-Tempomat pe logan 1.5dci Filmulete auto Sunt acceptate doar acelea cu si despre masini Tempomat pe logan 1.5dci - Page 2 - Dacia Logan Forum
Dacia Logan Forum

Go Back   Dacia Logan Forum > Filmulete > Filmulete > Filmulete auto

Filmulete auto Sunt acceptate doar acelea cu si despre masini

Tempomat pe logan 1.5dci

Filmulete auto


Reply
 
Thread Tools
Old 4th December 2008   #21
onnu_SBL
Loganist de 5 stele
 
onnu_SBL's Avatar
 
Join Date: 23-02-2008
Motorizare : 1.5 DCI only 90*
Age: 32
Posts: 382
Membru :
[Loganist de 5 stele]
Default

Salut poti sa ne dai nr tel.La cel care ti-a montat
onnu_SBL is offline   Reply With Quote
Old 15th March 2009   #22
danydakar
Avansat
 
danydakar's Avatar
 
Join Date: 06-10-2008
Motorizare : 1.5dci 85hp+dimsport stage2
Posts: 121
Membru :
[Avansat]
Default

sal.nu intele ce este cu pini d2,d3,c3,a2 unde sunt ca nui gasesc.astept ras
danydakar is offline   Reply With Quote
Old 15th March 2009   #23
danydakar
Avansat
 
danydakar's Avatar
 
Join Date: 06-10-2008
Motorizare : 1.5dci 85hp+dimsport stage2
Posts: 121
Membru :
[Avansat]
Default tempomat

schema asta,cruise_control.jpg,am gasito pe net,cred ca ar fi o solutie la eficienta.
danydakar is offline   Reply With Quote
Old 16th March 2009   #24
FLORYN
Loganist de 5 stele
 
FLORYN's Avatar
 
Join Date: 27-08-2007
Motorizare : dci
Age: 43
Posts: 1,707
Membru :
[Loganist de 5 stele]
Default

Chestia asta cu tempomatul o vad utila pentru persoanele care intradevar merg foarte mult cu masina pe distante mari si in special pe autostrazi, sa zicem ca-i mai scapa de stresul de a mentine masina la o viteza constanta.
Dar pentru unul care arde gazul prin oras si o data pe an iese si el la o drumetie .... atunci chiar imi fura placerea de a conduce cum ma taie capul .
Plus de asta din ce am citit pe aici , nu pare un sistem bine pus la punct , si creaza disconfort .
__________________
, sunt cu ochii pe voi !
Logan Ambition 1.5 dci- 70 hp.
FLORYN is offline   Reply With Quote
Old 16th March 2009   #25
ingerulol
Loganist de 5 stele
 
ingerulol's Avatar
 
Join Date: 05-09-2008
Motorizare : 1.6 MPi / GPL Laureate
Posts: 1,088
Membru :
[Loganist de 5 stele]
Default

E fiabil ... dar nu prea . Chiar daca e utilizat pe DCi tot nu are efectul scontat . Probabil tre` sa modifice acceleratia by wire ca sa poata calcula nivelul de apasare pedala sau in functie de treapta respectiva sa fie tinuta o acceleratie constanta calculata pe nivel de incarcare / greutate masina , si sa nu se opreasca la viteza prestabilita , ci sa accelereze constant (sa mentina viteza) asta inseamna PILOT . Probabil o sa vedem si noi la generatia Lowgun II prin 2011-12
__________________
LOGAN USER 1.6 MPi Icy White
ingerulol is offline   Reply With Quote
Old 16th March 2009   #26
Pacco
Loganist de 5 stele
 
Pacco's Avatar
 
Join Date: 13-10-2007
Motorizare : 1.8
Posts: 2,507
Membru :
[Loganist de 5 stele]
Default

Prea complicat .
__________________
Pacco is offline   Reply With Quote
Old 22nd June 2009   #27
AlexV
Incepator
 
Join Date: 06-03-2009
Motorizare : 1,5 dCi 85 CP
Posts: 0
Membru :
[Incepator]
Icon10 complicat???

daca aia e complicat si anume 4 butoane si 3 rezistente inseamnca ca un casetofon de masina e absolut de neimaginat la complexitate, nu?
PS ma pricep la electronica si cred ca se poate rezolva destul de simplu cu acele acceleratii, insa nu m-am documentat suficient, si se pare ca cei care sunt in tema protejaza ”inovatia”...
ps oleaca off-topic , am vazut ca sunt sectiuni unde nu am acces
AlexV is offline   Reply With Quote
Old 22nd June 2009   #28
Seba
sofer amator
 
