Discutii Amicale Despre Politica

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Pai e inflatia la 11 luni, adica 3 trimestre-aproape 4.
    Vedem in ianuarie, eu spun ca va fi 4.5-5%.
    Ce conteaza -inflatia e cea mai ridicata din ultimii 4 ani. A reusit pezedeaua ce nu au reusit "ailalti", tehnocratii, guvernul zero.

    Comment


    • Pentru inflatie intervalul relevant de prognoza se intinde pe 8 trimestre. Trendul ascendent accelerat doar ridica semne de intrebare dar nu inseamna neaparat o problema pe termen scurt.
      I have no special talent. I am only passionately curious.

      Comment


      • Oameni buni, vorbim de Romania, noi suntem deaupra legilor economice universale.
        Modul abrupt cum a evoluat inflatia ridica mari semne de intrebare pe termen mediu. Deja la noi a crescut inflatia in 11 luni cat nu a crescut la altii in 8 trimestre.
        Mecanismele economice nu functioneaza corect in Romania, din cauza interventionismului exagerat al statului.

        Comment


        • De la -0.5% (2016) la 3.2% e destul de mult; mai ales daca luam in calcul si 2015 cand tot negativ a fost. Inca nu e grav dar e in marja de atentie.

          Asta e politica PSD-ului. Doar ei nu vad o problema sau nu e problema lor defapt ci a altora, ce incearca sa se razbune. Le-a spus Vasilescu de la BNR ca se razbuna cartile de economie defapt dar cine are creier sa si gandeasca.
          I have no special talent. I am only passionately curious.

          Comment


          • Originally posted by mr.K View Post
            Pai e inflatia la 11 luni, adica 3 trimestre-aproape 4.
            Vedem in ianuarie, eu spun ca va fi 4.5-5%.
            Ce conteaza -inflatia e cea mai ridicata din ultimii 4 ani...
            Si la nemti e cea mai ridicata inflatie din ultimii 5 ani.

            Comment


            • Deputații au votat în plen modificarea Regulamentului Camerei Deputaților, prin care Opoziția este împiedicată să mai susțină amendamente la Legile Justiției. Concret, modificarea reglementează strict dezbaterea şi votul amendamentelor în plen, stabilind că dacă unul dintre amendamente a fost acceptat, celelalte se consideră respinse. Anterior, modificarea a fost aprobată și în comisia de Regulament, dar tot cu scandal, cu 4 voturi "pentru" şi 3 voturi "împotrivă". Atât dezbaterile din plen, cât și cele din comisie au fost marcate de scandal. Modificările intră în vioare de miercuri, iar după amiază se votează ultimele două legi ale Justiției.
              Plenul Camerei Deputatilor a dat, miercuri, votul final pe ultimele doua legi ale Justitiei: Legea 304 a Organizarii Judiciare si cea de-a treia lege, de functionare a CSM, 317. Anterior, au modificat în plen Regulamentul Camerei prin care Opozitia nu a mai putut sustine în plen amendamentele care au fost respinse anterior, în comisie. Practic, s-a pus pumnul în gura PNL si USR. Reamintim ca prima lege a Justitiei, Statutul magistratilor, a fost adoptata luni. Toate cele trei proiecte merg la Senat, care este camera decizionala. Cele doua rapoarte ale Legilor adoptate miercuri se regasesc în galeria articolului. Documentele cuprind atât amendamentele respinse, cât si pe cele admise.


              inca un pas spre reîntoarcerea la comunism

              Comment


              • N-am iesit niciodata total din comunism.

                S-au alocat 37 d eminute in total pentru dezbaterea legilor justitiei.
                Sunt 5 minute /grup parlamentar, 2 minute pentru neafiliati, si 30 de minute pentru amendamente (numai 700 de bucati amendamente).
                Tare, 2,5 secunde de amendament.
                Last edited by mr.K; 13 December 2017, 17:22. Reason: Automerged Doublepost

                Comment


                • Chichirau loveste din nou!
                  Apropos de crima de la metrou, chichirau promite: "ne vedem la metrou!"
                  650.000 de amendamente mi se pare putin.
                  Dna chichirau se dezice despre ce a scris pe facebook.
                  Ca sa nu mai zic despre acuzarea: "s-a mai ingrasat, a mai furat ceva..."
                  Asa dileala...
                  Imi cer scuze (pe care le-as accepta in anumite situatii) ce de mai studii inalte are pe la scoli pricopsite, nu la aprozare... mitocanie plus mitomanie.

