Discutii Amicale Despre Politica

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Eu cred ca ai inteles bine ce am spus dar ai rasucit-o, ma refeream doar la recursul “respectiv”, anul in plus de puscarie nu-i “indreapta”.
    Chiar si asa sensul este acelasi. Anul in plus poate ca nu-l indreapta (depinde de caz) DAR asta nu inseamna ca nu ar trebui sa-l petreaca acolo daca totusi l-a primit (dreptatea facuta odata cu sentinta a fost partial anulata, desi as zice total, de o modificare legislativa fara sens).

    In schimb mai exista si celalalt efect de relaxare a legislatiei si tentatia de a face pentru ca o sa scapam.

    In rest sunt de acord partial cu tine:

    Originally posted by gogeala View Post
    Reabilitarea e o gluma.
    Depinde de fapta si de profilul celui care o comite. Daca te referi la fapte foarte grave in general statisticile iti cam dau dreptate (mai exista si exceptii dar foarte putine).
    I have no special talent. I am only passionately curious.

    Comment


    • Originally posted by Gil26 View Post
      Este limpede pentru toata lumea ca propunerea de lege a lui Pruna a fost modificata tocmai pentru a micsora "suferinta" marilor rechini (la vremea aceea erau foarte multi pe la mititica).
      Eu cred ca rechinii luau de obicei pedepse mai mici in timp ce uneltele lor luau greul. La o pedeapsa de 4 ani, cele 6 zile date in varianta Camerei Deputatilor (si respinsa de opozitie) i-ar fi adus lui Adamescu doar 4 luni (de la PSD) si 4 luni de la USR/PNL.
      Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a decis, în dosarul privind intervenţii în cauze de insolvenţă, că omul de afaceri Dan Adamescu este vinovat pentru faptele de corupţie de care l-au acuzat procurorii şi l-au condamnat la patru ani şi patru luni de închisoare cu executare şi pentru trei ani acesta are interdicţia unor drepturi, printre care şi dreptul de a fi director şi administrator al unei societăţi sau de a coordona societăţi comerciale, în ţară sau în străinătate.
      Judecătorul Mircea Moldovan, de la Tribunalul Bucureşti, a primit cea mai grea pedeapsă din dosar, 22 de ani de închisoare cu executare, pentru intervenţii în cauze de insolvenţă.

      Comment


      • @Silviu Reeducarea nu functioneaza, cand am spus asta ma refeream la infractorii de elita/de cariera.
        La cei cu pedepse pt fapte din culpa/infractiuni minore au faptuit din ignoranta/prostie, neatentie, sau i-a luat valul pe moment nu e cazul, ei de regula nu recidiveaza.
        Ai observant ca nu am “acuzat-o” pe pruna sau guvernul ciolos pentru respectivul “recurs”, erau obligati sa faca ceva de CEDO. Din cateva “variante” au ales-o pe asta. Foarte bine. Eu cred ca era mai bine sa “scape” cei care nu au mentalitate de infractori, cei care au avut pur si simplu ghinion sau au luat in acel moment o decizie neinspirata. Sa creeze conditii pentru ca perioada “de sedere” a celor “de cariera” sa se poata “intinde” cat mai mult.

        "ana pauker si cu dej au bagat spaima-n burgheji".

        Comment


        • Originally posted by Silviu View Post
          ca datorita legii recursului compensatoriu acel interlop a ajuns in fata comisiei de liberare conditionata altminteri trebuia sa mai astepte vreo ~400+ zile pana sa aiba acest drept. Adica mai trebuia sa fie "cuminte" inca un an si ceva in penitenciar ca sa poata sa ceara liberarea conditionata.
          Fals. Spui minciuni.
          Repet aici datele ca poate au fost sarite. Cand inghitim propaganda ticaloasa care incearca sa transforme o bataie intre doi mafioti in arma politica, asa se intampla.
          Fara recursul compensatoriu, cine executa 3/4 din pedeapsa de peste 10 ani, poate fi eliberat conditionat daca s-a indreptat.
          Pedeapsa: 4748 zile
          Prag 3/4 din pedeapsa fara recurs compensatoriu: 3561 zile
          Inceput pedeapsa: 26 aug 2008
          Sfarsit pedeapsa: 17 mai 2018
          Numar de zile executate: 3551 zile


