Discutii Amicale Despre Politica

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Crina Dobre, membru PNL, i-a numit „proști și milogi” pe cei care au manifestat în weekend cu portocale față de președintele Iohannis.

    Școala a fost gratuită și accesibilă oricui. Dacă cei din imagine și alții ca ei sunt proști, poartă întreaga responsabilitate. Și ma obligă să le dau un șut în fund (nota mea: sau un pumn în ochi ca maniacul acela din Piața Victoriei care a lovit un pensionar) pe unde îi prind, pentru că prostia lor îmi afectează viața. Au drept de vot și de manifestare.
    Inițial, am avut o reacție ușoară de revoltă. Adică, cum îndrăznești, Dobre? Pe urmă m-am mai gândit. Femeia asta nu este procuror general, nu este judecător la ICCJ sau CCR. Este un civil ca mine sau ca voi. Are dreptul la o opinie. Tot pe acest forum, unul numit K a spus că i-ar vedea împușcați pe toți politicienii de o culoare și votanții lor.

    Ei bine, în Germania, un astfel de tip de discurs ca cel al lui Rădulescu "mitralieră", Dobre "șuteur", K și Sandy Matei, ar fi dus la niște amenzi de ți-ar fi picat fața. Iar forumurile care le-ar fi găzduit ar fi fost amendate cu sume colosale.
    Gesetz zur Verbesserung der Rechtsdurchsetzung in sozialen Netzwerken (Netzwerkdurchsetzungsgesetz)
    The German Gesetz zur Verbesserung der Rechtsdurchsetzung in sozialen Netzwerken (Netzwerkdurchsetzungsgesetz) (literally: Law on the improvement of law enforcement in social networks and known as ‘NetzDG’) has attracted much media attention, e.g. here and here, since fully entering into force on 1 January 2018. This was sparked to a significant extent by a few high […]


    Aș comenta faptul că violența în exprimare sau comportament din partea celor mai sus enumerați vine din două surse:
    - Mitocănia
    - O lipsă de argumente (sau incapacitatea de a formula argumentații solide care nu se întorc împotriva lor). Sunt sigur că Dobre poate explica asta de pe situl maricorupti.ro și poate explica motivele pentru care liberalii ei reuniți fură mai abitir ca ceilalți - deși mai mult ca sigur că frustrarea o va cuprinde și își va ascunde capul în nisip:

    Comment


    • Dezvăluirea lui Codrin Ștefănescu: Dragnea nu a vrut ca PSD să ceară revocarea lui Kovesi.
      „După ce am făcut eu declarațiile pe scări, peste vreo 24-25 de minute, în ședință, sus, Dragnea ne-a zis: «Mă, eu înțeleg că voi țineți cu Codrin, dar nu putem să spunem asta (să cerem revocarea lui Kovesi, n.red.)». Ne-a mai zis că nu putem să ne poziționăm politic, ca partid, vizavi de decizia ministrului Justiției pentru că o să se zică că PSD vrea să o revoce pe Kovesi”, a declarat secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu.
      Viorica Dăncilă a spus la plecare: „Nu. Eu cred că această decizie sau o decizie trebuie luată din punct de vedere juridic. Nu cred că un partid politic poate să se pronunţe pe acest lucru, şi chemăm ministrul Justiţiei care este cel mai în măsură să vadă care este situaţia”.
      Ce de vrajeli. Adica sa-si rupa gatul Tudorel, de fapt.

      Din punct de vedere juridic, multi dintre pezedei trebuiau sa fie la parnaie, dar parlamentul a votat, politic, neinceperea urmaririi penale inpotriva lor. Plumb, Shhaideh sunt doar ultimele beneficiare ale votului politic.

      Comment


      • psd si pnl par conducatori detasati. se confirma banuielile unora cum ca-s acelasi lucru, cu nume schimbat.
        Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

        Comment


        • Efectele revolutie fiscale...creste masa de votanti PSD:
          Aproape jumătate dintre patronii de firme mici și mijlocii participanți la un sondaj online au spus că vor avea loc disponibilizări de personal din IMM-uri, ca urmare a majorării salariului minim pe economie de la 1 ianuarie 2018 și a obligației de plată a contribuțiilor sociale pentru angajații cu contracte de muncă part-time la nivelul întreg al salariului minim pe economie.

