Revizii Logan II

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Gil26
    replied
    Schimbarea filtrelor de aer si habitaclu tin de reviziile periodice dar sunt operatii simple ce se pot face si in regie proprie. Atasat cateva capturi referitoare la schimbarea filtrului habitaclu.
    Pentru schimbarea acestuia trebuie desfacut capacul filtrului acesta se afla jos la piciorul stang al pasagerului dreapta, accesul este destul de incomod unii useri se ”lungesc” pe scaunul soferului eu prefer sa trag scaunul pasager sa deschis usa si sa ”ingenunchez” in fata ingeniozitatii enjineresti (dar la alte modele Renault este si mai dificil), pentru desfacerea celor doua suruburi folosesc o surubelnita clicket cu cap T20, filtrul il scot cu grija pentru a preveni sa intre mizerie in evaporator, noul filtrul are codul OE 272773016R prefer cele de la Mann, pentru montare trebuie pliat putin pentru a intra prin gura locasului dar apoi se aseaza bine.
    Important este sa se tina cont de directia fluxului de aer (majoritatea producatorilor o marcheaza pe filtru) si acesta are sensul spre habitaclu. Deasemenea importanta este si orientarea pliurilor, filtrul avand dimensiuni apropiate lungime x latime (ex 216x200mm) se poate monta si invers (la unele filtre chiar mai usor). Pliurile trebuie sa fie orizontale, pe internet sunt din pacate foarte multe filmulte cu montajul gresit ex cel al unui cunoscut vlogger: https://www.youtube.com/watch?v=FHqtaZjHXng&t=3s (am si subliniat de ce, vezi mizeria adunata jos) dar si corecte ex https://www.youtube.com/watch?v=AG_8Qm9G_Ag&t=8s sau https://youtu.be/Ds_YNZJbiXw (dar in ambele filtrele prededente erau montate gresit), pe acest forum am mai avut si o polemica cu un bine-cunoscut (fost) ”coleg” la care absolut tot ce a postat a fost "pe invers", mai adaug ca sunt si producatori care au modificat design-ul filtrelor tocmai pentru a permite montajul corect (ex Filtron inca din decembrie 2019).
    Fiind o operatie simpla poate din graba am omis sau gresit ceva, colegii pot sa adauge\corecteze.
    Toate cele bune!
    Attached Files

    Leave a comment:


  • danLaza
    replied
    Pompa de apă (originală) se schimbă numai dacă curge sau este blocată, altfel ea va tine mult și bine. Schimbați antigelul regulat și nu veți avea probleme cu ea (pompa de apa). Numai bine.

    Leave a comment:


  • adi90
    replied
    Si asta e adevarat. Suta de mii de km si distributia.
    Dar avea un anumit stil de mers iar la un moment dat avea ceva soft si folosea ulei 10W40.

    Leave a comment:


  • Gil26
    replied
    ...care daca tin bine minte a schimbat vreo trei distributii...

    Leave a comment:


  • adi90
    replied
    Ti-au schimbat numai kitul de accesorii. Pompa de apa nu are un termen de inlocuire in fisa de intretinere.
    Era un coleg pe forum cu pompa de apa originala la 280.000 km la 0.9 TCe (Stoicanu).

    Leave a comment:


  • alex1ioan
    replied
    Mulți dintre "noi", mergem la reprezentanta, fără a avea un minim de cunoștințe despre masina personala, ca, dacă ar fi a firmei, Dumnezeu cu mila și poate, nici asa. O ducem și o luam , ca pe o simpla formalitate, ce se întâmplă acolo, ce pune, ce ia, ei știu, "noi" suntem mulțumiți ca ne.a dat un jet de apa pe ea și am fost tratați, amabil și cu profesionalism . Cu placere, n-o offence, era doar un punct de vedere, personal.
    Last edited by alex1ioan; 9 February 2022, 08:50.

    Leave a comment:


  • NeMar
    replied
    Da, stiam ca am lant, nu stiu exact ca nu sunt mecanic, oricum intrebasem altceva, multumesc ca m-ai lamurit.

    Leave a comment:


  • alex1ioan
    replied
    Ești singurul cu 0.9 Tce, cu curea(hâc) de distribuție, restul au lanț.
    Last edited by alex1ioan; 8 February 2022, 20:28.

    Leave a comment:


  • NeMar
    replied
    Asa cum am scris mai in spate, in noiembrie anul trecut am facut revizia a patra si mi-au schimbat accesoriile si cureaua la distributie, (am motor 0,9 Tce). Mi-am dat seama abia acum ca nu mi-au schimbat si pompa de apa. Trebuia schimbata si pompa de apa??
    Last edited by NeMar; 8 February 2022, 20:09.

    Leave a comment:


  • adi90
    replied
    torquemada , care e pretul la cureaua elastica pentru 0.9 TCe (sistemul fara role)?

    Leave a comment:

Working...
X
Anulare DPF
Politica de Securitate Google