Cateva Intrebari Privind Revizia La Logan II SCe 1.0

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Cateva Intrebari Privind Revizia La Logan II SCe 1.0

    Salutari lume,

    sunt posesorul unui Logan Laureate model 2017 Bleu Navy cu motor sCe 1.0 12V 75 CP si se apropie momentul primei revizii, avand cca 14000 km deja efectuati si as avea cateva intrebari legate atat de revizie cat si despre alte lucruri in ce priveste masina.

    In primul rand, cu greu si tarziu, am realizat ca daca imi fac cont pe dacia.ro, in sectiunea "My Dacia" imi gasesc cartea de service, dar inca nu am reusit sa aflu de unde obtin fisa de intretinere sau manualul motorului si as dori sa stiu de unde le pot obtine si cum aflu concret seria pieselor de care as avea eventuala nevoie pentru masina si motorul meu.

    In al doilea rand, as vrea sa stiu in ce consta revizia propriu-zisa, cu exceptia inlocuirii filtrelor si a uleiului de motor, si cat de minutios se efectueaza, in general si cat m-ar costa revizia (macar aproximativ) ?

    In ce priveste schimbul de ulei si al consumabilelor, este o problema daca la revizie m-as prezenta cu piese si ulei cumparate de mine? Daca, spre exemplu, as procura piesele de la cei care vor efectua revizia, primesc vreo reducere sau discount la manopera sau e acelasi pret la revizie, indiferent daca vin sau nu cu propriile piese ?

    Iar, in ce priveste uleiul de motor, in cazul motorul 1.0 sCe, cei de la Dacia prin intermediul cartei de service recomanda schimbul de ulei la 20,000 km parcursi sau la un an - stiu ca ei folosesc ulei Dacia sau Elf, nu stiu exact ce tip de ulei folosesc dpdv al viscozitatii (10w40 sau 5w40 ?), dar eu as dori sa intreb daca voi imi puteti recomanda un ulei de motor superior Elf/Dacia, care sa imi permita sa parcurg intre 15.000 si 20.000 km/ an fara sa fiu nevoit sa il schimb sub 15.000km, cu efect de detergent si care sa respecte norma ACEA A3/B4 si o viscozitate intre 10W40 sau 5W40.

    De exemplu, uleiul 'Mobil 1 (120766) Extended Performance 5W-30 Motor Oil' este unul care imi surade, caci ofera acel efect de detergent, pretul per litru e decent si garanteaza parcurgerea a 15.000 de mile (nu km) pana la urmatorul schimb, doar ca acesta din cate am inteles nu e produs pentru piata europeana, habar n-am ce norme europene respecta, iar indicele de vara e 30 in loc de 40 asa cum recomanda fisa de intretinere - poate imi puteti voi recomanda un ulei de motor la fel de bun ca acesta, care sa se potriveasca motorului 1.0 sCe.

    Multumesc !!

  • #2
    Multe întrebări, unele dintre ele care au generat sute de comentarii în alte fire de discuție. Altele se pot răspunde punctual:

    - Revizia constă și într-o inspecție tehnică a mașinii, inclusiv pentru defecte de rugină. Primești un carton cu toate elementele inspectate la revizie. Cât de minuțios? La ochi, nu este un ITP. Depinde de "ochiul" mecanicului.

    - Multe service-uri acceptă piesele clientului dacă vine cu factură și originea lor este credibilă. Unele (nu toate) dau discount la manoperă dacă le cumperi piesele.

    - Fișa de întreținere, estimatul de cost, etc, pentru SCe este aici http://daperom.ro/wp-content/uploads...Mar%202017.xls

    Celelalte întrebări au generat tone de cerneală scrisă pe forum.
    Last edited by gecmc94; 7 January 2018, 12:18.

    Comment


    • #3
      Buna, multumesc pentru link-ul fisei de intretinere, ma ajuta macar sa-mi fac o idee despre pretul reviziei. Cel mai bine ar fi sa le scriu un e-mail celor unde imi voi face revizia si sa-i intreb pe dansii mai multe despre subiectul asta.

      Iar, cat despre ulei, am zis sa intreb in ciuda faptului ca exista un intreg thread deschis pe subiectul asta, in ideea ca ma interesa sa mi se recomande de catre ceilalti membrii un produs tintit dintr-o gama reputabila care sa respecte specificatiile pentru sCe, nu ma interesa sa aflu care gama de ulei este considerata mai buna. Din cate am observat, pe thread-ul deschis pe subiectul uleiului se discuta mai mult despre firme producatoare si nu despre produse individuale.

      Multumesc !!
      Last edited by jrt; 7 January 2018, 20:31. Reason: -

      Comment


      • #4
        Salutari,
        revin - relativ tarziu - cu informatii despre revizie. Aceasta a fost facuta in data de 19.02 si a durat in total in jurul a doua ore.
        La masina, mi s-au schimbat filtrele de ulei, aer si habitaclu si uleiul. La cererea mea, in locul unui Dacia Oil, mi s-a bagat ulei Elf 900 SXR 5w40. Tot la cerere, mi-au fost montate aparatoare de noroi fata si spate.
        Pretul total (consumabile, aparatoare si manopera) a fost de 683 lei, din care costul reviziei propriu-zise a fost de 537 ron. Tin sa spun ca mi-a fost permis accesul in service, pentru a vedea ce se efectueaza la masina. De asemeni, mi s-au aratat si noile consumabile.
        Desi am primit si un raport al controalelor efectuate la masina, unde mi se precizeaza cum ca totul ar fi in regula cu masina, eu nu am vazut ca baietii din service sa verifice mai nimic mentionat pe acea fisa - in fine.

        O zi buna.

        Comment


        • #5
          Se continua aici.
          Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

          Comment

          Working...
          X
          Anulare DPF
          Politica de Securitate Google