          Comment


          • si aia de la imm manaca rahat, s-o recunoastem. daca era dupa unii, nu trebuia marit minimul pe economie, trebuia sa ramana toti cu bani putini si patronii cu cat mai mult.
            sper ca daca e sa fie restructurari, someri, cred ca vor intelege ca-i partial din vina revolutiei fiscale si nu numai a patronilor. culmea e ca nu simpatizantii psd vor fi afectati, alora s-a avut grija sa li se mareasca salariile...tot pe spatele fraierilor care muncesc. nu vorbesc acum de medici, pompieri, politisti, invatatori/profesori
            Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

            Comment


            • @Seba sa nu uitam...discutam de firme comerciale...care au ca scop principal: sa incaseze mai mult decat cheltuie cu productia/distributia etc. Mai mult...cand vrei sa ramai poductiv (aka sa ramai pe piata...si sa vinzi ceva...fie ca-i produs, serviciu sau speranta...)...trebuie sa ia preturi competitive si sa fie si profitabil...prin urmare, ai nevoie de costuri mici.
              Salariile au fost crescute artifical. Salarul trebuie sa dictat de producite (care la noi...sa fim seriosi...)
              Faptul ca firma X nu creste salarul...intr-o situatie in care piata este cu deficit de forta de munca...poate duce la inchiderea ei (ramane fara personal care sa munceasca)

              Comment


              • Eu n-am avut nimic de spus impotriva cresterii salariului minim pe economie, daca lasi la latitudinea patronilor asta, salariul minim se schimba odata la 50 de ani.
                Sa fim seriosi, in ROmania avem IMM-uri pe pierdere vesnica dar cu patroni care-si schimba SUV-urile mai des decat altii telefonul. Cand firma se afunda de tot, deschid alta si muta activele si activitatea pe ea, dar datoriile raman pe firma veche.
                Daca ar intra fiscul serios in ele, majoritatea patronilor ar face parnaie pentru evaziune.
                Pacat ca nu avem si noi IRS-ul american cu organizarea si competentele de acolo.
                Last edited by mr.K; 20 February 2018, 23:56.

                Comment


                • Da, pentru asta trebuie schimbata o alta lege. Momentan ai una bucata firma...si daca o falimentezi...deschizi o alta firma...muti totul pe firma aia...si furnizorii raman cu paguba, tu ramai cu afacerea...si banii.
                  In mod normal, daca iti falimenteaza firma...si nu se achita totul din lichidarea ei...se recupereaza diferenta de la patron. Din nefericire nu se procedeaza asa...asa ca pseudo afaceristii din RO...raman ca speudo afaceristi...

                  Comment


                  • Primăria Sectorului 4 are șefi la „Piețe” un condamnat cu interdicție la funcții publice drept șef la juridic, iar ca șefă a corpului de control o condamnată în primă instanță pentru 40 de acte de luare de mită!

                    Simion Lincă, șeful biroului juridic de la direcția ”Piețe”, a fost condamnat definitiv la 4 ani de închisoare cu suspendare pentru că a schimbat echipament militar vechi, subevaluat, contra anvelope Tofan, supraevaluate.
                    Doina Lupu, șefa Corpului de Control tot la ”Piețe”, a fost condamnată de prima instanță la un an cu suspendare după ce a luat mită bani pentru partid, de la cei pe care îi controla pe când era la Autoritatea Sanitar-Veterinară.
                    E plin de asa ceva in pezede.



                    Dar si in parlament avem o persoana care nu poate ocupa functia, hotarare definitiva. SI ce daca? De ce e acolo, inca?
                    Vvorba lui Codrin, PENTRU CA PUTEM!

                    Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, prezinta joi seara, incepand de la ora 18:00, un raport privind "activitatea manageriala la DNA".
                    Asteptam.
                    Se poate intoarce cu onoare la Iasi in functia de rector a celei mai vechi universitati din Romania, sau se poate umple de ridicol servind interesele penalilor din Parlament.
                    Last edited by mr.K; 22 February 2018, 09:40. Reason: Automerged Doublepost

                    Comment


                    • 2010 Pro TV
                      Doina Lupu - directorul directiei Sanitar Veterinare Bucuresti. Procurorii spun ca dincolo de aerul de functionar intransigent, s-ar ascunde de fapt un angajat corupt care ar fi luat mita de la patroni si administratori de firme. Si nu o singura data ci de patru ani incoace. Lucru contestat de aparatorul doamnei Lupu.

                      Doina Lupu castiga conform declaratiei de avere 15.000 de lei pe an, adica vreo 1200 de lei pe luna. Si totusi cu ajutorul familiei probabil, a reusit sa stranga o mica avere. Are un teren in Poiana Brasov si altul la Crevedia, doua apartamente in Bucuresti si doua doua autoturisme de lux.
                      2015 EVZ
                      Detaliile acțiunilor erau puse la punct în ședințele filialei de partid- Zlotea era președinte al PDL Sector 5, apoi listele cu produse de procurat ajungeau la angajații instituției. Cine nu obținea produsele necesare, își pierdea locul de muncă, ori era transferat la Serviciul „Câini și pisici” sub diverse pretexte. Cei mai apropiați colaboratori ai politicianului au recunoscut acuzațiile și au povestit cum le ordonau inspectorilor să ceară comercianților produse alimentare sau bani pentru petrecerile PDL, protocoale politice sau pomeni electorale. Este vorba de Doina Lupu și Marius Hofman, șef și adjunct la ANSVSA București, sau Mădălina Podosu- șef la ANSVSA Ilfov.


