Discutii Amicale Despre Politica

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • M-am oprit recent la centrul de cumparaturi, venind de la Aparatori, n-am ajuns dincolo, in zona Luica. Dar stiu ca acum cateva luni era un dezastru de nedescris, santier nesigur pentru pietoni sau masini.

    Comment


    • Mda, am vazut si eu la stirile matinale ce a fost ieri prin capitala. Trafic infernal. Si se pare ca aveti doua probleme. Santierele in lucru (cu inconvientele de rigoare pentru dezvoltare) si iarna. Desi ninsoarea nu a fost asa abundenta a amplificat problemele. E limpede ca acum nu putem face fata unor ninsori de genul celor din Austria si Germania. Sau a iernilor de altadata (si am trait destule ierni grele). Cu toate ca prin octombrie vedem la stiri propaganda cu utilajele pregatite de interventie.
      Revenind la politica. Un primar, indiferent de "culoare" este un bun gospodar pentru urbea ori este doar un politruc neica-nimeni. Iar partidele (mai ales pesedeul) prefera voturile in dauna competentei. Si asta se poate generaliza.

      Desi gafele Vioricai nu mai au nici un haz totusi ar trebui sa ii explice cineva (poate Daddy sau Valcov) ca la Strasbourg nu se afla in fata parlamentului Romaniei. Bine macar ca a tinut minte si a repetat lectia invatata pe de rost cu "eu nu am venit aici sa dau socotela" sau idiotenia aia cu "prin noi insine".
      Tantica asta batuta in cap si de soarta ar trebui in primul rand sa realizeze unde a venit. Sau de unde a plecat si unde a ajuns. Ca oricum la socotit nu se pricepe. Dar nu e problema, caci si Orlando o da in bara cu cifrele. Si Tudorel cu legile (mai deunazi incerca sa explice efectele benefice ale aleia cu recursul compensatoriu). Iar cand il aud pe Breaz vorbind il regret pe Ivascu.
      Last edited by Gil26; 16 January 2019, 19:41.

      Comment


      • Problemele in Bucuresti apar odata cu inceperea scolilor. Inteleg ca foarte multa lume isi inscrie copiii la ce scoala vrea si poate. Prin urmare, parintii ii duc cu masina si apoi pleaca la serviciu.

        În ședința Senatului din data de 13 martie 2017, TOȚI cei 11 senatori USR prezenți au votat PENTRU, TOȚI cei 21 de senatori PNL prezenți au votat PENTRU și 7 senatori PMP (dintr-un total de 8 prezenți) au votat tot PENTRU!




        TOȚI senatorii USR prezenți în sală au votat PENTRU:






        ALEXANDRESCU Vlad-Tudor




        DINICĂ Silvia-Monica

        GOȚIU Remus Mihai

        LUNGU Dan

        WIENER Adrian

        PRESADĂ Florina-Raluca

        COLIBAN Allen

        DINU Nicoleta-Ramona

        FĂLCOI Nicu

        MARUSSI George-Nicolae

        DIRCĂ George-Edward




        TOȚI senatorii PNL prezenți în sală au votat PENTRU:






        DĂNĂILĂ Leon

        GORGHIU Alina-Ştefania

        CHIȚAC Vergil

        ŞOPTICĂ Costel

        STÂNGĂ George-Cătălin

        MIREA Siminica

        ZAMFIR Daniel-Cătălin

        CHIRTEŞ Ioan-Cristian

        ŢAPU NAZARE Eugen

        PEREŞ Alexandru

        SCÂNTEI Laura-Iuliana

        PAULIUC Nicoleta

        POPA Ion

        BULACU Romulus

        CADARIU Constantin-Daniel

        OPREA Mario-Ovidiu

        CARACOTA Iancu

        TOMA Cătălin Dumitru

        CAZAN Mircea-Vasile

        POPA Cornel

        NICOARĂ Marius-Petre




        7 din 8 senatori PMP prezenți în sală au votat PENTRU:






        BĂDULESCU Dorin-Valeriu

        IONAȘCU Gabi

        COVACIU Severica-Rodica

        GANEA Ion

        LUNGU Vasile-Cristian

        TALPOȘ Ioan-Iustin

        BĂSESCU Traian




        USR a SALUTAT în plenul Senatului Legea recursului compensatoriu!




        Domnul Vlad-Tudor Alexandrescu (senator USR):




        "Uniunea „Salvaţi România" salută acest proiect de lege pentru adoptarea unor măsuri compensatorii către nişte deţinuţi care nu beneficiază de condiţii proprii de detenţie.