          Criminalul a efectuat 3/4 din pedeapsa fara aplicarea legii recursului. Exact cum spune legea, art 59 din Codul Penal. Ce se intampla in realitate, in puscariile romanesti, pe langa crime precum cea contra judecatorului Mustata? Dupa ce executi 3/4 din pedeapsa, se face cerere, se intruneste comisia. Pentru ca sistemul penitenciarelor este criminal si nu ii pasa de drepturile detinutilor, comisia se intruneste cand vrea ea, nu cand ai avea tu dreptul. Si asa ajunge cineva sa mai stea inca 5-6 luni in penitenciar desi avea dreptul la eliberare conditionata. Intr-o lume corecta, la doua saptamani dupa indeplinirea criteriilor de eliberarea conditionata, ar fi trebuit sa parasesti inchisoarea. Comisia s-a intrunit in cazul criminalului in oct 2017 si el a fost eliberat FIX, dar FIX dupa executarea a 3/4 din pedeapsa. Tot ce a facut legea recursului compensatoriu a fost ca detinutilor sa le fie respectate drepturile. Practic, legea a mutat birocratia statului cu vreo 6 luni inainte de eliberarea efectiva. Atat. Propaganda ticalosita deformeaza complet realitatea. Iar daca am considera doar 3 zile in loc de 6, asa cum dorea USR/PNL, atunci criminalul ar fi iesit tot in mai 2018. Nici mai tarziu, nici mai devreme.

          Art de mai jos este din codul penal care nu a fost modificat de recursul compensatoriu si care arata criteriul de eliberare. Tot ce vrea Silviu este ca acest articol sa nu se aplice celor care au dreptul. La naiba cu legea, la naiba cu drepturile.... sa stea in puscarie. Asta vor "democratii" din USR. Penibil. Credeam ca vor respectarea legilor si a drepturilor. Aiurea.
          "
          Art. 59
          Liberarea condiţionată
          După ce a executat cel puţin două treimi din durata pedepsei în cazul închisorii care nu depăşeşte 10 ani sau cel puţin trei pătrimi în cazul închisorii mai mari de 10 ani, condamnatul care este stăruitor în muncă, disciplinat şi dă dovezi temeinice de îndreptare, ţinându-se seama şi de antecedentele sale penale, poate fi liberat condiţionat înainte de executarea în întregime a pedepsei."

          Last edited by gecmc94; 18 January 2019, 21:54.

          Comment


          • gogeala, spre deosebire de tine, eu nu am presupus ca poți deveni infractor, chiar dacă ai permis, nici nu m-am gândit din respect fata de tine. Am spus de o situație ipotetica, în care te poți întâlni/rudele tale cu un infractor, cum s-a întâlnit bătrânelul de mai jos, din păcate o data cu recursul compensatoriu au ieșit mulți infractori odată și s-au înmulțit fără de legile în țară asta. Și fără aceasta lege, ieșeau mult mai putini pe an. În fine, treaba este ca nr de fărădelegi a crescut. Și dacă era PNL/USR și alte partide din opozitie si dădeau o astfel de lege, i-aș fi condamnat, arătat cu degetul.
            Totuși o mare parte din votanții Psd-ului, ignora cu buna știință ce se întâmplă în urma recursului conpensatorului.

            https://m.stirileprotv.ro/lbin/mobil...cle_id=3807770

            Comment


              • În 2014, au revenit in penitenciar 3,598 de deținuți, față de 2018, când au revenit 448 de liberați condiționat
              • Din totalul celor care au beneficiat de recursul compensatoriu, statistica ANP arată că 5,02% au revenit în penitenciar
              5% cred ca este o rata mai mica decat cea a DNA privind dosarele gresite de catre ei. Daca se critica atat de mult un esec de 5%, pai Kovesi ar fi trebuit demult demisa fara mare scandal.
              Sa nu uitam faptul ca jumatate din clementa acordata celor 5% apartine PSD iar cealalta jumatate apartine USR si PNL si lui Ciolos. Deci ambele tabere au responsabilitatea celor 5%. Asta pentru ca USR a propus 3 dintre cele 6 zile acordate, iar PSD inca 3.

