Discutii Amicale Despre Politica

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • gecmc94
    replied
    Patru ani mai tarziu, Cocos, cel care ducea minore americanilor si altor VIP-uri din zona este omorat in inchisoare de un gardian dupa 1.5 ani de pedeapsa. Suna a film de actiune cam prost?


    Daniel Bogdan zis Cocoş, din Caracal, condamnat pentru trafic de minori, a decedat zilele trecute la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova, familia acestuia acuzând că decesul ar fi survenit în urma unor lovituri primite de la un gardian.
    Daniel Bogdan se afla în penitenciar din septembrie 2014, fiind arestat preventiv pentru trafic de minori. La începutul acestui an, Tribunalul Olt îl condamnase la 6 ani, 8 luni şi 1324 zile de închisoare.
    Agerpres menţionează că, în urma unei solicitări din partea avocatului, bărbatul a fost dus la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova, însă medicii susţin că acesta nu avea nimic.
    ”A fost de două ori la noi. Prima oară a acuzat că a fost victima unei agresiuni fizice în urmă cu şase zile şi că are dureri de coloană lombară şi parestezie la mâini şi la picioare. S-au făcut o serie de investigaţii, inclusiv computer tomograf la tot corpul, şi nu a evidenţiat leziuni. A fost consultat la ortopedie, traumatologie, neurochirurgie şi a fost eliberat din Urgenţă cu recomandarea să menţină repaus la pat şi a primit medicaţie. Când a plecat pacientul de la noi le-am spus că am luat în calcul şi faptul că simulează, pentru că nimic din ceea ce investigasem noi nu avea bază obiectivă pentru ce acuza el. Pacientul a stat câteva ore bune în Urgenţă şi a fost investigat amănunţit”, a declarat pentru Agerpres dr. Cristina Geormăneanu, purtător de cuvânt al SJU Craiova.
    Pe 2 februarie, bărbatul a fost dus la Spitalul Penitenciar Colibaşi, iar pe 5 februarie la Spitalul Municipal Bucureşti, unde la scurt timp a decedat.

    Leave a comment:


  • gecmc94
    replied
    Unii au scormonit Internetul si au gasit asta din 2012.
    Minore din Caracal pentru distracţia americanilor de la Deveselu. Zeci de eleve au fost obligate să practice prostituţia de o grupare interlopă, pentru plăcerile americanilor dar şi ale unor austrieci aflaţi în...

    Minore din Caracal pentru distracţia americanilor de la Deveselu. Zeci de eleve au fost obligate să practice prostituţia de o grupare interlopă, pentru plăcerile americanilor dar şi ale unor austrieci aflaţi în România pentru consolidarea unor hidrocentrale. Tinerele erau şantajate cu imagini video din timpul partidelor şi erau scoase frecvent de la ore pentru a fi duse la clienţi. În total 30 de fete au fost traficate.

    Cei şase membri ai grupării conduse de Daniel Bogdan, zis Cocoş, au fost reţinuţi în urmă cu o lună. Asta după ce au traficat zeci de fete obligându-le să practice prostituţia. Printre aceştia se află şi doi pompieri angajaţi la ISU Olt. Nelu Ţeculescu, zis şi „Pompieru“, este unul dintre cei care au fost prinşi în interceptări vorbind cu minorele abuzate.

    Leave a comment:


  • gecmc94
    replied
    Cazul din Caracal (nu le-as numi crime inca pana cand nu se poate explica totusi mai tehnic cum s-au volatilizat doua corpuri umane fara urme in afara de fire de par si aparent dinti) a provocat reactii politicianiste stupide, mai ales de la prezidentiabili. Barna pare cel mai decent.

    Dancila:
    Stimați oameni politici, vorbim de analiza oportunității unui referendum pentru implementarea unor pedepse drastice pentru criminali, violatori și pedofili, precum închisoarea pe viață sau castrarea chimică. Aceste măsuri au nevoie de o validare populară înainte de a fi aplicate. Nu vedeți necesară o consultare publică pentru introducerea unor astfel de măsuri? Nu vi se pare normal să fie adoptate doar cu acordul cetățenilor români?
    Deja violatorii se vor teme de castrarea chimica reversibila, care este un medicament ce reduce nivelul de testosteron si reduce caracterele secundare masculine (masa musculara, pilozitate). Poate Dancila are impresia ca se va folosi un spargator de nuci dureros ...

