Announcement

Collapse
1 of 2 < >

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Loganclub.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Loganclub au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Loganclub nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Loganclub (dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Loganclub(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
2 of 2 < >

***REGULAMENT***

Acest regulament a fost modificat la data de 19-11-2006.
Reguli privind utilizarea forumului LoganClub&ClubSandero

Motto: Se urmeaza, se respecta sau .. se cauta alt forum.

1. Principii generale

Forumul de fata a luat nastere din munca unor entuziasti, dornici de a crea o noua comunitate în Internet-ul românesc, existând atât asemanari cât si deosebiri fata de alte comunitati similare. Daca doresti sa te integrezi în aceasta comunitate, esti rugat sa parcurgi urmatoarele rânduri, pentru a nu aparea pe viitor neplaceri de nici un fel.

În continuare, dorim sa lamurim un principiu care guverneaza orice comunitate sau, mai general, orice site de pe Internet. Din momentul în care ai tastat adresa site-ului, ai intrat pe o proprietate privata, unde gazda are dreptul de baza al oricarei societati democrate, acela de a si-o administra dupa cum crede de cuviinta. Nu trebuie ca aceste cuvinte sa te sperie, nu am creat forumul doar pentru noi însine ci dorim sa formam o comunitate bazata pe oameni care respecta regulile noastre. De aceea trebuie sa stii ca, daca doresti sa te integrezi în aceasta comunitate, trebuie sa te supui regulilor de mai jos, ce au fost create de niste oameni, pentru niste oameni. Daca un principiu enuntat nu coincide cu un principiu de-al tau la care nu poti renunta, esti invitat, fara suparare, sa renunti frecventarea forumului, eventual sa-l frecventezi doar citindu-l si fara a interveni în nici un fel.

Sa lamurim acum cine sunt gazdele acestei comunitati:

Administratorii
a) Administratorii sunt persoanele care detin acest forum si se ocupa atat cu partea tehnica a sa cat si cu partea administrativa.
b) Statutul de administrator poate fi acordat doar in situatii speciale si doar la propunerea celorlalti administratori.
c) Administratorii au dreptul de a gestiona orice mesaj de pe acest forum si nu raspund in fata celorlalti membri pentru actiunile lor.

Moderatorii
a) Moderatorii sunt persoane care au dreptul de a gestiona mesajele celorlalti utilizatori ai forumului.
b) Moderatori se supun, ca oricare alt utilizator, acestui regulament si au grija ca el sa fie respectat.
c) Gestionarea mesajelor se face respectand prezentul regulament, abaterile grave sau repetate de la aceasta regula soldandu-se cu retragerea dreptului de a modera.
d) Functia de moderator nu implica privilegii ci responsabilitati. Functia de moderator implica posibilitatea de a edita, muta, sterge sau bloca mesajele celorlalti utilizatori.
e) Functia de moderator este propusa si acordata doar de catre administratori si nimeni nu poate interveni in privinta aceasta.
f) Moderatorilor li se poate retrage dreptul de moderare doar de catre administratori. Destituirea se poate face fara un motiv anume insa acesta actiune va fi comunicata.
g) Desi nu este necesar, moderatorii pot da explicatii pentru actiunile lor.
h) Este necesar ca moderatorii sa dea explicatii pentru actiunile lor atunci cand un utilizator cere expres acest lucru.

Super moderatorii au aceleasi drepturi ca si moderatorii, cu diferenta ca aria lor de acoperire este reprezentata de întreg forumul.

Orice membru poate obtine una din functiile de mai sus daca se remarca în mod pozitiv pe o perioada îndelungata si implicarea sa în forum este însemnata.

Nota: În mod implicit, dreptul de postare în cadrul tuturor sectiunilor forumului este restrictionat.

