Suspendare Permis

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #46
    cand spui nepredarea la termen te referi la termenul ala de 5 zile ?

    Comment


    • #47
      Da, parca asta era termenul de predare cand pierzi definitiv si irevocabil (contestatie p.v.+suspendarea p.c.) in instanta !

      Comment


      • #48
        Buna tuturor!
        Vin si eu pe acest topic cu cateva sfaturi in ce priveste amenzile date de catre Politia Rutiera.
        Inainte de a incepe vreau sa spun ca acest post nu este sub nici o forma o instigare la "fentarea" legii, ci doar un mijloc de a ne proteja impotriva "excesului de zel" din partea baietilor in abastru.
        De la ce porneste totul: am permis de conducere din anul 2000. In tot acest timp, am circulat in toata tara asta, iar singurele doua amenzi sunt luate in orasul meu datorita extraordinarului "profesionalism" al politiei locale. Ambele amenzi sunt pentru depasirea vitezei legale in localitate cu 25, respectiv 28 de km/h. Aceste viteze "fabuloase" au fost atinse nu in centrul orasului printre oameni, ci la iesirea si intrarea in/din oras. Pentru cine nu stie sunt doua portiuni in linie dreapta de cca. un km fiecare unde vezi totul ca in palma, insa sunt "localitate"
        Mai mult, in ultima perioada au fost verificari sistematice in care erau chiar si 3 masini de politie in interval de 2-3 km. Nu e o problema pentru mine personal, intrucat am toate actele in regula, toate taxele platite si circul mereu purtand centura si folosind luminile de intalnire. Spun astea doar ca sa va dati seam ce "infractor" periculos sunt.
        Ce m-a zgandarit pe mine a fost foamea neostoita a "organului".
        Astfel, pe unul din forumurile pe care mai activez am gasit urmatoarele aspecte. Postul este al unui unui cetatean, care, la fel ca si mine s-a cam saturat de excesul de zel prost inteles.
        Voi copia in randurile urmatoare cele postate acolo, dupa care va invit la discutie.
        P.S.: scuze pentru lungimea postului.




        O metoda cum sa scapati, fara sa incalcati legea, de amenzile date de Politia rutiera, Politia de ordine publica, Jandarmeria sau orice alta institutie a statului abilitata sa aplice sanctiuni contraventionale, celebrele amenzi.

        va prezintam o metoda cum sa scapati, fara sa incalcati legea, de amenzile date de Politia rutiera, Politia de ordine publica, Jandarmeria sau orice alta institutie a statului abilitata sa aplice sanctiuni contraventionale, celebrele amenzi.

        De exemplu, un sofer este amendat de catre un agent de circulatie, mult prea zelos, ca a depasit linia continua. Amenda legala prevazuta de legea care reglementeaza circulatia pe drumurile publice este de 225 de lei, echivalentul a 4,5 puncte amenda si 6 puncte de penalizare.

        Dupa constarea contraventiei de catre agentul de circulatie, acesta are obligatia sa va intrebe daca aveti de facut observatii. Sfatul nostru este sa spuneti ce anume observatii aveti de facut, cea mai des folosita de foarte multa lume este urmatoarea "constatarea nu corespunde adevarului" care trebuie mentionata de politist.

        Urmatorul pas legal care trebuie facut de politist este sa va intrebe daca doriti sau nu sa semnati procesul verbal si sa luati un exemplar.

        Putina lume stie ca ordonanta de urgenta a Guvernului 2/2001, privind regimul juridic al contraventiilor, lasa multe portite pentru ca amenda sa nu mai fie achitata niciodata.

        Daca soferul depistat ca a incalcat Codul Rutier refuza sa semneze procesul verbal, agentul este obligat sa aduca un martor, cu care, atentie, se va putea face doar dovada refuzului de catre conducatorul auto de a semna procesul verbal si a primi un exemplar, nu de atestare a savarsirii contraventiei.