                  Treburi serioase: http://mobile.hotnews.ro/stire/22175140
                  Last edited by Fanez; 14 December 2017, 00:52. Reason: Automerged Doublepost

                  Comment


                  • „ÃŽncepând cu drepturile salariale aferente lunii decembrie 2017 se majorează cu 30% cuantumul brut al salariilor de bază de care beneficiază personalul din cadrul: Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România; cluburilor sportive universitare; Institutul Cultural Român; Secretariatul de Stat pentru Culte; instituţiilor publice de spectacole sau concerte aflate în subordinea consiliilor locale sau judeţene, care nu a beneficiat de majorări salariale potrivit Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 2/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare”, prevede textul adoptat.

                    De asemenea, se majorează cu 15% cuantumul brut al salariilor de bază ale personalului din aparatul propriu al Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale şi din instituţiile aflate în subordinea şi sub autoritatea acestuia, precum şi ale personalului din serviciile publice deconcentrate ale instituţiilor din subordinea şi sub autoritatea Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale.
                    Salariile de bază ale înalţilor funcţionari publici, funcţionarilor publici de conducere şi execuţie, personalului contractual de conducere şi execuţie, cu excepţia personalului de specialitate, din cadrul Curţii de Conturi, se stabilesc la nivelul aflat în plată aferent funcţiilor din cadrul serviciilor Parlamentului. Stabilirea salarizării se face prin hotărâre a plenului Curţii de Conturi, la propunerea ordonatorului principal de credite, pe baza datelor comunicate de către ordonatorii principali de credite din cadrul serviciilor Parlamentului, mai prevede textul adoptat.


                    De la data intrării în vigoare a prezentei legi se majorează cu 35% cuantumul brut al salariilor de bază ale personalului care îndeplineşte atribuţiile prevăzute în OUG 28/2013 pentru aprobarea Programului Naţional de Dezvoltare Locală.
                    Pentru unii muma, pentru altii ciuma, cam asa mere guvernarea psd-ista.
                    Last edited by aris86; 14 December 2017, 00:57.

                    Comment


                    • Fiecare cu ce "vede".
                      Sesizarile PNL si USR au fost respinse cu 8 voturi la 1- cel al Liviei Stanciu, care va face opinie separata, precizeaza news.ro.


                      Originally posted by aris86 View Post
                      Pentru unii muma, pentru altii ciuma, cam asa mere guvernarea psd-ista.
                      Pentru hoti ciuma; pentru muncitori muma.

                      Aprops, am luat azi benzina cu 5,25 lei/litru. N-am avut bani ca-mi iau o cisterna, am auzit ca va fi 6-7 lei/litru maine-poimaine. Si euro va fi vreo 7 lei si inflatia vreo 7%. Nasol rau. Jos Dragnea!
                      Last edited by Fanez; 14 December 2017, 01:06. Reason: Automerged Doublepost

                      Comment


                      • si eu muncesc, nu fur, dar nu mi se majoreaza salariul. dezvolta cum eu sunt hot, ca nu prea pricep cum din taxele mele se majoreaza salariile alora de freaca hartii prin primarii, ong-uri, sau demnitari. hai ca-s cam prost la faza asta si nu pricep, lumineaza-ma...
                        su n-o fi muma pt toti muncitorii, doar pt "muncitorii" de la stat? ai uitat un aspect, in cazul asta, muncitorii de la stat isi iau banii din taxele hotilor de la privat. din simplul motiv ca statul n-are multe firme care sa si produca ceva. astept lamuriri...
                        Last edited by Seba; 14 December 2017, 10:38.
                        Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                        Comment


                        • @Seba cam asta-i doctrina...isi majoreaza salariile...pentru ca nu fac nimic...impovareaza pe aia care produc (aka muncesc cinstit)...iar cand ai nevoie de spectacol pt prosti...incepi sa-i acuzi ca fura.
                          Una peste alta, vad ca PSD-ul si-a insusit din plin doctrina comunist-stalinista. Baga pumnul in gura tuturor care au idei diferite si nu se supun lor.
                          Dar una peste alta...nu pe ei ii acuz...ci populatia...care-i mare fan pozitie capra...in tarile civilizate...de mult PCR-ul era desfintat. Din primele 30 secunde de guvernare (cand au inceput sa faca tampenii).
                          Din nefericire, pe PCR il cam doare in cur de manifestariile publice facute de hotii care merg si 10 ore la servici, isi platesc taxele la zi...si fara sa le ocoleasca (fraierii...). Si sincer, eu m-am saturat de clementa...de 70 ani conduc tara asta...