    Iohannis:
    Și resping abordarea politicianistă propusă de Guvernul României, care ar trebui să se gândească dacă nu cumva este autorul moral al acestei tragedii.' a spus președintele Klaus Iohannis.

    'Călcarea în picioare a legilor justiției, a codurilor, a instituțiilor responsabile de siguranța cetățeanului a fost și este una dintre liniile directoare ale acestei majorități parlamentare. Am auzit apelurile doamnei premier de a nu politiza această situație. Ar fi un îndemn onest doar dacă ar veni de la oameni onești, care caută deschis și sincer soluții pentru rezolvarea situației. Atunci când vine de la cei care au masacrat legi, au dat afară oameni competenți pentru a-și numi apropiații în funcții, au scăzut pedepsele unor infractori și au vrut să își subordoneze politic toată justiția pentru a scăpa de răspundere, atunci când acești oameni vorbesc despre referendumuri legate de justiție, atunci când fac apeluri ca și când nu au avut nicio legătură cu această temă, ei nu mai au nicio credibilitate, iar îndemnurile lor nu au nicio valoare!
    Politicianisme si politrucisme in fiecare propozitie. "A fost nevoie sa moara oameni ca sa cada guvernul Ponta". "Guvernul, nu cumva este autorul moral al acestei tragedii". Fals ca au scazut pedepsele, nu s-au redus pedepsele ci s-au acordat sporuri de conditii nefavorabile, prostanac Iohannis. Iar in acest caz nu avem un recidivist cu condamnare anterioara. Reactia lui Iohannis este scarboasa. A lui Dancila este comica.

    Barna:
    Această tragedie arată că în momentul de față statul român e în faliment funcțional. Statul român nu mai poate să asigure un serviciu minim pe care oamenii îl așteaptă de la el, siguranța cetățenilor. Din această perspectivă, mesajul implicării și mesajul schimbării e cu atât mai necesar și cu atât mai important. Ceea ce s-a întâmplat la Caracal nu e o situație excepțională, sunt pline inspectoratele de Poliție de șefi interimari numiți politici, mulți dintre ei fără studii. În momentul de față absolvenții Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza nu pot să-și primească posturi pentru că nu sunt locuri sau nu e buget, pentru că aceste locuri sunt ocupate de oameni numiți politic, fără să aibă studiile de specialitate. Am ajuns să credem că se poate funcționa cu rude, amante, soții, nepoți, veri în poziții de forță din statul român. Am ajuns în situația în care oameni mor pentru că se blochează sisteme plătite cu sute de mii de euro și milioane de euro de statul român”, a spus președintele USR.
    Absolut corect. Reactia politiei si procuraturii locale sunt penibile. Mai trimit si la un articol de pe Romania Curata in care se trece in revista faptul ca Romania a fost penalizata de Comisia Europeana pentru faptul ca nu avea implementata localizarea 112. Nu-i problema, noi luam cu 8 mld de dolari rachete de la americani.
    http://www.romaniacurata.ro/scurta-c...calizarii-112/
    Last edited by gecmc94; 30 July 2019, 01:07.

    Leave a comment:


  • gecmc94
    replied
    Dancila a pozat ca si cum ar fi jucat corect.
    "Am supus atenţiei CEx varianta susţinerii unui candidat din afara PSD, susţinerii unui candidat ALDE, respectiv Tăriceanu, şi modul în care putem acţiona pentru a avea un rezultat mai bun. În urma votului a reieşit faptul că PSD îşi doreşte un candidat propriu, că îşi doreşte să fie susţinut de ALDE şi Pro România şi vom avea discuţii în acest sens", a declarat Viorica Dăncilă, după şedinţa Comitetului Executiv.
    Mediafax, 15 iul

    Cu o zi inainte de CEx
    Este foarte important ca organizaţiile să susţină candidatul, pentru că trebuie să avem judeţe care se implică. E important să aibă susţinerea organizaţiilor pentru că pot să solicit filialelor judeţene un anumit procent pentru PSD. În localităţile în care am participat, marea majoritatea şi-au dorit un candidat din interiorul partidului”, a spus Viorica Dăncilă.

    „Dacă în cadrul partidului se va considera că aceasta e soluţia cea mai bună, nu o să fac un pas în spate, dar dacă va exista un alt candidat care să stea bine în sondaje îl voi susţine cu toată forţa mea de premier şi preşedinte de partid”, a mai declarat Dăncilă.
    Firea a iesit azi la atac contra lui Dancila si spune ca premierul minte. Firea spune ca Dancila in fapt a sustinut in CEx faptul ca PSD sa aiba candidat propriu. Si astfel, sa fenteze ALDE. Firea spune ca sunt masluite si sondajele din interiorul PSD. Foarte bine. Dancila a zis ca pleaca daca nu intra in turul 2. Excelent. Sa avem un tur 2 intre Iohannis si Barna pentru ca hotul de case sa plece acasa.

