Tutorial montaj incalzire in scaune

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #91
    Astazi am purtat o discutie cu crististreulea legat de conectivitatea acelui led , care vad ca da batai de cap tuturor si se pare ca intr adevar este o problema acel led de la buton . Acum din tutorialul dat de Cristi reiese,
    citez

    am revenit, tocmai am vorbit cu cineva care stie exact cum trebuie legate firele in buton.
    - A1 - legi firul de plus pentru becuri de la bricheta
    - A2 - masa permanenta de pe caroserie, culoare negru/galben
    - B1 - firul de masa de la huse, culoare galben
    legate asa, cand pui pozitia se aprinde becul pe buton. cand pornesti incalzirea, se stinge.
    asta insemna ca alimentarea husei se face in felul urmator:
    - plus de la masina pe firul negru al husei
    - masa de pe caroserie pe firul negru/galben
    .


    deci in mufa butonului de cum vin husele din fabrica pinii sunt astfel - firul galben introdus la A2 , iar firul negru-galben este introdus la B1 , asadar inainte de montare pe scaun , din ce inteleg eu acei 2 pini trebuiesc inversati si adica firul G-N intra la A2 si firul G intra la B1
    Acum am observat ca unii dintre colegi nu au facut nici o modificare in mufa butoanelor si zic ca functioneaza perfect, sincer nu mai inteleg nimic . Maine incerc sa montez daca imi vin rezistentele asa cum a facut Cristi si vedem ce iese.Daca cineva are ceva de completat as fi recunoscator!

    Comment


    • #92
      Eu am facut cum a zis Cris cu inversarea firelor in mufa butonului si merge perfect pana acum. Dar ce ai postat tu nu e complet, el a zis ca si sub scaun se face o inversare, adica firul galben/negru nu se mai leaga la plus, ci invers la minus iar firul negru la plus. Imi lumineaza permanent cu luminile aprinse dar si cand e pornita incalzirea, mie imi place mai mult asa ca e lumina mereu, inainte sa fac inversarea firelor si eu aveam probleme cu iluminatul. Dupa ce o sa faci treaba asta sa ne spui si noua cum iti merg.

      Comment


      • #93
        Am scris tot ce a zis Cristi chiar si cu inversarea firelor , Gabi , pina aici imi este clar , problema vreau sa o identific la butoane , mai precis la iluminarea ledului atunci cand pornesc incalzirea .Ideea este ca nu vreau sa leg acel buton la pozitii dar totusi trebuie sa existe o solutie sa alimentez butonul sa pormeasca ledul doar atunci cand pornesc si incalzirea. Cred ca toata treaba este din buton. Intreb , nu stiu , aceste butoane sunt identice ca la megane ?. Butonul propriu zis are 6 pini , in mufa butoanelor intra doar 2 fire . Ma bate gandul ca daca bag un pin in A1 si sa l alimentez de plusul de la rezistente , oare o porni alimentarea , pt ca vad ca in pinul A1 intra 12 V, asa ca daca as lua alimentare dupa firul negru , oare so aprinde ledul?--- a incercat cineva asa ceva ?
        Gabi , dar in cazul in care opresti pozitia si ai incalzirea pornita , iti mai sta ledul aprins sau se stinge odata cu oprirea pozitiei?
        Multumesc frumos !

        Nu am mai putut modifica asa ca rog daca imi poate oferi cineva schema cu conectivitatea butoanelor de incalzire de la megane o are cineva . mi a zis un prieten prieten ca in mufa de la megane intra 4 fire , dar o schema electrica ar ajuta mai mult !
        Last edited by gabiopel; 27 November 2012, 00:53. Reason: Automerged Doublepost

        Comment


        • #94
          Daca sting pozitia nu imi mai lumineaza led-ul chiar daca am incalzirea pornita si ai putea incerca sa iei plusul de la rezistente sa vezi cum lumineaza.

          Comment


          • #95
            Eu am pus 2 leduri:
            -unul pentru iluminare pozitii (+A1->A2-)
            -unul pentru confirmare functionare (+B2->A2-)

            A2 este masa permanenta, iar intrerupatorul din buton intrerupe masa catre B1 de la ccare se alimenteaza releul pt huse.

