Sa Nu Uitam. File De Istorie.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • IancuMIC
    replied
    Pe 23 august 1944, România întoarce armele şi se alătură Naţiunilor Unite în lupta împotriva puterilor Axei (Germania, Italia și Japonia). Deși armata sovietică era deja în nordul Moldovei încă din luna martie, regele Mihai îşi dă acordul pentru înlăturarea prin forţă a mareşalului Antonescu dacă acesta este contra semnării armistiţiului cu Naţiunile Unite. Antonescu refuză, așa că Regele Mihai îl destituie și îl arestează, iar România trece de partea Aliaţilor
    Sfarsit de razboi si inceput de comunism, as adauga eu; intrebarea e ce s-ar fi ales de tara noastra daca ramanea in razboi alaturi de Germania? Am fi devenit a 16 republica din componenta URSS?
    Dincolo de nistru; da sau nu. O intrebare al carei raspuns e foarte greu de dat.
    Dupa eliberarea Basarabiei şi a Bucovinei de Nord, generalul Ion Antonescu a ordonat trupelor sa continue razboiul alaturi de nemti; dincolo de Nistru, armata romana era o armata invadatoare.
    Şi în lupta pe care o purtăm, puteam eu, când se băteau germanii cu ruşii, după ce am luat Basarabia, puteam să mă opresc? (…) Puteam eu să spun: Eu mi-am luat partea mea, mă opresc aici? (…) Ar însemna să dezonorez şi Armata, şi poporul român, pe veci. Ar fi fost o dezonoare pentru noi să mă fi dus până la Nistru şi să le fi spus nemţilor apoi: la revedere! (…) Se înşală cine crede că ne-ar fi dat cineva Basarabia şi Bucovina, dacă nu ne-am fi bătut pentru ele cu ruşii
    Pana la urma Antonescu este judecat de istorie pentru faptul ca nu a avut capacitatea de a intelege momentul, de a estima viitorul si de a fructifica niste victorii in interesul propriei natiuni.
    Attached Files
    Last edited by IancuMIC; 23 August 2018, 09:19.

    Leave a comment:


  • alex1ioan
    replied
    Pe 23 august 1944 ,prin lovitura de stat, regele Mihai decide demiterea și arestarea mareșalului Ion Antonescu(șeful statului) și aruncarea țării sub jugul comuniștilor pt o jumătate de secol.Armata română aflată pe frontul de Est a fost dezarmată și dusă în lagărele de muncă din Urali fiind cel mai mare dezastru al armatei romane din toate timpurile. Că urmare, Romania pierde Basarabia și Bucovina,precum și Cadrilaterul.

    maiestatea sa, regele ,pleacă în " exil " cu trenul tixit de bogății și o frumoasa renta viagera plătită de statul român.
    Last edited by alex1ioan; 23 August 2018, 04:04. Reason: Automerged Doublepost

    Leave a comment:


  • IancuMIC
    replied
    Pe 22 august 1917, în bătălia de la Varnița și Muncelu, cădea eroic la datorie Ecaterina Teodoroiu, prima femeie ofițer din armata română.

    IULIAN ROMANIA ^^^ Ecaterina Teodoroiu (January 15, 1894 - September 3, 1917) was a Romanian woman who fought and died in World War I, and is regarded as a...

    Leave a comment:


  • IancuMIC
    started a topic Sa Nu Uitam. File De Istorie.

    Sa Nu Uitam. File De Istorie.

    „Un popor care nu-și cunoaște istoria e ca un copil care nu-și cunoaște părinții.” — Nicolae Iorga.
    ...
    11 iulie 1917; Prima victorie adevărată din istoria armatei române moderne.
    Bătălia de la Mărăști reprezintă una dintre cele mai importante victorii ale Armatei Române atât în din Marelui Război, cât și în cadrul istoriei militare a poporului român. Lupta s-a bucurat de o bogată atenție atât în perioada interbelică cât și în perioada național-comunistă. În ambele perioade, victoria Armatei Române a fost însă intens exploatată în scop propagandistic.
    Attached Files
    Last edited by IancuMIC; 11 July 2018, 21:52.
Working...
X
Anulare DPF
Politica de Securitate Google