        Aş vrea să reamintesc că este un proiect de lege înaintat de Ministerul Justiţiei, sub ministeriatul doamnei Raluca Prună.




        Uniunea „Salvaţi România" va vota în favoarea, în sprijinul adoptării acestui proiect legislativ."




        PNL nu doar a SUSȚINUT în plenul Senatului Legea recursului compensatoriu, dar a cerut urgentarea adoptării de măsuri legislative în favoarea unor măsuri alternative față de condamnarea la închisoare!




        Doamna Alina-Ştefania Gorghiu:




        "Deci rămâne o problemă structurală, însă acest proiect de lege, să spunem că face jumătate de pas în faţă şi am speranţa că celelalte proiecte care sunt deja în procedură parlamentară vor întâmpina sau vor fi întâmpinate cu aceeaşi deschidere din partea majorităţii parlamentare, pentru că eu una, dacă aş fi acum în majoritatea parlamentară, m-aş gândi cum să aduc mai repede pe masa plenului proiectul legat de măsurile alternative pentru condamnarea în închisoare.




        Vă mulţumesc şi vă asigur că PNL va susţine acest proiect de lege!" - este mesajul publicat, miercuri, de Liviu Pleșoianu pe Facebook.

        Comment


        • Legea asta n-a fost retrimisa in parlament si nici contestata la CCR .A fost promulgata cu doua maini, cum s-ar zice "ca primarul".

          Comment


          • Adevarat. Astia sunt alesii nostrii (ai unora sau altora). Habar nu au care este scopul si care sunt efectele "muncii" lor.
            Tangential (ca tot e la moda geometria) la asta, saptamana trecuta butonand telecomanda l-am auzit pe Ludovic Orban vorbind. Mai mult de 20 minute nu am putut. Limba de lemn si idei fara cap si coada. Iar asta se crede si el lider. Jale mare si prin opozitia asta. Cel mult o duzina dintre toti politicienii lor ar putea fi mai de doamne-ajuta. Deocamdata. Daca vor ajunge la putere mai vedem. Ca vorba aia puterea este un drog. Bine, diferenta intre astia si cei de la putere este intentia. Astia din frumoasa alianta a lui Daddy si motocilistului au dovedit ca ii doare in cot de binele tarisoarei asteia.

            Dar revenind la Tudorica si minunata lege. Omuletul asta a vrut "sa faca ceva" la ordinele sefilor. Si a incercat sa dreaga busuiocul. Dar a dat-o iara in bara. Argumentele lui au fost inca odata puerile. Pe domn profesor asta nici macar copii de gradinita nu l-ar mai crede. El tot analizeaza si "ievalueaza". Apoi dupa mult timp incearca sa mai dea cateva explicatii (de obicei fuge si evita). Precendetele "ievaluari" ale astuia mic si rau au fost doar povesti frumoase pentru sefii lui.
            Primul argument a fost ca legea asta a fost propusa de Pruna. Dar a fost modificata complet. Frumoasa alianta si guvernul de atunci au profitat de oportunitatea ivita.
            Al doilea argument a fost ca nu au fost multi detinuti care au beneficiat de asta. Cifrele il contrazic. Anul trecut au fost eliberati vreo 14 000 de infractori din care vreo 11 000 au beneficiat de asta.
            Al treilea argument a fost ca ala de la Medias nu a avut parte reducerea asta. Alta minciuna a micutului profesoras beneficiar de avantaje politice in mareata sa cariera. Ucigasul ala a ispasit 3/4 din pedeapsa. A beneficiat de vreo 90 de zile pentru buna purtare si de vreo 490 cu recursul asta compensatoriu. Iar astea se afla in motivatia eliberarii sale.

            Bun, e adevarat ca inchisorile noastre sunt asa cum sunt. Legea asta ar fi avut ceva efecte daca s-ar fi lucrat si la ceilalti factori. Educatie, integrarea lor in societate, etc. Din pacate acum avem mai multi ucigasi, violatori, talhari si alte poame bune in libertate. Politia si jandarmeria sunt aservite politic si nici macar nu ii mai intereseaza de infractiunile astora (trebuie doar sa aduca bani la buget si sa sustina puterea actuala). Justitia este inguncheata si nu mai poate oricum sa faca fata (la fel ca inchisorile).
            Nu am cifre dar cred ca cea mai mare parte a condamnatilor astia eliberati compensatoriu vor continua sa ucida, violeze, talhareasca.....Si au inceput sa fie din ce in ce mai frecvente aceste infractiuni comise de recidivisti.