        In fata acestei situatii, procesul verbal va fi trimis la domiciul soferului, unde trebuie sa ajunga in maxim de 30 de zile. Articolul 27 din OUG 2/2001, prevede ca una din cele doua posibilitati de comunicare a procesului verbal va fi prin posta, cu confirmare de primire. Acest lucru presupune ca destinatarul / soferul sau pietonul trebuie sa semneze de primire a procesului verbal. Daca nu este acasa sau daca locuieste la alta adresa decat cea din buletin o perioada de zece zile sau pur si simplu nu merge la Posta sa ridice procesul verbal si sa semneze, documentul va fi trimis inapoi la Politie. Posta pastreaza corespondenta vreme de 10 zile.

        In acest caz Politia Rutiera fie retrimite documentul prin Posta fie aplica cea de-a doua varianta de comunicare prevazuta de acelasi articol 27, "prin afisare la domiciliul sau la sediul contravenientului. Operatiunea de afisare se consemneaza intr-un proces verbal semnat de cel putin un martor".

        Portita legala de scapare care se afla in Ordonanta 2/2001, este prevazuta de art. 14. Acest articol stabileste ca "executarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie daca procesul-verbal de constatare a contraventiei nu a fost comunicat contravenientului in termen de o luna de la data aplicarii sanctiunii" (adica data cand a fost scris / intocmit de politist).

        Cu alte cuvinte, daca Politia nu poate face dovada ca v-a comunicat procesul verbal in termen de 30 de zile, sub semnatura dvs., amenda de 225 de lei nu mai poate fi executata de catre Directia Finantelor Publice.



        Alte sfaturi pentru a evita amenda pentru camerele radar:
        - Pentru radarele fixe puteti alege un nume dintr-un necrolog, din orice ziar, al unei persoane care a decedat dupa data depistarii si comunicati Politiei, ca si asa nu au cum sa constatate ca nu e asa. Acest nume il puteti trece in invitatia pe care o primiti de la Politia Rutiera de a comunica numele persoanei care a condus autoturismul depistat ca a circulat peste limita legala. De mentionat ca fotografiile facute de camerele radar surprind autoturismul doar din spate, deci identificarea soferului dupa fata nu poate fi efectuata. In acest caz, Politia Rutiera NU poate aplica sanctiunea si NU poate face dovada ca persoana decedata trecuta de dvs. in invitatie a condus sau nu autoturismul.
        - Trimiteti instiintarea cu plata la destinatar, adica sa plateasca Politia cand primeste scrisoarea cu datele persoanei careia i-ati incredintat masina. In acest caz Politia nu va achita taxele si plicul se intoarce la dvs. Asa aveti dovada ca ati comunicat, dar pe banii Politiei, care nu vrea sa platesca si scapati!

        Daca postul meu este nepotrivit sau ofensator rog un moderator sa-l stearga.
        Multumesc!
        Last edited by mariusnicolae; 18 March 2013, 20:30. Reason: Automerged Doublepost

        Comment


        • #49
          In acest caz Politia Rutiera fie retrimite documentul prin Posta fie aplica cea de-a doua varianta de comunicare prevazuta de acelasi articol 27, "prin afisare la domiciliul sau la sediul contravenientului. Operatiunea de afisare se consemneaza intr-un proces verbal semnat de cel putin un martor".

          Portita legala de scapare care se afla in Ordonanta 2/2001, este prevazuta de art. 14. Acest articol stabileste ca "executarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie daca procesul-verbal de constatare a contraventiei nu a fost comunicat contravenientului in termen de o luna de la data aplicarii sanctiunii" (adica data cand a fost scris / intocmit de politist).
          Daca iti afiseaza la domiciliu PVCC-ul se considera comunicat.
          Spor la contestat contraventii, dar afisarea elimina sansele de reusita sa te fofilezi pentru a nu intra in posesia PVCC.
          Poti declara ca nu locuiesti la adresa din buletin/talon, fapt care iti va mai atrage o amenda pentru fatul ca nu ai facut modificariele necesare in actul de identitate/talonul masinii.

          Comment


          • #50
            eu am fost amendat si retinut permisul pentru neacordare de prioritate la trecere de pietoni. am semnat procesul verbal fara nici un fel de mentiuni si am achitat jumatate din amenda. faptul ca am semnat fara mentiuni nu m-a impiedicat sa-l contest la judecatorie si sa-mi recuperez permisul. Mentionez ca am contestat pentru ca nu sunt sigur ca au dreptate ei. vom vedea proba video. Daca au dreptate asta este sunt vinovat si predam permisul pentru o luna, daca nu il tin in continuare si recuperez amenda, dupa N drumuri pe la institutiile statului...