2. Reguli si recomandari

1. Forumul LoganClub&ClubSandero este deschis tuturor persoanelor, indiferent de nationalitate, sex, religie, clasa sociala etc. Totusi, cunoasterea foarte buna a limbii române scrise este obligatorie. Recomandam, de asemenea, cunoasterea limbii engleze la un nivel suficient pentru a întelege un text tehnic. Exprimarea scrisa este, prin definitie, mai complexa decât cea orala si, prin urmare, încearca sa te faci înteles prin ceea ce scrii. În unele contexte este indicata o exprimare cât mai apropiata de cea literara, în alte contexte mai relaxate se poate folosi si un limbaj familiar însa în ambele cazuri este foarte important sa fii înteles cât mai usor de catre ceilalti.

2. Pe lânga cunoasterea limbii, este necesara cunoasterea regulilor de baza ale limbajului scris (majoritatea valabile în orice limba), dupa cum urmeaza:
- scrierea cu înflorituri (k, sh, tz, y) este interzisa, cu exceptia cazurilor în care pot aparea confuzii;
- spatiu se lasa dupa si nu înainte de semnele de punctuatie; semne de punctuatie sunt considerate inclusiv semnele de exclamare si întrebare;
- nu se lasa spatiu dupa prima paranteza, nici înaintea celei de-a doua; se lasa, în schimb, înaintea primei paranteze;
- un singur semn de exclamare sau de întrebare este de cele mai multe ori suficient, trei semne sunt considerate maximul admis, un numar mai mare ducând la enervarea cititorului; desigur, uneori se impun si exceptii, important e ca exceptia sa nu devina regula;
- orice propozitie începe cu litera mare, orice nume propriu începe cu litera mare (acest punct este doar o recomandare);
- numarul punctelor de suspensie este trei, nu doua si nici mai mult de trei;
- scrierea cu diacritice este optionala;
- scrierea nejustificata cu majuscule, litere îngrosate, italice, subliniate, cu culori sau alte artificii este interzisa.
În general, tineti cont de faptul ca un post trebuie sa poata fi citit rapid.
Orice abatere de la regulile de mai sus îngreuneaza parcurgerea textului si enerveaza inutil cititorul. Cine doreste cu orice pret sa iasa în evidenta, o poate face în alt mod, nu "chinuind" ceilalti membri ai comunitatii.

3. Fiecare utilizator este identificat printr-un singur nume de utilizator (user). Înregistrarea sub alt nume a aceleiasi persoane se numeste "clona";
clonele sunt interzise. Daca ai uitat parola, exista o functie pentru recuperarea ei pe care esti rugat sa o folosesti sau, în cel mai rau caz, poti apela la un administrator care te va ajuta.

4. Nu jigni, nu declansa scandaluri (asa-zisele "flame-uri"). Faptul ca esti nervos, chiar daca ai dreptate, nu îti scuza comportamentul. Nu vor fi tolerati cei care se ascund în spatele anonimatului pentru a aduce jigniri sau injurii altor utilizatori sau unor institutii. Chiar daca sunt folosite stelute, "beep"-uri în loc de cuvintele explicite, acest lucru nu ajuta cu nimic pentru ca aici intentia conteaza.
Nu sunt acceptate discutiile explicite privind promovarea oricarui tip de activitate ilegala sau imorala (warez, pornografie, xenofobie, rasism etc).

5. Posturile monosilabice, care nu aduc nimic bun discutiei ("cool", "de acord", "super", "rulz", "vreau si eu d-ala") sunt interzise. Nu suntem pe un canal de IRC ci pe un forum, daca nu va puteti abtine cautati alte comunitati în care aceste lucruri sunt permise.

6. Posturile trebuie sa fie bazate pe argumente, nu pe opinii subiective.
Trebuie acordata mare grija discutiilor contradictorii, gen benzina vs diesel, unde subiectivitatea tinde sa depaseasca anumite limite.

