Dci 85 Cp - Un Fel De Geamat Intermitent

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Dci 85 Cp - Un Fel De Geamat Intermitent

    Salut,
    -scuze daca scriu prea multe datalii- si deasemenea pt double post dar probabil aici problema descrisa poate fi citita de mai multe persoane

    -am si eu probabil acelas sunet la (dci 85) ca si catalin81noc, florin_upe, babone - un fel de geamat, tiuit intemitent cu perioade de pauza variabile, de la mai putin de o secunda pana la probabil cateva secunde.; A inceput pe la cateva mii de km pe la 7000 km si ceva.

    -duminica trecuta nu sa mai manifestat pe o perioada mai mare de cateva zeci de minute, poate mai mult; pe ploaie la intoarcere din Constanta, in Buc la semafor pt o perioada scurta (1 min. Aprox) a devenit continuu dar si-a reluat pattenul de intemitenta variabila

    -am aprox. 19300 km din feb pana in prezent, 60-70 extraurban; n-am menajat motorul dar nici nu l-am chinuit, de obicei inainte sa-l forjez ma asigur ca are 4 linii, o singura data l-am tinut de la Slobozia la Bucuresti in blana aproape tot drumul, in rest, prin oras ii mai dau in conditiile cand are 4 linii forje scurte.

    -ca regula generala in oras incerc sa-l tin la 2000 turatii, sau mai degraba peste 2000
    -trasee parcurese ce ar fi putut dauna, de doua ori la Padina, ai o data la Muntele rosu(cratere de cosmar), si ceva gropi uzuale pe care le luam cu totii.

    Sunetul se aude in habitaclu; nu este de la servodirectie intrucat este distinct de aceasta; mi-e greu sa-l localizez dar cred ca vine din jumatatea inferioara a bordului partea stanga (diseara sper sa pun urechea in mai multe locuri si poate imi dau seama mai exact; deasemenea am sa verific daca se aude si afara in partea dreapta dupa ce ridic capota, desii nu cred si revin cu detalii daca e cazul)

    Duminica dimineata dupa instalarea tempraturilor scazute, la pornire a avut ceva trepidatii care se transmiteau mai mult in bord, poate si pt faptul ca elementele acestuia nu mai sunt fixate ca la inceput (a trecut prin ceva gropi) dar au disparut dupa 1, poate 2 minute

    In rest nu am sesizat nimic care dupa cunostintele mele mine sa fie anormal.
    Ar mai fi martorul usi deschise care se aprinde atunci cand ploua abundent desi usile si portbagajul sunt inchise dar care ulterior se estompeaza si se stinge.

    Nu ma pricep la motoare, stiu cate ceva de bun simt.
    Ce este cu acest zgomot ? Sa fie o problema, motiv de ingrijorare ?

  • #2
    Am si eu un dci de 85 cp si pana acum nu am auzit nimic suspect la masina.Pana acum am facut vreo 14.000 km cu el.Sa stii ca m-ai facut curios o sa-l ascult mai atent.De fapt cand auzi acel zgomot?In relanti,in turatie?

    Comment


    • #3
      La foarte scurt timp dupa ce pornesc motorul la relanti, in turatie nu stiu saca mai persista, nu il mai aud, dar am sa incerc sa fiu atent, o sa stau in dreapta

      Comment


      • #4
        Vad ca zgomotul e acelasi cu ce se discuta aici, asa ca se inchide.
        Cel mai nou proiect auto din România!
        Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

        Comment

        Working...
        X
        Anulare DPF
        Politica de Securitate Google