              Nu inteleg de ce nu propune USR dublarea tuturor pedepselor, abrogarea art 59 din codul penal referitor la eliberarea conditionata si construirea de noi inchisori. Iata programul electoral al USR/PNL:
              " construim 10000 de locuri in inchisori noi, la standarde de operare eficienta"

              Iar programul PSD/ALDE:
              " anvelopam 10000 de blocuri si construim 1000 de gradinite"

              Ce sa alegem?

              Comment


              • Bravo. Asa da. Daca vrem sa fim rigurosi, sa fim cu toti cei din functii publice. Ceea ce eu chiar sustin din toata inima. Pe mine ma enerveaza ipocrizia "coruptii mei sunt buni, ai tai sunt rai" pentru ca ea ascunde de fapt o ticalosie si o lupta pentru putere din care cetateanul ca mine nu castiga nimic.

                Asociaţia Grupul pentru Reformă şi Alternativă Universitară (GRAUR) anunţă că va solicita Ministerului Educaţiei anularea deciziei de neplagiat şi retragerea de îndată a titlului de doctor, ‘acordat în condiţii nelegale’, fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi.
                Potrivit unui comunicat, după un an de zile de cercetări, reprezentanţii GRAUR din Cluj-Napoca, al cărei preşedinte este Dorin Isoc, susţin că „sunt în măsură să confirme că există toate argumentele factuale care permit concluzia că teza este plagiată”.

                Comment



                • Originally posted by aris86 View Post
                  .... Și dacă era PNL/USR și alte partide din opozitie si dădeau o astfel de lege, i-aș fi condamnat, arătat cu degetul....
                  Pai cine a dat-o?

                  Comment


                  • Originally posted by aris86 View Post
                    gogeala, spre deosebire de tine, eu nu am presupus ca poți deveni infractor, chiar dacă ai permis, nici nu m-am gândit din respect fata de tine.
                    Asta ai inteles din postul meu, lipsa de respect? Am sa-o spun asa atunci, eu sunt un potential infractor. E doar probabilitare, atat. Nici eu, nici tu,“nici nimeni” nu stim in ce situatie ne poate aduce viata. Se pot intampla tragedii fara ca celor care le produc sa le fi trecut vreo clipa prin minte ce vor faptuii, fara sa aiba “nici cea mai mica intentie”. Si nu doar “la volan”.

                    Originally posted by aris86 View Post
                    Și dacă era PNL/USR și alte partide din opozitie si dădeau o astfel de lege, i-aș fi condamnat, arătat cu degetul.
                    Pai au votat-o, liderii lor au si laudat-o (gecmc a postat “mai acu” citatele iar unele posturi de stiri “le-au reamintit” cu imagini si “voce” declaratiile). Atunci. Acum sunt toti “fete mari”.
                    "ana pauker si cu dej au bagat spaima-n burgheji".

                    Comment


                    • Pai au votat-o, liderii lor au si laudat-o (gecmc a postat “mai acu”...
                      Asa i-am zis si eu un post mai sus, dar am impresia ca dacă nu-i convine lui, nu exista asa ceva.