7. Nu se ofera nici un fel de premiu celui care posteaza cit mai multe mesaje. Nu se face nici o diferentiere intre cei care posteaza mai des si cei care posteaza mai rar. In afara de citeva titulaturi care sint doar cu numele si nu confera nici un fel de alte facilitati nu se face nici o distinctie intre cei cu posturi multe si cei cu posturi putine. In concluzie, scrieti numai daca aveti ceva de spus.

8. Ne rezervam dreptul ca, dupa un numar variabil de posturi (ce de regula nu va fi mai mare de 10-20) sa retragem dreptul de a posta pentru userii care nu corespund cerintelor noastre. Faptul ca ai câteva categorii unde poti posta liber, nu înseamna ca poti sa te complaci în postura de membru si sa "poluezi" astfel discutiile fara a respecta regulamentul.

9. Înainte de a deschide un thread nou, este recomandat sa urmezi etapele descrise în continuare:
- apeleaza la functia Search a forumului pentru ca e posibil ca subiectul sa mai fi fost discutat;
- daca ai posibilitatea si rabdarea necesara, citeste mai multe discutii legate (chiar si vag) de subiectul pe care intentionezi sa-l deschizi; s-ar putea sa gasesti raspunsul în alta discutie, cu subiect aparent diferit de ceea ce cauti si care nu apare la cautare.

10. Daca te-ai decis sa deschizi un thread nou, ai grija ca titlul sau sa fie scris citet si sa reflecte pe cât posibil subiectul abordat. Asadar, titlul "Problema cu ambreiajul" este de preferat fata de "Am o problema".

11. Daca thread-ul se refera la o problema, ofera cât mai multe detalii despre aceasta si nu astepta ca ceilalti utilizatori sa-ti ceara detaliile. Spre exemplu, enunta de la început anul de frabricatie, motorul, codul motorului etc, facând referire inclusiv la componentele care nu-ti par importante, e mai bine sa oferi detalii în plus decât în minus.

12. Citeste, daca se poate, tot ce s-a discutat într-un anumit thread. Este scuzabil repetarea unei întrebari la care s-a raspuns în ce-a de-a saptea pagina din cele 40 dar este inacceptabil pentru un thread de 2-3 pagini.

13. Pentru ca ideea postului sa fie mai clara, poti apela la smilies, însa nu abuza de ei. Ca si semnele de exclamare, folosirea lor repetata si în numar mare deranjeaza.

14. Butonul Quote ("citat") ajuta în momentul în care se doreste citarea unui pasaj din alt post (propriu sau apartinând altcuiva), pentru a face referire la el. Acest lucru are sens doar daca acel post nu este chiar ultimul, în caz contrar acesta se va repeta în mod inutil.

15. Daca doresti sa editezi (modifici) un post, ai la dispozitie o ora( pentru aceasta. Totusi, daca dupa acel post exista interventii ale altor utilizatori, iar prin modificare sensul postului tau este schimbat total, acea succesiune de posturi nu va mai avea nici un înteles. Este, asadar, interzisa aceasta practica.

16. Remarcile "paternale" sunt acele remarci facute de catre utilizatorii obisnuiti care se erijeaza în "conducatorul absolut", fara a avea acest drept. Nu trebuie uitat faptul ca cei desemnati sa faca ordine sunt moderatorii. Cel mult, se va acorda acest drept membrilor de valoare si cu vechime.

17. Scandalurile pornite împotriva unor dealeri/service-uri sunt interzise.
Daca o firma te-a nemultumit si doresti sa pornesti o discutie pe aceasta tema, trebuie sa o faci civilizat, cu argumente solide (mergând pâna la prezentarea de documente doveditoare, în caz ca ti se cere acest lucru). Chiar si faptul ca firma respectiva are o atitudine reprobabila nu justifica un comportament jignitor la adresa ei.

18. Anunturile publicitare trebuie însotite de detalii complete, incluzând pretul, modalitatea de contact, eventual specificatiile complete ale produsului si/sau imaginea sa. Titlul thread-ului trebuie sa specifice explicit actiunea de cumparare/vânzare si produsul (produsele) în cauza. Sunt interzise comentariile pe marginea unui produs, nu iti convine pretul/starea lui, nu te obliga nimeni sa-l cumperi.
Nu se permite "UP" la mai putin de 24 de ore.

