Miscare De Protest Impotriva Bancilor: "Stop Banque"

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #31
    Pai parca ziceai ca toata lumea are credite, asa ca ce bani sa piarda la falimentul bancilor? Li se prescrie creditele?
    cat despre Eric Cantona ... ce stii tu despre el?
    Politics wasn't about the right or left side, was about have or have not.
    sigpic

    Comment


    • #32
      Ziceam de cei care au bani si ar putea sa retraga. Creditele nu se prescriu, pot sa moara 99% din banci, cele 1% ramase vor prelua activele de la cele defuncte si ne vor urmari si in mormant.
      Cantona e fost fotbalist, nicidecum mare cunoscator domeniului finantelor.
      Dar tu ce stii despre falimentul unei banci cand ai bani blocati acolo? Ai experimentat senzatia? Si fii sigur, cei ce aveau credite la BankCoop n-au scapat, a avut grija lichidatorul sa incaseze in timp tot.
      Last edited by mr.K; 25 November 2010, 13:59.

      Comment


      • #33
        Fostul international francez Eric Cantona le propune o altfel de "revolutie" studentilor si angajatilor din sectorul public din mai multe tari europene, care se pregatesc sa organizeze o serie de proteste in aceasta iarna, pentru a reactiona fata de reducerile bugetare aplicate de guvernele acestor state.Intr-un interviu acordat publicatiei Presse Ocean din Nantes, Eric Cantona s-a declarat impotriva clasicelor proteste de strada, pe care le considera depasite.
        Lipsa lichiditatilor este o problema grava pentru o institutie bancara, rulajul banilor fiind cel care aduce profit bancii. In cazul lipsei lichiditatilor, banca respectiva nu va chema clientii a doua zi, pentru ca in caz de retragere masiva a depozitelor de la banca respectiva, va duce la o instabilitate financiara a bancii data de de diferenta negativa intre creantele bancii ( credite si comisioane de incasat) si datoriile bancii ( depozite si dobanzi aferente de platit ) ceea ce poate duce la incapacitate de plata si chiar falimentul bancii.
        Cat despre BankCoop, nu ma pronunt, ca nu am experimentat depozitele cu dobanzi mari si mincinoase. Daca nu fac credit, nu pot sa pun un leu deoparte, nici sa ma pici cu ceara.
        Politics wasn't about the right or left side, was about have or have not.
        sigpic

        Comment


        • #34
          Paradoxul este ca Eric Cantona nu a fost prea pacifist la viata lui, si acum indeamna la asa ceva. Loosh presupun ca ai un credit pe undeva si de asta esti atat de revoltat impotriva bancilor, dar crede-ma ca nu o sa te ajute cu nimic aceasta actiune de protest idioata(asa cum ai numit-o chiar tu). Banca chiar castiga in urma acestei actiuni. Sincer nu m-as mira daca aceasta strategie a fost gandita de bancheri.
          sigpic

          Comment


          • #35
            Cum mai ziceam pe la inceputul thread-ului: Ceva similar s-a intamplat in anii '30 in USA. S-a dat un zvon (de alti bancheri)cum ca bancile nu mai au lichiditati, banii s-au retras grupir, bancile n-au putut sa sustina atatea retrageri si a aparut Rezerva Federala. Acum detaliile sunt putin schimbate dar sa nu uitam ca cei care controleaza banii, folosesc aceasi algoritmi iar "acolo" sus, treburile sunt foarte simple.
            In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

            Comment


            • #36
              Originally posted by loosh View Post
              Adica, dupa tine, o miscare de protest impotriva camatarilor din sistemul bancar ti se pare o tampenie?
              Pe langa faptul ca avem salarii la nivelul Africii Centrale si de cel putin 4 ori mai mici decat media cominitatii europene, avem si comisioane si rate de 10 ori mai mari.
              Vezi cat plateste un german sau un austriac dobanda si comisioane!
              sau voi in Bucuresti stati numai pe roze!??
              Si culmea, cei care se revolta sunt tot nemtii, francezii, ....
              loosh nu stiu de ce consideri tu ca bancile sunt camatari. Treaba este destul de simpla... nu te obliga nimeni sa interactionezi cu bancile... Ei au o oferta, noi o acceptam, ocntractul se semneaza... perfect legal... nu vad unde e problema... ca fapt divers gandesc asa desi am un credit de 60.000 euro. Nu l-as fi facut dar nu am avut de ales. In afara de CEC Bank toate celelalte fac parte din institutii internationale. Diferenta dintre dobanzile si comisioanele mai sus mentionate cred ca au legatura direct cu stabilitatea mediului bancar romanesc. Daca e asa bine in austria sau germania, nu te tine nimeni in tara... poti pleca oricand, dupa cum a zis si Basesecu .

              Una peste alta si eu sunt satul de tara asta de rahat, m-am saturat sa vad cum Romania se imprumuta miliarde de euro si noi inauguram 10 km de autostrada. Exemplele pot continua... As pleca si maine daca as putea sa imi iau cu mine familia ( doar familia fara bunuri materiale) insa e greu. Unde sa te duci? In Italia si Franta daca aud aia de romani vomita instant, in Spania nu mai merge la furat, in tarile nordice e greu daca nu stii limba lor, la unguri iar nu e loc, la nemti, austrici, elvetieni e greu cu limba engleza... deci dupa mine ar mai ramane Anglia sau Irlanda. Dar si Irlanda s-a dus pe copca din punct de vedere economic...

