Discutii Amicale Despre Politica

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Persoanele care au un contract part-time vor plăti taxe la nivelul salariului minim pe economie, potrivit unor calcule România Tv. Persoanele care lucrează în baza unor contracte de muncă cu timp parțial datorează CAS și CASS la nivelul celor plătite pentru un salariu minim brut pe țară, astfel:
    CAS aferentă condițiilor normale de muncă va fi, din 2018, de 25%;
    CASS va fi, din 2018, de 10%.
    În cazul în care o persoană lucrează în baza unui contract individual de muncă cu timp parțial de patru ore/zi, salariul brut va putea fi de cel puțin 950 de lei, iar pentru acest venit se vor datora următoarele contribuții sociale calculate prin raportare la salariul minim brut pe economie:
    •CAS va fi de 475 de lei;
    •CASS va fi de 190 de lei.

    Prin urmare, salariul net al unei persoane ce se va regăsi în această situație va fi de 285 de lei.
    European Drinks and Food, deținută de frații Micula, și-a anunțat angajații ca noile contribuții vor fi plătite exclusiv din actualul brut, urmând să crească doar salariul minim la 1900 de lei.

    Comment


    • Lasa ca le da amenda guvernul 5-10 mii de lei.
      Astia castiga milioane din faptul ca nu mai au contributii la salariile angajatilor, si tu le dai amenda cateva mii de lei?

      European Drinks a anuntat ce va face cu muntele de banet pe care nu-l mai au de plata ca si contributii la fondul de salarii?
      Inca un elicopter pentru protovanu' ala mic, care nu poate lua BAC-u'??

      Potrivit datelor publicate de Ministerul Finantelor, Romania a primit in primele trei trimestre din 2017 de la bugetul UE doar 3,05 miliarde euro, din care 3,04 miliarde euro aferente cadrului financiar 2014-2020, celelalte 9,67 milioane euro fiind resturi ramase de plata din cadrul financiar 2007 - 2013.

      Suma este cu mult mai mica fata de cea incasata anul trecut, respectiv 41% daca se face raportarea la cele 7,36 miliarde euro consemnate pe 2016.
      Daca guvernul tehnocrat era numit zero de ciuma rosie, pai guvernul ciumat si rosu e guvernul minus 1, ca n-a reusit nici cat guvernul zero sa atraga fonduri.
      Cel mai ZERO guvern e asta pezedist.

      Chiar si pontache avea 2 clase in plus fata de ce a mai ramas in pezede.
      Olgiutza, soferul senator, infractorul sef la camera, analfabetul de la invatamant, ciordache cu studii de drept la aprozar dar bun de ministru, ala de voia sa puna mitraliera pe cetateni...lista e lunga si nesemnificativa.
      Repet, pontache avea o facultate facuta unde conteaza, macar.
      Last edited by mr.K; 20 November 2017, 16:54. Reason: Automerged Doublepost

      Comment


      • Sper sa le dea unde ii doare, la avere.
        Potrivit unor surse Mediafax, suspectii din acest dosar au fost notificati si urmeaza sa vina la sediul DNA pentru a li se aduce la cunostinta faptul ca averea lor va fi pusa sub sechestru. Printre persoanele vizate se numara si Liviu Dragnea.
        Acum sa nu descoperim la Livake e sarac lipit si sta la socri.

        Din culisele cresterii economice statistice. Ai omul tau, pune cat vrei crestere economica.
        "Odată cu Tudorel, a fost numită ca vicepreședintă tot o «specialistă» din Teleorman, Elena Mihaela Iagăr, cunoscută de colaboratorii dansei ca «Domnișoara Eli». Fosta salariată la «Alimentara» pe vremea lui Ceaușescu (conform CV-ului oficial), devine omul doi in board-ul statisticii oficiale romanești.

        Prietenia dintre viitorul lider al fostului partid comunist (transformat in socialist) și domnișoara Eli nu este o speculație, dansa fiind cea care a adus-o la cunoștință noilor colegi. Oricum, și dacă n-ar fi făcut din asta o virtute, cu toții și-ar fi dat seama zărind chipul lui Dragnea intr-un tablou ce trona pe biroul ei de demnitar. Sfătuită fiind că Statistica este apolitică, și la fel trebuie să fie și dansa, domnișoara Nuți l-a pitit cu sfințenie intr-un sertar.", dezvăluie Sorin Negruți, angajat al INS, in cartea sa "Angajat la stat. Disperarea sincerității", care va fi lansată pe 24 noiembrie la Targul Gaudeamus
        Florin Iordache, despre modificarea Legilor Justitiei: De maine incepem. Nu mai cerem avizul Comisiei de la Venetia
        ormal, stiti sigur ca nu va da niciun aviz Comisa de la Venetia, aia nu fac legi pe genunchi pentru a scapa infractorii.
        Oricum, ciordache poate face ce legi vrea, constituirea de grup infractional nu poate fi scoasa din codul penal.

