Probleme Tehnice Logan II

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Apropo,un coleg mai sus spunea că alcoolul dăunează componentelor din sistemul de spălare parbriz. Eu am schimbat lichidul și miroase a alcool ,daca mă oprește politia sigur îmi pune fiola.

    Comment


    • Pai: “Consumul exagerat de alcool dauneza grav sanatatii” si de aia Sanderica merge pe doua carari iarna.

      Mda, eu incep sa pun lichid de iarna in vas cu mult timp inainte sa schimb “cauciuacele” (am grija sa consum cat mai mult din cel de vara). Nu imi bat capul cat mai ramane in vas (as putea sa folosesc o mica pompita sa il scot dar chiar nu are rost) sau cat de "nimiscibile" sunt cele doua. La primul inghet este OK. Asa cum a spus si un coleg folosesc stergatoarele si mai ales sprituirea doar cand este necesar, dupa mai bine de doi ani si jumatate stergatoarele originale isi fac treaba cu brio.
      Iar in cele cateva zile din iarna cand Sanderica e inghetat bocna decat sa "zgarai" la racleta folosesc o pufuitoare cu “potiune magica” (o combinatie proprie apa-spirt). Dau cu moderatie (atat cat sa “inmoi” putin gheata) si pana acum solutia asta nu a afectat negativ absolut nimic. Apoi sistemul de dezaburire al lui Sanderica (pornit in prealabil) isi face treaba cu brio, in 3-5 minute toate geamurile sunt luna (nu am plecat niciodata la drum fara sa am o vizibilitate buna). Cu zapada e mult mai simplu, ia totusi putin timp ca e mare “haidamacul” (pe Corsa o "rezolvam" in jumatate de timp).

      Ei bine si toate astea nu le consider probleme tehnice, cel mult corvoada de iarna cu masina.

      Comment


      • PS: dupa ce am scris aceste randuri m-am uitat pe geam, -9 grade afara, Sanderica inghetat, Gil baiatule ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa ai, gata cu traiul bun.
        Dar nu imi fac griji, lichidul din vas e OK, pufuitoarea in masina si Sanderica pregatit de iarna cu toate cele in portbagaj.

        "Probleme" tehnice pana acum: becurile de faza scurta arse pe rand dupa 6-7 luni de la achizitie (inlocuite si pana acum cele noi sunt OK), un senzor de parcare cu figuri (remediat pe garantie) si cam atat. Bucuros si ca Sanderica nu papa alte lichide decat cel de parbriz.

        Comment


        • Gil-ule, de cand am patit sa inghete lichidu de parbriz de iarna marca auchan ,acum ceva ierni in borcan, io pun alcool tehnic cu moderatie in borcan si nu mai ingheata nimica toata iarna
          Originally posted by Gil26 View Post
          PS: dupa ce am scris aceste randuri m-am uitat pe geam, -9 grade afara, Sanderica inghetat, Gil baiatule ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa ai, gata cu traiul bun.

          Comment


          • In 30 de ierni de cand tot pun lichid nu am patiti (inca) sa inghete. Si deh, unde sunt iernile de altadata? Ceva dreptate insa ai, nici lichidele astea nu prea mai sunt ce au fost, desi astea ultimele pe care le-am cumparat au fost OK (e adevarat ca sunt si atent ce cumpar).
            Dar hai sa nu poluam topicul.

            Comment


            • Mai bine asa ceva decat spirt.
              E prevazut special pentru astfel de cazuri, si probabil pentru Siberia .

              MEDIA107706.jpg

              Comment


              • folosesc tot anul amestec apa 70 % + 30 % spirt medicinal + un pic de detegent lichid de vase

                la mine consum un vas de lchid sapalre la 2-3 zile spal parbrizul foarte des nu merg cu el murdar nici o picatura de praf / noroi nu suport.

                si n-am nici o problema, guma la stegatoare e perfecta schimb masina inaintea stergatoarelor, le revind baietii de la remat cind o dezmembreaza la vremea ei

                Comment


                • Am observat urmatorul fenomen, dupa ce pornesc motorul apare o oscilatie a indicatorului vitezei, daca eliberez frana de mana oscilatia dispare. Vreo opinie?

                  Comment


                  • asa fac toate, daca pornesti tinand apasata frana si ambreiajul, nu mai face.

                    Comment


                    • Daca pornesti masina cu frana de picior calcata nu vei mai avea oscilatia la vitezometru.
                      Valabil si daca o calci cand oscileaza.

                      Comment


                      • Originally posted by ugabrielu View Post
                        Am observat urmatorul fenomen, dupa ce pornesc motorul apare o oscilatie a indicatorului vitezei, daca eliberez frana de mana oscilatia dispare. Vreo opinie?
                        Frana de mana nu are nici o legătură cu oscilația indicatorului de viteză,este doar un cablu ce duce la tamburii de frana din spate.

                        Comment


                        • Frana de mana are si switch pt becul din bord si avertizare in caz ca mergi cu ea trasa. Probabil pe acolo e vreo chestie, in instalatia electrica sau in ECU.

                          Comment


                          • Originally posted by george.sce View Post
                            folosesc tot anul amestec apa 70 % + 30 % spirt medicinal + un pic de detegent lichid de vase

                            la mine consum un vas de lchid sapalre la 2-3 zile spal parbrizul foarte des nu merg cu el murdar nici o picatura de praf / noroi nu suport.

                            si n-am nici o problema, guma la stegatoare e perfecta schimb masina inaintea stergatoarelor, le revind baietii de la remat cind o dezmembreaza la vremea ei
                            SchimB o data pe an ștergătoarele, de preferat primăvara. Nu îmi place sa merg cu parbrizul murdar, prefer sa fie curat tot timpul.

                            Comment


                            • Cumpara de calitate si o sa le schimbi la cativa ani. Eu iau doar originale si ma tin peste patru ani. Am avut stergatoare care au tinut si mai mult. Si dau tot timpul cu ele, inclusiv iarna peste parbrizul inghetat.

                              Comment


                              • Stergatoarele fie ca ca-i vorba de L1 sau L2 tind sa cred ca sunt cam aceleasi la calitate. Cele originale m-au tinut cel mai mult, cca. 2 ani(restul maxim 1 an), nu le-am aruncat, le-am pastrat si acum am schimbat doar lamelele cu unele marca Alca (10 lei), astept sa pice cele aftermarket si le voi incerca din nou, stergatoarele originale sunt mult mai bine facute, sunt dintr-o tabla mai groasa sunt si mai grele fata de restul celor aftermarket, imi par mai atent lucrate si tind sa cred ca aplica o alta presiune pe parbriz la momentul spalarii fata de ce gasim pe piata care sunt mai usoare si ruginesc relativ repede.
                                sigpicLogan , from point A to anywhere in the world .....yeap , no problem!!! but hey!!! you said modern roads right ?

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google