1.0 SCe Probleme pornire

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • fiind vina ta, nu te-au taxat pentru interventie?

    Comment


    • La 1,5 dCi am pus de cateva ori motorina pana la buza si nu s-a intamplat absolut nimic decat ca prima pavela s-a stins dupa mai bine de 250 km parcursi.
      Din ce imi aduc aminte in manual nu se interzice in mod expres alimentarea pana la refuz. Se specifica doar ca este posibil ca, pentru pastrarea unui anumit volum de expansiune in rezervor, mai pot fi facute parca inca doua clicuri in plus ale pompei, dupa primul. La primul clic rezervorul este plin cam 80%. Din ce mai imi aduc aminte cel mai mult am alimentat cu motorina in jur de 61-64 litri in conditiile in care am mai mers vreo 10-15 km dupa aprinderea martorului de combustibil.
      Daca nu este interzis in mod explicit nu vad ce motive ar fi pentru suportarea de catre proprietar a interventiei la masina.

      Comment


      • A nu se confunda benzina cu motorina , e altceva , au principii si sisteme de functionare diferite. Benzina e mult mai volatila decat motorina de accea rezervorul are nevoie pentru a egaliza presiunea si de a o mentina constanta de o conducta de vapori si de o canistra cu carbon , vaporii sunt eliberati in galeria de admisie in functie de turatie motor, temperatura apa , temperatura aer . Daca ajunge benzina in galerie se inneaca motorul . REZERVOR BENZINA.jpg

        Comment


        • Nu cred ca este cazul confundarii benzinei cu motorina. Am dat ca exemplu motorina pentru ca la benzinar nu am umplut niciodata pana la buza.
          M-am uitat acum in manual la pag 1.67 "Rezervor de carburant (3/6), Umplere cu carburant benzina sau diesel" si nu apare niciun fel de interdictie.
          Este bine sa se pastreze un volum de expansiune dar nici nu se interzice explicit umplerea pana la refuz indiferent de carburant. Prin urmare, in cazul aparitiei unei defectiuni, proprietarului nu i se poate refuza reparatia pe garantie din acest motiv. Atat si nimic mai mult.

          Comment


          • Nu am la indemana un manual in limba romana. Din versiunea in engleza la cap 1.65: When the pump cuts out automatically at the end of the filling procedure, a maximum of two further filling attempts may be made, as there must be sufficient space in the fuel tank to allow for expansion.


            Comment


            • You do not have permission to view this gallery.
              This gallery has 1 photos.

              Comment


              • .....de la L1.....…

                Comment


                • Se mai citește și manualul:
                  Attached Files
                  Pentru H4B(0,9 TCe) datu' cu părerea (mai ales cand nu ai toate datele) e sport național - Do not feed the trolls.

                  Comment


                  • alex1ioan uite o captura din manual de L2, anul 2017. Scrie exact la fel ...

                    IMG_20190109_084915.jpg
                    I have no special talent. I am only passionately curious.

                    Comment


                    • Originally posted by gabrieln1960 View Post
                      pag 1.67 "Rezervor de carburant (3/6), Umplere cu carburant benzina sau diesel" si nu apare niciun fel de interdictie.
                      Scrie ca poti face maxim alte doua declansari de la prima deci exista totusi o interdictie. Cu maxim trei declansari nu cred ca-l poti umple pana la refuz.
                      I have no special talent. I am only passionately curious.

                      Comment


                      • Sunt la serviciu, nu am ajuns acasă să citesc manualul, l-am găsit doar pe cel de la L1, daca și la 2 e neschimbat, e ok.

                        Comment


                        • Eu la Sandero Stepway 2 0,9 tce 2016 am făcut 4 alimentari până a dat afara (2pe timp de iarna,2pe timp de vara) și nu a pățit nimic saraca. Singurul lucru rău ce putea sa se întâmple e sa se fi umflat rezervorul din cauza presiunii mari a gazelor pe timp de vara ,dar nu a avut timp sa expandeze pentru că după umplere am plecat la drum spre locația unde am petrecut vacanta.

                          Comment


                          • La munca, odata pe luna, la toate masinile (cielo, solenza, logan 1 (1.6), ;logan 2(1.2) si logan 2 facelift(1.0 sce)), pentru a putea calcula consumul lunar cat mai exact, la toate masinile se face plinul pana in gat (sa se vada benzina in la buza busonului, deci se umple inclusiv gatul de alimentare a rezervorului) masinile sunt pe GPL, deci se merge mult cu rezervorul plin.

                            Comment


                            • Un manual de utilizare se adreseaza tuturor celor care folosesc un autoturism si nu doar specialistilor in mecanica auto sau profesorilor de fizica si trebuie sa contina interdictii formulate in mod explicit si marcate corespunzator.
                              In capitolul destinat rezervorului de carburant (valabil atat pentru benzina cat si pentru motorina) suntem informati ca, pentru a putea pastra un volum de expansiune in rezervor, este posibil ca pompa sa mai declanseze inca de doua ori dupa prima declansare care in majoritatea cazurilor ar trebui sa insemne sfarsitul umplerii. Totusi, nu exista o atentionare sau o interzicere explicita a umplerii pana la refuz a rezervorului. Daca constructorul ar fi considerat ca umplerea completa a rezervorului ar duce la imposibilitatea pornirii motorului, la oprirea acestuia in mers sau la aparitia unui alt risc major sau pericol, in mod clar ar fi trecut aceasta in manual insotita de marcajul care indica o notiune de risc, de pericol sau o instructiune de securitate. Din acest motiv eu sustin ca la service nu poate fi refuzata o reparatie pe garantie chiar daca proprietarul spune ca a umplut rezervorul pana la buza.
                              Strict din punctul meu de vedere, singurul risc la umplerea pana la refuz a rezervorului ar fi defectarea indicatorului de combustibil asa ca intr-adevar, este de prefer sa mai lasam si ceva volum liber in rezervor in special daca nu se pleaca imediat la un drum mai lung. Eu am facut umplerile la maxim posibil doar cand am avut de facut drumuri lungi.

                              Comment


                              • gabrieln1960 manualul spune ca tu mai poti face maxim doua declansari dupa prima involuntara. Pompa nu face singura declansarile suplimentare daca tu nu insisti cu pistoletul. Eu consider ca paragraful respectiv spune foarte clar cat ai voie (maxim) sa pui in rezervor, folosind repere usor de inteles.
                                I have no special talent. I am only passionately curious.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google