                      Comment


                      • PSD a inițiat și dezvoltat actuala lege, după ce au zis ca legea lui Pruna e prea drastica, în fine toată clasa politica trebuie condamnata.
                        gecmc94 ,cate blocuri anvelopate și grădinițe noi ai văzut construite în 2 ani, măcar trebuia sa fi fost gata 100, dar eu nu am văzut niciuna. Pe la blocuri, am mai auzit prin sectorul 4, în rest liniște și pace timp de 2 ani, le numrri pe degete și pe alea. Dacă Kovesi a plagiat, să-i retragă titlul, nici nu ma interesează, nu fac știre națională și nici nu ma bucur, ar trebui sa fie un lucru normal și fără iz politic.

                        Comment


                        • Un bărbat recidivist din Piteşti, condamnat pentru tentativă de omor şi eliberat recent în baza legii recursului compensatoriu, i-a rupt maxilarul unui tânăr. În vara lui 2015, recidivistul tăiase gâtul unui bărbat cu sabia....

                          Comment


                          • Ma impresioneaza pana la lacrimi, ce sa zic.
                            Presa de rahat aduce acum toate bataile dintre mafioti. Dupa bataia dintre mafiotii de la Medias, acum este repusa pe masa cea din Pitesti din 2015.

                            Acel Iulius Cezar Cîrţu este persoana aflata in evidenta ANAF ca fiind fara venit. De ce? Pentru ca se ocupa de mafiotisme.
                            http://curier.ro/index.php?option=co...734&Itemid=374

                            Cititi aici despre bataia din 2015 si un comentariu despre victima taiata. Ca poate era un cetatean onest, iubitor de legi si cu cinstea in suflet.
                            Asta spune un comentator, probabil mafiot, despre victima taiata. Ii reproseaza ca dupa ce au fost batuti corect intr-o disputa mafiota, se duc sa se planga la politie. "niste printese".
                            "
                            Ba, voi va dati femeile la produs elvetia germania dubai italia etc si va luati masini haine de firma pastile de muschi si apoi o ardeti nija pe oras va bateti si daca o luati la **** chemati garda si cica ati fost agresati si ca dece procuroru se duce in vacanta pai ba vreti sa stea dupa figurile voastre? Jmecherilor asa va trebuie si asa o sa sfarsiti cu figurile voastre pe spital si puscarie ca va credeti zei si repet cand va bate careva strigati ajutor politia asta inseamna ca purtati rochite si poseta , cand va vad in oras ce priviri de duri aveti si femeile voastre Zici ca sunt printese si ele o ia la ******* si la ****** pe 30 de euro in germania 50 italia 150 dubai, ba ******** nici titoasca nu facea ce faceti voi nici carciumaru si astia au fost jmecheri pe putere nu pe ******* sotiilor lor meritati batuti cu oua si flegme bossilor
                            "

                            Comment


                            • Citind articolul dat, mi-a cazut greu urmatorul calcul prezentat in ziar.
                              Condamnat de Tribunalul Argeş la 5 ani şi 10 luni închisoare pentru tentativă de omor, Dan Florin Cîrstea a executat 3 ani şi 2 luni din pedeapsă, iar în octombrie 2018 a fost eliberat prin măsura recursului compensatoriu, din Penitenciarul Tîrgu Jiu, acolo unde îşi executase pedeapsa. Reducerea de pedeapsă a fost de 737 de zile.
                              Pedeapsa: 70 luni
                              Executare: 38 luni

                              Nu stiu daca era si acest mafiot la fel ca cel din Medias, cu "dovezi temeinice de indreptare" (dupa cum a atestat un judecator). Daca da, el putea fi eliberat conditionat dupa executarea a 2/3 din pedeapsa. Fara a exista recursul compensatoriu. Deci dupa 46 de luni. Deci clar, mafiotul nu avea ce cauta in libertate dupa 38.
                              Insa, parca stiu din lege ca primeai 6 zile / luna de executare in conditii improprii. Deci reducerea era de 38 de luni x 6 = 228 de zile. Iar daca era doar dupa legea USR si PNL, reducerea era de doar 3 zile deci 114 zile. Cum calculeaza prostii de la Adevarul 737 de zile? Pentru ca in varianta mea, 228 de zile / 30 = 7,6 luni adica exact diferenta dintre 46 si 38.