              Revenind la subiect... cred ca mai putin de 10% din populatie are un cont in banca care nu fie pe 0. Majoritatea pazesc bancomatul sa scoata banii imediat cum a intrat salariul. Suntem la limita subzistentei, cei din provincie fac foamea... etc. Poate in orasele mari este putin mai bine... iti mai gasesti de munca, cum necum iei un 15 mil pe luna insa multi lucreaza pe salariul minim.
              As scoate si eu banii din banca Mi-ar face o deosebita placere sa scot cash cateva zeci de mii de euro... insa imi dau 2 palme, beau un pahar de apa rece si fug repede sa platesc rata la banca sa nu imi bage astia penalizari..
              sigpic

              Comment


              • #37
                Crize bancare au avut loc peste tot în lume, atât în tarile slab dezvoltate cât si în cele cu o economie puternica. Astfel de disfunctionalitati, unele mai severe altele mai putin severe, au avut loc în tarile Americii Latine( Chile si Columbia- anii1980, Mexic si Venezuela- 1990, iar mai recent în Argentina),unele tari asiatice( Indonezia, Coreea, si Thailanada), în Europa de Est si Balcani( Bulgaria, Turcia, Rusia etc.) dar si în SUA ( mijlocul anilor 1980),tarile nordice( în-ceputul anilor 1990), Japonia. Problemele cu care sistemele bancare s-au confruntat în diverse regiuni ale lumii în cursul ultimelor doua decenii au impus cautarea unor puncte comune. Au fost identificate astfel, la nivel toretic, urmatoarele riscuri :
                - Riscul de piata- reprezinta riscul ca schimbarea conditiilor de piata sa modifice valoarea activelor. Bancile sunt expuse la mari riscuri de piata în special atunci când portofoliile lor sunt concentrate în sectoare economice puternic afectate de ciclicitate.
                - Riscul de default sau de credit - este riscul ca debitorii sa nu doreasaca sau sa nu poata rambursa creditele contractate.
                - Riscul de lichiditate - reprezinta riscul ca deponentii sa retraga un volum ridicat de fonduri din conturile lor, iar bancile sa nu detina suficiente active lichide pentru a satisface aceste retrageri.
                Alti factori potentiali importanti care pot genera probleme în sistemul bancar sunt
                - Efectul de contagiune Рpoate sa apara ̨n situatia ̨n care problemele cu care se confrunta unele banci ajung sa afecteze si bancile solide( de exemplu, alimentarea tendintei deponentilor de a-si retrage depozitele din banci);
                - Hazardul moral Рpoate fi creat atunci c̢nd exista expectatii ca riscurile bancare sa fie preluate sau "absorbite" de o terta parte, cum ar fi guvernele ( prin datoria publica ) sau institutiile finaciare internationale.
                Last edited by loosh; 26 November 2010, 08:19. Reason: Monotonia ... salveaza Romania!
                Politics wasn't about the right or left side, was about have or have not.
                sigpic

                Comment


                • #38
                  scoateti-va toti banii odata cash , sa ii imbogatiti cu comisionul pe care vi-l ia la tranzactie ,si apoi ii bagati inapoi
                  Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

                  Comment


                  • #39
                    Nu va obliga nimeni sa luati parte la protest. Ca orice actiune, poate implica si riscuri, nu numai avantaje.
                    Pai vezi, asa e romanul! Daca nu castig ceva imediat, nu ma bag! Asa s-a facut si la alegeri: Imi da aia o galeata, o juma de tuica si un chil de zahar, ... ii votez!
                    Curat-murdar, Nene Iancule!
                    In Romania, bancile austriece au amenintat ca vor falimenta piata
                    bancara europeana daca nu primesc fonduri de la statul roman. In
                    consecinta politicienii autohtoni, au fost chemati la Bruxelles, unde
                    li s-a cerut ca Romania sa angajeze acest imprumut.
                    Aduceti-va aminte si de incercarile de devalorizare a leului la bursa de catre ING si Volsfbank . Noroc ca BNR a avut rezerva de valuta sa o arunce pe piata.
                    Politics wasn't about the right or left side, was about have or have not.
                    sigpic

                    Comment


                    • #40
                      @loosh ai idee ce amenda au primit aia de la BNR? Si daca mai incearca o data pot sa isi inchida pravalia. Intra la subminarea economiei nationale si se pedepseste aspru. Sincer la ce minte au guvernantii de acum nu le-ar strica vreo 2 banci intrate in patrimoniul statului, mai ales ca una din ele este si recordmena la procese cu clientii.
                      sigpic

                      Comment


                      • #41
                        A scos cineva toti banii de la banca pe 7.12?
                        Eu n-am auzit vreo banca sa pice, in schimb pica economia tarii. Si veniturile romanilor.

                        Comment


                        • #42
                          Traim bine ! )
                          Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

                          Comment


                          • #43
                            Intr-adevar. Miscarea a trecut, nu a fost mediatizata, nu s-a intamplat nimic. Lumea afost mult mai interesata de "wikileaks" decat de "Stop Banque". Pana si cei de pe Facebook au uitat ca au promis ... ce au promis.
                            Eu m-am tinut de cuvant.
                            In concluzie, un mare fassss, asa cum multi s-au asteptat.
                            In afara de miscarea studentilor din Anglia, nu cred ca mai vedem ceva in materie de manifestatii.
                            Se poate inchide.
                            Va multumesc.
                            Politics wasn't about the right or left side, was about have or have not.
                            sigpic

                            Comment

                            Working...
                            X
                            Anulare DPF
                            Politica de Securitate Google