Zgomote, Scartaituri Si Alte Sunete Ciudate La Logan 2

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • M-am gândit și la o bandă adezivă, dar mă gândeam să nu se încingă și să ia foc. Presupun că țeava aia se încălzește cănd merge aerul condiționat . Oricum eu pe îmbinarea aceea am pus un vârf de ac de ceară, pt că mai mult nu puteam să pun și nu știam ce efect putea avea.Nu am forțat șurubul deloc, am observat că este bine strâns și l-am lăsat așa. Am găsit ceva benzi pe net care rezistă la temperaturi:
    Banda izolatoare, fabricata din PVC ignifug, folosita pentru izolatii de uz general. Banda este conforma cu standardul in vigoare EN 60454


    Banda Izolatoare, material panza cu textura fina, culoare Neagra, lungime rola: 25m, latime rola: 19mm, grosime folie: 0.2mm. Se foloseste la izolarea cablajelor auto si a celor de alarma. Are proprietati de alunecare deosebite (proprieteti antifrictiune).

    Si una la Dedeman
    Banda, pentru reparatii, din textil, Super Pro, 4.8 cm x 50 m la Dedeman.ro. Aflati informatii despre pret si disponibilitate pentru Benzi reparatii pe site.

    Acum să văd dacă găsesc ceva și "fizic" pe la vreun magazin prin București!

    Comment


    • ca aia de la tor-.
      curata maglavaisu`! curata-l bine, cu "mona" sau cu isopropilic sau cu spray-cleaner de frine (daca ai, din greseala, prin casa).
      nu are de ce sa iti ia foc. si-n ziua de azi mai vad masini cu cablaje refacute "la mina" si bandajate cu pinza d-aia, inca de-acu` 6-7-8 ani, si care n-au nici pe dracu`.
      pentru cea mai mare lipsa de stress: taie o fisie dintr-o camera de bicicleta, dintr-un covoras-tavita de polipropilena, infasoara o tura, stringe la loc.
      orisicum... avind in vedere "magia prafului" ce se petrece p-aci, pe la noi, ti-as propune sa devii imun la zgomotu` ala; poate c-o sa prinzi abilitatea asta odata cu trecerea timpului.
      Last edited by devreg; 30 June 2017, 22:37.

      Comment


      • La muncă am două mașini ( una are 10 ani și cealaltă 17) și la ele se aud tot felul de zgomote, deși sunt ca și ale "mele", dar nu mă agit așa de tare ca la asta. Poate fi și din faptul că este nouă și zic eu că ar trebui să nu se aud nimic, măcar in primul an, poate că și am dat mulți bani pe ea, din punctul meu de vedere ( deși incă nu am achitat-o ;) ).
        Oricum mulțumesc pt sfaturi. Nu am făcut încă nimic, pt că nu am avut când. S-a mai auzit, dar pt moment am ignorat-o.

        Comment


        • Originally posted by Matyred View Post
          Dacă dau muzica un pic mai tare și are și un pic de bass, vibrează plasticul de sub mâner. Cred că voi încerca una din soluțiile prezentate mai sus.
          Problema mea acum este un "greiere" care a "apărut" duminica trecută! Am descoperit sursa zgomotului și anume la țeava de la aer condiționat( cel puțin așa presupun), ceea care are o mică "tulumbă" pe ea! Este pe partea pasagerului- la motor! Țeava asta este jumătate din cauciuc, iar jumătate din aluminiu, presupun! Zbârnăie, din când în când. Am strâns un pic mai mult șurubul care o ține legată de mașină, chiar am pus un pic de vaselină pe sistemul de prindere, dar degeaba. Zgomotul tot se aude și cred că este de la o îmbinare, sau așa presupun că ar fi. După "tulumba aceea" ( arată ca un butoiaș) , mai este o "piesă cu un șurub pe ea" ( nici nu știu cum să o numesc) care aparent ar părea că îmbină țevile. De acolo se aude, zbârnăiala aceea. Am dat cu un pic de ceară-vaselină pe ea, dar tot se aude. Am încercat să strâng ușor șurubul, dar era la maxim. Nu am încercat să-l desfac, pt că nu știu cum este îmbinarea acolo și poate pierdeam freonul sau făceam vreo trăznaie.
          Nu se aude, chiar tot timpul, dar se aude. Ar putea fi și o chestie de dilatare.
          Duminică, când am venit spre casă, ca să nu aud eventual, vreun zgomot și să mă enervez mai mult, am ascultat muzica, un pic peste nivelul motorului, dar astfel încât să mă înțeleg și cu consoarta. Eu folosesc mașina, doar la sfârșit de săptămână, când plec să-mi văd copiii care sunt in vacanță la bunici. In rest, am mașina de serviciu.
          Aș mai găsii o rezolvare și anume să prind mai bine țeava aceea ca să nu mai vibreze. Cu alte cuvinte să îi mai adaug un punct de sprijin, pe partea de cauciuc, dar dacă ea nu este concepută pt a avea încă un punct de sprijin. La bricolaje, mă pricep, că doar am mers vreo 6 luni cu pedala de ambreiaj ruptă și prinsă cu sârma de la un umeraș, care și aceea sârmă avea un scop. Și anume să deschid mașina când îmi mai încuiam cheile prin ea! Sunt uituic și distrat câte o dată, și se mai întâmplă să încui ușa fără cheie, în general din două cauze: 1. Mă dau jos din mașină și sunt cu urechea la radio să ascult ceea ce zic ăia ( care nu merge decât cu cheia in contact). 2. Când efectiv mă "piș" pe mine și cum Bucureștiul este plin de toalete publice ;), până ajungi la vreun supermarket ești la limită!
          Acum nu știu ce să fac?! Ori să mă duc la ăștia, în service, ori să mai aștept să văd cum evoluează lucrurile?!
          si eu cred ca am acelasi zgomot, tot din zona descrisa de tine. Nu apare tot timpul, prima oara l-am observat dupa ce a stat masina mai mult in soare anu asta.
          Chestia e ca se aude cand dau prin gropi sau trec peste denivelari
          La tine se aude si cand stai pe loc ? Poti sa faci o poza mai exact la locul cu pricina unde ai mesterit si unde ai descoperit tu ca ar fi problema ?