19. Semnatura este un text optional ce va fi atasat fiecarui post, la sfârsitul acestuia. Nu se accepta semnaturi lungi (maxim 3 linii). Introducerea unui link spre un alt site este permisa numai cu agrementul moderatorilor forumului. Se accepta imagini in semnatura la dimensiunea maxima de 150 x 15 pixel. Orice depasire a acestei dimensiuni poate fi sanctionata cu un warning. Moderatorii au dreptul de a edita semnatura fara o instiintare prealabila a userului.

20. Daca nu poti sau nu doresti sa respecti acest regulament, singura solutie consta în încetarea participarii la acest forum. În caz contrar, vom fi nevoiti sa luam toate masurile necesare pentru ca forumul LoganClub&ClubSandero sa-si desfasoare existenta în bune conditii, incluzând interzicerea dreptului de a mai posta (ban-area), temporara sau pe termen nelimitat. Încetarea activitatii pe forum se face "ca atare", fara a fi întreprinsa nici o actiune din partea nimanui. Asadar, nu cere sa-ti fie sters user-ul, nu-ti sterge propriile posturi, nu scrie posturi kilometrice pline de acuze la adresa administratiei, nici aici si nici pe alte forumuri. Cu alte cuvinte încearca sa parases,ti decent comunitatea iar membrii acesteia sa-si aduca aminte cu placere de activitatea ta.

21. Administratorii si moderatorii forumului vor avea intotdeauna ultimul cuvint si nu sint obligati sa dea explicatii. Este frumos din partea lor atunci cind se explica dar de cele mai multe ori, explicarea fiecarui gest in parte ar necesita mult prea mult timp - iar timpul este un material pretios, cel putin pentru noi. Daca cineva se simte cu totul si cu totul nedreptatit sau abuzat este rugat sa trimita un email administratorilor forumului si va fi tratat cu toata atentia cuvenita.

22. Ultima si cea mai importanta dar oarecum evaziva regula - se recomanda mentinerea discutiilor in cadrul obiectivului principal al acestui forum - MASINILE Logan- vor fi descurajate in mare masura discutiile total pe dinafara. Se admit exceptii in cazul unor subiecte de interes pentru toata lumea - care sint acestea - ramine a se stabili de catre moderatorul forumului in cauza, la fata locului.
23.La sectiunea "My ride" nu se accepta comentarii inutile de genul "Sa o stapanesti sanatos" , "sa-ti traiasca masina" , "multi kilometrii" etc.
Rugam sa va rezumati strict la intrebari si comentarii legate de masina
24.A se completa Locatia corecta la profil.
Concluzii

Nu trebuie sa consideri aceste reguli ca fiind îndreptate împotriva ta. Nu sunt decât niste masuri menite sa creeze un forum de calitate.Din pacate, experienta a demonstrat ca, daca se porneste de la premisa ca noul-venit sa aiba drepturi egale cu membrii vechi, forumul a suferit o scadere drastica de calitate, aceasta pe lânga necesitatea unei munci titanice din partea moderatorilor pentru a se mentine ordinea. De aceea am adoptat masurile de mai sus care presupun, pentru membrii de valoare, un mic efort în primele zile de la înscriere. Speram ca acest efort sa fie din plin meritat.

Se accepta sugestii de imbunatatire (si e chiar recomandat sa o faceti fiind in interesul vostru) atat in ceea ce priveste prezentul regulament cat si in ceea ce priveste forumul sau site-ul ca functionalitate sau continut.