                          Comment


                          • Originally posted by Seba View Post
                            si eu muncesc, nu fur, ...
                            cum din taxele mele se majoreaza salariile alora de freaca hartii prin primarii, ong-uri, sau demnitari...
                            Daca te-ai ingrasat inseamna ca "ai mai furat ceva".
                            Se freaca hartii prin ong-uri? Pai astia nu "munceste" pe la proteste?
                            Demnitari egal psd-isti sau inclusiv cacarau, cracanau, sau cine-i ala (aia, oaia... ) care spumeaza la gura ca busonul de ulei de la L2 zicand ca "demnitarii fura"? "Ia" nu ia tot banii aia din taxele tale si ale mele pentru care a votat cu 5 maini? Nu plimba hartii, plimba telefonul (abonamentul o fi pe persoana fizica sau e "de demnitar"?). De muncit cand mai munceste?

                            Originally posted by bolovan View Post
                            Din nefericire, pe PCR il cam doare in cur de manifestariile publice facute de hotii care merg si 10 ore la servici,...
                            Care PCR?
                            Norma "europeana" e 8 ore/zi, 5 zile/saptamana. Cine te obliga la 10 ore? Asta e sclavagism. In tarile cu apa calda n-ai voie 2 minute peste cele 8 ore in care ai timp suficient sa-ti indeplinesti sarcinile. Daca-ti ia 10 ore inseamna ca esti lent, adica incompetent.
                            Nu-mi consumi tu mie curent si alte utilitati ca nu esti in stare sa-ti indeplinesti norma in cele 8 ore. S-a constatat stiintific ca dupa 6 ore de munca omul nu mai da randament. Ce faci tu alea 4 ore in plus?
                            Mentionez ca in cele 8 ore de munca e inclusa pauza de masa care poate fi minim 30 de minute. Pe la "privati" e de minim doua ore, dar ce sa vezi? Ei munceste 10.

                            Am uitat sa specific: sunt ironic spunand realitatea
                            Last edited by Fanez; 14 December 2017, 11:21. Reason: Automerged Doublepost

                            Comment


                            • PCR aka PSD si toata conducerea lui de fosti activisti de partid PCR, fosti ofiteri de securitate sau colaboratori de securitate...ce au in comun faptul ca sunt in esenta niste infractori dovediti.
                              Pauza de massa la privat este de maxim o ora. Si de regula task-urile dureaza 6 luni si ai 4 luni la dispozitie. Nu-i ca la stat...unde taskul dureaza 4 luni si ai 12 luni la dispozitie+10 luni de pauza pentru propaganda.

                              Sorry...dar nu spui realitatea...chiar din contra...demagogie pura...repetata dupa dictare...

                              Comment


                              • Chichirau loveste din nou!
                                Apropos de crima de la metrou, chichirau promite: "ne vedem la metrou!"
                                De ce nu dai si sursa: dna Steluța Cătăniciu la Antena 3?

                                Doamna asta care nu vrea sa respecte o decizie definitiva a unei instante si sa paraseasca functia de inalt demnitar. Deci sa o credem pe cuvant?


                                Originally posted by Fanez View Post
                                Imi cer scuze (pe care le-as accepta in anumite situatii) ce de mai studii inalte are pe la scoli pricopsite, nu la aprozare...
                                E bine ca-ti ceri tie scuze dar ti le accepti doar in anumite situatii.

                                Originally posted by Fanez View Post
                                Am uitat sa specific: sunt ironic spunand realitatea
                                Adica vorbesti despre irealitate(= ironie + realitate)? Da, cam asta s-a instalat in Romania de cand cu PSD si se accentueaza pe zi ce trece...
                                Last edited by Silviu; 14 December 2017, 11:56. Reason: Automerged Doublepost
                                I have no special talent. I am only passionately curious.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google