-Problema Electrica Leduri Ceasuri De Bord Si Display Tutoriale : Cum sa iti faci singur Problema Electrica Leduri Ceasuri De Bord Si Display - Dacia Logan Forum
Dacia Logan Forum

Go Back   Dacia Logan Forum > Lucruri generale > Tutoriale : Cum sa iti faci singur

Problema Electrica Leduri Ceasuri De Bord Si Display

Tutoriale : Cum sa iti faci singur


Closed Thread
 
Thread Tools
Old 1 Week Ago   #1
deremtiu8
Incepator
 
Join Date: 28-10-2018
Motorizare : 1.6 mpi
Posts: 1
Membru :
[Incepator]
Default Problema Electrica Leduri Ceasuri De Bord Si Display

Buna ziua,am un Logan din 2004 pe benzina la care nu se mai aprind ledurile de la ceasuri si display.Are toane,mai merge ce merge,apoi iar se opresc.Mentionez ca turatia motorului la relanti scade cu fiecare consumator adus,lumini,frana,dezaburire,ac..Am verificat mufa spate pozitii,sigurante,mufe consola centrala.

Din ce am masurat atunci cand pun pozitiile am 12v pe firul albastru de la ceasuri.Am verificat masa la baterie si ce pleaca la caroserie,mai putin masa de la cutia de viteze din ce am inteles ca ar mai fi una.

Masina se comporta normal in mers,porneste indiferent de temperatura fara probleme.

Pot lua pentru leduri curent din alta parte?gen punte intre pinul 10 si 11 de la mufa neagra de la ceasuri?
Thread inchis
deremtiu8 is offline  
Old 1 Week Ago   #2
alex_z
Junior
 
Join Date: 11-07-2017
Motorizare : 1.4
Posts: 52
Membru :
[Junior]
Default

Turația e normal să scadă cāte puțin cānd adaugi consumatori pt. că alternatorul opune mai multă rezistență.

Legat de ce vrei tu să faci, teoretic se poate, dar e o improvizație și te poți trezi cu efecte secundare, de ex. să-ți rămānă afișajul aprins și dupa ce iei contactul.

Posibil să ai vreun contact slăbit, fir īntrerupt etc.
alex_z is offline  
Old 1 Week Ago   #3
Seba
sofer amator
 
Seba's Avatar
 
Join Date: 24-05-2007
Motorizare : 1.6_16volti/1.6tractoras
Age: 40
Posts: 13,617
Membru :
[sofer amator]
Default

nu se aprind deloc, sau nu se aprind cand sunt aprinse pozitiile?
in principiu, sunt doua variante: ori led-urile sunt "gata", ori ai un contact prost undeva. daca legi pinul 10 cu pinul 11 (acum chiar nu stiu ce fac pinii aia, poate sunt GND si atunci n-are nici o treaba), poti lega VBAT de IGN (plus baterie de plus contact) si ramai naibii cu contactul pus mai mereu, ceea ce nu-i chiar o chestie buna. in primul rand iti vei "temeli" bateria.
__________________
Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
Seba is offline  
Old 1 Week Ago   #4
t0rquemada
Loganist de 5 stele
 
t0rquemada's Avatar
 
Join Date: 03-02-2013
Motorizare : 0,9TCe
Posts: 6,457
Membru :
[Loganist de 5 stele]
Default

A rezolval pe forumul vecin - traseu dezlipit pe placa
__________________

Pentru H4B(0,9 TCe) datu' cu părerea (mai ales cānd nu ai toate datele) e sport național - Do not feed the trolls.
t0rquemada is online now  

Closed Thread


Forum Jump

Tags
bord, ceasuri, display, electrica, leduri, problema, probleme electrice

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT +3. The time now is 08:51.


Powered by vBulletin® Version 3.7.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Anulare DPF

Politica de Securitate Google