Totul ce trebuie sa cunoasteti despre cureaua de distributie si inlocuirea acesteia

Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Totul ce trebuie sa cunoasteti despre cureaua de distributie si inlocuirea acesteia

  Totul ce trebuie să cunoașteți despre cureaua de distribuție și înlocuirea acesteia

  Ce este cureaua de distribuție?


  Cureaua de distribuție este componenta vitală a unui autovehicul, responsabilă de sincronizarea arborelui cu came și a celui cotit, pentru a face posibilă parcurgerea celor patru timpi: de admisie, de compresie, de ardere și de evacuare. Arborele cotit este unit la pistoane și se învârtește în timp ce aceste supape se mișcă în jos și în sus, pe când arborele cu came închide și deschide supapele, aerul în acest fel fiind admis și evacuat din motor. Astfel, cureaua de distribuție este atașată din partea superioară de arborele cu came, iar din partea inferioară - de arborele cotit.


  Cum este înlocuită cureaua de distribuție?

  Înlocuirea curelei de distribuție este considerată o lucrare destul de complexă, care ar fi de dorit s-o încredințați specialiștilor de la autoservice. Totuși, dacă doriți s-o înlocuiți de sine stătător, ar trebui să urmați cu strictețe toate instrucțiunile. Citiți în continuare pașii de înlocuire a curelei de distribuție:
  1. Scoateți colierele de furtun, marcați-le pentru a cunoaște amplasarea acestora și scoateți furtunurile.
  2. Deconectați borna negativă a bateriei. Înainte de a efectua această acțiune, citiți cu atenție manualul proprietarului, căci în cazul unor autovehicule este imposibilă deconectarea bornei bateriei, deoarece va rezulta în resetarea sistemului electronic.
  3. Scoateți roata, capacul motorului, protecția și cureaua alternatorului. În dependență de marca autovehiculului și de motor, ar putea fi necesară demontarea rezervorului de lichid de servodirecție, a suportului climatizorului sau a altor componente.
  4. Cu ajutorul cheii hexagonale deșurubați șuruburile care fixează apărătoarea curelei.
  5. În cazul prezenței senzorului de poziție al arborelui cotit, deconectați conectorul acestuia.
  6. Deșurubați șurubul și scoateți rola de tensionare a curelei de distribuție, precum și a celei de ghidare, în cazul prezenței acesteia.
  Video preluat de pe site autodoc24.ro
  1. Îndepărtați cureaua de distribuție veche.
  2. Verificați poziția marcajelor de pe angrenajul arborelui cu came față de marcajele de pe carcasa supapelor, acestea trebuie să corespundă.
  3. Pentru a verifica alinierea marcajelor de pe pinionul arborelui cotit față de cel de pe carcasa pompei de ulei, deșurubați și scoateți roata de curea a arborelui cotit.
  4. Instalați rola de ghidare, dacă există.
  5. Amplasați cureaua de distribuție nouă pe pinionul arborelui cotit, apoi pe rola de ghidare, după care pe pinionul arborelui cu came, și, în ultimul rând, pe pinionul pompei. În același timp atrageți atenție la marcaje, precum a fost menționat în pasul al optulea.
  6. Instalați rola de tensionare și rotiți-o încet, fără a strânge șurubul până la capăt.
  7. Verificați poziția curelei, aceasta trebuie sa fie dreaptă, apoi întindeți-o cu ajutorul cheii pentru rola de tensionare, rotindu-o în sensul antiorar, după care fixați poziția rolei prin strângerea până la sfârșit a șurubului de fixare, aplicând o forță mică.
  8. Gradul de întindere poate fi verificat cu o singură mână. Rotiți de-a lungul cureaua, dacă aceasta se rotește la mai puțin de 90°, atunci aceasta este instalată corespunzător.
  9. Reinstalați și fixați toate componentele în ordine inversă.

  Sperăm că această instrucțiune vă va fi utilă și veți putea înlocui cureaua de distribuție de sine stătător.

  Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.
Working...
X
Anulare DPF
Politica de Securitate Google