          Comment


          • Mâine, voi face o poză și o voi pune aici. Prima dată s-a auzit într-o dimineață, după ce o zi înainte fusese lăsată mașina în soare ( vreo 37 grade arăta), iar în aceea seară, am și spălat-o, cu apă mai rece, deși nu era prea indicat, dar afară se răcise un pic, mai ales că era aproape ora 21. Se aude și câteodată( rareori) când stai pe loc, la denivelări, oricum la anumite vibrații. Nu am meșterit nimic acolo, pt că nu am avut timp și nici chef.

            Comment


            • Nu e de la spalat. Ori din cauza temperaturilor din ultimele zile, ori din folosirea/functionarea AC destul de mult.

              Comment


              • Adevărul este că zilele acelea am tot mers numai cu aerul !Am găsit o poză cu motorul pe net și am atașat poza în care am indicat unde se aude, pt că se aude dacă o miști .
                Attached Files

                Comment


                • o sa ma uit si eu la mine, ar fi bine sa fie de acolo si sa nu fie altceva in interiorul bordului... Daca chiar e de acolo, cred ca se poate lipi o bucata de cauciuc sa nu mai atinga direct in caroserie si ar trebui sa fie rezolvata problema zgomotului... Dar nu cred ca scap asa ieftin...

                  Comment


                  • Nu se atinge de caroserie! Vibrează îmbinarea aceea. Mărește poza și unde am încercuit cu roșu este îmbinarea respectivă. Dacă pui mâna pe acea conductă și o zgâlțâi ușor și atunci se aude, de acolo este!
                    Dacă este de acolo, ori pui bandă izolieră pe ea( sunt posturi mai sus) sau o variantă ar fi ca să fixezi conducta, în partea de "jos", cam prin dreptul farului. Una din aceste variante voi alege sau in service să găsească ei soluții.

                    Comment


                    • Mi-am amitit de o patanie de aseara, a fost pentru a 3-a oara cand s-a manifestat acest zgomot. Eu parchez lateral si locul este foarte ingust, fac 2 manevre pentru a putea sa o bag "la linie" cu celelalte masini mai ales pentru ca urc si o bordura.
                      Am auzit de 3 ori pana acum la virare un scartait puternic (fier pe fier) cand viram maxim dreapta. Am zis prima oara ca se aude de la coloana de directie.
                      Aseara cand am mai auzit am analizat si ma gandesc (si sper) ca acel sunet poate proveni din cauza ca am frana apasata si cutia in treapta 1 (Easy-R) si la virare freaca placuta pe disc. Este posibil sa fie din cauza asta?

                      A mai auzit cineva acest sunet? Am incercat de mai multe ori sa il reproduc insa se pare ca se aude doar cand nu ma astept.

                      Comment


                      • Originally posted by Old Driver View Post
                        La fel si eu mai aud sunetul asta din cand in cand.Prima oara cand l-am auzit,eram pe un drum pietruit.Am zis ca e vreo piatra luata de roata.Dar l-am auzit si pe drum asfaltat ca in palma Zici ca e cineva in portbagaj cateodata(chiar daca e gol).Straniu.
                        De ceva timp aud acel zgomot de care spunea si #fanez si #Old Driver. Initial am crezut ca am ceva in portbagaj. Zgomotul nu e constant, se manifesta pe partea stanga si il percep cand ca atunci cand freaca fier pe fier, cand ca atunci cand loveste o piatra sau mai multe pietre sub masina. Ce sa fie oare? Daca ati avut astfel de probleme si le-ati rezolvat, va rog din suflet sa-mi dati de veste. Sincer, m-am cam saturat de problemele pe care le-am avut cu masina inca din primele zile de cand am cumparat-o: pornire grea, cand porneste bine nu merg semnalizarile etc.....

                        Comment


                        • mhm... numa` ce mi-a venit o idee care nu va avantajeaza pe astia care "produceti" zgomotele astea de "fer pe fer" : intrebare - distributia n-o fi, cumva, insirata pe partea aia de motor?

                          Comment


                          • Distributia.....la un an de când am cumparat-o?

                            Comment


                            • oh, rly?
                              se schimba ambreiaje in garantie pentru easier si tre' sa-ti carenezi singur partea din spate a masinii; tragi dunga de cheder ca sa nu-ti intre praf in compartimentul motor; discuri de frina care rezista (unele) nici 40.000 km; "ape" in faruri sau in lampile spate.
                              "asa face toate, doamna, nu-i problema!"

                              da' serios, acuma: distributia e pe partea aia, no?

                              Comment


                              • Originally posted by devreg View Post
                                oh, rly?...
                                Tu ai Logan sau...? Sa nu zici "sau"!

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google