Discutii Amicale Despre Politica

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • ALDE nu cred că sunt reprezentanții liberalismului adevărat așa cum există în Occident.

    Doctrina economică prin care îşi promova ideologia PNL se regăsea în politica ‘’prin noi înşine’’. Practic statul trebuia să intervină în economie prin protejarea burgheziei autohtone. Se urmărea dezvoltarea capitalului românesc. Printre măsurile pe care le promova se regăsesc: descentralizarea administrativă, impozit progresiv pe venit, dezvoltarea învăţământului, largi drepturi pentru muncitori, ziua de lucru de 8 ore sau îmbunătăţirea situaţiei funcţionarilor. Toate trebuiau implementate prin dezvoltarea capitalului autohton în pofida politicii pe care o vor promova ulterior ţărăniştii şi anume dezvoltarea României prin capital străin. Preşedinţii PNL în perioada interbelică au fost: Ion I.C. Brătianu (1909-1927), Vintilă Brătianu (1927-1930), I.G. Duca (1930-1933) şi Constantin Brătianu (1937-1947).
    PNL-ul modern nu prea a avut discurs despre statul minimal, statul ineficient care trebuie privatizat. PDL-ul era mai degrabă aici. Iar vechii liberali s-au dus la ALDE, noii liberali fiind de fapt pedeliștii.

    Sunt deci incompatibile ALDE și PSD? Păi nu, sunt destul de compatibile, mai ales dacă evită să se calce pe picioare. Iar zona unde trebuie să se menajeze sunt micile afaceri. PSD trebuie să impoziteze și să lupte cu marile companii contra schemelor de ocolire fiscală, dar să lase pe cele mici în grija ALDE care le propune scheme preferențiale pe piață.

    Și mai trebuie avut ceva în vedere. PSD are nevoie de o legitimare mai de centru-dreapta. Alegerile nu se câștigă de către formațiuni de extremă. Nici de stânga, nici de dreapta. Iar în campanii, programele politice se fac astfel încât să te diferențiezi de ceilalți competitori. Clinton a pierdut în America pentru că Bernie Sanders a fost un foarte puternic contra-candidat mai de stânga ca ea. Clinton, o centristă de felul ei, care favoriza marile companii, a fost forțată să pluseze și să adopte și măsuri de stânga, lucruri pe care ea nu le prefera. A câștiga astfel competiția cu Sanders (altfel o pierdea). Dar când s-a dus în fața lui Trump, s-a trezit că era prea de stânga. Pe partea republicanilor, s-a produs același fenomen. Trump a plecat din dreapta tradițională republicană cu mesaje aproape de stânga. În loc să procedeze precum Clinton și să pluseze și ei cu mesaje de stânga, republicanii, dependenți de marii finanțatori de dreapta, au rămas pe dreapta și au pierdut masiv. În confruntarea finală, Clinton, plecată de la centru prea spre stânga, a pierdut în fața unui Trump migrat de la dreapta spre centru.

    În România, PSD a ocupat centrul (cu politici de stânga și de dreapta). Opoziția nu are ce altceva face pentru că nu mai are aliați de stânga. USR l-a scuipat pe Nicușor Dan care avea opinii de stânga. Acum cu toții se înghesuie undeva spre dreapta. Cei de stânga nu vor vota cu ei. Cei de centru nu vor vota cu ei (a se vedea legea redevențelor offshore). Rămâne doar electoratul de dreapta, 15% care se împarte între vreo 3 partide.

    Referitor la Isărescu și modelele de creștere economică din BNR, să sperăm că măcar acum le iese. Pentru că în 2017 nu le-a ieșit.

    9 feb 2017
    "Isărescu: BNR are o prognoză privind creşterea economică din 2017 cuprinsă între 4 şi 5%"
    Prognoza Băncii Naţionale a României (BNR) privind creşterea economiei româneşti în acest an este cuprinsă între 4 şi 5%, a declarat joi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, în contextul în care Guvernul mizează pe un avans de 5,2% al produsului intern brut (PIB) în acest an.


