Diagnoza Si Activari Functii Cu Clip Si DDT4ALL

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • #31
  Multumesc!

  Imi poti da te rog un link, de unde sa pot descarca varianta pentru mac?

  Comment


  • #32
   Va salut,
   a folosit cineva varianta luata de pe acest site : https://www.drive2.ru/b/498093336985338243/
   Vreau sa o folosesc pe un logan mcv prestige.
   multumesc

   Comment


   • #33
    Originally posted by wud View Post
    Multumesc!

    Imi poti da te rog un link, de unde sa pot descarca varianta pentru mac?
    Nu exista o varianta pentru Mac. E aceeasi de pe github.com dar trebuie instalate cateva dependinte.

    Ce OS X folosesti (versiune)? Folosesti homebrew sau MacPorts?
    I have no special talent. I am only passionately curious.

    Comment


    • #34
     Mac OS Catalina.
     Nu am altceva instalat pe laptop.

     Comment


     • #35
      Ar trebui sa instalezi niste dependinte in Python3 cu

      sudo /usr/bin/pip3 install PyQtWebEngine

      apoi sa descarci arhiva:


      (contine si baza de date)

      si sa o despachetezi si sa rulezi aplicatia:

      tar zxvf ddt4all.tar.gz
      cd ddt4all
      python3 ddt4all.py

      I have no special talent. I am only passionately curious.

      Comment


      • #36
       Originally posted by eastcowboy View Post
       De ce nu o faci tu singur?
       M-as baga, dar imi trebe cred softul si un pic de ajutor! Instalez tot felul de softuri pe PC, LAPTOP (WINDOWS si LINUX) Nu cred ca nu m-as descurca. Singura problema ar fi costul destul de ridicat a ceea ce-mi trebuie sa fac aceasta operatiune! Si avand in vedere ca fac asta o singura data.... Ce zici ma ajuti? Online, daca va fi cazul.....

       Comment


       • #37
        Desi sunt multumit cu ddt4all, pentru cine intereseaza Pyren a ajuns la versiunea 9q. Se updateaza continuu pe: https://gitlab.com/py_ren/pyren (interesant si filmuletul). De la versiunea 9p arata mai prietenos (cateva capturi atasate).
        Un alt link unde autorul imbunatateste permanent arhiva (programul, baza de date, etc. pe Google drive): https://www.drive2.ru/l/9214434/ sau https://www.drive2.ru/l/483827173614944526/
        Attached Files

        Comment


        • #38
         Un tutorial util pentru inceputul cu EcuTweaker: https://www.drive2.ru/b/527828254569006000. De notat ca programul lucreaza cu cate doar un ECU al masinii si Can TimeOut Settings.
         Din ce am testat pana acum cu PyRen, python-2.7.16 este o versiune buna pentru Windows iar pyren-master-9p24 una stabila. Daca doriti sa generati documentatia necesara masinii (proceduri, coduri de eroare, etc.), pe langa tutorial va trebui modificat si fisierul doc_makerPY (vezi atasat) limba rusa implicita in romana (altfel va cauta fisierul corespunzator in rusa). Eu aveam fisierul oferit (cu multumirile de rigoare) in urma cu mult timp de un coleg, dar am vrut sa verific daca se poate genera. Am urcat un astfel de fisier (pentru un VIN aleator de pe internet): https://www120.zippyshare.com/v/M6IFdxj9/file.html

         Pentru cei care doresc sa instaleze mai simplu si usor aceste programe blogul lui Zmiterm (Dmitry Monich) este de referinta. De fapt este citat in mai toate tutorialele ulterioare. Great job Dmitry, well done! Importanta este si baza de date. Aceste programe sunt utile, dar asa cum recomanda toti autorii trebuie avut grija, inteles bine ce trebuie facut si lucrat cu atentie. Insa se pot face diverse lucruri fara a mai apela la altii destul de usor. Un exemplu ar fi resetarea intervalului de service (atasez o captura inainte de resetare si una dupa luata cu EcuTweaker).

         Am oferit doar niste informatii (acum invat si eu multe lucruri), le las la aprecierea fiecaruia. Si am toata consideratia pentru un coleg de forum (un adevarat programator) care pur si simplu se joaca cu aceste programe, le imbunatateste continuu si ofera ajutor absolut dezinteresat. Toata stima pentru astfel de oameni.
         Attached Files

         Comment


         • #39
          Originally posted by Gil26 View Post
          le imbunatateste continuu
          Daca le imbunatateste ar fi frumos sa impinga modificarile pe github.

          Sau te referi ca doar creaza niste XML-uri cu anumite functii specifice si teme pentru interfata?

