Incidente din trafic-Accidente

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Asa stiam si eu. Daca reuseste cineva sa traduca ce e scris, il astept. M-am caznit de cateva ori, nu am reusit...
  A fost demarat procesul initierii contestatiei, am imputernicit o firma pentru acesta sarcina, insistand pe a prezenta dovezile mele instantei de judecata.

  P.S. Post editat prin inserare atasament suplimentar
  Attached Files
  Last edited by 77sky; 21 March 2022, 18:01.
  Logan Ambition-dCi, 70 CP (+25); C.V.-JR5, A.H.; barza sosita in 2007, iulie

  Comment


  • Referitor la PV am reusit sa ”descifrez” doar la Articol prevedere: 45\5 (este din Codul Rutier) si il citez integral, vezi si punctul 5:
   Articolul 45
   (1) Depasirea este manevra prin care un vehicul trece inaintea altui vehicul ori pe langa un obstacol, aflat pe acelasi sens de circulatie, prin schimbarea directiei de mers si iesirea de pe banda de circulatie sau din sirul de vehicule in care s-a aflat initial.
   (2) Conducatorul vehiculului care se angajeaza in depasire trebuie sa se asigure ca vehiculul care circula in fata sau in spatele lui nu a initiat o asemenea manevra.
   (3) Atunci cand prin manevra de depasire se trece peste axa care separa sensurile de circulatie, conducatorii de vehicule trebuie sa se asigure ca din sens opus nu se apropie un vehicul si ca dispun de spatiu suficient pentru a reintra pe banda initiala, unde au obligatia sa revina dupa efectuarea manevrei de depasire.
   (4) Nu constituie depasire, in sensul alin. (1), situatia in care un vehicul circula mai repede pe una dintre benzi decat vehiculele care circula pe alta banda in acelasi sens de circulatie.
   (5) Depasirea se efectueaza numai pe partea stanga a vehiculului depasit. Tramvaiul sau vehiculul al carui conducator a semnalizat intentia si s-a incadrat corespunzator parasirii sensului de mers spre stanga se depaseste prin partea dreapta.
   (6) Tramvaiul aflat in mers poate fi depasit si pe partea stanga atunci cand drumul este cu sens unic sau cand intre sina din dreapta si marginea trotuarului nu exista spatiu suficient.
   In rest la Act normativ si Articol sanctionare nu am putut sa inteleg ”hierogrifele” militianului (clar ca acesta nu este politist), pare sa fie OUG95 dar cea pe care o stiu este OUG 195\2002, nu am inteles nici articolul asa ca nu stiu ce a ”invocat” organu’. Dar despre astea cred ca se vor ocupa cei de la firma imputernicita, altceva insa as dori sa subliniez: din pacate acest (ne)caz al colegului reflecta o parte negativa a ”fetelor” tarii in care traim, infrastructura este la pamant, acest DN2 este un bun exemplu si sunt multe alte astfel de ”drumuri ale mortii”, legislatia este prost facuta si lasa multe lucruri neclare, legile sunt vechi neadaptate si interpretabile tocmai de aceea (poate) nu sunt nici cunoscute\intelese sau respectate, aplicarea legilor este aleatorie si de multe ori aiurea si anapoda facuta de catre oameni incompetenti sau chiar rau intentionati, justitia este foarte oarba si de multe ori nedreapta, etc...Iar rezultatul acestor lucruri se vede in traficul de zi cu zi, plus ca astfel am ajuns ”campioni” la numarul de accidente si victime.
   Chiar si nevinovat colegul a fost sanctionat de un ”om al legii” pentru ca asa a doritt acesta, acum colegul trebuie sa piarda timp nervi si bani pentru a-si dovedi nevinovatia, culmea ca si in instanta poate sa fie considerat vinovat (asta depinde si peste ce ”fel” de judecator nimereste si sper sa nu dea de vreunul de genul celor despre care s-a tot mediatizat)...