    14 feb 2018 "Date oficiale EUROSTAT: România, cea mai mare creștere economică din Europa
    În Uniunea Europeană şi zona euro, creşterea economică s-a ridicat anul trecut la 2,6%, în timp ce România conduce clasamentul statelor europene cu o creştere a PIB de 7%."
    Last edited by gecmc94; 10 August 2018, 13:11. Reason: Automerged Doublepost

    Comment


    • Gogeala, nu prea am timp de forumul asta dar imi rup 5 minute din timpul meu sa lamuresc cateva lucruri. Sigur nu le vei intelege dar pentru linistea mea sufleteasca...
      Originally posted by gogeala View Post

      Fals. Cei corecti nu au avut nicio problema sa mute banii dintr-o mana-n alta.
      Scopul legii a fost sa ia banii de la cei care nu plateau cei 23%.
      Fals! Scopul a fost sa acopere promisiunea cum ca vor mari salariile la bugetari cu 25%. Daca nu e asa, arata-mi te rog unde sunt cei 25% promisi. Plus ca cei mai mari restantieri la plata pensiilor si a asigurarilor sociale sunt institutiile statului. Cred ca gasesti singur cifrele.

      Originally posted by gogeala View Post
      Ghici cine a venit primul cu idea transferului contributiilor? Un secretar de stat din guvernul Ciolos. Imi scapa acum numele.
      Corect. Si vezi aici pe tam-tam si ce scandal a facut PSD numai la ideea asta. Atat te rog, vizioneaza filmuletul si pe urma spune-mi parerea
      https://adevarul.ro/economie/stiri-e...be2/index.html

      Originally posted by gogeala View Post
      Iar tu, ca angajat, vei avea o contributie mai mare pt pensie, deci o pensie ceva mai mare.
      Este o minciuna prin omisiune sau ca sa fiu mai bland, un adevar pe jumatate. Nu conteaza cati bani vei primi la pensie ci conteaza puterea de cumparare. Degeaba o sa castigi 7000 euro pe luna la pensie daca din banii aia iti ajunge doar sa iei o paine si o sticla de ulei. La fel ca acum, au marit pensiile dar si preturile, deci egal cu 0 ( in cel mai bun caz).

      Comment


      • Digi spune ca BM a zis asa.
        Mai bine asteptam sfarsitul anului, cand se trage linie.

        Si o precizare. Din 1990 pana astazi nu am votat niciodata, nici la referendumuri (chiar daca aveam formata o parere). N iubesc niciun partid, nici informatiile false. Sunt dezgustat de "vehiculele" media, oricare ar fi ele, care "ma iau de prost", cele care-mi spun ca nu conteaza decat ce-mi spun ele,
        nu ce "vad" sau citesc eu in legi.
        "ana pauker si cu dej au bagat spaima-n burgheji".

        Comment


        • Foarte interesant că voi doi ați pomenit despre Biriș și revoluția lui fiscală. Se pare că Cioloș l-a trădat.
          Ştiri de ultimă oră, disponibile online. Gândul iti ofera ştiri externe si interne în timp real, ştiri politice, ştiri economice, mondene, sociale si din sport.

          12 sep 2016
          Cum s-a stins mica revoluţie fiscală a Guvernului Cioloş. Biriş: „Nu sunt nebun. Măsurile au fost discutate şi agreate”
          Nevoit să-şi pună demisia pe masă după scandalul ordonanţei de modificare a Codului Fiscal, de care Ministerul Finanţelor s-a delimitat, Gabriel Biriş susţine că proiectul a fost discutat în minister şi, de altfel, a fost şi condiţia pentru care a acceptat să vină ca secretar de stat. "Măsurile au fost discutate şi agreate, altfel nu puteam să îmi permit să ies. Nu sunt nebun", a declarat Biriş, la ZF LIVE.