        Ar trebui pus un prag minim de 30 de milioane de euro, ca sa scape sefu' lu' ciordache.
        Last edited by mr.K; 21 November 2017, 23:27. Reason: Automerged Doublepost

        Comment


        • Din gandiriea insignifiantului Cooooooodrin Stefanescuuuuuu.
          "Legat de declaratiile constante la adresa PSD-ului ale lui Dumitru Mihai Chirica si care n-au nicio legatura in ceea ce inseamna administratia orasului Iasi, capitala Moldovei, pot sa fac urmatoarea declaratie si de fapt un fel de mesaj catre cei din Iasi:

          Dragi ieseni, Dumitru (nota lui mr.K !!!!!!) Chirica a fost pe vremuri doar caratorul de geanta al adevaratului primar Gheorghe Nichita, care l-a invatat pe micutul Mihai ceea ce inseamna interesul orasului Iasi, ce e bine pentru ieseni, ce inseamna dezvoltare, ce inseamna sa faci bine si sa asculti oamenii. L-a invatat administratie si sa aiba rabdare in discutiile cu toti nemultumitii dintre cetateni. Ca cetatenii au dreptate 100% intotdeauna si trebuie ascultati si gasite rezolvari. L-a invatat sa fie curajos, sa fie onest, sa isi iubeasca tara, neamul si pe cetateni.
          Sa o luam pe rand.
          Pe chirica il meai cheama si Mihai, nu DUmitru, cap de ... libelula asta nu stie numele corect al unuia despre care vorbeste, ce sa stie despre persoana respectivului, ajunge doar ca il vorbeste de rau pe stapanul sau, Livake, si imediat incepe si el sa latre. Reflex Pavlov.
          Nichita a fost condamnat penal, a fost un hot, deci n-avea ce invata de la el Chirica, poate doar Codrinel sa mai invete cate ceva.

          Cat despre carat geanta, eu stiu ca numitul Codrinel, cand era mai mititel, a carat servieta raposatului Vadim.
          Mare ti-e gradina, Doamne!
          Da' de ce a trebuit sa ajunga toti in parlament, nu stiu.
          Last edited by mr.K; 23 November 2017, 09:16.

          Comment


          • Esti candidat la primarie sau la presedintie? Te votez!

            Comment


            • Pe surse: "CCR a respins sesizarea lui Tăriceanu în cazul Belina. "

              LE: a devenit oficiala stirea intre timp.
              Last edited by Silviu; 23 November 2017, 15:56.
              I have no special talent. I am only passionately curious.

              Comment


              • Despre valul de radiatii ce se vorbeste? Aaa.... "sa se rezolve cat mai repede cu Dragnea!".... Deci asa se rezolva problema.
                Radioactiv Dragnea asta...

                Comment


                • Nici CCR nu poate musamaliza furtul de la Belina.
                  Si nici parlamentul nu poate acoperi furtul de bani europeni prin Teldrum, trebuie ca justitia sa aplice pedepsele legale, altfel UE ne arde la bani si nu numai.
                  Riscam sa zburam din UE pentru un singur om?

                  Nu stiu cum se face, da Tudose nu recunoaste existenta Statului Paralel inventat de Livake.
                  Nu-l mai recunoaste de sef?
                  Last edited by mr.K; 23 November 2017, 22:17. Reason: Automerged Doublepost

                  Comment


                  • Originally posted by Seba View Post
                    m-am uitat la scandalul din ultimele 2 pagini si am vazut ca gecmc94 are 6 posturi cu jigniri directe, bolovan are 2-3 jigniri, iar silviu- 0. [...] Prin posturile tale, prost crescut-ul esti tu.
                    Seba, ai curățat cumva comentariile care încep de la 1158? Nu îmi ies ofensele la numărătoare (asta fără să te includ pe tine în socoteală, deși îmi aduci o jignire directă). Timișorenii au faultat mai mult decât ai fost tu dispus să arbitrezi.