                              Comment


                              • Fara "recursul compensatoriu"(sau legea laudata si binecuvantata de USL+PNL = LOVE) ziua de puscarie nu are 24 de ore.
                                Anul penal are 8 luni
                                asta era in 2011
                                Liberarea condiţionată
                                Art. 76 Partea din durata pedepsei care este considerată ca executată pe baza muncii prestate sau a instruirii şcolare şi formării profesionale
                                (1) Pedeapsa care este considerată ca executată pe baza muncii prestate sau a instruirii şcolare şi formării profesionale, în vederea acordării liberării condiţionate, se calculează după cum urmează:

                                a) în cazul în care se prestează o muncă remunerată în condiţiile prevăzute la art. 59 alin. (1) şi (2), pe bază de voluntariat sau în caz de calamitate, se consideră 5 zile executate pentru 4 zile de muncă, în cazul condamnaţilor majori, şi 3 zile executate pentru două zile de muncă, în cazul condamnaţilor minori şi tineri;

                                b) în cazul în care se prestează o muncă neremunerată în condiţiile prevăzute în art. 59 alin. (1) şi (2), se consideră 4 zile executate pentru 3 zile de muncă, în cazul condamnaţilor majori, şi 2 zile executate pentru o zi de muncă, în cazul condamnaţilor minori şi tineri;

                                c) în cazul în care munca este prestată în condiţiile prevăzute în art. 59 alin. (3), se consideră 4 zile executate pentru 3 zile de muncă;

                                d) în cazul în care munca este prestată în condiţiile prevăzute în art. 59 alin. (4), se consideră 3 zile executate pentru 2 nopţi de muncă;

                                e) în cazul participării la cursuri de şcolarizare sau de calificare ori recalificare profesională, se consideră 30 de zile executate pentru absolvirea unui an şcolar sau pentru absolvirea unui curs de calificare ori recalificare profesională;

                                f) în cazul elaborării de lucrări ştiinţifice publicate sau invenţii şi inovaţii brevetate, se consideră 3 zile executate pentru 2 zile de muncă.

                                (2) Reducerea fracţiunii de pedeapsă care este considerată ca executată pe baza muncii prestate sau a instruirii şcolare şi formării profesionale nu poate fi revocată.
                                detalii...

                                Prin urmare 10 ani de puscarie nu sunt 10 ani calendaristici. Se scad din pedeapsa si zilele de munca prestate si multe altele. Gogomania si PROPADANDA cu recursul compensatoriu este strict ca sa vada prostimea ce ar fi daca "da Dragnea" amnistie si gratiere. Toate, absolut toate cazurile de infractiuni comise in ultimele 2-3 saptamani erau prezentate la stiri ca "infractorul a beneficiat de legea recursului compensatoriu". Indiferent daca infractorul beneficiase sau nu, daca era recidivist, se baga asta cu "recursul compensatoriu". Exact ca in cazul stirilor cu accidente rutiere in care un logan 2004 era "bolid de lux".
                                La francezi vestele galbene protesteaza anti Dragnea, in Ungaria tot anti Dragnea (la unguri se protesteaza ca se impun mai multe ore de munca, la noi nemultumirea este ca avem prea multe libere - zicea cineva p-acilea) nu conteaza pentru ce sau anti ce se protesteaza, oriunde in lume, Dragnea cu PSD-ul lui e de vina. Dragnea a scazut leul si a crescut euro, Dragnea a bagat ROBOR si il creste, Dragnea face si desface tot ce misca. Dragnea a dat zapezi, Dragnea nu vrea sa vina vara in februarie, Dragnea baga temperaturi sub zero grade noaptea.... e un Zeu!
                                Daca e pe liste la prezidentiale il votez cu 5 maini de cate 15 ori la fiecare sectie de votare din tara si de peste hotare. O sa castige cu 755%. Asta inainte de primul tur de scrutin.
                                Last edited by Fanez; 20 January 2019, 20:20.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google