Discutii despre orice, mai putin pe teme politice

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Nici mie nu mi-e clar cum poate fi executata silit o persoana, care nu are nicio calitate, reglementata juridic fata de furnizorul de utilitati; cine stie.
    Astfel, persoanele care nu-și achită la timp facturile pentru aceste servicii vor putea fi executate silit fără să mai fie necesară acționarea lor în justiție.
    Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

    Comment


    • Originally posted by mr.K View Post
      Cine naiba primeste factura individuala de incalzire? Se factureaza pe asociatie de proprietari.

      Cu factura de apa e aceeasi poveste, dar aici e cam greu sa se incheie conventii individuale, contoarele de apartament nu sunt agreate pentru facturare.
      Mr.K, nu generaliza, că poate unii trăiesc în alte Românii decât tine. Spun asta pentru că facturi individuale de apă rece și încălzire primesc TOȚI locatarii din Petroșani și celelalte orașe din Valea Jiului, încă din anul 1997. Facturarea se face pe baza contorizării individuale a consumurilor, prin apometre de apă rece/ caldă și/sau, după caz, prin gigacalorimetre individuale (cu paranteza că la încălzire sunt din ce în ce mai puțini abonați, luând o amploare foarte mare utilizarea centralelor de apartament).
      S-a procedat la încheierea de contracte individuale cu abonații cu aproape 2 decenii în urmă deoarece în 1997 s-au desființat fostele asociații de locatari și nu s-au înființat în locul lor decât vreo 2-3 asociații de proprietari, restul blocurilor rămânând „neasociate”, dar chiar și acolo unde există asociații de proprietari, există contracte individuale pentru utilități.
      M-am născut cu prea puține degete mijlocii în raport cu lumea în care trăiesc.

      Comment


      • K, acele contoare neagreata pentru facturare sunt cele de apa calda. sunt agreeate doar dupa ce cet-ul scoate pastila de blocare a mecanismului atunci cand apa are mai putin de 30 de grade Celsius dupa aia, devin al dracu' de agreate...
        in alta ordine de idei, tu poti ca si persoana fizica sa-ti faci contract individual cu furnizorul de servicii, chiar daca exista asociatie, la fel cum se plateste gazul si curentul individual, aia de la apa n-au nici un motiv sa-ti refuse facturarea individuala. platesti apometrul de aceeasi clasa de precizie cu al lor si bye-bye. la caldura e mai greu, pt ca Solutia tehnica e complicate. si se prefera contorizarea la gramada.
        Last edited by Seba; 28 November 2016, 23:45.
        Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

        Comment


        • Exista si facturare individuala la caldura, am vazut un proiect la hotii de la Veolia, implementat deja in unele zone din oras.

          Eu depind de gaz, cand s-o termina asta o sa depindem de curent produs din cine stie ce,si tot asa, vesnic depdendenti, dar macar sa am controlul consumului, daca pretul e dictat de altii.
          Cand esti la gramada, nu controlezi nici consumul macar, ce-ti factureaza aia, e bun de plata.

          Deci facturi de utilitati individuale nu prea vad curand in Romania, poate alea de apa, ca in Petrosani.
          Last edited by mr.K; 29 November 2016, 00:02.

          Comment


          • pai altceva nu prea ai nevoie. gaz si current platesti individual, chiar daca stai la bloc. cablul si telefonul tot separat, mai ramane apa si gunoiul, dar acolo da-o dracu, n-o sa aibe fiecare pubela lui
            Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

            Comment




            • Taximetristii pe cale de disparitie! Vai cat imi place cum suna!

              Pai cum mama ciorilor sa vrei sa te urci in masina unuia cu fata de puscariabil, imbracat in maiou, bermude si slapi, care iti cere 30 de lei pe o cursa care face maxim 6 lei, cand ai putea sa te urci intr-o masina in care nu pute a transpiratie, care nu trosneste din toate incheiturile, cu un sofer care stie sa lege doua cuvinte?
              sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

              Comment


              • Ma intreaba asta dimineata sotia care-i diferenta intre taxi si uber...la care raspunsul a fost: in uber nu pute a transpiratie si nici mizerie nu este. La care sotia: acum inteleg de ce sunt revoltati taximetristii...

                Comment


                • Acum sa nu vedem doar partile bune.
                  Scopul Uber a fost cu totul altul, nu de activitate comerciala.

                  Vrei taxi si taximetristi ca afara, pui cerinte in lege. Nu pui, inseamna ca nu vrei, e bine si asa, ca-n India.

                  Stim ca jumatate din taximetristi sunt pirati, problema ca aia de la Uber sunt toti pirati.
                  Last edited by mr.K; 29 November 2016, 15:57.

                  Comment


                  • in sua i-ar lua fiscul al puricat de le-ar trece "uber"ul instant nla noi, insa, vorba lui K, merge ca si-n india, ca altfel nu se vrea.
                    Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                    Comment


                    • Nu partea economica am vrut sa o aduc in discutie, ci faptul ca niste nesimtiti care isi bat joc de cei care vor sa le dea bani, se supara atunci cand niste oameni civilizati, fie ei si pirati, aduc pe piata niste servicii de calitate.
                      sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

                      Comment


                      • Aprob pozitiv.