   PS: am fost crescut in spiritul respectului fata de lege iar cand\daca gresesc nu am vreo problema sa admit\recunosc si chiar sa ”platesc” pentru asta, un ex ar fi si radarele ”luate” pana acum (am fost intrebat daca contest si am spus clar ca nu, am admis greseala fara alte comentarii). Insa imi repugna nedreptatea, iar in cazul colegului aceasta este evidenta (si eu am avut un mic ”incident” cu un astfel de organ\militian insa nu il mai povestesc si detaliez pentru ca ar trebui sa lungesc foarte mult postul, mai ales concluziile)

   Drumuri bune, in siguranta si mai ales fara evenimente rutiere tuturor!
   Last edited by Gil26; 21 March 2022, 21:45.

   Comment


   • asa scrie acolo :

    "in afara loc Cosereni la km 48 efectuand manevra de depasire cand din sens opus se apropia un alt vehicul "

    Comment


    • Asta a fost clar inca din postul #1866 :
     Originally posted by 77sky View Post
     ....
     "A condus auto….xxxxx….. pe DN2 in afara loc. Cosereni, la km 48 efectuand manevra de depasire cand din sens opus se apropia un alt vehicul"
     ....
     Acum era vorba despre Act normativ si Articol sanctionare....

     Comment


     • Cineva a reusit sa descifreze hieroglifele organului, din cate se pare actul normativ este OUG 195\2002 iar articol sanctionare 101\3\g, si eu am presupus asta dar nu am fost sigur, in fata lui 95 pare un 1, mazgaleala 2002 dar nu aveam la punctul 3 litera g, doar pana la d, citez si acest punct integral:
      (3) Constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a III-a de sancțiuni și cu aplicarea sancțiunii contravenționale complementare a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 60 de zile săvârșirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a următoarelor fapte:
      a) nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depășirea sau trecerea la culoarea roșie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulație din care au rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
      b) nerespectarea interdicției temporare de circulație instituite pe un anumit segment de drum public;
      c) nerespectarea regulilor de circulație la trecerea unei coloane oficiale sau intercalarea într-o astfel de coloană;
      d) circulația pe sens opus, cu excepția cazurilor în care se efectuează regulamentar manevra de depășire.
      Daca altcineva poate sa inteleaga mai bine ce s-a scris in PV si are sau gaseste o varianta actualizata a OUG in care sa apara si litera g il rog sa posteze, orice ajutor din acest punct il consider binevenit si bineprimit. Pentru ca daca in OUG nu exista litera g atunci aceasta este o alta gafa facuta de "omul legii" care poate avea relevanta si in instanta.
      Multumesc anticipat oricui poate clarifica aceste aspecte.
      Last edited by Gil26; 25 March 2022, 19:37.

      Comment


      • https://www.youtube-nocookie.com/emb...feature=oembed


       https://www.brasov.net/video-la-un-p...GWAoDLZnqvqtUI

       Comment


       • 1. Exact ce scriau si comentatorii youtube: jungla! Cel cu masina alba putea stopa elegant situatia conflictuala, a ales sa arunce cu ceva. Secundul se arata si mai cocos...si avariaza 2 autoturisme. Se va alege cu dosar penal, politia se va autosesiza din oficiu
        2. O depasire nu se executa in felul acela; nu il acuz, dar lipseste conduita preventiva. Daca vrei sa depasesti, nu te arunci "in scurt" pe contrasens, la o distanta atat de mica de cel de care vrei sa treci. La o distanta rezonabila de el, te plasezi pe sensul opus, stai cateva secunde si observi reactia. Cei cu experienta intelegeti foarte bine manevra. Am patit nu o data asa ceva, incluisv cu un camion, care aproape ca m-a aruncat de pe sosea. Am sesizat ca nu era "la volan", nu am trecut de cca 3-4 m de spatele remorcii (20 to), m-am retras, ulterior cand am trecut de el, cand ne-am uitat la el...vorbea la telefon...
        Tot timpul trebuie sa te gandesti ce rau se poate intampla, se creezi scenarii de risc si sa actionezi cu planuri in consecinta.

        Si uite cum era sa moara o cunostinta de-a mea (sau cel putin un accident extrem de urat!): https://www.buzoienii.ro/sofer-felic...pe-acostament/ (asta este depasire neregulamentara, nu mizeria de actiune relatata de mine mai sus...)
        Logan Ambition-dCi, 70 CP (+25); C.V.-JR5, A.H.; barza sosita in 2007, iulie

        Comment

        Working...
        X
        Anulare DPF
        Politica de Securitate Google