Speram sa te simti bine în aceasta comunitate, sa facem schimb de experienta legata de marca Logan.
See more
See less

Discutii Amicale Despre Politica

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Scuze, era vorba doar de "Sectorul bancar românesc"... aaa.... sectorul bancar strain n-are de suferit. Am inteles, numai bancile romanesti vor avea de suferit. Sau n-am inteles nici asta? Eu stiu doar doua banci romanesti: Banca Transilvania si CEC Bank.
  Last edited by Fanez; 1 week ago.

  Comment


  • Am citit articolul trimis de Silviu (este binevenit). Si avertismentul BNR inca nu are acoperire. Analiza facuta de BNR se refera la varianta de lucru a taxei pe activele financiare, nu la forma finala aparuta in Monitorul Oficial pe 29 dec. Va dau un citat din art din Hotnews.
   Media ratelor medii trimestriale semestriale de referinţă ROBOR 3M şi 6M Ia decembrie 2018 era de 3,31%. Acest aspect ar conduee la un nivel prezent aI cotei de taxare anuale a activelor financiare ale sectorului bancar de: (1) 0,9% - dacă interpretarea textului legislativ ar presupune ca rata de taxare să se apliee anual cu o plată trimestrială echivalentă cu un sfert din cota datorată sau (2) de 3,6% - dacă rata de taxare de 0,9% s-ar anualiza şi plăti trimestrial.
   Deci BNR, in scenariul analizat, avea ca varianta de lucru taxa de 0,9%, media ROBOR-urilor fiind peste pragul de referinta.

   In OUG 114/2018, aceste praguri s-au schimbat. Deci articolul din Hotnews este "old news".

   Art 87

   (3) Cotele taxei pe active se diferenţiază în funcţie de amploarea depăşirii pragului de referinţă, astfel:

   a) dacă media trimestrială a ratelor ROBOR este până la 0,5 puncte procentuale, inclusiv, peste pragul de referinţă, cota este de 0,1%;

   b) dacă media trimestrială a ratelor ROBOR este între 0,51-1 punct procentual, inclusiv, peste pragul de referinţă, cota este de 0,2%;

   c) dacă media trimestrială a ratelor ROBOR este între 1,01-1,5 puncte procentuale, inclusiv, peste pragul de referinţă, cota este de 0,3%;

   d) dacă media trimestrială a ratelor ROBOR este între 1,51-2,0 puncte procentuale, inclusiv, peste pragul de referinţă, cota este de 0,4%;

   e) dacă media trimestrială ROBOR este cu peste 2 puncte procentuale peste pragul de referinţă, cota taxei pe active este de 0,5%.
   In aceste conditii, cu media de 3,31% mentionata de BNR, taxa pe activele bancare va fi nu 0,9% ci 0,3% adica exact cat este in Ungaria. V Orban a scazut taxa pe activele financiare prin 2016. Iata cum performeaza sistemul bancar unguresc.
   RSF2018_2.pdf.png

   Comment


   • Insa, Florin Georgescu subliniaza un efect pervers al taxei. Nu toate bancile participa la fixingul ROBOR. Exista banci mai mici care vor fi cocosate de aceasta taxa ca urmare a manipularilor pe care banci mai mari le fac asupra ROBOR. Poate ar trebui sa existe in OUG o limita sub care sa nu poti fi taxat, fie daca activele tale sunt sub 1 mld de lei, fie daca nu participi la fixingul ROBOR.

    Comment


    • Dupa ce m-am sters la ochi, am plans in hohote cand am auzit de la viceguvernator ce nenorocire le paste, am aruncat un ochi pe dobanzi. La euro e 0,4%/an si comisionul de retragere numerar 0,5%, chiar 1%.
     La lei in jur de 2-2,5%/an, acelasi comision de retragere numerar 0,5-1%.
     La credite dobanzi intre 7-12,6% pt euro si intre 8,3-12,8% pt lei. Valorile minime sunt la cele ipotecare/cu ipoteca imobiliara.
     Deja mi se umple iar ochii de lacrimi cand vad peste ce necaz au dat.
     "Nu caut, gasesc".

