Loc Exersat Condus Incepator Cluj

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Loc Exersat Condus Incepator Cluj

    Salut,

    Vreau sa ies cu sotul sa exerseze sa conduca masina (nu a mai facut asta de cativa ani buni) si ma intereseaza sa merg intr-o locatie din Cluj-Napoca sau apropiere unde poate conduce fara sa incurce alti participanti la trafic si sa capete putina indemanare si incredere.

    In oras nu mai exista poligon auto, din pacate.

    Ce imi puteti recomanda?

  • #2
    Păi, după cum știi, nimeni nu îți poate recomanda cu liniște în suflet să mergi pe drumul public. Este infracțiune scrisă în Codul Penal. Și răspund și cel fără permis dar și șoferul care l-a lăsat sau știa că urma să comită infracțiunea.

    Mersul în spațiile private este însă permis și se practică. M-am uitat pe harta Clujului. Parcarea de la Dedeman este foarte utilă pentru practicarea de manevre. Eu așa făceam în București. Mergi acolo la ore când este liberă, să ai la tine niște PET-uri umplute cu apă și faci repere pentru colțurile "mașinii" țintă față de care încerci parcarea. Sunt și linii trase pe asfalt așa că merge minunat. Poți face și viraje față de o bordură imaginară făcută tot din PET-uri.

    Lângă Sanex, pe strada Plevnei, pare un spațiu industrial mare. Dacă lași un plocon, ceva, poate te lasă paznicul când e liber în week-end.

    Oricum, manevrele sunt una, condusul în trafic este alta. Vrei ca soțul să se reobișnuiască cu traficul, cu manevrele celorlalți șoferi. Și am înțeles că traficul din Cluj a devenit la fel ca cel din București, bară la bară. Pentru a te obișnui cu traficul, doar câteva ore cu un instructor auto, altfel nu. Degeaba te retragi într-un loc pustiu și conduci bine fără nimeni în spate, față sau lateral.

    PS:
    Corecție la mesajul anterior. Am realizat că soțul are deja permis și nu se pune problema infracțiunii. Dar rămâne valabilă chestiunea cu condusul în pustiu care nu ajută.
    Last edited by gecmc94; 31 July 2017, 14:16. Reason: Automerged Doublepost

    Comment


    • #3
      Eu anul trecut, mergeam cu prietena mea pe drumul spre Cojocna. Dupa ce faceam dreapta de la drumul principal, o lasam pe ea la volan si mergea pana la cativa kilometri buni dupa Cojocna. Drumul e mai nasol pana treci de Cojocna, apoi e asfaltat recent si se circula foarte bine si in plus nu prea sunt alte masini

      Trimis de pe al meu LG-H818 folosind Tapatalk

      Comment


      • #4
        Eu până recent când mi-am luat Logan, nu mai condusesem de 10 ani. Dar la vremea aceea eram cât de cât stăpân pe mine așa că nu mi-a fost greu să încep să mă readaptez (procesul e încă în curs). M-a asistat doar vechiul proprietar vreo 45min, cât a durat să mergem să facem actele, după aceea am mers singur.

        Important e să nu se panicheze în situații neprevăzute, să meargă mai precaut (dar nu exagerat), eventual prin locuri mai retrase. N-are nimic dacă îi mai moare motorul sau dacă îl depășesc toți. Eu așa fac.

        Dacă însă nici când a luat permisul n-a condus prea mult, atunci adaptarea asta e mai dificilă într-adevăr pt. că încă nu are reflexele formate și atunci nu i-ar strica niște ore cu un instructor sau cu un șofer experimentat.

        Comment


        • #5
          Multumesc tare mult de raspunsuri. Chiar ne ajuta!! O sa incercam intr-o parcare intai si apoi vedem cum procedam mai departe.
          Da, are permis de conducere, insa nu a condus suficient dupa ce l-a luat si apoi a avut o pauza mai lunga.

          PS. Daca mai aveti sugestii de locatii, le primim cu drag

          Comment


          • #6
            Si prin faget e ok, de la Calea Turzii pana in Salicea la autostrada si apoi in stanga si ajungi la Cheile Turzii sau in dreapta si ajungi la Lita (drumul Petrestii de Jos - Lita a fost asfaltat anul asta si se circula ca in palma si nici nu e trafic exagerat pentru ca nu stie lumea de el si in plus cand ajungi la cheile turzii ai un peisaj foarte frumos)

            Trimis de pe al meu LG-H818 folosind Tapatalk

            Comment

            Working...
            X
            Anulare DPF
            Politica de Securitate Google