            Asta e justificarea si dreptatea infractorului mult iubit: Liviu Dragnea. Idiotul si sleahta lui vor sa distruga totul doar pentru putere si avutie.
            Last edited by Gil26; 17 January 2019, 19:14.

            Comment


            • Dara de scuipat uscat in coltul gurii am crezut ca e specifica usr-istilor. Greseam, recunosc. E “prezenta” si la pnl-isti. La toti. Pentru ca doar o minte usr-ista sau pnl-ista (pdl-ist vopsit) poate gandi ca un violator, de exemplu, daca e eliberat azi va recidiva iar daca e eliberat peste 6 luni devine un sfant, un “suflet sfios”. Astia asa sunt “croiti”. Recidivistii exista de cand lumea, existau si cand pedepsele se “faceau” complet, nu scapa nici unu mai “devreme”.
              Stiu ca e greu de priceput dar ei nu sunt eliberati de facto, ii elibereaza o comisie de eliberare condiționată condusă de un judecător. Ei decid daca-i dau drumul din “lesa” sau il mai tin un timp.
              Actualul cod penal prevede ca un detinut poate fi eliberat conditionat daca a executat 2/3 din pedeapsa iar daca are peste 60 ani dupa ce a executat 1/3. Au fost multe cazuri mentionate “la stiri” cand fosti detinuti au recidivat in perioada de eliberare conditionata si nu s-a “oparit” nimeni, pentru ca actualul cod penal (in vigoare) nu e “dat” de psd.
              "ana pauker si cu dej au bagat spaima-n burgheji".

              Comment


              • Gogeala te contrazic! Nu e asa!
                Last edited by Fanez; 17 January 2019, 22:10.

                Comment


                • gogeala, fanez, dacă va întâlniți voi sau rudele voastre cu un violator și criminal eliberat cu recurs compensatoriu, nu cred ca ați mai avea aceeași opinie. Va respect părerea, dar cred ca ne îndreptăm mult de la tema subiectului. Apropo, câte infracțiuni cu spargerea bancomatelor și seifelor ați auzit în ultimii 10 ani, ca vad ca în 2018, s-au înmulțit cazuri și frecventa furturilor au crescut. O sa ne sature PSD la pensie, vor fi avantajați doar cei cu salariu minim, restul care contribuie mai mult în prezent o sa primească la fel cu cei care primesc salariu minim. Poate ar fi cazul ca și CASS sa fie plătit la nivelul salariului minim, ca vom primi toți aceeași pensie, diferența făcându-se doar la nr de ani munciți.

                  Comment


                  • Originally posted by aris86 View Post
                    gogeala, fanez, dacă va întâlniți voi sau rudele voastre cu un violator și criminal eliberat cu recurs compensatoriu, nu cred ca ați mai avea aceeași opinie.
                    Afirmatia ta e un cliseu dar pot sa ma prefac ca “nu ma prind” si sa intru in joc. Nu-mi doresc asta si nu doresc nimanui asta dar se poate intampla. Unii oameni asa sunt croiti. Dar ce te face sa crezi ca cel care face 3, 4 luni….1 an de puscarie in plus isi va schimba comportamentul? Acel an in plus va schimba doar victima. Ar insemna ca cei care stau in puscarie/executa integral toata perioada condamnarii sa nu recidiveze. Se intampla asa?
                    Nu vreau sa fiu inteles gresit, sunt de parere ca pentru orice fapta comisa cu violenta si cu intentie pedepsele sa fie triple si fara posibilitate de eliberare conditionata. Insa cred ca sunt luat de prost cand mi se spune, de niste ipocriti, ca anul de puscarie in plus transforma un criminal in “maica Tereza”.
                    Exista insa si condamnati pentru fapte din culpa, aia nu vor recidiva, si un act de clementa pentru cei cu fapte din culpa si pedepse mici pentru infractiuni minore i-ar fi tinut mai mult in puscarii pe cei condamnati pentru fapte grave comise cu intentie.
                    Chiar tu esti un potential infractor. Un moment de neatentie sau oboseala la volan poate duce la o tragedie. Daca s-ar intampla cuiva crezi ca ar trebui bagat in aceiasi oala cu cel din cazul mediatizat sau ar putea fi eliberat pentru ca infractorii periculosi sa se poata “relaxa” mai mult in puscarie? Nu stiu, te intreb.
                    Originally posted by aris86 View Post
                    O sa ne sature PSD la pensie, vor fi avantajați doar cei cu salariu minim, restul care contribuie mai mult în prezent o sa primească la fel cu cei care primesc salariu minim. Poate ar fi cazul ca și CASS sa fie plătit la nivelul salariului minim, ca vom primi toți aceeași pensie, diferența făcându-se doar la nr de ani munciți.
                    Poti detalia, nu stiu la ce te referi.
                    Last edited by gogeala; 17 January 2019, 23:47.
                    "ana pauker si cu dej au bagat spaima-n burgheji".

