Am Luat Amenda … Ce Ma Fac?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Am Luat Amenda … Ce Ma Fac?

    Am primit astazi o amenda pentru depasirea vitezei in localitatea Ipotesti, Suceava.

    Amenda este de 580 de lei, am depasit viteza cu 22km/h. Ma grabeam sa ajung la pensiunea unde suntem cazati, sa ma bucur de un concediu linistit cu familia, in Bucovina.

    Bani cash la mine nu am avut, sa platesc amenda, direct politistului.

    Aici, la pensiune, langa Sucevita, suntem cam izolati, langa o padure mare de brazi si munti cat vezi cu ochii.

    Stie cineva, cum se poate plati amenda cat mai repede?

    Multumesc, astept sfaturile voastre.

  • #2
    Online pe " ghiseul.ro "
    Am plătit online taxele și impozitele prin ghișeul.ro. Fără timp pierdut în trafic și cozi la ghișeu. Încearcă și tu să vezi ce simplu este!
    Last edited by Fanez; 27 July 2017, 18:40.

    Comment


    • #3
      Hai sa va povestesc cum am rezolvat cu plata amenzii de circulatie.

      Am scris despre problema mea pe mai multe forumuri, am primit foarte multe raspunsuri de ajutor de la utilizatori, tuturor, le multumesc pentru ca asa am gasit o solutie. Pas cu pas, va spun cum am procedat.

      1/M-am dus la oras, la Radauti, sa caut un CEC pentru a plati amenda. Am ajuns in jurul orei 16.30, programul se incheiase si nu am putut face plata.

      2/ Am zis sa incerc pe ghiseul.ro. Am incercat sa fac plata, dar aveam nevoie de parola si user de la Bucuresti, Taxe Locale, sector 2, date care se elibereaza mergand la administratie, personal. Teleportare de la Radauti la Bucuresti, nu puteam sa fac. Ma gandesc sa solicit datele de acces, online, pe baza de CNP si card bancar, dar banca unde am cardul nu e in lista celor de pe ghiseul.ro.

      Oftez, de mai bine de 3 h incerc sa platesc o amenda, ma ia cu dureri de cap. Copilul incepe sa planga, a obosit tot asteptand dupa mine, sunt un pachet de nervi.

      3/Apoi, imi vine in minte un alt sfat de ajutor, sa ma duc la admistratia locala din Radauti, dar e ora 19.00, nu mai gasesc deschis si nu pot plati amenda.

      4/ Amenda-online, accesez, dar site-ul este virusat si in nici un caz nu pot face plata amenzii.

      5/ Punctele de frontiera, vama Siret, cea mai apropiata de Radauti, este la 20 de km si nu mai putem sa mai facem inca un drum, e trecut de ora 20.00;

      6/ Urmez un alt sfat primit pe un forum, de a instala aplicatia Auto.ro pe telefon si reusesc sa platesc cu cardul amenda de circulatie.

      Multi nervi si oboseala, mi-am pierdut o zi din concediu pentru a plati o amenda, in Romania anului 2017.

      Multumesc oamenilor de pe forum, fara ajutorul lor, nu as fi reusit sa platesc amenda.

      Comment


      • #4
        Daca tot ai zis, am gasit si eu asta azi [emoji1]
        Libra Internet Bank in parteneriat cu aplicatia Auto.ro lanseaza serviciul "Plateste Amenda". Aceasta facilitate este singura din Romania care permite plata amenzii de circulatie auto, prin card bancar, direct din telefon.

        Comment


        • #5
          Grijă mare să păstrezi dovada plății!!
          Indiferent că e chitanță pe hârtie sau email de confirmare de la vreun serviciu electronic. Dacă e a doua variantă, vezi că uneori ajunge în SPAM și se șterge automat, deci trebuie salvat în altă parte.

          Administrațiile financiare au prostul obicei să solicite astfel de dovadă și dacă nu o ai să te pună să plătești din nou amenda.

          Am mai auzit că cică tot tu trebuie să trimiți secției de miliție din care face parte agentul dovada că ai plătit în termen de 15 zile, ca să nu te mai întrebe fiscul nimic.

          Comment


          • #6
            Daca platesti direct la disc, nu mai ai treaba cu militia. Eu am platit la militian. Bine ca am pastrat dovada de plata si pv-ul. Mi-a trimis amenda de la fisc, m-am dus cu chitanta si pv-ul (ca sa se stie ca e vorba de amenda respectiva) si s-a rezolvat. Daca plateai la cec trebuia sa duci dovada la politie.

            Comment


            • #7
              Așa e, cu condiția să fie fiscul de care aparții. Am un coleg care a primit o amendă pe când se afla în concediu și a plătit-o la fiscul de acolo, adică din Alba Iulia. La începutul anului următor, când s-a dus să-și plătească birurile la fiscul de care aparține, adică la cel din Galați, i-au cerut chitanța amenzii pe care săracul n-o mai avea și l-au pus s-o plătească din nou.

              Același lucru era să-l pățesc și eu odată, doar că s-a întâmplat să am acea chitanță la mine. Tantea de la ghișeu mi-a confirmat cu zâmbetul pe buze că da, dacă nu o aveam, mai plăteam o dată.

              Concluzia: păstrați chitanțele de la amenzi toată viața, nu se știe cui și când îi mai trăsnește să vă întrebe de ele.

              Comment


              • #8
                Eu stiu ca trebuie pastrat si pv-ul care specifica amenda respectiva.

                Comment


                • #9
                  Eu am patit.o prin 2005.Amenda platita la CEC dar dovada nedusa la police.Am aparut anul viitor ca am neplatita amenda.Mers la Cec,cautat in arhiva,platit pentru asta,dus dovada la admin.financiara.Rezolvat.De atunci fac copii la amenzi,hartia prin care se dovedeste ca am platit..totul la dosar[emoji3]
                  Vrei sa te remarci ca fiind idiot?Atunci da quote la ultimul mesaj postat!!

                  Comment


                  • #10
                    Eu scanez si rovignetele, in caz de...

                    Comment

                    Working...
                    X
                    Anulare DPF
                    Politica de Securitate Google