            Evident mai trebuie 2 pini (mama) in mufa butonului!!!
            Attached Files

            Comment


            • #96
              eu am logan ph2,daca montez incalirea se va aprinde ledul ala cand pornesc incalzirea? dar cand ornesc poziitile ca nu prea mai inteleg nimic de aici?

              va rog frumos sa imi explicati si mie ca nu prea am inteles
              sigpic

              Comment


              • #97
                astazi am cablat partial masina , mai am de tras alimentarea in panoul de sigurante ca intre timp am facut rost si de pin de tablou de sigurante , am pus rezistentele sub fiecare scaun , am introdus pin in mufa pt butoane la A1 . Pe firul de alimentare am mai folosit cate o siguranta de 5A pt o mai mare protectie .Maine urmeaza sa cablez acel pin in tablou , sa montez scaunele pe masina si sa vad cum procedez pt a imi aprinde ledul la buton atunci cand pornesc incalzirea . Mentionez ca intre firul negru-galben de la mufa verde(alimentare) si firul negru-galben de la mufa gri(buton) este continuitate si asta ma face ca din pinul A1 sa plec cu fir catre firul negru (alimentare) pt a putea avea ledul aprins cand functioneaza incalzirea.Maine revin cu poze si cu impresii dupa montare.

                Comment


                • #98
                  Gata , astazi am finalizat si cu incalzirea in scaune, inclusiv lumini butoane.
                  Deci , masina mea neavand dotari am observat dupa ce am desfacut tabloul de sigurante(din cele 2 suruburi sus-jos) ca in locasul destinat incalzirii in scaune NU aveam nici un pin tras.Asa ca a trebuit sa trag 2 pini in tabloul de siguranta si pentru acest lucru imi trebuia sa ma leg de un pin cu alimentare dupa contact . Asa ca m am legat de firul GALBEN(cel mai gros fir galben, are siguranta de 10A ,slot mare -- dar inainte masurati cu aparatul de masura sa vedeti dupa ce puneti contactul vin 12V) si aici vreau sa i Multumesc lui Cristi Streulea ca mi a oferit aceasta informatie de a lua alimentare . Atentie!!!- acei 2 pini dupa ce se starng pe cablu obligatoriu se cositoresc-NU bagi pinii doar stransi cu patentul in locasul tabloului de siguranta.Cu firul de alimentare am venit pina la mijlocul consolei centrale exact cum a facut Cristi pina la regleta . Din cealalta parte a regletei m am despartit cu 2 fire (scaun st-scaun dr).
                  Partea de masa - exact ca in tutorialul facut de Cristi.
                  Deci varianta ok este cum a zis cristi la alimentarea REZISTENTELOR si adica
                  Firul NEGRU-GALBEN de pe rezistente(mufa verde) se leaga la MINUS
                  Firul NEGRU de pe rezistente(mufa verde) se leaga la PLUS, alimentare 12v

                  Eu sub fiecare scaun , asa am gandit-o pt o protectie suplimentara am mai pus cate o siguranta de 5A , dar nu este obligatoriu atata timp cat este siguranta mare in tabloul de sigurante(se vede in poze )

                  Partea cu mufa butonului si a butonului

                  Pt a functiona corect butoanele , NU INVERSATI nici un pin in mufa butonului , doar ADAUGATI un pin la A1 cu fir si va LEGATI DE ALIMENTAREA GENERALA . si adica firul de pinul A1 sofer l am legat la alimentarea de sub scaunul sofer si pinul A1 pasager l am legat la alimentarea 12V de la scaunul pasager ( ori duceti sub scaun firul , ori linga consola acolo unde se despart firele in regleta ). Aici cu alimentarea butonului vreau sa i multumesc bunului meu prieten Luci dealtfel un mare pasionat al masinilor dar alta marca(MULTUMESC LUCI) si asa lumina la buton se va APRINDE DOAR CAND PORNIM INCALZIREA
                  Functioneaza impecabil fara nici cea mai mica eroare . Am facut si un filmulet cu functionalitatea butoanelo .
                  Deci lucru cel mai important firul din A1 pt iluminat pleaca si se leaga de alimentare(12V) si nu pe pozitii si NU se inverseaza nici un pin(A2cu B1 )-mufa trebuie lasata asa cum vine din fabrica DOAR se ADAUGA PIN IN A1si se leaga la alimentare.

                  atasez si cateva poze si un video
                  Attached Files
                  Last edited by crististreulea; 29 November 2012, 10:35.