          Intreb deoarece ar fi nevoie de ajutor la portarea codului pentru python3. Din 2020 python2 devine istorie.
          I have no special talent. I am only passionately curious.

          Comment


          • #40
           @ Silviu, citisem despre python si 20-20 dar nu am acordat atentie. Acum m-am mai documentat putin si ai punctat bine. Programelele astea se bazeaza pe el iar trecerea la python3 va fi interesanta. Sunt insa sigur ca vor aparea solutii (e clar ca pe mine ma depasesc, dar sunt altii care pot face asta). Oricum voi urmari subiectul.

           Cu ceva timp in urma cochetam cu instalarea CanClip sau chiar DDT. Le am, dar mai trebuie sa ma mai documentez si foarte probabil ca va trebui sa fac o investitie mai mare.
           Pentru ce doream sa fac ddt4all (sau chiar PyRen) este mai mult decat suficient. De fapt nu prea am ce modifica la Sanderica (poate doar dezactivare stergator haion in reverse, monitorizare si eventual vreo calibrare) dar doream niste unelte in caz de vreo mica necesitate, sa nu apelez la altcineva pentru "maruntisuri".
           Last edited by Gil26; 14 November 2019, 18:51.

           Comment


           • #41
            Python2 va functiona in continuare doar ca nu va mai fi intretinut si pyDDT va fi mutat pe python3. Exista deja un branch python3 pe github dar are ceva buguri (cateva fixuri voi impinge eu in curand pe acel branch).
            I have no special talent. I am only passionately curious.

            Comment


            • #42
             Originally posted by Gil26 View Post
             Cu ceva timp in urma cochetam cu instalarea CanClip sau chiar DDT.
             Fara interfetele originale nu le vei putea folosi. Pentru CLiP exista patchuri pentru a putea fi folosit cu "clone". La fel si DDT dar aproape toate functionalitatile le ai si din DDT4ALL (cele lipsa din GUI sunt prea avansate sa ai nevoie de ele; unele se gasesc in cod folosibile via CLI)
             I have no special talent. I am only passionately curious.

             Comment


             • #43
              Salutare,cu can clip V188 pot dezactiva functia stop start?Daca da ceva indicii.

              Comment


              • #44
               @ playmaker831, Can Clip V188 este OK. Acum am V191 cu patch, dar pentru Dacia din ce am vazut de pe la versiunea 176 nu au mai fost modificari majore. In Pyren am pus baza de date din V190 dar practic am curatat-o la V176 plus inca cateva xml-uri. Pentru CLiP ai nevoie de o interfata (asa cum s-a spus si mai inainte) ca cea din poza atasata, costul pe undeva pe la 850 RON, sau o clona echivalenta. Nu stiu daca CLiP-ul merge si cu altceva (as fi si eu interesat de asta si probabil as incerca si acest program). Deocamdata am scos doar data2.cab si data1.hdr, am instalat V190 doar pentru a vedea ce si cum, dar cam atat, nu cred ca voi investi in asta. Plus ca patchul (acelasi la toate versiunile) expira destul de curand (vezi atasat).

               Dar cam acelasi lucru se poate face si cu ddt4all (vezi poza atasata. Se afla in ECU Injectie, Stop&Start, Help_StopStart_Configuration, la parametrul $2953 se alege Stop&Start disable for diagnostic tool, se activeaza Modul Expert (simbolul Einstein) si se da comanda Write$2953.. Procedura asta e prezentata in vreo 4-5 tutoriale, eu nu am incercat-o inca (a devenit reflex dezactivarea lui din buton imediat dupa pornirea motorului). S&S mai este prezent in cateva clustere si mai am de studiat putin. Daca cineva a dezactivat prin metoda asta poate prezenta experienta.

               Am adus Pyren si Pyclip la o forma pe care am dorit-o (probabil ca mai merge imbunatatita) si voi incerca sa ma mai joc cu ele in limita timpului disponibil. Multumit si de EcuTweaker.
               Atasez si un scurt tutorial revizuit pentru inceputul cu ddt4all. Asa cum am mai spus sunt doar simple informatii, nu dau sfaturi sau indicatii. Orice modificare adusa masinii se face pe propria raspundere. Insa aceste programe sunt utile si folosite cu grija nu mai trebuie sa apelati la altcineva contracost.
               Attached Files
               Last edited by Gil26; 24 November 2019, 20:39.

               Comment


               • #45
                Eu am dezactivat-o via UCH/BCM: `EEM General Configuration` -> E_B_STOPSTARTINHIBIT_CF -> True. (se poate din DDT4ALL sau ECU Tweaker pe Android).
                I have no special talent. I am only passionately curious.

                Comment

                Working...
                X
                Anulare DPF
                Politica de Securitate Google