          Gabriel Biriş a afirmat, în cadrul unui interviu la ZF Live, că pachetul de modificări ale Codului Fiscal le discutase şi agrease înainte de venirea sa la Ministerul Finanţelor, având "promisiunea susţinerii în T1 a introducerii acestui pachet".

          "Le-am discutat (n.r - modificările) înainte de venirea mea la minister. Acesta este motivul pentru care am acceptat cu onoarea de a mă alătura acestui Guvern. Am avut promisiunea susţinerii în T1 a introducerii acestui pachet. Pe măsuri am avut, altfel nu veneam", a spus Gabriel Biriş.

          În viziunea sa, retragerea susţinerii proiectului din partea Ministerului de Finanţe s-a produs pe fondul isteriei create, în spaţiul public, în jurul ideii majorării de taxe.

          "Măsurile au fost discutate şi agreate, altfel nu puteam să îmi permit să ies. Nu sunt nebun. De ce s-a întâmplat ce s-a întâmplat miercuri şi anume retragerea susţinerii? Miercuri nu am putut să discut între patru ochi cu nimeni. Singura (n.r - explicaţie) şi e absolut omeneşte această explicaţie: s-a generat toată isteria majorării de taxe, cu dublarea contribuţiilor. Normal că, timpul fiind şi foarte scurt şi fiind un val care se construia împotriva acestui proiect, e abolut omeneşte ca oamenii să se fi gândit că o fi altceva. Atunci au ieşit şi au zis: 'noi nu susţinem niciun proiect de majorare de taxe'", a mai spus Biriş.
          Și așa și-a dat demisia Biriș. Așa a zis Min Finanțelor Anca Dragu că se delimitează de proiect. Și așa a preluat mai târziu PSD ideile lucrate de experți în Min de Finanțe și Biriș pe care câteva luni mai târziu oamenii au început să le aprecieze.
          No, asta-i incompetență la Cioloș și ai lui. Au dat un șut în dos lui Biriș.

          Comment


          • Originally posted by sadicu View Post
            Gogeala, nu prea am timp de forumul asta dar imi rup 5 minute din timpul meu
            Sunt miscat, de aceea incerc sa raspund.

            Originally posted by sadicu View Post
            Sigur nu le vei intelege
            M-ai prins, foarte posibil.

            Originally posted by sadicu View Post
            dar pentru linistea mea sufleteasca...
            E motivul pt care raspund.

            Originally posted by sadicu View Post
            Fals! Scopul a fost sa acopere promisiunea cum ca vor mari salariile la bugetari cu 25%. Daca nu e asa, arata-mi te rog unde sunt cei 25% promisi. Plus ca cei mai mari restantieri la plata pensiilor si a asigurarilor sociale sunt institutiile statului. Cred ca gasesti singur cifrele.
            Faci o confuzie grava intre institutiile statului si companiile de stat/ companiile in care statul e actionar majoritar/minoritar.
            La medici si asistente (crestere masiva in primul an), invatamant (didactic si didactic auxiliar).
            Parca Aris lucra in invatamant, sper sa nu gresesc, asistent sau sef lucrari. Daca ma insel ii cer scuze, daca nu ne poate confirma sau nu cresterea, sau cineva care lucreaza in invatamant.

            Originally posted by sadicu View Post
            Corect. Si vezi aici pe tam-tam si ce scandal a facut PSD numai la ideea asta. Atat te rog, vizioneaza filmuletul si pe urma spune-mi parerea
            M-am uitat, care din afirmatiile mele e contrazisa de filmulet.
            Eu am comentat legea, n-am comentat retorica politica, ce le iese din gura politicienilor.
            Biris e avocat/consultant fiscal bun. N-am mentionat faptul ca el a propus primul “transferul” pt a sublinia ca ar fi o lege proasta. Altfel as fi sustinut ca-i proasta si acum, data de PSD.

