Temperatura Motor Cu Afişare Pe Ecran MediaNav

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    Originally posted by Silviu View Post

    Eu te-am intrebat punctual deoarece eram interesat daca ai cumva un model ce functioneaza in deep sleep pentru ca din poza par tot chinezariile de doi lei ce nu prea respecta detaliile tehnice declarate..

    Era mai simplu sa spui ca nu stii, apreciam mai mult.

    Legat de mufa OBD, ce conteaza unde te legi? Oriunde faci jonctiunea pe linia CANHS sau CANLS rezultatul este acelasi. E mai elegant sa nu "decojesti" fire ci sa te legi unde ai deja o mufa (folosind un splitter OBD), mai ales pentru cei cu garantie sau neinitiati.
    Chinezăriile alea sunt perfecte, aproape tot ce e prin casă e chinezesc, de la bocancii sport la TV şi cuptorul cu microunde, mă doare fix undeva cine le fabrică atât timp cât funcţionează. Fără led-uri pe module consumul scade la ~30mA, tot mult, oricum rămân planul iniţial de alimentare din APC, de aici ideea cu cojirea ( citeşte in DEX, cojire-/-decojire este fix si exact acelaşi lucru )
    Îţi urez succesuri maxime la modificarea executabilelor din firmware miu-bic/-MN sau orice doreşti tu

    Mux-ul ăla nu rămâne în torpedou, asta e clar, instalarea pe maşină e obligatorie, temperatura motorului mă intereseaza deosebit mult.

    P.S. De acum înainte declar că nu voi mai răspunde la toate atacurile răutăcioase, am altele mai bune de făcut decât să dau explicaţii pentru acţiunile mele.
    Last edited by bogdan_cr; 6 January 2018, 09:08.

    Comment


    • #17
      Originally posted by bogdan_cr View Post
      P.S. De acum înainte declar că nu voi mai răspunde la toate atacurile răutăcioase, am altele mai bune de făcut decât să dau explicaţii pentru acţiunile mele.
      Imi cer scuze daca te-am deranjat, am postat sursele externe de informatii in ideea ca poate sunt utile si pentru alti abonati ai forumului.

      Comment


      • #18
        Ok, să lămurim şi asta, proiectul ăsta l-am făcut doar pentru mine scopul de a fi informat de temperatura motorului maşinii mele, în nici un caz nu în scop comercial dacă şi-a imaginat vreo unul aşa ceva. Nu insistaţi, nu fac pentru nimeni aşa ceva, eu ştiu ce se întâmplă cu maşina în mers când apare scurt pe can.d ( păţit personal cu un ELM327 ţinut permanent in obd ) Veniţi după aia înapoi la mine, v-am stricat eu "bijuteria" voastră ...

        Originally posted by ctropett View Post
        Imi cer scuze daca te-am deranjat, am postat sursele externe de informatii in ideea ca poate sunt utile si pentru alti abonati ai forumului.
        Aşa, amice, foarte bine, ai publicat sursa, cine vrea, să-şi facă singur. Dar mai încearcă odată, în cazul meu tu ai dat-o în bălării !
        Last edited by bogdan_cr; 6 January 2018, 13:14.

        Comment


        • #19
          Bogdane, pana la urma daca nu doreai vreun comentariu din partea vreunui user, puteai sa ceri asta moderatorilor; vorbeai numai tu.
          Din moment ce ai gasit de cuviinta sa imparti si altora experienta dumitale, ceea ce este laudabil, atunci trebuie sa ai si disponibilitatea sa accepti niste intrebari, comentarii, pareri; de aia e un forum.
          Iarta-ma, dar prea multa patima, uneori strica.
          Succes.
          Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

          Comment


          • #20
            D-le Iancu, am dechis acest thread cu scopul de a arăta că se poate afişa temperatura motorului ( exact ce arată diagnoza CLiP ) pe ecran MediaNav cu preţ minim fără prea multe complicaţii, cine vrea să fie convins ca munca nu este în zadar, scopul urmărit e fezabil, nu în scop comercial, userii pot să întrebe aspecte tehnice de execuţie etc. fără miştouri şi bătaie de joc. Asta am urmărit, înca sper că nu am facut rău postând acest subiect. Cu un pic de expertiză electronică şi determinare oricine poate face ce am făcut eu, asta mi-a stat în intenţie. Dar văd că am fost înteles greşit, promit data viitoare să fiu MULT mai atent unde şi ce postez.
            Se poate şterge acest thread, fără supărare.