                      De exemplu, Hofman a povestit cum Zlotea l-a convocat, împreună cu alți directori, în vederea organizării mai multor mese festive (delegații internaționale în cadrul evenimentului Black Sea Task Force- de la Palatul Parlamentului și la care au participat reprezentanți din toate țările UE, pentru a recompensa tineretul PDL, șefii centrelor de votare, cu ocazia zilei de 8 Martie etc) la diferite restaurante (Diesel, Palatul Snagov, Jariștea, Hanul Berarilor etc).
                      Specimenele acestea au trecut din PDL, PNL iar acum la PSD. Probabil că strângeau bani de la firmele cu probleme de calitate.

                      Zlotea a fost trimis în judecată pentru fapte făcute în calitate de șef la Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), perioada octombrie 2009- mai 2010, alături de 15 subordonați. Asta cam explică de ce au cam dispărut marile șuete sponsorizate de partide in ultimii ani.
                      Last edited by gecmc94; 22 February 2018, 12:48. Reason: Automerged Doublepost

                      Comment


                      • Si toata chestia asta...din cauza legislatiei proaste...cel mai probabil o sa ajunga prescriptia. Iar ei sunt bine mersi.

                        Cred ca trebuie o reforma drastica a clasei plotice...si asta trebuie sa inceapa prin incalizrea incineatoarelor umane.

                        Comment


                        • Originally posted by gecmc94 View Post
                          Specimenele acestea au trecut din PDL, PNL iar acum la PSD. Probabil că strângeau bani de la firmele cu probleme de calitate.
                          Am mai vrut să spun un lucru. Știu că este ușor să dai cu pietre in "funcționarii publici" menționați mai sus. Și poate merită câteva palme. Dar să privim realitatea in față. Sunt câteva monografii ale poporului român care arată ce este in gena noastră. Nu ne place legea, ordinea, rigoarea. Nici cea impusă din afară (turci, nemți, austrieci, unguri), nici de noi. Cred mai degrabă că nu este glumă dar se spune că turcii nu ne-au asimilat complet in Imperiu pentru că: 1) eram prea aproape de celelalte imperii (austro-ungar și țarist) și am fost lăsați ca zonă tampon; 2) dacă eram parte din Imperiu, turcii trebuiau să plătească ridicarea provinciilor române la nivelul de infrastructură din Imperiul Otoman.

                          Firmele care plăteau către partide, o făceau cu plăcere, din interes. Nu cred deloc că o făceau de frică. Era parte din "cost of doing business". Un business pe care mizerabilii de "antreprenori" il făceau incălcând cu intenție legea. Ne puneau pe noi in pericol, ei iși reduceau costurile iar politicienii incasau bucuroși mita.

                          Corupția este in noi, in fibra poporului și este reflectată de clasa de "oameni de afaceri" români, aproape toți corupți. Lecțiile nu trebuie date doar clasei politice. Lecțiile trebuie date chiar poporului. Ar trebui declanșată o campanie anti-evaziune, anti-furt, anti-corupție pornind de la talpa țării. Așa cum Cuza s-a dus cu ocaua lui in târg.

                          Oricum, exemplul lui Cuza este unul al unui eșec. Ocaua lui a rămas proverbială și doar atât. Poporul a rămas la fel.

                          Tudorel Toader, ministrul Justiției, recunoaște activitatea globală a DNA.

                          Potrivit Art 1 din Constitutie, Romania e stat de drept, in Romania s-a dezvoltat componenta de prevenire dar si de combatere a coruptiei. Buna activitate a DNA din acest ultim punct de vedere e consemnata in documentele interne si internationale. Standardul luptei anticoruptie nu trebuie insa sa protejeze comportamente neconstitutionale, defaimatoare la adresa Romaniei, conducatorilor institutiilor publice. DNA trebuie sa continue sa functioneze legal.

                          DNA nu se identifica cu procurorul sef, ale carei actiuni au demonstrat ca pot pune in pericol chiar institutia, prin exces de autoritate, comportament discretionar, sfidarea autoritatii Parlamentului, contestarea deciziilor CCR
                          Last edited by gecmc94; 22 February 2018, 21:50. Reason: Automerged Doublepost

