Totul Despre Gradina Si Livada

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Am să îți răspund eu. Pentru eliminarea totală a buruienilor ai nevoie de un erbicid total, pe baza de glifosat. Te duci la orice fitofarmacie și ceri un produs care să conțină glifosat. Să ai grijă să nu bată vântul tare deoarece substanța pe bază de glifosat poate ajunge și pe frunzele pomilor mai ales că sunt mici ,în caz că ajunge pe tulpina pomilor nu-i nici o problemă.
    Uite aici câteva produse:
    Alege din oferta de erbicide totale pe baza de glifosat din gama SemintePlante.ro. Produse precum Taifun, Roundup si Lyphase au acum cel mai bun pret de pe piata.

    Comment


    • Multumesc. Am luat deja glifotim.
      Am fost la un magazin laudat, specializat si era o doamna acolo care se pricepea la fel de bine ca mine.
      Nu prea aveam ce cautam dar nici nu stia ce sa-mi recomande.
      Last edited by Fanez; 28 February 2017, 20:19.

      Comment


      • Roundup, am folosit si eu la un moment dat prin vie; nu reuseam sa scap de pir pe un rand de la marginea tarlalei si care risca sa se intinsa prin toata cultura. Foarte eficient.
        Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

        Comment


        • Câteva poze cu recolta proprie de anul trecut, roșii abia culese , nici măcar spălate
          Tratamentele au fost în număr de 10-12 ! , cu respectarea timpului de pauză între ele . Când au început să se coacă am oprit tratamentele. La vecini a fost dezastru, am fost cam singurul din zonă ce a avut ce culege. Eu zic că în ciuda tratamentelor, tot sunt ecologice , se vede în poze și una crăpată .
          Mă bătea gândul la o afacere pe acest segment dar câți ar fi dispuși să plătească un preț corect pe măsura muncii și îngrijirii lor ?
          Attached Files

          Comment


          • Neingrijite, neudate la timp, netratate (diferite soiuri de rosii).
            Attached Files

            Comment


            • Al treilea război juridic împotriva urzicii este în plină derulare în Franța și în alte țări europene. Astăzi ne vom referi la aceste ostilități juridice din Franța. O banala plantă, pe numele ei de botez în limba latină Urtica dioica a devenit dușman de moarte al multinaționalelor producătoare de pesticide din întreaga lume.
              Simplitatea realizării purinului (20 kg de urzică lăsată la fermentare o săptămână într-un un butoi de 200 l apă) și multitudinea aplicațiilor posibile deranjează la culme industria chimică mondială care a creat presiuni enorme asupra guvernelor în sensul adoptării unei legislații extrem de restrictive pentru utilizarea preparatelor din plante.
              Interesant.

              Comment


              • În poza 2 se vede cel mai bine faptul că nu au fost îngrijite.....dar e tot e bine că ai mai și cules câte ceva. Eu stau într-o zonă deluroasă cu o climă nu tocmai bună de cultivat tomate.
                Am încercat și fără tratamente dar pur si simplu nu merge. Dovada , la vecini care deși au aplicat și ei ceva tratamente tot nu le-au acordat atenția necesară și au pierdut recolta

                LE: Am încercat și cu urzică și tătăneasă lăsate la fermentat. Ei bine ,am realizat la o scară mai mică tratamentul minune ,în bidoane de 5 l. După ce a trecut perioada de fermentat nu am apucat decât să le desfac că miroseau a hazna nu glumă. Am aruncat soluția că atât de tare puțea după ce m-am atins pe mâini că nici după 4-5 spălări repetate nu ieșea mirosul
                Așadar mai bine cu fungicide decât să-mi miroasă roșiile a rahat
                Sfatul meu: Folosiți fungicide că nu-i dracul atât de negru dar respectați neapărat timpul de repaus și de recoltare de pe etichetă.
                Last edited by dacia1981; 28 February 2017, 22:58. Reason: Automerged Doublepost

                Comment


                • Pai asa si cu urzica. Mirosul se duce dupa un timp, n-o sa-ti miroasa si roadele. Dupa doua irigari cred ca deja dispare orice urma de miros. In bidoane au stat inchise, a data scoasa compozitia la aer si uscandu-se, nu mai miroase.

                  Comment


                  • De curiozitate, ai încercat soluția minune ? Fac pariu cu tine că dacă ai un stomac mai sensibil vomiți instant și îți piere cheful de urzică.
                    ------------------------
                    Uite încă o poză ,7 august 2016 :
                    Attached Files

                    Comment


                    • N-am incercat-o. Nici anul asta n-am timp de gradinarit dar macar pregatesc locul.

                      Comment


                      • @dacia
                        Frumos; se vede ca ai oarecare pricepere dar mai ales placere. Am vazut ca ai copilit frunzele de la partea inferioara, irigare prin picurare, lipsa burieni.
                        Bravo!
                        Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

                        Comment


                        • Mulțumesc Iancu. Ideea e că acum 5-6 ani habar nu aveam de grădinărit ,m-am informat și documentat pe internet în special și am mai învățat câte ceva; fără plăcere nu iese nimic.
                          Recomand tuturor alternarea soluțiilor (e greșit aplicarea unei singure soluții deoarece unele bacterii pot deveni imune ). Soluțiile pe care le folosesc sunt cu precădere de la firmele Syngenta și Bayer dar și altele.
                          Eu la tomate încep cu Topsin ,Dithane și Zeamă Bordeleză și termin cu tripleta,în lunile iunie-iulie , Ridomil Gold, Bravo și Pergado mz. Insecticid folosesc decât o singură dată și aș recomanda Calypso.
                          În fine , sunt multe soluții bune pe piață, mai rămâne doar voință
                          La pomii fructiferi sfaturile date de Iancu sunt foarte bune , cu un mic amendament; eu aș recomanda la pomii fructiferi să folosiți produse pe bază de cupru care conțin pe etichetă "cupru metalic 50%" ex. Alcupral sau Champ , aceste produse având un nivel de combatere al dăunătorilor mult mai mare decât zeama bordeleză .
                          Ar fi multe de povestit , vă mai recomand emisiunea de pe Look Plus în fiecare marți de la ora 17 "Ce vor plantele"

                          Comment


                          • Poate e cineva interesat. Mentionez ca am gasit pe net, n-am nicio legatura si e doar o informare pentru cei interesati. https://www.facebook.com/groups/6483...c_ref=NEWSFEED
                            Start pentru comenzile la semințe gratuite. Pasionații de grădinărit sau micii fermieri pot obține gratuit semințe tradiționale, țărănești, de legume sau de plante aromatice. Distribuția de semințe începe de astăzi când cei interesați vor putea fi primite cererile, a anunțat asociația Eco Ruralis – www.ecoruralis.ro. UPDATE: Stocul de semințe a fost epuizat”În mai puțin de 48 […]

                            Comment


                            • Dupa zapada cazuta in mod neasteptat, am inspectat pomii, via, capsunii; desi e prematur sa spun am doar speranta ca pagubele sa fie minime. Urmatoarele zile vor fi edificatoare.
                              Urmeaza un tratament cu Dithane&Actara la samburoase, Bravo 500&Antracol la meri, peri si Topsin&Calypso, precum si un foliar la capsuni.
                              Attached Files
                              Last edited by IancuMIC; 23 April 2017, 16:53.
                              Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

                              Comment


                              • Dupa o primavara capricioasa, lucrurile s-au asezat incet incet, nu fara oarecare efort.
                                Urmeaza lucrarile de toamna.
                                Attached Files
                                Last edited by IancuMIC; 14 October 2017, 15:49.
                                Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google