            "Iar tu, ca angajat, vei avea o contributie mai mare pt pensie, deci o pensie ceva mai mare."
            Originally posted by sadicu View Post
            Este o minciuna prin omisiune sau ca sa fiu mai bland, un adevar pe jumatate. Nu conteaza cati bani vei primi la pensie ci conteaza puterea de cumparare. Degeaba o sa castigi 7000 euro pe luna la pensie daca din banii aia iti ajunge doar sa iei o paine si o sticla de ulei. La fel ca acum, au marit pensiile dar si preturile, deci egal cu 0 ( in cel mai bun caz).
            Nu trebuie sa fi bland, dar e cred ca o pensie marita cu 10% e, in orice conditii, de preferat.
            Daca aplicam acelasi principiu salariile nu ar trebuii sa creasca niciodata. Ca sa nu genereze inflatie. Pentru ca ce sa vezi, inflatia e “rodul” cresterii masei monetare in circulatie care duce la cresterea cererii. Cererea in crestere e principala cauza a inflatiei, nu productivitatea, cum se tot “mesteca”.

            Si ca sa intaresc afirmatia dau un exemplu. 2 benzinarii, una aici si una in ce tara dezvoltata din Europa vrei. Costurile de infintare si functionare sunt mai mari la cea din tara aleasa de tine, poti sa ma crezi pe cuvant. Pretul benzinei/motorinei relativ acelasi. Acum compara salariile si spune-mi care-i diferenta de productivitate care justifica ecartul dintre salariul romanului si al celuilalt. Ca de, angajatorul de la noi va plati salariul “romanesc”, aliniindu-se la piata muncii/salariile de aici.

            Sau unul si mai bun, crezi ca angajatii unui producator auto vor avea acelasi salariu intr-o fabrica din Romania cu cei din fabrica aceluiasi producator dintr-o tara puternica dpdv economic? Aceiasi tehnologie, aceiasi productivitate.

            Pana acum nimeni nu a descoperit cum poate sa creasca economic o tara in care salatiile sunt tinute jos.
            Last edited by gogeala; 10 August 2018, 16:31. Reason: Automerged Doublepost
            "ana pauker si cu dej au bagat spaima-n burgheji".

            Comment


            • Dar stim tari daramate economic de inflatie, la momente diferite ale istoriei recente.

              Trimis de pe al meu ONEPLUS A3003 folosind Tapatalk

              Comment


              • Da, dar nu de inflații de 3-4 sau temporar 5%.
                Originally posted by mr.K View Post
                Numeroase cresteri salariale- de fapt e o aducere la normal a unei situatii care trebuia demult reglata, ca ne bateam cu tarile africane la nivelul de trai asigurat de salariul minim.

                Un excavatorist in Norvegia are salar 28 de euro/ora=224 euro/zi brut*22 zile lucratoare=4928 euro/ luna. Taxe ~ 40%, ramane net 2957 euro.

                Acel excavatorist munceste 40 de ore pe saptamana, nu mai mult.
                In Romania ar catiga cateva sute de euro, muncind mai mult. Firma din Romania are de obicei contract cu statul cu o marja de profit foarte mare comparativ cu firma din Norvegia, cu alte cuvinte, productivitatea muncii excavatoristului e mai mare in Romania. Dar e platit mai prost. De ce? Pentru ca asa vrea patronul roman, care produce mai scump ceva incarcand devizele pentru a-si trage bani la negru, bani din care da spagi si plateste la negru sangajatii.

                Daca salariul minim ar fi 1 leu, multi ar avea chiar acest salar iar restul il primesc la negru. In plus, salariul minim acutal e o mizerie din care abia poti trai.

