Discutii Amicale Despre Politica

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #61
    @Seba pragul minim are o logica. Pentru ca erori pot sa fie. De exemplu, ia greisit intr-o licitatie niste calcule, si in loc de 1753400 lei ai pus 1753453. Cam asta-i scopul. Problema-i implentarea romaneasca: furi pana in 200.000 lei...esti ok. Nu conteaza ca ai dat 200.000 lei pe un laptop de 1500 lei...se incadreaza...deci nu este abuz.
    Adica short storry: ca greselile marunte sa nu mai fie transformate in infractiuni (ai produs paguba de 1 leu...ca nu ti-ai facut rtreaba...intr-un proiect de 10.000 lei). In schimb, daca ai produs o paguba de 10 lei intr-un proiect de 1000 lei...ala-i infractiune deja.
    Dar...reiau, romanii o fac romaneste: furi/deturnezi/produci paguba pana in 200.000 lei dintr-un buget de 199.999 lei...ghinionul nostru...

    Comment


    • #62
      Originally posted by Seba View Post
      de ce trebuie prag? cu ce deranjeaza formularea "s-a predus prejudiciu prin incalcarea in mod voit a legii". si furtul e furt daca ai furat 1 leu sau 1 miliard. cum pedeapsa variaza intre 3 luni si 10 ani, de exemplu si cuantumul pedepsei il stabileste judecatorul...
      Pai vezi? Tu intrebi, tu raspunzi. In functie de ce anume se dau 3 luni si de ce anume se dau 10 ani? Pentru ce suma dai 3 luni, pentru ce suma dai 10 ani? Judecatorul poate stabili 10 ani pentru 1 leu. In functie de ce anume? In functie de persoana care a comis-o? Trebuie specificat in lege clar: pentru 1 leu iei amenda, pentru 5 milioane de euro iei 10 ani.
      E greu de inteles sau de acceptat?

      Comment


      • #63
        Nu nu...nu asta era formularea boierilor...ci formularea era: sub o suma...ne pupati in fund...ca nu puteti face nimic. Nu tu amenda/puscari nimic.

        Comment


        • #64
          Ca un detaliu, trebuie sa spun ca Hamad Saif al-Shamsi, procurorul general al Emiratelor Arabe Unite, a anuntat pe 7 iunie ca publicarea unor mesaje de simpatie fata de Qatar, prin intermediul mass-media, al retelelor de socializare sau oricarei tip de comunicare publica scrisa, vizuala sau verbala este considerata ilegala in conformitate cu Codul Penal federal al UAE si cu Legea federala privind combaterea criminalitatii in domeniul tehnologiei informatiei.

          Cei care sunt gasiti vinovati de astfel de infractiuni sunt pasibili de inchisoare de la 3 la 15 ani, amenda de pana la 500.000 Dirhami (136.000 de dolari) sau ambele.
          Daca astia pedepesesc asa drastic niste mesaje de simpatie pentru o tara, oare furtul cum e pedepsit?
          Inainte le taia o mana.

          Comment


          • #65
            Si acum nu este foarte departe De ce crezi ca acolo nu prea se incuie masina?

            Comment


            • #66
              Originally posted by bolovan View Post
              Nu nu...nu asta era formularea boierilor...ci formularea era: sub o suma...ne pupati in fund...ca nu puteti face nimic. Nu tu amenda/puscari nimic.
              Nu, nu... Asta era interpretarea/formularea propagandei PIMP.

              Comment


              • #67
                Originally posted by Fanez View Post
                Pai vezi? Tu intrebi, tu raspunzi. In functie de ce anume se dau 3 luni si de ce anume se dau 10 ani? Pentru ce suma dai 3 luni, pentru ce suma dai 10 ani? Judecatorul poate stabili 10 ani pentru 1 leu. In functie de ce anume? In functie de persoana care a comis-o? Trebuie specificat in lege clar: pentru 1 leu iei amenda, pentru 5 milioane de euro iei 10 ani.
                E greu de inteles sau de acceptat?
                pe principiul asta, hai sa redefinim furtul, sa se considere furt doar de la 100 de lei in sus, iar viol sa fie doar daca s-a bagat mai mult de 4cm. cum iti suna?
                esti de acord ca daca ai prejudiciat pe cineva de o suma de bani asta e infractiune? de ce sa fie infractiune doar daca l-ai prejuciat de mai mult de 10000 de lei, iar daca l-ai prejudiciat de 9999, sa nu fie nimic?. pt ca asta e formularea ce vor s-o introduca, nu pedeapsa graduala. pragul trebuie sa fie 1 ban, maximul nu mai conteaza, dupa 1 milion de lei, sa iei maxim de pedeapsa oricum. iar judecatorul, cum zici tu ca da cat vrea, e vrajeala. in codul penal scrie clar ca judecatorul da pedeapsa in functie de gravitatea faptei, nu vei lua 10 ani de parnaie pentru 1 leu, cum nu iei 10 ani pentru un pumn si 1 zi pentru o crima cu premeditare. ca nu respecta judecatorul chestia asta, hai sa-l tragem la raspundere, dar nu sa favorizam infractorul prin lege, ca poate vreodata un judecator va da verdicte aiurea...eu asa vad lucrurile. daca pe tine te inchide unu' in casa 4 zile, fara telefon, fara apa, mancare si te dau astia afara de la lucru pt absente nemotivate, te-a prejudiciat? da. a facut-o cu buna stiinta? da. a incalcat legea? da. prejudiciul asupra ta nu "face" 200000 de lei, deci ala va fi liber de orice raspundere. asta-ti doresti? daca pe cazul asta aplici formularea de care ziceam eu, ala va fi tras la raspundere. acu' tu sa ne spui cum preferi sa fii tratat de lege.
                Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                Comment


                • #68
                  Seba, ok. Ai dreptate.