            Comment


            • #21
              Pana la urma ce se intampla daca ramane un elm 327 conectat permanent? Ma batea un gand sa cumpar unul de ala mic care are si functie de sleep. Acum am modelul vechi, e mare si nu il pot tine conectat in permanenta ca incomodeaza in torpedou.

              Comment


              • #22
                la ce ajuta sa stii temperatura? intreb ca nu ma stiu

                Comment


                • #23
                  - stii cum sa exploatezi motorul mai bine
                  - observi daca ai o problema cu termostatul

                  Comment


                  • #24
                    iok
                    Originally posted by bogdan_cr View Post
                    La montaj final mă conectez la APC nu las pe +B, oricum cojesc cablajul original pentru legături la can.d si can.mm, găsesc şi APC acolo. Mux n-are ce căuta în torpedou, cine ocupă mufa OBD cu mux-ul ăla să nu se mai bage degeaba în seamă

                    APC inseamna "apres contact", daca nu ma insel! Adica un plus luat de pe cheia de contact!
                    Este bine sa explicam si acronimele, pentru colegii cu adevarat interesati, dar complet nefamiliarizati cu tipicul simbolizarilor de la Renault!
                    Asteptam cu interes urmarea!

                    A propos! Nu cumva sunt sanse ca daca dai torpedoul jos, sa gasesti in spatele sau cablajul cu mufa pentru BIC?
                    Last edited by tipicarul; 4 February 2018, 11:23.
                    „Viaţa e prea importantă ca să fie luată în serios.” Oscar Wilde

                    Comment


                    • #25
                      Am realizat si eu montajul din prima postare facut de bogdan_cr, dupa documentatia de pe site-ul rusesc (https://www.drive2.ru/l/488130937003966491/) insa in cazul meu este vorba de un Logan 2 Laureate din 2015 si un MediaNav LG LAN5200WR1, ver. HW 1.6.2, ver. SW 2.0.9, cu update la 4.0.6.
                      Problema e ca desi functioneaza Eco2Drive, nu vrea sa arate temperatura. Banuiesc ca programul pentru microcontroler nu e scris corect. Aveti idee ce trebuie sa modific?
                      In atasamente sunt cum arata ecranul Eco2Drive pe MediaNav1 cu motorul pornit si oprit si listingul programului scris in Arduino (extensia se inlocuieste cu .ino).
                      Attached Files

                      Comment


                      • #26
                        Când nu citești... scriptul îți pune temperatura motorului în loc de temperatura exterioară deci ,trebuie motor pornit
                        Pentru H4B(0,9 TCe) datu' cu părerea (mai ales cand nu ai toate datele) e sport național - Do not feed the trolls.

                        Comment


                        • #27
                          Da, am citit scriptul, prima poza este cu motorul pornit, a doua poza (fara date legate de consum) e cu motorul oprit, insa in ambele cazuri (adica si cu motorul pornit) nu afiseaza temperatura motorului sus, langa ora.

                          Comment


                          • #28
                            home-setari-sistem-unități, apare temperatură C F ?
                            Dacă nu activat aiurea funcțiile pe medianav
                            Pentru H4B(0,9 TCe) datu' cu părerea (mai ales cand nu ai toate datele) e sport național - Do not feed the trolls.

                            Comment


                            • #29
                              Multumesc t0rquemada! Intr-adevar, meniul era activ insa nu era selectata nici o valoare (C sau F). Dupa selectarea optiunii C a afisat temperatura instantaneu.
                              Inca o data, multumesc!

                              Revin. Intr-un final am reusit sa instalez modulul in masina. Multiplexorul realizat cu un microcontroler Arduino (Pro Micro ATmega32U4 5V 16MHz), doua interfete CAN (MCP2515 CAN Bus Module TJA1050) si o mica sursa in comutatie recuperata dintr-un incarcator auto-usb vechi, functioneaza fara probleme si pentru un MediaNav 1 (hw:1.6.2, sw:4.0.6) si reuseste sa afiseze in afara de Driving Eco2 Score si temperatura motorului in partea de sus a ecranului.
                              Informatiile pentru realizarea montajului, inclusiv codul pentru programarea microcontrolerului le-am luat de pe un site din Rusia, link-urile le gasiti in postul #6. Modulele au costat in total 30 ron, sursa o aveam prin casa dar e in jur de 10 ron si am mai cumparat cu 25 ron un cablu de extensie USB 3.0 pentru a confectiona un sistem de conectare a modulului, legat in paralel cu mufa ODB2.
                              Multumesc lui bogdan_cr si t0rquemada pentru sfaturi.
                              Last edited by ctropett; 15 February 2018, 00:12. Reason: Automerged Doublepost

                              Comment


                              • #30
                                Bv felicitări

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google