                Comment


                • Nu sunt membru si nici simpatizant al vreunui partid. Nu am convingeri politice. La fel cum acum am un dinte impotriva PSD-ului, la fel pot avea impotriva oricarui alt partid.
                  Gil, eu cred foarte puternic că nu ai deloc informații corecte privind evenimentele din 2008 și Tăriceanu. Îți ofer niște surse ca să îți clarifici istoricul. Nu cred că îți va schimba convingerile politice. Dar, în definitiv, dacă pleci de la neadevăruri, ce rost mai are să te zbați cu politica.
                  Am crezut ca memoria mi-a jucat feste. Dar nu a fost chiar asa. Citatele date au fost din octombrie 2008. In februarie 2008 Tariceanu a dat doua ordonante (erau la moda atunci). De fapt erau vremuri tumultoase Coane Fanica. Schitele lui Caragiale erau actuale. Dezimformarea si manipularea faceau ravagii. Cutia Pandorei fusese deschisa.
                  Guvernul României
                  Ordonanța nr. 10/2008 privind nivelul salariilor de bază și al altor drepturi ale personalului bugetar salarizat potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 24/2000...
                  Text publicat în M.Of. al României.
                  În vigoare de la 04 februarie 2008
                  Ordonanța nr. 15/2008 privind creșterile salariale ce se vor acorda în anul 2008 personalului din învățământ
                  Text publicat în M.Of. al României.
                  În vigoare de la 04 februarie 2008 până la 31 decembrie 2009, fiind abrogat prin Lege 330/2009.
                  Normal ca toti ceilalti doreau cresteri salariale.
                  Acum se incearca pozarea lui Tariceanu cu Fecioara Maria. N-a avut nici o treaba cu criza. Si nici cu Patriciu. Si nici cu altele.

                  Desi nu sunt fan al acestui site: https://lege5.ro/Gratuit/geytonrtha/...din-invatamant
                  Majorarile salariale fara acoperire sunt periculoase pentru buzunarul romanului - n-am invatat nimic din experienta lui 2008?
                  Si despre asta:
                  Sunt deci incompatibile ALDE și PSD? Păi nu, sunt destul de compatibile, mai ales dacă evită să se calce pe picioare. Iar zona unde trebuie să se menajeze sunt micile afaceri.
                  Pai se menajeaza cu micile afaceri. De marile afaceri cine se ocupa?
                  Daca iar tin bine minte Ponta se pupa cu Crin Antonescu. Orban statea in spate si aplauda. Atunci social-democratii impreuna cu liberalii le dadeau la oase liberal-democratilor. Acum Orban nu se mai pupa nici cu Dragnea, dar nici cu Tariceanu.
                  În România, PSD a ocupat centrul (cu politici de stânga și de dreapta).
                  Pai ori e partidul celor multi, ori e partidul celor ca Hrebenciuc, Nastase, Oprisan, Mazare si multi altii. Cum se impaca tezele tatucului Iliescu cu asta? Emanatia lui cu fata umana s-a transformat rau de tot. Dar tot spre totalitarism se tinde. Ce nevoie mai avem de alte partide daca Marele Partid le imbina pe toate. Politica lor va impaca si patronul si muncitorul. Si de abia acum inteleg eu de ce legea aia frumoasa este benefica pentru toti. Lapte si miere pentru toata lumea. Demonstratia faptului ca poti fi si pe cal si in caruta.

                  Si daca tot a venit vorba: care este “crezul” lui Dragnea? Poate explica careva din laboratoarele PSD-ului? Foarte putin probabil sa le cunoasca si ei. Bine ar fi sa stie cine sunt si ce vor. Dar se pare ca nici ei nu stiu pe ce lume se afla (iar rezultatul e Viorica si gasca).

                  Dar nu conteaza. Eu voi dormi linistit, au tovarasii social-liberali democrati grija de mine. Partidul imparte si in stanga si in dreapta. La toti.

                  Traiasca Partidul Unic in frunte cu Conducatorul sau iubit!!!