    Leave a comment:


  • gecmc94
    replied
    Absolut penibile trocul si mizeria politica europeana.
    https://www.presidency.ro/ro/media/c...resa1563551194
    În virtutea bunei colaborări și a bunei înțelegeri între cei doi șefi de stat, Președintele Emmanuel Macron i-a transmis Președintelui Klaus Iohannis că va retrage candidatura domnului Jean-François Bohnert
    Saracul Bohnert, vroia si el o cariera europeana. Avea si cel mai bun CV. A fost apreciat de o foarte mare majoritate a reprezentantilor statelor europene din Consiliul Europei. Si se baga un politruc penibil ca Macron si ii da un dos de palma peste fata. Biensur, monseur, Independenta Magistratilor, dreptul la cariera.... rahat.... cica "Macron VA RETRAGE candidatura". Nici macar nu era candidatura lui Macron si nici a Frantei. Era a saracului Bohnert, individual, insultat si jignit de niste mizerabili de politicieni corupti europeni. Exact asa a procedat si Timmermans care isi negocia postul ca la piata neagra a mafiotilor. Asa a ajuns istorie Timmermans inainte de a incepe.

    Leave a comment:


  • gecmc94
    replied
    Doua chestiuni s-au intamplat mai interesante in zilele trecute

    Barna:
    ”Actualii judecători ai Curții Constituționale au dovedit din păcate, încă o dată, prin decizia de astăzi, că sunt vârful de lance al penalilor din politica românească, lăsând acestora portița de a-și acorda amnistie și grațiere pentru faptele de corupție.
    Aoleu.... ce spune omul pe care vreau sa-l votez presedinte? Ca Simina Tanasescu, ca Daniel Morar, Livia Stanciu sunt penali, sunt varful de lance si cozile de topor ale penalilor si coruptilor. Asta da lovitura de imagine. Uite unde se ascundeau penalii.

    http://www.ccr.ro/download/comunicat...iulie-2019.pdf
    n urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitatea voturilor celor opt membri prezenţi, a decis:
    Curtea a statuat că o interdicţie constituţională prestabilită în privinţa vocaţiei
    cetăţenilor care au săvârșit o anumită categorie de infracţiuni de a beneficia de
    amnistie sau graţiere încalcă principiul egalităţii, garanţie a drepturilor şi libertăţilor
    fundamentale, precum şi demnitatea umană, valoare supremă a statului român.
    Propunerea legislativă de revizuire a Constituţiei României limitează în mod excesiv
    puterea statului şi marja sa de apreciere, afectând, în mod nepermis, exercitarea
    puterii publice în favoarea/ beneficiul cetăţenilor
    - unul a absentat, nu stiu cine dar nu este important pentru ca daca avea un punct de vedere il putea prezenta, CCR-ul a studiat propunerile inaintea sedintei de azi, care a fost deja amanata dintr-o alta zi anterioara

    https://www.agerpres.ro/justitie/201...ntelui--343366

    Aceasta decizie ne arata ca referendumul pe tema amnistiei si gratierii a fost doar un populism menit sa aduca lumea la vot, sa creeze o emotie negativa in randul electoratului, fara nicio valoare juridica. Constitutia nu se poate revizui asa. Trebuie scrisa o Constitutie noua.

    A doua chestiune este declaratia lui Gelu Visan despre evenimentele din 10 aug 2018.
    https://www.cotidianul.ro/directorul...-act-terorist/
    Despre acest eveniment, eu cred ca a avut loc, intalnirea dintre Carmen Dan si Gelu Visan a avut loc. Nu sunt atat de sigur ca atentatul chiar era planuit. Eu cred ca Visan a fost manipulat de catre servicii pentru a duce informatia mai departe la Min de Interne cu scopul de a panica sefimea de acolo. Este arsenalul de razboi hibrid, de dezinformare care ne arata la ce presiune securistica era supus aparatul de decizie a MAI si Jandarmeria. Doar SRI-ul avea interes sa faca asta. Sau poate alte servicii occidentale. Scopul manipularii era sa produca o psihoza in randul conducerii MAI pentru a ii provoca sa faca greseli in administrarea multimii. Adaugam si provocarile pe care unii din multime le-au facut asupra jandarmilor. Si obtinem cu adevarat poza unui razboi hibrid, un fel de "revolutie colorata". Multimea prezenta acolo a fost doar carne de tun, masa de manevra.