     Comment


     • Originally posted by gecmc94 View Post
      fie daca nu participi la fixingul ROBOR.
      Asta ar fi extrem de binevenita.

      "Nu caut, gasesc".

      Comment


      • Uaaau, Ce jaf. Recunosc ca nu m-am mai uitat la ratele la credite de multi, multi ani. Acum ma uit si eu pe conso la nevoi personale cu ipoteca. Practic risc 0, imprumut pe un termen mai scazut si total acoperit.
       Cea mai mica dobanda este Libra la DAE 7% iar apoi se apropie de 10% la celelalte banci. Cum frate cand media ROBOR este la 3%? Unde sunt vestele galbene sa dea foc la banci?

       Comment


       • Dupa ce m-am sters la ochi, am plans in hohote
        Eu inca mai plang. Nu mai sunt lasate bancile sa ne fure fatis? va rugam frumos sa lasati bancile in pace ca sa nu se mute in India!
        Unde sunt vestele galbene sa dea foc la banci?
        n-au terminat in franta. Nu va fi niciun protest in Romania pana nu se termina cele din Franta.
        Acum depinde si pe cine au retinut aia din franta, cat ii tin pe acolo....
        Last edited by Fanez; 1 week ago.

        Comment


        • Au mai aparut discutii in presa despre gradul de absorbtie a fondurilor europene. Realitatea este ca nu este rau dar nici foarte bun. Trebuie accelerat.
         Aproape toate tarile europene sunt sub 35% iar noi suntem la 26%.

         Fond_UE.jpeg
         Sursa: Comisia Europeana https://ec.europa.eu/info/funding-te...tment-funds_en

         Comment


         • E foarte slab procentul tinand cont ca suntem un stat "in curs de dezvoltare". Dar vad ca ne incalzeste mult comparatia cu altii fara pune in lumina si gradul lor de dezvoltare.
          I have no special talent. I am only passionately curious.

          Comment


          • Depinde ce se intelege prin "foarte slab" pentru ca subiectivismul dicteaza mai mult decat ratiunea. Eu as fi fost multumit cu vreo 30%. Asa sunt mai putin multumit dar nu sunt nemultumit. In 2019 trebuie sa se ajunga la 40%, 2020 55%, 2021 peste 70% si 2022 peste 85%.

           Este o poveste mai lunga cu acest interval bugetar 2014-2020. Au fost schimbate niste reguli si noi autoritati nationale au trebuit acreditate. Asta spunea Ghinea in aug 2016.
           Referitor la rata de absorbtie a fondurilor europene din exercitiul financiar 2014-2020, Ghinea spune ca Romania a atins 1%.

           "Am atins 1% in august, dar media europeana e de 1,5%. (..) Stiti cand au fost primele plati, rambursari de fapt? (...) Nimic nu ne impiedica sa facem aceste proiecte din avansul de la Comisie. Avem 1,6 miliarde de euro de la Comisie pe care inca nu i-am consumat", a mai spus ministrul.

           Ghinea a mai precizat ca principala problema cu care se confrunta Romania in acest moment in ceea ce priveste fondurile europene este acreditarea autoritatilor de management.
           Ce sa vezi, in apr 2017, nu se terminase acreditarea. Ghinea a facut o treaba asa de buna de l-a schimbat Ciolos. Practic absorbtia fondurilor a inceput pe la mijlocul anului 2017. Dupa ce inutilul Ghinea a fost zburat din scaun.
           https://economie.hotnews.ro/stiri-eu...-financiar.htm
           In intreaga Uniune Europeana, cadrul financiar 2014-2020 a pornit mai greu, la nivelul institutiilor UE fiind aprobate cu o oarecare intarziere documentele programatice.
           In mld de euro, tarile se claseaza astfel, cu Romania pe locul 6. O singura exceptie surprinde, Polonia. Care a mai fost avertizata in trecut de usurinta cu care trece cu vederea fraudarea fondurilor europene.