                  Comment


                  • #69
                    Fanez da...a popagandei si a fraierilor ce au citit OUG-ul. Cine a ascultat ce a grait boierul...au fost luminati...ei stiau adevararul. Noi, orbetii ce obsinuim sa cititm...am ramas in negura pacatuluil

                    Da fanez...dar conform OUG-ului...daca furi 200.000 lei nu-i furt...nu-i infractiune...este doar paguba fraerilor care platesc taxe.

                    Comment


                    • #70
                      Sa-mi arati si mie in oug aia pe care ai citit-o tu unde scrie ca se absolva de orice vina si nu raspunde in niciun fel ala care face prejudiciu sub 200.000.

                      Originally posted by mr.K View Post
                      Daca astia pedepesesc asa drastic niste mesaje de simpatie pentru o tara, oare furtul cum e pedepsit?
                      Inainte le taia o mana.
                      De la Koreea de Nord nu luam niste exemple sa le aplicam?
                      Last edited by Fanez; 9 June 2017, 12:04. Reason: Automerged Doublepost

                      Comment


                      • #71
                        Articolul 297 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
                        "Abuzul in serviciu Art. 297
                        (1) Fapta functionarului public care, in exercitarea atributiilor de serviciu, cu stiinta, indeplineste un act prin incalcarea unor dispozitii exprese dintr-o lege, o ordonanta sau o ordonanta de urgenta a Guvernului sau nu indeplineste un act prevazut de dispozitiile exprese dintr-o lege, o ordonanta sau o ordonanta de urgenta a Guvernului si prin aceasta cauzeaza o paguba materiala mai mare de 200.000 lei ori o vatamare grava, certa si efectiva a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau juridice, astfel cum sunt prevazute si garantate de legile in vigoare, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.
                        (2) Fapta functionarului public care, in exercitarea serviciului, ingradeste exercitarea unui drept al unei persoane ori creeaza pentru aceasta o situatie de inferioritate pe temei de rasa, nationalitate, origine etnica, limba, religie, sex, orientare sexuala, apartenenta politica, avere, varsta, dizabilitate, boala cronica necontagioasa sau infectie HIV/SIDA se pedepseste cu inchisoare de la o luna la un an sau cu amenda.
                        (3) Dispozitiile alin. (1) si (2) nu se aplica in cazul emiterii, aprobarii sau adoptarii actelor normative."
                        cum vine Fanez?, furi minim 200000 de lei si poti primi o amenda/puscarie 6 luni (eventual cu suspendare), sub 200000 de lei nici nu se mai complica sa te traga la raspundere.
                        Last edited by aris86; 9 June 2017, 12:25.

                        Comment


                        • #72
                          @aris86 nu te agita...nu-i adevarat ce vezi tu...adevarat este ce spune boierul

                          Comment


                          • #73
                            De la Koreea de Nord nu luam niste exemple sa le aplicam?
                            Incepe sa-mi fie dor de legea ilicitului de pe vremea comunismului.
                            Faceai 1 an parnaie pentru fiecare 1000 de lei furata.

                            Comment


                            • #74
                              Scrie destul de clar din punctul unora de vedere, "Abuzul in serviciu Art. 297". Adica pe intelesul la astia cu mintea in negura, daca faci un prejudiciu de 100.000 lei nu inseamna ca ai scapat, el NU MAI POATE FI NUMIT ABUZ IN SERVICIU, dar te poate judeca in alta incadrare : furt, dauna materiala, omor, crima ce vrea muschiu lui de procuror dar NU ABUZ IN SERVICIU.

                              E mai clar acum ?

                              LE : Si mie mi-ar place sa se reintroduca legea ilicitului si sa se aplice retroactiv pentru asa zisii bugetari cu X avere.

                              Comment


                              • #75
                                Procesul lui Livake se apropie vertiginos de final.
                                E in stare sa schimbe tot guvernul, numai ca sa se introduca odata pragul ala.


                                Adica pe intelesul la astia cu mintea in negura, daca faci un prejudiciu de 100.000 lei nu inseamna ca ai scapat,
                                Inseamna ca nu mai e infractiune.
                                In cazul particular a lui Livake, el vrea sa nu fie condamnat pentru infractiune, pentru ca fiind la a 2-a, se activeaza si prima care e suspendata.
                                Si chiar de ia acum doar 3 luni sa zicem, va executa pedepsa cea mai mare, prin contopire. Si aia e prima, care parca e de vreo 2 anisori.

                                Daca prejudiciul la DGASPC Teleorman e de "doar" 108.000 lei, gata, devine contraventie.

                                Daca esti tot in negura, ia o lanterna.
                                Last edited by mr.K; 9 June 2017, 12:50.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google