                  Comment


                  • #99
                    salut
                    am si eu o intrebare, de unde pot alimenta incalzire cu un + dupa contact
                    Niciodata nu te certa cu un idiotu.Te aduce la nivelul lui si te bate prin experienta!!!

                    Comment


                    • In tabloul de sigurante ai un fir gros de culoare galben ce alim o sig de 10 A dar atentie trebuie sa fie plus pe contact . Ca sa verfici va trebui cu aparatul de masura sa pui borna plus de la ap de masura pe firul galben , iar minusul de la aparat de masura sa il pui la masa apoi pui contactul si ai sa vezi daca iti va aparea pe aparat de masura 12V, atunci ai plus pe contact

                      Comment


                      • salutare

                        pana la urma din tablou vin cu firul de alimentare pana la mufa verde unde sunt doua fire G-N si negru.
                        de care ma leg cu alimentarea?
                        de G-N , iar negru ramane masa sa o leg de vreun surub?

                        stima

                        in acest tutorial

                        Am achizitionat kit-ul de incalzire si m-am pus pe montat. Nu chiar greu de montat, doar trebuie sa fi atent cum sa demontezi. Pentru mine...



                        la minutul 7 si 45 de secunde spune ca plusul cu care vine din tablou il leaga la firul G-N , iar firul negru pleaca la masa

                        cum se leaga pana la urma
                        Last edited by bertonel; 13 January 2013, 02:36. Reason: Automerged Doublepost

                        Comment


                        • daca nu legi si becurile de la butoane, nu mai conteaza unde legi plusul si minusul.
                          Daca indeplinesti o sarcina prea bine, vei ramane cu ea pe cap, cum ar fi Tutoriale pentru Dacia Logan

                          Comment


                          • pin tablou sigurante de unde ati gasit noi? am vazut o poza
                            http://images.spritmonitor.de/248421.pngPrestige1.5dci

                            Comment


                            • Salutare colegi!
                              Vreau si eu sa-mi montez incalzire in scaunele fata si inainte de a ma apuca de treaba vreau sa fiu bine informat in legatura cu ce am de facut.
                              Am un LAUREATE din 2010 si am vazut ca in tabloul de sigurante am o siguranta pentru incalzire iar sub scaunele fata mufele verzi care am inteles ca sunt pentru alimentare incalzire. Inseamna ca in acele mufe, dupa punerea contactului, trebuie sa am tensiune.
                              Rezistentele de incalzire care vin montate pe scaune trebuie sa aiba doua mufe: una care intra in mufa verde si una care intra in butonul ON/OFF (intreb deoarece nu am vazut cum arata aceste rezistente)?
                              Mie imi ramane sa montez rezistentele, sa aduc un fir de la iluminatul brichetei care sa il bag in mufa butonului in locasul A1 pentru iluminatul butonului si sa mufez cele doua mufe.
                              Daca am gresit undeva rog sa mi-se spuna pentru a putea face treaba cum trebuie.
                              Multumesc anticipat.
                              Attached Files
                              "Sunt inofensiv dar gandul meu e criminal" - PARAZITII

                              Comment


                              • ai deja instalatia electrica trasa, trebuie doar sa montezi husele pe scaun si sa conectezi mufele. neimportant cum arata husele si cate butoane au, sigur le descalcesti la fata locului, sunt pe culori si n-ai cum sa gresesti.
                                si daca vrei lumina in butoane, trebuie sa tragi un fir la fiecare.
                                Daca indeplinesti o sarcina prea bine, vei ramane cu ea pe cap, cum ar fi Tutoriale pentru Dacia Logan

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google