    Leave a comment:


  • gecmc94
    replied
    Nu stiu ce salar are un politist local in TM. Oricum, el este stabilit de primaria locala folosind cadrul legislativ.

    Salariul mediu net pe economie a fost in luna mai 2019 de 3.101 lei, in scadere fata de luna precedenta cu 14 lei (-0,4%), dar in crestere cu 14,7% fata de mai 2018, informeaza INS.

    Cele mai mari salarii medii nete s-au inregistrat in activitati de servicii in tehnologia informatiei (inclusiv activitati de servicii informatice), de 6946 lei, iar cele mai mici in fabricarea articolelor de imbracaminte, de 1782 lei.
    Indicele castigului salarial real fata de aceeasi perioada a anului precedent a fost de 110,2%.
    Indicele castigului salarial real a fost de 99,1% pentru luna mai 2019 fata de luna precedenta.
    Hai sa comparam politistul local din Cluj cu cel de la mine, din bucale, S3.
    Noua legislaţie a salarizării în sectorul public a adus salarii generoase la Primăria Cluj-Napoca. Un simplu portar poate câştiga un salariu de bază de 4.046 de lei, iar şoferii pot ajunge la aproape 5.000 de lei.

    Cel mai bine remunerat este primarul Emil Boc, care are un salariu brut de 21.375, din care 4.275 reprezintă majorarea indemnizaţiei lunare cu 25%, conform Articolului 16, alin.2 din Legea-cadru 153/2017. Nici viceprimarii nu stau deloc rău. „Locotenenţii” lui, Dan Tarcea şi Emese Olah au un venit brut de 19.000 de lei. Salariile sunt în general bune şi foarte bune la Primăria Cluj-Napoca. Dacă un şofer poate să câştige 4.827 de lei, salariu de bază, un portar poate ajunge la Dacă un poliţist local de grad superior se apropie de 8.000 de lei (7.902 lei, salariu de bază),

    Politist local, grad Superior, Studii Superioare, salariu de baza 4775 lei (gradatia 0) pana la 5947 lei (gradatia 5). Este cea mai mare grila salariala pentru un politist local. Cei cu studii medii nu depasesc 4000 lei. Vorbim de salarii brute, de baza. Imi par mai normale la cap in S3. Poate este o situatie similara si in Timisoara, o chestiune locala dupa cum si-au stabilit grilele. Poate ca Boc si Robu au gasit o metoda sa creasca bani in copaci iar Robert Negoita inca mai cauta. Sau i-a furat el pe toti...

    Eu nu ma refeream la grila din legea salarizarii. Eu ma refeream strict la jelania AMCHAM-ului sau ANIS-ului pe tema scutirii de impozit, tema propusa de PNL pentru a fi eliminata scutirea. Nu pleaca nimeni din tara daca se reduce salariul net cu 10%. Daca totusi pleaca, altele erau motivele mai puternice iar acesta al impozitului este doar un impuls de moment.
    In cazul in care angajatul a negociat salariul net cu angajatorul, atunci angajatul nu sufera nicio pierdere. Firma este cea care trebuie sa se ajusteze. Si o va face. Metodele sunt clare si stiute. Se ingheata angajarile iar volumul de munca suplimentar rezultat din plecarile normale este impartit la mai putini oameni. Deci se creste eficienta. Sau se angajeaza interni, studenti platiti pe putini bani.

    Leave a comment:


