Radierea Masinii Prin Neplata RCA/ITP

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Radierea Masinii Prin Neplata RCA/ITP

  Salutare,
  Am si eu o nelamurire, am tot cautat pe forumuri dar nu gasesc o informatie concludenta.

  Am un Logan, cu care nu mai circul cu el din martie 2013, deoarece am primit o masina de la serviciu. In iulie, respectiv august mi-au expirat rca-ul, respectiv itp-ul. Eu n-am m-ai circulat cu masina din martie si nici nu voi circula in viitorul apropiat.
  Totusi am auzit de la diverse persoane, ca daca nu fac reinoirea RCA-ului si a ITP-ului, politia (sau autoritatea competenta) imi radiaza masina din circulatie din oficiu. Este adevarat?
  Ma poate ajuta careva cu niste informatii mai exacte, eventual si o referire la o lege? Nu as vrea sa arunc niste bani, daca nu este absolut necesar.
  Mentionez ca impozitul la masina este platit la zi,(aici e vb de impozit de bunuri, deci e altceva, asta trb. platit).

  Multumesc.
  O zi buna va doresc.
  Cars don't kill people. People kill people!

 • #2
  dpmdv daca nu circuli cu ea si nu vrei sa ii faci ITP/RCA - e dreptul tau.

  Eu nu am auzit de radiere din oficiu

  Comment


  • #3
   au fost niste zvonuri mai de mult dar nu s-a realizat asa ceva ca era imposibil
   sigpicMy black ride....http://www.loganclub.ro/forum/my_83_...5.html?t=42435

   Comment


   • #4
    Eh, era imposibil! Nu era profitabil pentru stat, pentru ca nu se mai plateau impozitele. Astfel poti sta si 20 de ani cu masina pe dreapta, chiar daca nu circuli cu ea, cata vreme cat iti platesti birul la stat.
    Last edited by vitriol; 5 November 2013, 15:33.
    sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

    Comment


    • #5
     De masinile abandonate, care "zac" pe spatiul public, stiu ca sa ridicau, se identifica proprietarul, somatie dupa care..."eutanasiere".
     Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

     Comment


     • #6
      Originally posted by kamikaze View Post
      Salutare,
      Am si eu o nelamurire, am tot cautat pe forumuri dar nu gasesc o informatie concludenta.

      Am un Logan, cu care nu mai circul cu el din martie 2013, deoarece am primit o masina de la serviciu. In iulie, respectiv august mi-au expirat rca-ul, respectiv itp-ul. Eu n-am m-ai circulat cu masina din martie si nici nu voi circula in viitorul apropiat.
      Totusi am auzit de la diverse persoane, ca daca nu fac reinoirea RCA-ului si a ITP-ului, politia (sau autoritatea competenta) imi radiaza masina din circulatie din oficiu. Este adevarat?
      Ma poate ajuta careva cu niste informatii mai exacte, eventual si o referire la o lege? Nu as vrea sa arunc niste bani, daca nu este absolut necesar.
      Mentionez ca impozitul la masina este platit la zi,(aici e vb de impozit de bunuri, deci e altceva, asta trb. platit).

      Multumesc.
      O zi buna va doresc.
      NU se radiaza pentru lipsa ITP sau RCA ! Este o ordonanta de genul acesta, dar trebuie sa indeplinesti urmatoarele conditii :
      - Masina sa aiba nr. vechi (gen 10-B-5246), si sa nu aiba carte de identitate ! In aceste conditii cei de la serviciul inmatriculari o radiaza AUTOMAT din evidentele lor !

      Comment


      • #7
       Am gasit ceva pana la urma:
       Ordonanta de urgenta nr. 189/2005 pentru stabilirea unor masuri privind vehiculele rutiere inmatriculate

       Avand in vedere angajamentele asumate de Romania in procesul de integrare in Uniunea Europeana, in cadrul capitolului 3 "Libera circulatie a serviciilor", referitoare la modificarea si completarea unor prevederi din cadrul legislatiei privind asigurarile, in concordanta cu directivele europene din acest domeniu,
       tinand seama de prevederile Raportului comprehensiv de monitorizare 2005 pentru Romania, prin care sunt semnalate unele probleme legate de gradul scazut de asigurare pentru raspundere civila pentru pagube produse tertilor prin accidente de circulatie (RCA) a autovehiculelor inmatriculate, respectiv 75%, precum si necesitatea imbunatatirii de urgenta a starii tehnice a parcului de vehicule rutiere,
       i ntelegand ca amanarea adoptarii reglementarilor convenite cu Uniunea Europeana pune in pericol semnarea de catre Romania a Acordului multilateral de garantare (MGA),
       i ntrucat timpul ramas pana la elaborarea urmatorului raport de monitorizare este insuficient pentru recurgerea la calea procedurii legislative parlamentare ordinare sau extraordinare,
       i n considerarea situatiei extraordinare create prin insuficienta reglementare a problematicii asigurarii vehiculelor supuse inmatricularii,
       i n temeiul art. 115 alin. (4) din Constitutia Romaniei, republicata,

       Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta.