Seba's Avatar
 
Join Date: 24-05-2007
Motorizare : 1.6_16volti/1.6tractoras
Age: 40
Posts: 13,617
Membru :
[sofer amator]
Default

nu ai acces decat pe administrative, in rest orice user are acces pe toate sectiunile publice. cat despre acele acceleratii, trebuie s afaci un mic test de drum si sa faci un fel de log al rezistentei pedalei in functie de tipul de mers...in sarcina, lejer, panta. vezi cum modulezi din picior pedala de gaz si incerci in aceleasi conditii cu un microcontroller sa fentezi ecu injectie injectand acele tensiuni in senzorul pedalei. decuplarea de pe rezistenta pedalei si montajul tau o faci cu nmos, sa intrerupi traseul de masa alternativ cand la pedala, cand la circuitul tau atunci cand e cuplat tempomatul. sper ca ca ai prins ideea...
__________________
Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
Seba is offline   Reply With Quote
Old 4th July 2009   #29
renegade
Banned
 
Join Date: 18-11-2008
Motorizare : 1.4mpi
Posts: 85
Membru :
[Banned]
Default

ok ok ok; am inteles ca numai pe diesel si asta din cauza ca are acceleratie pe senzor (adica electronica) - ce modificari trebuie facute la un benzinar ca sa poata sa fie "eligibil" sa zic asa pentru montarea unei astfel de instalatii;
instalatiile de la englez erau mortale rau - dar erau insotite si de un pret UCIGATOR - c'mon totalizat undeva la 200 lire sterline? 200 x 4.9 = 980 RON (aproape 1000 RON) - cu tot cu transport sare usor de 1000 RON.
astept un PM sau mai bine ar face aicea cunoscute datele necesare, sa afle si alti posesori de 1.4 mpi. multumesc frumos pentru intelegere
renegade is offline   Reply With Quote
Old 5th July 2009   #30
Seba
sofer amator
 
Seba's Avatar
 
Join Date: 24-05-2007
Motorizare : 1.6_16volti/1.6tractoras
Age: 40
Posts: 13,617
Membru :
[sofer amator]
Default

la benzinar, pe langa "mitirea" ecu-ului cu niste valori presetate ale rezistentei clapetei fluture, trebuie sa comanzi motorasul pas cu pas sa si aduca acea clapeta intr-o pozitie cat mai apropiata de valoarea rezistenei ce i-o transmiti tu ecu-ului. apoi, in functie de sarcina, trebuie sa simulezi accelerarea sau decelerarea motorului, bineanteles, pe langa rezistenta modificand de fiecare data pozitia clapetei de gaz. motorasul pas cu pas e unul simplu, 2 bobine la 90 de grade, il poti relativ usor comanda full stepping sau half stepping, pt o pozitionare mai precisa. daca insa nu ai reductor la mpp, atunci ai cam incurcat-o...pt ca inseamna ca e comandat in modul microstepping, adica injectezi curent constant in bobine, folosind o modulatie in frecventa si pwm, 4 semnale in quadratura. ori asta n-o mai faci defel cu un driver uzual din magazinele de electronice, iti trebuie microcontroller care sa comande o punte de mos-uri de forta si sa si masori curentul pe portul analogic. caz in care, mai bine o lasi asa, ca merge foarte bine si fara tempomat
__________________
Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Last edited by Seba; 5th July 2009 at 04:00.
Seba is offline   Reply With Quote
Old 5th July 2009   #31
darksid3
Cerberus
 
darksid3's Avatar
 
Join Date: 02-02-2008
Motorizare : 3.0
Posts: 12,920
Membru :
[Cerberus]
Default

Ai de capul meu....mi se limba plimba-n gura de la atatia termeni crepusculari
__________________
In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
darksid3 is offline   Reply With Quote
Old 5th July 2009   #32
Seba
sofer amator
 
Seba's Avatar
 
Join Date: 24-05-2007
Motorizare : 1.6_16volti/1.6tractoras
Age: 40
Posts: 13,617
Membru :
[sofer amator]
Default

pt detalii, aveti aici urmatoarele chestiuni pe care daca nu le intelegeti, ar fi bine sa nu va apucati de comandat mpp-ul : microstepping, modulatie pwm, modulatie in quadratura, microcontroller, a/d converter...
__________________
Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
Seba is offline   Reply With Quote
Old 8th July 2009   #33
renegade
Banned
 
