Problema Temperatura

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Problema Temperatura

    Salutare tuturor,

    Am un Logan 1.4 var. KissFM din 2008, de aproximativ 1an am urmatoarea problema:
    -Vara mergand bara la bara prin oras am avut neplacerea sa vad cum temperatura la motor urca la 6 liniute in bord, moment in care si ventilatorul se tureaza la maxim (cred ca am patit asta de 4 ori anul trecut)
    -Vara cand ajung undeva cu motorul fierbinte (4liniute in bord) opresc masina si la aprox 1min dupa intra ventilatorul si sta pornit minute bune (5-10min, la inceput ventilatorul intra imediat ce opream motorul daca era cazul si nu statea pornit mai mult de 2-3minute).
    -Iarna se ridica foarte greu temperatura in bord, cand sunt sub -5c afara abia daca urca la 4liniute dupa 20-30 de minute de rulaj
    -Iarna indiferent cat de mult merg, desi in bord reusesc sa urc la 4 liniute, aerul ce iese din aroterma nu mai este la fel de cald (pana in 2015 puteam sta in masina imbracat la tricou cu maneca scurta, pe timp de iarna, dupa 15 minute de rulaj)

    Pareri, sfaturi?

  • #2
    primul lucru, verifica contactele de la senzorul de temperatura, apoi schimba termostatul. la ultimele simptome prezentate, pare ca termostatul se blocheaza deschis si nu se incalzeste motorul, la primele pare ca e blocat inchis. daca si dupa inlocuirea termostatului face tot asa, ramane senzorul de temperatura. ca sa elimini senzorul de temperatura din lista de suspecti, ar trebui facuta o diagnoza in mers, comparatie intre temperatura citita de ecu si temperatura ambianta.
    Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

    Comment


    • #3
      termostat nou, antigel nou glaceol tip D VERDE.
      laureate 1.5l, albastru marin

      Comment


      • #4
        Termostat schimbat, verificat contactele si senzorul de temperatura.
        Si eu am patit asa ceva la supernova. Pleca foarte greu gmv, mult peste limita; era doar mufa de pe senzor care nu facea contact bine. Termostatul deschidea ok.
        Daca prostii ar zbura, ar fi intuneric.

        Comment

        Working...
        X
        Anulare DPF
        Politica de Securitate Google