                  Am mai avut cosmarul asta. Si nu tin minte, marele conducator arata a Dragnea, sau a Tariceanu, sau era o alta emanatie.
                  Important e ca ma voi trezi cu bunastarea peste mine.

                  Lasand deoparte ironia, culmea e ca inca cred ca societatea socialista (putin ajustata si altfel evoluata) putea fi o alternativa viabila intr-o anumita conjunctura mondiala. Dar zarurile au fost aruncate si masluite.
                  Last edited by Gil26; 10 August 2018, 20:18.

                  Comment


                  • Gil în ordonanța respectivă erau creșteri negociate cu sindicatele de 6%, nu de 50%.
                    Iliescu nu mai există, măi, în politică. Nu mai fi obsedat de persoane care nu mai există în politică: Hrebe și alții.
                    Last edited by gecmc94; 10 August 2018, 21:03.

                    Comment


                    • Acum m-am uitat putin la transmisiile in direct de la manifestatia asta.
                      Acum cateva zile spuneam ca nu cred ca va avea o finalitate benefica.
                      Putin probabil sa il dea jos pe Dragnea si ai lui. Dar hai sa presupunem ca da. Pe cine vor pune in loc? Orban, Blaga? Si indiferent cine va urma. Oamenii de sub el vor fi la fel de varza ca astia pe care ii inlocuiesc. Cu chiu cu vai ar gasi vreo 8-9 mai de doamne ajuta. Tin minte ca la un moment dat am avut de ales intre Iliescu si Vadim.
                      Dar cea mai probabila varianta e ca Dragnea nu renunta.
                      Si acum se deruleaza un film pe care l-am mai vazut. Jandarmi, ultrasi, Mesia ala care flutura steagul. Asta mai recent (nu demult am mai trecut prin asta).
                      Dar au mai fost mineriadele. Asa zisa revolutia. Si pe acolo se striga fara violenta. Au fost huliganii lui Ceausescu, golanii lui Iliescu, ultrasii lui Ponta.
                      Si a curs mult sange. De ce? Pentru ca asa au dorit unii. Si chiar daca nu au fost condamnati (unii nici macar inculpati) tot criminali raman.

                      Unii spun ca apara ordinea de drept. Altii contesta. Apar inflitratii si totul degenereaza. Si iara se lasa cu sange. Sa speram ca nu va curge prea mult.

                      Pai stimati colegi care venerati PSD-ul. Daca partidul asta de stanga-centru-dreapta impaca pe toata lumea, ofera doar lapte miere si bomboane, atunci de ce naiba mai curge sange romanesc?
                      Tot timpul s-a invocat ceva. S-au gasit justificari. S-a ascuns adevarul si vinovatii. Si tot s-a repetat scenariul asta.
                      In numele cui faceti asta? Pentru cine?
                      S-a spus pe aici ca in numele alegatorilor. Mai numarati voturile. Nu cred ca aveti mai mult de 3-4 milioane (si alea fortate, impuse, trase de par, ademenite). Dovada e ca atunci cand a fost o prezenta mare la vot ati pierdut. Cu restul tarii (plus romanilor plecati din tara din cauza voastra) ce faceti?
                      E adevarat ca pana acum nu avem nici un mort. Dar indoctrinatii astia pot ucide oricand din convingerea ca fac bine. Si se cred invincibili. Nu vor ceda.

                      PS: Ai dreptate. La vremuri noi, oameni noi. Dar cu aceleasi apucaturi. Chiar mai rele.
                      Nici Mazare nu mai e, Oprisan nu stiu. Dar se ridica altii.
                      Last edited by Gil26; 10 August 2018, 21:49.

                      Comment


                      • Discursul lui Iohannis, amplificat de propagandă de zece ori mai toxică decât cea prin TV. Acesta este răspunsul. La TV dacă minți ești amendat de nu poți duce. În online nu ai nicio problemă. Iar prostimea este câtă frunză și iarbă, deși la vot ies mereu pe locul 3-4.