Join Date: 18-11-2008
Motorizare : 1.4mpi
Posts: 85
Membru :
[Banned]
Default

m-ai dat gata ... sper ca pe viitor sa apara vreun Einstein care sa faca ceva si pentru 1.4 mpi (un chit cap coada fara porcarii si preturi de te doare capu - de mai bine schimbi autobuzu ) )
renegade is offline   Reply With Quote
Old 8th July 2009   #34
Seba
sofer amator
 
Seba's Avatar
 
Join Date: 24-05-2007
Motorizare : 1.6_16volti/1.6tractoras
Age: 40
Posts: 13,617
Membru :
[sofer amator]
Default

eu am zis varianta "profi". daca vreunul se incumeta si are rezultate cu montaje din revista "tehnium", e liber sa ne spuna si noua ce si cum. chiar sunt interesat si eu, ca ma atrage ideea de a face (ma rog, prea mult spus; mai bine-zis de a da ideea si de a superviza lucrarea, ca de munca efectiva mi-e lene) o smecherie care sa imbunatateasca in vreun fel loganu asta hulit de toti posesorii de masini a caror valoare, desi scrie beemve pe ele, nu depaseste pretul unei revizii la caramida, pardon, logan...
__________________
Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
Seba is offline   Reply With Quote
Old 25th September 2009   #35
ROLion
Loganist de 5 stele
 
ROLion's Avatar
 
Join Date: 24-12-2008
Motorizare : 1.4 MPI
Age: 28
Posts: 282
Membru :
[Loganist de 5 stele]
[LoganClub Bacau ]
Default

chiar pare interesant
ROLion is offline   Reply With Quote
Old 6th July 2010   #36
Ionut.11
Loganist de 5 stele
 
Ionut.11's Avatar
 
Join Date: 16-09-2007
Motorizare : 1.4+++
Age: 28
Posts: 1,001
Membru :
[Loganist de 5 stele]
[LoganClub Bucuresti]
Default

un nr de telefon se poate?
__________________
Can't touch this !
Ionut.11 is offline   Reply With Quote
Old 8th October 2015   #37
nituionut
Incepator
 
Join Date: 08-10-2015
Motorizare : 1,5 DCI
Age: 41
Posts: 0
Membru :
[Incepator]
Default

Pritene ma intereseaza si pe mine un tempomat pt logan 1,5 DCI
nituionut is offline   Reply With Quote
Old 14th October 2015   #38
mariannn
Loganist de 5 stele
 
mariannn's Avatar
 
Join Date: 11-05-2010
Motorizare : 1.6
Age: 31
Posts: 719
Membru :
[Loganist de 5 stele]
Default

nu poti, merge in suturi.
__________________
Daca vrea Dumnezeu sa castigi la loto, iti da "noroc" si fara sa joci..
mariannn is offline   Reply With Quote
Old 14th October 2015   #39
Tek_ids
Loganist de 5 stele
 
Tek_ids's Avatar
 
Join Date: 29-01-2009
Motorizare : 1298 cmc
Posts: 1,345
Membru :
[Loganist de 5 stele]
[LoganClub Craiova ]
Default

Merge bine! Cateodata merge in hopuri, dar in 90% din cazuri merge impecabil. De 4 ani de cand e pe masina l-am testat la greu si ma declar multumit.
Restul e can-can !!
Toate Bune!
__________________
Mai este mult pana departe ...
Tek_ids is offline   Reply With Quote
Old 30th April 2018   #40
Benjamin93
Incepator
 
Join Date: 11-02-2018
Motorizare : 1.5 dci
Age: 25
Posts: 1
Membru :
[Incepator]
Default

Salut, sunt si eu deasemenea interesat de montarea unui tempomat(conduc mult pe autostrada).Cum i-au legtura cu cineva care se pricepe? Menionez ca sunt din Arad si maina in cauza e un logan mcv dci de 86 CP. Mulumesc anticipat

Trimis de pe al meu SM-G930F folosind Tapatalk
Benjamin93 is offline   Reply With Quote

Reply


Forum Jump

Tags
dci, logan, tempomat

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT +3. The time now is 09:24.


Powered by vBulletin® Version 3.7.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Anulare DPF

Politica de Securitate Google