                    Comment


                    • crezi ca mai stiu ce-am facut acu' o saptamana? nu vad posturi sterse, dar asta nu inseamna ca de-atunci nu s-a sters automat daca a fost marcat pt stergere. nu pot sa-ti raspund 100% corect la intrebare.
                      Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                      Comment


                      • Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, sustine ca de vina pentru somajul si saracia din Moldova sau din sudul tarii ar fi multinationalele, care prefera sa isi deschida sucursale in Vest, pentru a fi mai aproape de UE.
                        Asa o fi, dar...

                        Ministrul nu sufla un cuvant despre faptul ca Guvernul Romaniei e incapabil sa dezvolte infrastructura necesara dezvoltarii afacerilor.
                        In Moldova, zona cu mari resurse umane de calitate, nu exista un singur km de autostrada!

                        Anul acesta guvernele PSD-ALDE nu au finalizat nici macar un kilometru de autostrada. Mai mult, autostrada care ar urma sa lege Ardealul de Moldova a primit aviz de urbanism abia in luna august, dupa doi ani de la initierea proiectului. Stam mai prost decat Kosovo sau Serbia.

                        Si mai radeau de tehnocrati.
                        Abia pezedeu e guvernul zero barat.
                        Last edited by mr.K; 29 November 2017, 11:07.

                        Comment


                        • Scarbili astea capitaliste...ce se opun bunastarii poporului si idealurilor lui comuniste...doar soros este devina...Dar tovarasul dragnea impreuna cu tovarasul Tariceanu duc mai departe lupta proletara impotriva asupririi capitaslist soviniste a occidentului. Poate declaram si razbel Americii...ca nu dau limi in cur marelui tovaras, mandru calauzitor a parlamentului si idealurilor comuniste.

                          Comment


                          • radem glumim,dar acusi se face un an de guvernare rosie si bilantul nu e prea bun.

                            eu demult ziceam ca ar trebui sa declaram razboi americanilor sa vine sa ne ocupe si sa ne conduca.
                            o/____\o
                            (i)
                            .........

                            Comment


                            • Din documentul INS se pot extrage aceste informații care arată cât de nu prea bun este bilanțul. Ar putea fi minciuni și de aceea accept în dezbatere și alte cifre. Dar să fie reale.

                              "La creşterea PIB, în semestrul I 2017 faţă de semestrul I 2016, au contribuit toate ramurile economiei, cu excepţia construcţiilor, contribuţii pozitive mai importante având următoarele ramuri:
                              - Industria (+1,7%), cu o pondere de 23,3% la formarea PIB şi al cărei volum de activitate s-a
                              majorat cu 7,3%;
                              - Comerţul cu ridicata şi cu amănuntul; repararea autovehiculelor şi motocicletelor;
                              transport şi depozitare; hoteluri şi restaurante (+1,5%), cu o pondere de 19,5% la formarea PIB şi al căror volum de activitate s-a majorat cu 8,1%;
                              - Informaţiile şi comunicaţiile (+0,8%), cu o pondere mai redusă la formarea PIB (6,0%) dar care au înregistrat o creştere semnificativă a volumului de activitate (12,7%);
                              - Activităţile profesionale, ştiinţifice şi tehnice; activităţi de servicii administrative şi activităţi de servicii suport (+0,7%), cu o pondere de 6,7% la formarea PIB şi al căror volum de activitate s-a majorat cu 10,6%."

                              Comment


                              • Azi tot 5.30 la petrom si 5,36 la rompetrol.
                                Pe vremea aia nu explodau preturile... acum explodeaza pe motivul "scumpirii carburantilor". "Mai taie, da-o dreq!"
                                Originally posted by prometheus View Post
                                Pret benzen 95 - 5.40 lei/litru Lukoil Braila - Bariera . Super eftin!!
                                Originally posted by DannyMC View Post
                                Bucuresti, Petrom Calea Vitan, astazi benzina 95- 5,33 lei, saptamana trecuta, adica 19.12.2016 aceeasi statie, benzina 95 5,24 lei .
                                Originally posted by Fanez View Post
                                5.43 omv si rompetrol (benzina 95)
                                Originally posted by Fanez View Post
                                Ieri Voiam sa alimentez dar am zis sa mai astept sa vad daca se schimba ceva. Nu ma asteptam sa scada pretul asa repede (de la un an la altul ), peste noapte.
                                Originally posted by IancuMIC View Post
                                Pe 30 dec. am luat Evo diesel de la Mol cu 5,78; sunt curios cat este astazi.
                                Ce vremuri...
                                P.S. "Atentie la data postarilor!"
                                Last edited by Fanez; 30 November 2017, 20:48.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google