                        Citate din discursul lui Iohannis la adunarea PNL-ului

                        "Dați-mi voie să încep cu o radiografie, aș numi-o, a situației generale din România. Pot să spun de la început că situația este proastă. Nu îmi face nicio plăcere să spun așa ceva fiindcă sunt Președintele României și mi-aș dori tare mult să mă adresez unei adunări și să spun „Dragii mei, României îi este bine”, dar poate, cu ajutorul vostru, ajungem și acolo!"

                        -- După ce Eurostat și BM spun că am avut creștere economică record în Europa, să vii să spui minciunile acestea ca președinte.... devii foarte jegos.


                        "În decembrie 2016 am avut alegeri parlamentare. A câștigat, după cum știm, PSD, cu promisiuni mari. Au promis românilor că va curge lapte și miere, că vor face economia să meargă, că vor crește salariile și pensiile, că toți vor avea locuri de muncă și, în general, va fi atât de bine cum nu s-a văzut vreodată. Dar, ghinion, nu s-a întâmplat așa."

                        -- Salariul net iunie 2018, 2721 lei
                        -- Salariul net iunie 2017, 2380 lei
                        Date ale INS. Cum poate mizerabilul de Iohannis să mintă în acest hal? Și toată această minciună se propagă amplificată de 10x în online și este distorsionată și mai rău.


                        "Au început să lucreze la cu totul altceva. Au început, și cred că pentru politicieni nu a fost o surpriză, au început să demonteze justiția românească! Asta a fost prioritatea reală a PSD. Au urmat nenumărate faze în care au încercat să aducă justiția sub controlul politic al PSD și încearcă și acum, au încercat să inhibe lupta anticorupție, dar ea va continua. Și-au dat seama că lumea așteaptă totuși altceva și au pus în operă o păcăleală, prin care le-au explicat oamenilor că le cresc salariile și pensiile, dar ele nu au crescut. Și acolo unde, totuși, suma pe fluturașul de salariu a fost puțin mai mare, bucuria a fost de foarte scurtă durată fiindcă, din urmă, printr-o politică economică proastă, prin gestionarea proastă a finanțelor țării, PSD a reușit să aducă la viață inflația, au început să crească dobânzile și acea mică creștere de care, inițial, s-au bucurat unii, a dispărut. Ce a rămas? O țară, care este din ce în ce mai dezamăgită, o țară care așteaptă soluții".

                        -- Cum poate Iohannis să mintă în halul ăsta? Ce penibil și penal? Inflația a fost 4,56% de la an la an în iunie/iulie. Dar salariul net a crescut cu aproape 16%. Ce rahați pot accepta minciunile lui Iohannis? Șomajul este la valori minime din istoria post-decembristă. Dacă aveam oameni erau și mai mulți angajați după cum am citit cu toții în ZF.

                        Deci Gil, există un proces de îndobitocire în online care depășește înțelegerea raționalului. În mod practic, în piață este electoratul de dreapta format din două secțiuni sociale: cei bogați care nu au simțit creșterea salarială deoarece nu lor li se adresa (erau peste salariul minim și lucrează la privat). Și cei retarzi, golanii din galerii, bătăușii și hoții, cocalarii, anarhiștii. Ăștia sigur nu au loc de muncă și au chef de scandal.
                        Last edited by gecmc94; 10 August 2018, 22:18.

                        Comment


                        • Ceea ce dovedeste iar ca propaganda comunista are gura mare mare mare...si creierul mic mic mic...nu mai mai pun sa explic de N ori...ca tot nu pricepe propaganda PSD-ista.

