Aburire geamuri!

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Pe ce portiune se abureste? La mine tin aerul sa bata doar spre parbriz si cand este foarte cald afara se abureste (face condens) pe exterior in zona gurii de ventilatie de pe parbriz (unde bate aerul). La fel se abureste si cand ploua si tin ac-ul pornit.

    Ciudat este ca la tine se dezabureste dupa ce pornesti aerul...

    Eu as zice sa renunti la Clean-ul ala pentru o perioada, doar ca sa vezi ce se intampla. Pentru insecte eu nu folosesc stergatoarele. La drum lung opresc la o benzinarie (atunci cand adun multe "victime") si il curat cu "teurile" alea de le gasesti in galeti cu apa.
    sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

    Comment


    • Este ciudat ca se abureste pe EXTERIOR! Asta e cu siguranta din cauza solutiei pe care o folosesti. Cum zicea si vitriol, schimba solutia de splat i vezi rezultatul...

      Trimis de pe al meu PRA-LX1 folosind Tapatalk
      Cand e vorba de bani, toti suntem de aceasi religie...

      Comment


      • Va salut! Intampin o problema la un Logan(nu la al meu) in sensul ca se aburesc excesiv luneta si geamurile laterale(cele laterale nu foarte mult, cel mai mult luneta). Geamurile au fost curatate foarte bine de "n" ori, si cu solutie geamuri, interiorul spalat curatat de multe ori, verificat pe sub canapea de umezeala, curatat si acolo, etc. Filtrul de polen a fost schimbat cu unul nou, aspirat in locasul lui, nu miroase a mucegai a nimic. Parbrizul se dezabureste perfect, la fel geamurile laterale fata, insa luneta foarte greu si daca folosesc rezistenta pentru dezghetare pentru mult timp. Si pare ca, spre deosebire de loganul meu, trebuie folosita o viteza in plus la ventilatie pentru acelasi efect, pare ca nu e flux de aer suficient, si neaparat AC on, ca altfel se abureste iar. Nu am vazut apa pe nicaieri sa intre in habitaclu masina, pe la mochete, chedere, etc. Repet, nu exista mirosuri ciudate, filtrul de habitaclu e nou(Bosch), nu e dat pe recirculare, restul geamurilor se dezaburesc normal sa zic, dar luneta ciuciu, foarte greu doar cu chinuiala. Masina nu merge prea mult, merge rar, sta parcata intr-o balta de apa aproape tot timpulCe ar trebui verificat?

        Comment


        • Cred că zona din spate a lunetei este zona în care aerul circulă cel mai puțin în mașina în mers. Poate mă înșel, dar nu cred că există fante de aerisire pe stâlpii din spate. Umiditatea din zona în care este parcată ajunge în habitaclu, greu, dar ajunge. Atunci când mergi cu ea, nu se schimbă aerul.

          Ai putea încerca să schimbi locul de parcare măcar o săptămână. Aerisește bine mașina la oprire, 3-4 minute cu toate ușile deschise (asta dacă nu plouă) și apoi vezi la următoarea plimbare dacă mai este umiditate.

          Dacă ții mult la locul de parcare umed deși vei regreta mai târziu rugina de sub mașină, atunci îți trebuie neapărat o soluție profesională de eliminare a umezelii din habitaclu. Încearcă soluțiile de la Ceresit. Eu folosesc chestiunea din dreapta (micro). Am aer uscat în mașină. Nu mai știu ce este condensul interior după ce anul trecut îl storceam în pahar.

          Comment


          • Mersi de sfaturi, le-am si executat(cam voluminos dispozitivul), sa vedem rezultatul.

            Comment


            • Sunt nerăbdător să aflu cum iti merge. Ca soluție de plasare, eu am Sandero și la mine este plasat permanent in portbagaj, peste o cutie de pantofi de plastic in care am chestii de curatare a masinii. Este ancorata de suportul de cheie de roti. Ai mare grija cu lichidul colorat care o sa se stranga. Nu vrei sa se rastoarne jucaria prin mașină. Așa, și din portbagaj unde este obiectul, acesta actioneaza si asupra cabinei pentru că las un segment al bachetei (fie 1/3, fie 2/3, care este pe partea mai puțin vizibilă a mașinii) crăpat vreo 10 cm ca să fie mai ușor aerului să circule.

              Ca durabilitate, eu folosesc o singură rezervă din nov pâna primăvara. In toamna asta am trecut la a doua. Am cumparat rezerve la promotie, cand vad o reducere semnificativa si ele (2 la pachet) ma vor tine chiar si 2 ani. Vara, condensul nu este asa o mare problemă pentru ca este foarte cald.
              Last edited by gecmc94; 12 December 2017, 14:30. Reason: Automerged Doublepost

              Comment


              • si se aduna lichid in recipientul ala?
                voi ati incercat testul cu pisica?
                vara se foloseste AC care ajuta.
                sigpic

                Comment


                • Da, aruncam cam 80-100 ml la cam două săptămâni.

                  Comment

                  Working...
                  X
                  Anulare DPF
                  Politica de Securitate Google