                    Comment


                    • Gil, situatia mafiotului din Medias nu este cum a fost speculata de propaganda.
                      Recidivistul din Alba care a înjunghiat în nopate de sâmbătă spre duminică un tânăr în faţa unui club din Mediaş a beneficiat de 408 de zile câştigate în urma aplicării legii privind recursul compensatoriu, anunță adevarul.ro. Rusu Marius a fost eliberat în mai 2018.

                      Citat din decizia instantei
                      "condamnatului Rusu Marius i s-a aplicat pedeapsa de 13 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii prev. şi ped. de art. 20 C.p. rap. la art. 176 C.p., a cărei executare a început la data de 26.08.2008. Din pedeapsa aplicată, echivalentă cu 4748 zile, condamnatul a executat efectiv 3946 zile ceea ce reprezintă 3/4 parte (din care 408 zile ca beneficiu conform Legii nr. 169/2017), iar prin adăugarea zilelor câştigate prin muncă prestată de 96 zile el a executat 3/4 parte din pedeapsa la care a fost condamnat. Considerând că din cuprinsul procesului verbal rezultă că susnumitul în timpul executării pedepsei a avut o comportare foarte bună, fiind disciplinat, dând prin aceasta dovezi temeinice de îndreptare. Astfel fiind şi întrucât în speţă sunt îndeplinite condiţiile prev. de art. 6 C.p. rap. la art. 59 C .p., instanţa apreciază că propunerea făcută este întemeiată şi, în consecinţă, urmează a dispune liberarea condiţionată a condamnatului Rusu Marius conform dispozitivului"


                      Ce spune art 59 din Codul Penal?
                      "Art. 59

                      Liberarea condiţionată

                      După ce a executat cel puţin două treimi din durata pedepsei în cazul închisorii care nu depăşeşte 10 ani sau cel puţin trei pătrimi în cazul închisorii mai mari de 10 ani, condamnatul care este stăruitor în muncă, disciplinat şi dă dovezi temeinice de îndreptare, ţinându-se seama şi de antecedentele sale penale, poate fi liberat condiţionat înainte de executarea în întregime a pedepsei."

                      Fara recursul compensatoriu, cine executa 3/4 din pedeapsa de peste 10 ani, poate fi eliberat conditionat daca s-a indreptat.
                      Refac acum calculul pe care Toni Neacsu, fost judecator in CSM, l-a facut.
                      Pedeapsa: 4748 zile
                      Prag 3/4 din pedeapsa: 3561 zile
                      Inceput pedeapsa: 26 aug 2008
                      Sfarsit pedeapsa: 17 mai 2018
                      Numar de zile executate: 3551 zile


                      Deci, fara recursul compensatoriu, criminalul executase mai mult de 3/4 din pedeapsa pentru ca se adauga cele 96 de munca. Fara recursul compensatoriu, judecatoria din Deva, niste prosti care nu stiu sa faca aritmetica de clasa a doua, erau obligati sa evalueze daca detinutul putea fi eliberat conditionat. Si judecatoria din Deva a evaluat si a spus ca "da dovezi TEMEINICE de indreptare.

                      Gil, nu mai pune botul la propaganda. De cate ori sa iti mai spunem? Isi bat aia joc de buna ta credinta.


                      Cat despre scandalul din Medias, eu nu prea pot sa fac diferenta dintre victima si criminal. Care-i mafiotul? Ca mi se pare ca acolo s-au luat la bataie mafiotii intre ei.

                      Comment


                      • Asta cu botul, propaganda si buna credinta nu suna prea bine. Mai usor cu pianul pe scari.
                        Bine ca ai dat citatul din decizia instantei. Eu la asta m-am referit. Si pana la urma nu conteaza. Aritmetica e mai simpla: pedeapsa 4748 zile, numar de zile executate 3551. Diferenta ar fi 1197 de zile. Adica mai bine de 3 ani.
                        Iar despre marii infractori care au beneficiat de asta nu spune nimeni nimic. Au fost destui care dupa un an si ceva au iesit din puscarie, au ramas cu averile, iar acum vor si cazierul curat.

                        Dar astept rezultatul analizei si evaluarii lui Tudorica. A promis ca luni ne va lumina.