  • gecmc94
    replied
    CFR Calatori a emis studentilor, in luna februarie 2017, peste 355.000 de bilete gratuite si mai mult de 4.400 de abonamente lunare.
    Valoarea de decont a acestor calatorii a depasit 15,7 milioane de lei (3,48 milioane de euro), potrivit datelor furnizate de companie.
    In comparatie, in luna februarie 2016, studentilor le-au fost emise peste 209.000 bilete cu reducere si peste 1.000 de abonamente.
    Din numarul total de pasageri transportati de compania nationala in luna februarie 2017, ponderea studentilor a depasit 10%.
    Valoarea calatoriilor gratuite efectuate de catre studenti in perioada februarie-decembrie 2017 este de aproximativ 194 milioane lei
    Pe parcursul anului 2017 au fost transportati 54,35 de milioane pasageri, din care 6,4 milioane calatorii au fost realizate de catre studenti, au spus cei de la CFR in raspunsul pentru HotNews.ro.
    Aceste cifre intra insa in conflict cu cele obtinute de alte organe de presa.
    "Deoarece ne desfăşurăm activitatea pe o piaţă concurenţială, nu vă putem furniza informaţii comerciale privind numărul de bilete emise studenţilor care au circulat în anul 2017 cu trenurile CFR Călători. Din numărul total de bilete vândute, un procent de aproximativ 30% îl reprezintă biletele emise pentru studenţi", se arată în răspunsul pe care l-am primit de la compania de stat.
    Asta era in 2017, intre 11.8% studenti zice Hotnews, sau chiar 30% zice chiar compania CFR. In 2019 s-a ajuns ca CFR-ul sa implore studentii sa stea acasa. Nu glumesc.

    Adevarul:
    CFR Călători a anunţat vineri că a suplimentat numărul vagoanelor în perioada în care Papa Francisc vizitează România, cerând totodată studenţilor să evite utilizarea trenurilor.
    Având în vedere că dintre oraşele vizitate de Suveranul Pontif, două sunt şi importante centre universitare, CFR Călători face un apel la studenţii care beneficiază de călătorii gratuite pe calea ferată să îşi programeze călătoriile astfel încât să evite utilizarea celor mai solicitate trenuri pentru evenimentele religioase din oraşele respective.

    Leave a comment:


  • Cristi_Xp
    replied
    In tara in care mersul cu "Nasu'" e sport national, adevarul e ca multa risipa se face cu gratuitatile pentru studenti... Eu nu imi amintesc sa fi folosit reducerea aia de mai mult de 10 ori in viata. Studentii in mare sunt pe banii parintilor care si asa unii fac niste eforturi extraordinare sa ii trimita la facultate la sute de km de casa, treaba lor e sa invete nu abia sa aibe ce manca si sa mearga sa faca livrari ca sa aibe bani sa se intoarca acasa la parinti sau sa mearga o data pe an acasa ca nu au bani de tren, dar da... nu toata lumea trebuie sa mearga la facultate si toata lumea sa aibe studii superioare.
    Salariile in corporatii la oamenii scutiti de impozite, cele cat de cat bunicele si scutite de impozit ale unui inginer absolvent de scoala tehnica, Politehnica in general, ajung in jurul unui salar de Politist Local cu liceu terminat la seral sau a unui functionar public cu facultate terminata pe repede inainte... deci e corect ca la privat cu tot cu scutire de impozit sa se castige la fel sau mai putin decat la stat? Ca cei de la stat is mai bine pregatiti, asa-i? Corporatiile sunt de vina ca dau salarii mici, nu? Nu ca s-a marit in prostie in sectorul public in loc sa se automatizeze cat mai mult si sa se scape de birocratie si de o gramada de aparate useless. Ce nu intelegeti voi, e ca businessul din corporatii vine in Romania din cauza ca e best cost location, in momentul in care ajungem cu salariile la nivel de Germania, va trebui sa ne angajam toti la stat, ca nu mai avem unde, sa vezi atunci distractia, dar nu ne facem griji, ca economia duduie deci o sa fie locuri de munca cu nemiluita asa ca ... sa plece din tara!!! #huooooo
    Last edited by Cristi_Xp; 17 July 2019, 14:01.

    Leave a comment:


  • gecmc94
    replied
    Rectific, am scris gresit, in cazul pensionarilor nici macar nu sunt gratuite ci reduse cu 50%. Cu atat mai penibili studentii, oameni in toata firea si in putere maxima, care pot munci si in timpul liber cu bicicleta sa faca un ban la UberEats sa isi cumpere bilet de tren. Este imoral, este injust, este pur si simplu intolerabil. Studentii, ca si IT-istii care jelesc eliminarea scutirii de impozit de 10% sunt ridicolii societatii romanesti. Cersetori.

    Legea nr. 147/2000 privind reducerile acordate pensionarilor pentru transportul intern, cu modificările şi completările ulterioare, prevede pentru pensionarii din sistemul public de pensii, precum şi pensionarii din celelalte sisteme proprii de asigurări sociale, anual, un număr de 6 călătorii simple cu reducere de 50% din tariful stabilit pentru călătoriile pe calea ferată cu trenuri regio sau interregio clasa a 2-a.

    Leave a comment:

Working...
X
Anulare DPF
Politica de Securitate Google