                          Comment


                          • nu cred ca se poate compara modelul austriac cu cel turcesc/fanariot e destul sa ne uitam la infrastructura, industria si organizarea facuta de austrieci in transilvania si banat, versus modelul turcesc/fanariot in oltenia si muntenia, la nivelul anilor '20. sa nu uitam ca abolirea iobagiei in banat a avut loc cu cateva zeci bune de ani inaintea abolirii iobagiei in vechiul regat, prin ordin imperial. turcii/fanariotii de ce n-au putut s-o faca si ei tot atunci? austriecii au facut, cel putin in banat, chestii pe care turcii nu le-ar fi facut in principate nici in inca 200 de ani. da, le-au facut in primul rand pt ei, e drept, nu ca ar fi fost romanii din banat vreo specie aparte de oameni, dar au facut treaba buna, vorba aia, ca la neamt in spais. grecii, in muntenia, de ce n-au facut? pt ca n-au vrut, pt ca sunt balcanici si miserupisti. ca veni vorba, cat tmp timisoara a fost sub stapanire otomana, imbecilii aia n-au fost in stare sa pastreze ce-au construit austriecii, a trebuit s avina austriecii a doua oara sa reconstruiasca totul. despre ce organizare turceasca vorbim?

                            despre kovesi:
                            sfidarea autoritatii parlamentului-s-o fi referind ca nu s-a prezentat la chemare? a aratat la moentul respectiv ca era perfect legal sa nu se prezinte, in baza unor chestiuni decise cand psd guverna si aveau dna de partea lor, in vremuri demult apuse
                            exces de autoritate, comportament discretionar- foarte probabil sa aibe dreptate dorel; pt asta, da, sa plece...
                            contestarea deciziilor ccr-parca erau consultative; sau numai pt parlament? astia de ce nu isi dau demisia in bloc cand se pisa pe deciziile ccr? nu-i iau apararea, fac doar ce face psd: arata cu degetul ca si aialati tot asa au facut...asta doar ca sa stabilim cine contesta pe cine si pt ce

                            nu-mi doresc demiterea ei, dar nici nu-mi doresc sa ramana, pt ca sincer nu cred ca merita sa ramana si nici nu ne ajuta prea mult. dar nici nu ne incurca pe noi, astia care nu suntem politicieni sau "oameni de afaceri" cu statul. intrebarile pe care mi le pun acum, sunt: va veni altcineva mai bun, mai capabil, mai cisntit, sau riscam destul de serios ca si in postul asta sa ajunga inca o sluga aservita grupului infractional numit parlament? de ce n-a fost sanctionata vreodata, pe parcursul carierei, chiar in ultimul an de activitate, daca s-a constatat ca nu lucreaza ok, in special in ultimul an, asta "critic" ? daca dna-ul ca institutie e ok, desi conducerea nu (pt mine asta e un paradox, pt ca parlamentul e in mare, o adunatura de dubiosi, exact ca si conducerea, presedintia e tot dubioasa, ca presedintele...), de ce se vrea inlocuiea unuia rau care a condus pana la urma bine institutia? ori a condus aiurea si atunci dna e oricum, dar nu poate avea "buna activitate", din moment ce tantuca asta a condus dna cu exces de autoritate si comportament discretionar. ma gandesc ca daca autoritatea si comportamentul discretionar au dus la rezultate bune ale institutiei, astea de fapt ar fi merite si trebuiesc recompensate, nu pedepsite ori imi scapa ceva, ori dorel nu are logica (decat poate juridica, care, in opinia mea uneori e altfel si aiurea fata de logica matematica), ori tanti trebuie desfiintata, dar cu ea cu tot si institutia a carei merite au fost recunoscute cumva. daca incepem acum sa vorbim de moralitate, sa nu uitam totusi cine a initiat situatia: un grup infractional, la fel ca si dna, mai mult sau mai putin dovedit. pe cine am crede, de ce si in ce scop, noi astia, oamenii de rand? cu ce ne ajuta si cu ce ne incurca schimbarea respectiva?
                            Last edited by Seba; 23 February 2018, 20:14.
                            Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                            Comment



                            • Aveau și turcii căi ferate construite pe la mijlocul anilor 1800 cu capital nemțesc ce duceau în Germania. Mai devreme de atât se concentrau doar pe drumuri și irigații pentru agricultură (iar la noi nimic). Iar în sec 19 a început revoluția industrială în Vest și au pierdut influența și teritorii.

                              Interesantă hartă. Nu, Seba, nu este a gazoductelor de azi ci a căilor ferate din Imperiul Otoman. Iar România tot mână moartă este.... hahaha. Se pare că de fiecare dată ne jucăm cărțile istoriei la fel. Ce comedie!!!

                              Dar, da, modelul instituțional habsburgic a influențat diferit societățile față de cel otoman. De acolo ni se trage, spune cercetătoarea aceasta.
                              Last edited by gecmc94; 24 February 2018, 01:29.

                              Comment


                              • Statul român a recuperat de la condamnați, în ultimul an, prejudicii cash de numai 25 de milioane de euro, mai puțin decât în 2016!
                                Doar n-o sa recupereze pezedeii banii furati de la ai lor.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google