            Comment


            • #51
              revin cu o intrebare , daca mi s-a suspendat permisul pe 30 de zile , trebuie sa numar 30 de zile daca luna are 31? daca s-a suspendat de exemplu de pe 20 pe 20 pot sa merg chiar pe 20 sa-l ridic?

              Comment


              • #52
                Originally posted by edee View Post
                daca mi s-a suspendat permisul pe 30 de zile
                Daca ti s-a suspendat permisul pentru 30 de zile, trebuie sa stai 30 de zile. Daca in lege aparea termenul de o luna calendaristica (nu aia de pe cer), atunci stateai de pe 20 pana pe 19, iar pe 20 puteai sa-l ridici.

                Iar ai comis-o?
                sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

                Comment


                • #53
                  Numeri 30 de zile incepand cu prima zi in care nu ai drept de conducere.
                  Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

                  Comment


                  • #54
                    Originally posted by vitriol View Post
                    Iar ai comis-o?
                    ),
                    sigpic

                    Comment


                    • #55
                      Curba localitate-linie continua, policecar oprit acolo din care iese polisman si ma opreste in curba, buna ziua...va rog actele si sa opriti la care il intreb unde pot sa opresc...imi raspunde ca sa vad unde se poate.
                      Pe dreapta mai era o masina oprita, si pe stanga, paralel cu el nu puteam sa stau asa ca tai continua si o las in spatele lor pe o podisca...
                      Vine si cica daca stiu ce am incalcat...ca se suspenda permisul pentru ca am taiat continua.
                      Am acceptat vina si-l mai intreb doar cum era regulamentar sa opresc si mai ales unde si-mi arata un loc pe linia continua si i-am spus ca si acolo daca opream as fi depasit o masina pe linia continua si mai mult de atat as fi oprit in dreptul liniei continue.Ma mai intreaba daca am facut facultatea la "Canbrige" si sa mai citesc...si am scapat dar de mega rahat sa te opreasca pe continua\locuri interzise si sa-ti ceara socoteala.

                      1-unde am oprit
                      2-unde mi-a explicat el ca ar fi trebuit sa opresc.
                      Attached Files

                      Comment


                      • #56
                        Si pana la urma, de ce te oprise initial? Lumini, centura, radar, alcool...?

                        Comment


                        • #57
                          Dupa parerea mea ai gresit, tu ai trecut de linia continua si ai intrat pe contrasens ca sa opresti masina in spatele lor? Nu trebuia sa faci asa ceva.

                          Comment


                          • #58
                            Extras din "Conceptia de atitudine si actiune a politiei rutiere", documentul care reglementeaza modul de actiune in trafic al agentilor de circulatie.

                            Cum te opreste politistul in trafic?

                            In ceea ce priveste modalitatea de oprire a autovehiculelor, agentul trebuie sa aleaga un loc adecvat, astfel incat sa permita pozitionarea masinilor in afara partii carosabile, in parcari ori alte spatii in care nu se stanjeneste circulatia. Pe timpul noptii aceste locuri trebuiesc sa fie de regula, iluminate, evitandu-se, pe cat posibil, oprirea in locuri unde aceasta manevra este interzisa prin lege.
                            Concluzia o trageti voi.

                            Comment


                            • #59
                              Cand vreti sa va faceti de treaba si sa faceti referire la unele pasaje din "Critica ratiunii pure", de fata cu garcea, atunci in mod sigur va incercati norocul. Cazul de fata e unul elocvent; de ce oare trebuie sa ma complc in mod inutil, daca nu doresc asta? Acum a mers; altadata se poate sa-ti gasesti nasul.
                              Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

                              Comment


                              • #60
                                Aveam totul in regula, ba chiar mi-a luat si alcoolemia(0), iar eu nu vedeam practic ce-i dupa acea masina de pe dreapta...mi-era neclar din cauza curbei unde oricum era continua si omu mi-a vorbit frumos sa-mi caut un loc...dar a fost capcana.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google