Zgomot (troncaneala) La Orice Fel De Denivelari. Este Zgomot "tehnologic"?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #31
    Am 113.000 km, varianta Ambiance cu caseta manuala si de mai demult am joc la caseta(asa mi-a zis nu prieten mecanic), capetele de bara au fost schimbate acum 2 luni si ceva cu Lemforder, insa s-a acutizat zgomotul produs de jocul casetei mai ales cand e masina goala. Masina nu trage stanga sau dreapta si zgomotul este doar in zona volanului. Exista vreun risc anume daca nu schimb prea curand caseta de directie(probleme financiare) si o las asa?

    Comment


    • #32
      Salut baieti,
      Am si eu o problema cu ceva zgomote.Aceste zgomote se aud cand sunt geamurile fata sunt deschise(nu pana jos).Oriunde pozitionez geamurile se aude un pacanit la denivelari ca si cum ar bate cineva cu o pietricica in geamuri.Asta se intampla doar la gemurile fata.Aveti idee cum se poate remedia treaba asta?
      Orice informatie poate fi de folos.Multumesc
      sigpic
      TM 01 DEO

      Comment


      • #33
        si eu am logan ph2 din 2009 am schimat in primele 6 luni caseta ca trancanea pe piagra cubica si la viraje si acum iar la 46 000 de km, cica ar fi vb de nista bucse de teflon si am inteles ca se pot face din bronz mia spus cineva cu un megane, o mai las putin si ma apuc de ea.

        Comment


        • #34
          rezolvare acasa

          La mine scartaia doar la denivelări, nu la viraje, deci am exlus pivotul stanga fata. Caci acolo scartaia . Am facut verificare la service si nimic. Pe fata schimbaseră tot. Bucşi, pivoti, pipe, bucşi bara stabilizatoare, toate 4. Si de vro 1500 km amortizoare si flanse. Am dat roata jos si am pus ulei siliconic pe la toate bucşele si pivoti ,capete, tot. Si in final am bagat cu pompita speciala a tubului la amortizor intre ciuperca si lonjeron foarte mult ulei siliconic si cred ca a ajuns la rulmenţi si flansa caci acum e liniste totala. Probabil nu mi-au gresat rulmentii cand au schimbat amortizoarele si flansele. Caci cam la o luna dupa schimb a inceput sa scartaie.
          Last edited by gcgeorgescu; 11 September 2014, 21:50. Reason: Automerged Doublepost

          Comment


          • #35
            salut!scuze daca nu am postat corespunzator!

            Va salut!de cand am pus jantele pe 16 de aliaj cu anvelopele de vara cand iau un viraj pe dreapta mai sportiv imi bate rau volanul si ma scoate spre exteriorul curbei! precizez ca articulatia este buna inafara de amortizoare si probabil si flansele care sunt scurse mai ales cel pe dreapta! este posibil ca acea bataie sa fie din amortizor???? si mai este un rulment care face putin zgomot care nu cred ca are leg cu bataia! ajutati ma va rog!

            Comment


            • #36
              va salut si multumesc pentru raspunsuri!

              Asa am sa procedez va multumesc pentru pareri si raspunsuri! asa ma gandeam si eu ca este!

              Comment


              • #37
                Daca problema a aparut dupa schimbarea rotilor atunci acolo rebuie sa cauti rezolvarea.Sa nu fie vre-o janta sau cauciuc deformat/a.

                Comment


                • #38
                  Îmi permit sa reînvii acest topic, dintre multe altele, pe acest subiect,(unele inchise) cu convingerea și speranța că mai sunt și alții și ca problema nu s-a rezolvat încă, la Dacia. Situația nu poate fi reprodusa decat pe drumuri cu denivelări, pietruite , de tara, in viraje, sau pe piatra cubica. Problema ,tind sa cred ca e de la inceput, dar circuland mai mult pe asfalt, piatra cubica nu mai avem în Pitești, nu am dat importanta, zgomotul îl sesizam doar pe o ulita de 200 m, pietruita, spre casa părintească, când ajungeam în vârful pantei și viram la dreapta, fix în același loc, aceeași poziție de fiecare data. Dacă mergi pe drumuri bune sau cu muzica în blana ,de fiecare data, problema nu exista, joc în volan nu este, dar cred cu tărie ca mai sunt și altele , doar ca nu au fost puși în situația data.
                  Asa cum spuneam, problema e de la inceput, dar am crezut, ca si alții , tinand cont ca nu făcea decât "acolo", ca nu are bara stabilizatoare, ca asa fac toate , dar un vecin cu Duster 2019, mi-a deschis capul. Omul a schimbat coloana volan la masina lui, motiv- zgomot sub volan, cu tam-tam, pe garantie. Merg la masina, mișc de coloană -joc, merg la alta masina a unui prieten, mcv, stupoare-joc, omul acuza aceleași simptome, pe același drum. Zic , asa sunt toate, dar la Dusterul cu piesa schimbata nu se mișcă nimic, poate alt principiu-zic eu. Nimic mai fals.
                  Concluzia, din ce am citit și pe aici, ca este o problema la caseta de directie, pe care Dacia nu a rezolvat-o nici pe garantie, sunt colegi care sunt la a 3-a și zgomotul persistă, deci ce de făcut? Garantie exista, dar ce folos, problema reapare în prima mie de km, te plimba pana expira.
                  În speranța că nu v-am plictisit cu "povestea", aștept opinii, sugestii, posibile rezolvari. Va doresc numai drumuri bune, fără denivelări!
                  Last edited by alex1ioan; 1 October 2021, 09:33.

                  Comment

                  Working...
                  X
                  Anulare DPF
                  Politica de Securitate Google