           EU funds to Poland halted as €900m road 'fraud' found - Independent.ie
           Feb 1, 2013 - THE European Union's biggest funding scandal has been uncovered after Polish road-building projects worth more than £770m (€897m) were ...

           Misuse of EU-funds: Messerschmidt's foundations investigated for ...
           During Summer, the special EU anti-fraud unit, OLAF, initiated a thus far secret .... A lot of money in Poland, but Waclaw Rosicki explains that he cannot explain ...

           Corruption costs EU 'up to €990 billion a year' – POLITICO
           Mar 22, 2016 - Study says public procurement corruption alone costs the EU €5 ... from the EU — Poland, for example, received over €1.4 billion in EU funds in ...

           Juncker rejects cutting EU funds to Poland – POLITICO
           Jan 9, 2018 - European Commission president says he is not in a 'militant mood.'

           Poland attacks 'unfair' EU plan to cut its development funding ...
           May 25, 2018 - Poland has attacked “completely unfair” draft plans by Brussels to cut its EU development funding by as much as a quarter while boosting ...
           De frica taierii fondurilor ca urmare a conflictului cu Comisia Europeana, polonezii au finantat tot ce au putut ca prioritate nationala. Asta este explicatia exceptiei poloneze in absorbtia fondurilor. Probabil ca frauda acolo a atins cote uriase daca verificarile nationale s-au facut cu ochii inchisi.
           Poland 24,02
           Italy 9,02
           Portugal 8,9
           Spain 8,68
           France 8,54
           Romania 7,89
           Hungary 7,85
           Germany 7,79
           Greece 7,01
           Czechia 6,01
           United Kingdom 4,53
           Slovakia 3,68
           Lithuania 2,73
           Bulgaria 2,44
           Austria 2,08
           Finland 1,9
           Croatia 1,75
           Territorial co‑operation 1,54
           Latvia 1,53
           Estonia 1,51
           Ireland 1,5
           Sweden 1,27
           Slovenia 0,94
           Belgium 0,7
           Netherlands 0,52
           Denmark 0,43
           Cyprus 0,32
           Malta 0,16
           Luxembourg 0,06

           Comment


           • De cand Firea s-a aratat de partea hastag rezist, nu s-a mai plans nimeni ca deszapezirea pe strazi nu e la negru, ca pistele de biciclete nu sunt deszapezite etc. Deci daca esti cu hastag rezist e bine si daca nu se deszapezeste, mergem si prin/peste nameti. Hastagistilor rezistenti!... hai cu Fierea la prezidentiale ca e anti Dragnea!
            Ca tot am adus vorba de piste de biciclete. Am vazut in sectorul 3 (Negoita sa ne traieste caci e hastagrezistent ca noi si ne trebuieste), trotuare manjite cu dungi galbene si transformate in ”piste de biciclete”, desigur, pietoni n-avem deci ori ai pista de bicicleta ori carosabil. Probabil urmeaza sa construim si niste trotuare cu pavele si borduri (acum nu stiu daca firma care face bordurile lui videanu face si pavelele respective). Hai sa ne traiasca pesedistii care ne place si e cu noi, iar ceilalti... la fabrica de paine (sau brutarie).