                        Uber e foarte bun si pentru cine practica (o sursa de venit cinstit) si pentru cine foloseste. Asta-vara am mers cu cinci taxiuri, trei dintre erau varza dpdv tehnic, la cum troncaneau. Din cele trei, unul nu era dotat cu AC, iar la celelalte doua nu era folosit din "motive economice". Unul dintre cei doi care nu foloseau AC s-a scuzat zicand: "Nu mai pornesc aeru' ca e cursa scurta, ajungem imediat. Pentru 10-12 km n-are rost." Cu alte cuvinte "stai in pmea cu geamu' deschis ca nu mori o juma' de ora".
                        Cu siguranta masinile cu Uber sunt mai sigure dpdv tehnic decat majoritatea taxiurilor.
                        daca taximetristilor nu le convine, sa-si schimbe atitudinea.
                        Sa te plangi ca "vin piratii" si nu mai faci tu 5-6000 pe luna (in conditiile in care castigul declarat e de maxim 1200-1500) si nu oferi mare confort (minim AC vara la 40 de grade), nici macar bun simt elementar, e chiar tupeu.
                        Daca ar fi crescut consumul masinii pentru incalzire, n-ar fi prea cald prin taxiuri. D

                        Aveti grija pe unde si cum parcati:
                        Last edited by Fanez; 30 November 2016, 12:18. Reason: Automerged Doublepost

                        Comment


                        • Originally posted by Seba View Post
                          in sua i-ar lua fiscul al puricat de le-ar trece "uber"ul instant nla noi, insa, vorba lui K, merge ca si-n india, ca altfel nu se vrea.
                          tocmai ca uber a fost infiintat in sua, si n-au mai patit nimic.
                          scandalul cu ei e mondial.

                          https://en.wikipedia.org/wiki/Uber_(company)

                          Comment


                          • Problema care se pune este simpla, soferii de Uber platesc taxe la stat din banii incasati? daca nu atunci e clar ca avem o problema si reprezinta o concurenta neloiala facuta companiilor de taxi, iar daca platesc atunci nu vad care este problema cu ei. Oricum Uber ar trebui folosit cu preponderenta pt drumurile exterioare oraselor, acolo chiar pot fi o varianta foarte buna pt cei ce vor sa calatoreasca in diferite locuri.

                            Comment


                            • Originally posted by vitriol View Post
                              Nu partea economica am vrut sa o aduc in discutie, ci faptul ca niste nesimtiti care isi bat joc de cei care vor sa le dea bani, se supara atunci cand niste oameni civilizati, fie ei si pirati, aduc pe piata niste servicii de calitate.
                              atata timp cat n-ai aceleasi obligatii, nu se poate vorbi de concurenta.
                              "civilizatii" aia n-au nimic de platit, ci doar sa-si incaseze banii.
                              de ce n-ar exista uber si la gaze si electricitate ?! orice neavenit care are un patent, o cheie franceza ...etc, sa se apuce de reparat instalatii gaze.
                              in alta ordine de idei, nu i-au apararea taximetristilor, dar cand faci 2 itp-uri pe an, schimbi bateria la 2 luni si faci revizia la 3 luni, 1,39 lei/km e un tarif foarte mic. si asta din cauza piratilor de If, in frunte cu udrea, care faceau cam acelasi lucru precum uber.
                              impozite f mici in comparatie cu taxiurile de bucuresti si licente ilegale. cu sutele pentru o comuna ca 30 decembrie, unde cred ca maxim 7-8 erau legale.

                              Originally posted by vitriol View Post
                              Pai cum mama ciorilor sa vrei sa te urci in masina unuia cu fata de puscariabil, imbracat in maiou, bermude si slapi, care iti cere 30 de lei pe o cursa care face maxim 6 lei,
                              aia sunt piratii de ilfov si de bucuresti, in majoritatea lor "ciorogarla".
                              folosti clisee. eu am fost cu multe taxiuri foarte curate, sa nu mai zic de cele logan 2. nu-i baga printre taximetristi pe toti ilegalii si pe cei din fata garii de nord.
                              multi vor sa casrige o paine cinstit, dar sunt victime ale "rasismului", pentru ca sunt bagati la oala cu piratii. stereotipurile sunt baza rasismului.
                              Last edited by B997NDL; 30 November 2016, 13:13. Reason: Automerged Doublepost

                              Comment


                              • Pai nu i-am bagat pe toti in aceeasi oala, sunt convins ca sunt si oameni de calitate printre ei, insa cand "gura satului", peste tot pe unde auzi discutandu-se despre taximetristi, spune ca sunt infecti, indiferent ca se vorbeste deapre serviciile lor sau despre faptul ca ne incurca in trafic, atunci inseamna ca avem de-a face cu o problema grava.

                                Eu evit pe cat posibil da merg cu taxiul, prefer sa merg 5 km pe jos sau sa iau metroul (exclus RATB), decat sa intru in contact cu astfel de oameni.
                                Last edited by vitriol; 30 November 2016, 13:40.
                                sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google