                          P.S. Da...o ducem foarte bine, au crescut salariile medii (aka alea de la bugetari au crescut)...in schimb cheltielile au acoperit rapid cresteriile de pe ultimii 10 ani.
                          De exemplu, mie mi-a crescut rata la casa cu 50% (dap...robor-ul...)...si da, n-am luat in considerare ca avem un popor comunist prost...si or sa voteze tot comunistii.
                          Suntem in buda rau de tot.
                          Practic, PSD-ul a inceput sa arunce pe datorie cu bani...in speranta ca prostii inchid ochii cand vine vorba de infractiuniile lor...not tapa...ca nu suntem toti prosti

                          Comment


                          • Suntem în budă atât de rău încât BNR-ul micșorează limita la creditare pentru că românii consumă ceea ce înseamnă optimism economic. Doar Iohannis vede că lucrurile merg rău.

                            Suntem tot mai aproape de plafonarea administrativă a gradului de îndatorare și implicit a restricționării creditelor. Cifrele sunt clare. Creditul în lei pentru persoane fizice a crescut în ultimul an cu 20%. Anul trecut, în toamnă, un oficial al BNR declară că ritmul de creditare a ajuns la un prag de semnal. Un nivel care nu este îngrijorător, dar nici nu poate fi trecut cu vederea. Era un prag de semnal, nu neapărat unul de alarmă, dar oficialul BNR anunța și posibile măsuri administrative privind limitarea creditării.
                            Sursa: RFI iun 2018

                            Cheltuielile tale, bolovanule, nu au crescut din inflație generată de creșterea salariilor. Au crescut din cauza măririi unor prețuri administrate. Știi ce sunt acelea? Sunt prețurile pe care le stabilește ANRE: electricitate, gaze. De ce? Pentru că ne cere UE. Chiar dacă era Cioloș premier, tot atât aveai factura la gaze? Pricepi sau trebuie să îți fac un grafic?

                            La finalul anului 2014 procesul de liberalizare a pieței gazelor s-a încheiat pentru toți agenții economici.

                            Inițial, Guvernul a decis ca populația să aibă un preț stabilit de piața liberă începând din 2018, dar în 2015 a adoptat o hotărâre prin care prelungește procesul de dereglementare a pieței până în 2021. Dereglementarea presupune o creștere graduală a prețului de producție a gazelor naturale autohtone pana la convergența cu tarifele practicate pe piața liberă europeană. În 2013, acest preț aprobat pentru consumatorii casnici se situa la jumătatea mediei europene.

                            Hotărârea Guvernului României nr. 488 din 1 iulie 2015 stabilește preţul de achiziţie a gazelor naturale din producţia internă pentru clienţii casnici şi producătorii de energie termică, numai pentru cantităţile de gaze naturale utilizate la producerea de energie termică în centralele de cogenerare şi în centralele termice destinate consumului populaţiei pentru perioada 1 iulie 2015 - 30 iunie 2021.

                            Însă, la finele lunii iunie 2016, Guvernul a hotărât suspendarea, în perioada 1 iulie 2016 - 31 martie 2017, a prevederilor HG 488/2015. Acest lucru înseamnă că prețul gazelor naturale destinate acoperirii consumului populației și necesarului de agent termic pentru populație se va menține la 60 de lei/MWh până la finele lunii martie 2017.

                            Executivul a decis ca, de la 1 aprilie 2017, prețul de achiziție al gazelor din producția internă destinate acoperirii consumului populației și necesarului de agent termic pentru consumatorii casnici să fie complet dereglementat. ANRE va continua să reglementeze prețul final al gazelor pentru consumatorii casnici până în anul 2021.
                            Uite aici pentru toți retarzii din piață.
                            Last edited by gecmc94; 10 August 2018, 22:51.

                            Comment


                            • Originally posted by bolovan View Post
                              nu mai mai pun sa explic de N ori
                              Pai cand ai explicat ceva pe topicul asta? Ai avut doar opinii. Fanteziste.
                              "ana pauker si cu dej au bagat spaima-n burgheji".

                              Comment


                              • Încă o minciună marca Iohannis care incită la ură. El acuză Jandarmeria că a acționat disproporționat. Ce gunoi uman.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google