            Comment


            • Dacă ție îți place cum e condus orașul de ai voștri, nu ai decat sa ii votezi. Firea în goana după voturi, o sa ne anvelopeze blocul, după ce dl primare de la sectorul 5 doarme în post, a ajuns lumea să-l regrete pe Vanghelie, îți dai seama ce rău e. Ala de la 6, fura pana nu mai poate nimic nu se vede, iar cel de la 4 pune borduri la greu, măcar arata și el ca are activitate și o sa taxeze toate locurile de parcare. Orașul e vaide mama lui, sper sa vina o zăpadă mare, era o gheata azi pe străduțe, pe carosabil, mai să îți rupi gâtul. Pe trotuare nu am pretenții, ca nu e treaba primăriei, pana la urma, asta e orașul în care trăim, plin de gropi si de mocirlă, trăiască generalul Iarna, ca ne mănâncă mereu asfaltul, cratere peste tot. Pusculita cu bani s-a terminat, Orlando a înghețat tot, spor de dr, indemnizație de hrana și vouchere de vacanța și alte premii. Asta e, mergem înainte, măcar sa rămână la guvernare, să-și rupă gâtul pana la capăt. E incredibil cata manipulare exista, un pensionar la bloc aseară zicea ca profesorii au bani acum, 6000 de lei ca și medicii, unde o fi auzit gogomănia asta, dacă erau salariile asa de mari se agitau toți sa predea

             Comment


             • Cred ca ideea era alta. Ai nostrii sunt cei mai buni si cei mai tari. Cand unii din ai nostrii au alte opinii de ale noastre atunci "bunii" nostrii nu mai sunt buni. Asa am schimbat 3 prim-ministrii si vreo 70 de ministrii (ca tot noi am fost aia care i-am inmultit). Iar problema noastra e ca nici macar nu stim cine sunt ai nostrii.

              Cam asta ar fi problema pesedului. Ai lor au devenit doar cei care il pupa in partea dorsala sau frontala pe marele lor barbat (ce tot spune ca are inca genunchii tari).
              Si binenteles ca pentru toate indioteniile lor de vina sunt ceilalti. Cum naiba sa recunoasca prostul greseala? Sa justifice reaua intentie?
              Prostanacii astia rai nu judeca, nu inteleg nimic, dar fac tot ce vor muschii lor. Si pe o parte sunt de inteles. Camarila asta a fost consecventa: ba, pe unii v-am prostit iar pe ceilalti v-am belit.

              Si mai la obiect: pe Firea si Negoita cine naiba i-a votat? Nu tot tovarasii de nadejde care acum dau vina pe Rezist sau Johannis?
              Pai cine e de vina stimati tovarasi ca acei camarazi cu care s-a plecat la lupta cea mare au inceput sa dezerteze?

              Bine ar fi macar ca totusi voi sa stiti pentru ce, pentru cine si impotriva cui luptati. Pentru ca altfel victoriile voastre vremelnice vor fi in zadar. Lupta voastra a fost doar pentru profitul unora dintre "conducatorii" vostrii mareti.
              Last edited by Gil26; 2 days ago.

              Comment


              • Da, ce spune Fanez este ca anul trecut era un cor de descreierati, care includea si niste ambasadori (cel al Marii Britanii, Paul Brummel) care si-ar fi dorit topirea imediata a unor caderi masive de zapada, coduri portocalii.
               Anul acesta insa nu au mai cazut cantitati asa de mari de zapada. Niciun cod. Azi insa a fost superb sa vad orasul dimineata blocat. Ca toti vor sa ajunga cu masina in trei locuri, de cand cu deschidere scolilor. Saptamana trecuta faceau doar un drum dimineata, de acasa la serviciu. Acum au pretentia sa faca vreo 3, sa duca si copiii pe unde trebuie dusi. Si asta chiar cand a inceput o cadere masiva de zapada intre 7 si 9 dimineata.

               Eu am fost multumit de deszapezirea efectuata, inclusiv pe niste trotuare de pe bdul Unirii. Am vazut plugurile mici la lucru. Si anul trecut a fost bine.

               Iar despre sectorul 4, ma bucur ca s-a terminat reabilitarea soselelor din zona Hornbach, str Turnu Magurele.
               In sectorul 3 lucrurile merg fara probleme.
               Last edited by gecmc94; 2 days ago.

               Comment


               • Luica e în șantier, asfalt neterminat și plin de gropi, nu știu cum vezi altfel realitatea, poate o fi virtuala, măcar fi obiectiv pana la capăt.

                Comment

                Working...
                X
                Anulare DPF
                Politica de Securitate Google