                        Comment


                        • Este limpede pentru toata lumea ca propunerea de lege a lui Pruna a fost modificata tocmai pentru a micsora "suferinta" marilor rechini (la vremea aceea erau foarte multi pe la mititica). Puscariasii de rand sunt "victime" colaterale.
                          Adevarat ca infractorii de rand recidivau si inainte de legea asta. Dar acum au iesit foarte multi si foarte repede. Din pacate de ei ne "lovim" noi cetatenii de rand.
                          De aia mari a avut grija (prin tot ce a facut in ultima vreme) Draknea. Sa nu mai poata ajunge la racoare. Si-a asigurat pielea lui, dar si pe a camarazilor. Nici nu cred ca mai are nevoie de amnistie si gratiere.
                          Si principala sa arma a fost omuletul asta bolnav mic si rau. Care ar trebui numit Ministrul AntiJustitiei.
                          Last edited by Gil26; 18 January 2019, 06:27.

                          Comment


                          • gecmc94, ce-ti mai place sa dezinformezi. Ce ai postat tu la #3106 e votul din Senat UNDE forma legii a fost complet alta fata de ce modificari a suferit la Camera Deputatilor, unde s-a dat votul FINAL. Se pare ca-ti place Plesoianu de il tot citezi frecvent :-)

                            Pentru ca doar o minte usr-ista sau pnl-ista (pdl-ist vopsit) poate gandi ca un violator, de exemplu, daca e eliberat azi va recidiva iar daca e eliberat peste 6 luni devine un sfant, un “suflet sfios”. Astia asa sunt “croiti”. Recidivistii exista de cand lumea, existau si cand pedepsele se “faceau” complet, nu scapa nici unu mai “devreme”.
                            Afirmatia asta e un non-argument. Daca ar fi sa-l tratez ca pe un argument atunci as spune: pai la ce bun sa ii mai bagam in puscarie? ca oricum fac din nou acelasi lucru. Dar nu asta e problema cea mai mare ci impactul psihologic al acestor modificari ce ii va face pe acest recidivisti sa creada ca si "scapa" mai usor chiar daca fac "prostii". Si nu doar la ei ci la nivelul intregii societati. Daca pana acum ai avut, tu ca stat prin masurile adoptate in domeniu, un anumit nivel de reabilitare in randul lor acum acest nivel va fi coborat mult.
                            I have no special talent. I am only passionately curious.

                            Comment


                            • Originally posted by gecmc94 View Post
                              .
                              Gil, nu mai pune botul la propaganda. De cate ori sa iti mai spunem? Isi bat aia joc de buna ta credinta.
                              nu Gil26, sa nu pui botul la propaganda aialalta ca e mai buna a lui gecmc94. In toata analiza lui (corecta pana la un punct) el omite sa specifice ca datorita legii recursului compensatoriu acel interlop a ajuns in fata comisiei de liberare conditionata altminteri trebuia sa mai astepte vreo ~400+ zile pana sa aiba acest drept. Adica mai trebuia sa fie "cuminte" inca un an si ceva in penitenciar ca sa poata sa ceara liberarea conditionata.
                              Last edited by Silviu; 18 January 2019, 15:51.
                              I have no special talent. I am only passionately curious.

                              Comment


                              • Originally posted by Silviu View Post
                                Afirmatia asta e un non-argument. Daca ar fi sa-l tratez ca pe un argument atunci as spune: pai la ce bun sa ii mai bagam in puscarie? ca oricum fac din nou acelasi lucru.
                                Eu cred ca ai inteles bine ce am spus dar ai rasucit-o. Ma refeream doar la recursul “respectiv”, anul in plus de puscarie nu-i “indreapta”.
                                Originally posted by gogeala View Post
                                cred ca sunt luat de prost cand mi se spune, de niste ipocriti, ca anul de puscarie in plus transforma un criminal in “maica Tereza”.
                                Altfel, am spus cum cred eu ca ar trebui “recompensate” faptele grave comise cu intentie/violent.
                                Originally posted by gogeala View Post
                                sunt de parere ca pentru orice fapta comisa cu violenta si cu intentie pedepsele sa fie triple si fara posibilitate de eliberare conditionata.
                                Pentru viol sau crima n-as avea nicio strabatere daca ar "lua" pe viata.

                                Originally posted by Silviu View Post
                                Daca pana acum ai avut, tu ca stat prin masurile adoptate in domeniu, un anumit nivel de reabilitare in randul lor acum acest nivel va fi coborat mult.
                                Reabilitarea e o gluma.
                                Last edited by gogeala; 18 January 2019, 16:41.
                                "ana pauker si cu dej au bagat spaima-n burgheji".

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google