublepost

                Comment


                • @Fanez, deci sa zicem cu ~600euro/luna iti permiti lejer un logan? (tinand cont ca mai trebuie sa si traiesti din eu).


                  Sent from my iPhone using Tapatalk
                  I have no special talent. I am only passionately curious.

                  Comment


                  • Ideea era ca un somer neamt castiga mai mult decat un salariat roman. @mr.K voia sa evidentieze cat de naspa e loganul si ce minunati sunt nemtii si ca orice fraier de neamt isi permite logan nou.

                    Comment


                    • Si nu e asa?
                      Daca esti neamt si ai job, iti cumperi BMW, daca esti somer, cumperi Logan.

                      Comment


                      • Si nu e asa?
                        N-am de unde sa stiu, nu sunt neamt.
                        un somer neamt castiga mai mult decat un salariat roman.
                        Partea proasta este ca s-a marit salariu minim si nemernicii astia de pezedisti vor sa-l mai mareasca. O sa ajunga salariatul roman sa castige la fel de mult ca somerul neamt, vai de soarta noastra.
                        Last edited by Fanez; 20 May 2017, 22:26.

                        Comment


                        • Somerii nemti se simt amenintati, romanii care muncesc e posibil sa ii egaleze la bani.
                          Somerii din Danemarca nu se simt amenintati de salariatii romani, oricat ar mari pezedeaua salariile, salariul mediu din Romania nu va egala nici jumatate din ajutorul de somaj din Danemarca.
                          Last edited by mr.K; 20 May 2017, 22:34.

                          Comment


                          • Nemtii sunt speriati ca n-or sa mai gaseasca romani care sa le faca munca pe 800 de euro salariu.
                            Nu stiu ce te tine in Romania si nu te muti in Danarmeanca pe care o tot slavesti.

                            Comment


                            • Poate plecati tu cu Livake in Madagascar, la Mazare. Sa luati si toti tezedistii cu voi. Va garatez eu ca nu vi se va simti lipsa, din banii nefurati se vor renova spitale si scoli, se va reface infrastructura...


                              PSD refuza ca ministrul Finantelor sa explice in Parlament de unde sunt bani pentru Legea salarizarii
                              Normal ca nu il lasa, daca nu-s bani, ce naiba sa explice asta?

                              Potrivit stenogramei sedintei, social-democratii au vrut ca liberalii sa o invite in schimb pe Lia Olguta Vasilescu, ministrul Muncii.
                              Pai tzoapa asta e cu imparteala la tot cartieru', banii vin de la finante. Ea are numai lista cu salariile.
                              Oricum, iesea o mahala cu Olgutza in parlament, de radeau strainii de noi.

                              Macar minte frumos Olgutza, ala de la finante nu stie, de aia o mai ia peste bot de la Livake.
                              Daca mai imprumutam fo' 10 miliarde de euro de la banci, avem de salarii o vreme.
                              Bine, ratingul de tara va ajunge la junk, cu dobanzile aferente, dar asta e riscul socialismului intr-o tara fara bani. Noi nu suntem Suedia, n0avem industrie, resursele sunt concesionate catre firme straine.
                              Last edited by mr.K; 21 May 2017, 22:03. Reason: Automerged Doublepost

                              Comment


                              • din banii nefurati se vor renova spitale si scoli, se va reface infrastructura...

                                Daca nu s-ar fi furat...
                                Nimeni din responsabilii la guvernare din 2004 încoace nu au dat până acum explicaţii coerente nici pentru modul în care au crescut cheltuielile statului, nici pentru inconştienţa de a nu observa că România este la un pas de a intra în incapacitate de plată
                                Sursa


                                ..."din banii nefurati "...


                                Guvernul meu n-a prea avut timp.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google