       Art. 1. - (1) Directia regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor din Ministerul Administratiei si Internelor constituie si administreaza baza de date nationala integrata a vehiculelor rutiere inmatriculate, care se actualizeaza pe baza datelor furnizate in sistem informatizat de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, Registrul Auto Roman si Oficiul National al Registrului Comertului cu datele specifice acestora, referitoare la vehiculele asigurate pentru raspundere civila pentru pagube produse tertilor prin accidente de circulatie, vehiculele care au efectuata inspectia tehnica periodica, respectiv la radierea persoanelor juridice.
       (2) Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, Registrul Auto Roman si Oficiul National al Registrului Comertului au obligatia de a transmite Directiei regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor datele prevazute la alin. (1) in maximum 20 de zile de la incheierea asigurarii sau, dupa caz, de la efectuarea inspectiei tehnice periodice respective. Transmiterea datelor se face cu titlu gratuit.
       (3) In vederea realizarii obligatiilor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor si ale Registrului Auto Roman, prevazute la alin. (2), societatile de asigurari si societatile autorizate sa efectueze inspectii tehnice periodice ale vehiculelor sunt obligate sa comunice acestor institutii datele prevazute la alin. (1), in termen de 5 zile de la incheierea asigurarii, respectiv a efectuarii inspectiei tehnice a vehiculului, precum si listele cu vehiculele pentru care aceste conditii au fost indeplinite anterior datei intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta si nu au expirat pana la data respectiva.
       (4) Modalitatile concrete de interconectare intre bazele de date proprii ale institutiilor prevazute la alin. (1) se stabilesc pe baza de protocoale incheiate intre acestea in termen de 30 de zile de la intrarea in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, iar informatiile se transmit cu titlu gratuit.
       (5) Conditiile si modalitatile de comunicare a datelor prevazute la alin. (1), precum si termenele si forma in care trebuie transmise aceste date se stabilesc prin norme emise de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, respectiv de catre Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului.

       Art. 2. - (1) Directia regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor din Ministerul Administratiei si Internelor efectueaza periodic, dar cel mult trimestrial, compararea parcului de vehicule inmatriculate cu cel pentru care au fost indeplinite obligatiile referitoare la incheierea asigurarii obligatorii de raspundere civila pentru pagube produse tertilor prin accidente de circulatie auto, denumita in continuare asigurare, respectiv la efectuarea inspectiei tehnice periodice, denumita in continuare inspectie tehnica, precum si cu cel de vehicule apartinand persoanelor juridice, pe baza datelor primite in conditiile prevazute la art. 1 alin. (2).
       (2) Prima comparare prevazuta la alin. (1) se efectueaza cel mai tarziu la data de 1 februarie 2006. Pe baza datelor rezultate cu aceasta ocazie, Directia regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor trimite de indata informari tuturor persoanelor ale caror vehicule inmatriculate nu sunt asigurate sau nu au efectuata inspectia tehnica, cu privire la consecintele juridice ale neindeplinirii, pana la data de 31 martie 2006, a obligatiilor legale corespunzatoare.
       (3) Informarile prevazute la alin. (2) se transmit la adresele de domiciliu si, dupa caz, de resedinta ori la sediile proprietarilor de vehicule inmatriculate.

       Art. 3. - (1) Incepand cu data de 1 aprilie 2006, la implinirea unui termen de 90 de zile de la data expirarii inspectiei tehnice sau a asigurarii, se suspenda de drept inmatricularea vehiculelor rutiere aflate in aceasta situatie. Suspendarea se aduce la cunostinta proprietarului vehiculului de indata, in scris, de catre Directia regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor sau, dupa caz, de catre serviciul public comunitar regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor la care s-a efectuat inmatricularea.
       (2) Prevederile alin. (1) referitoare la suspendare se aplica si vehiculelor inmatriculate ale caror inspectii tehnice sau asigurari au expirat inainte de data de 1 aprilie 2006.
       (3) In cazul autovehiculelor pentru care, la data de 1 aprilie 2006, inspectia tehnica sau asigurarea a expirat de o perioada mai mare de 90 de zile, inmatricularea se suspenda incepand cu aceasta data.
       (4) Beneficiaza de neaplicarea suspendarii in conditiile prevazute la alin. (2) sau, dupa caz, alin. (3) persoanele care au primit informarile prevazute la art. 2 alin. (2) si care pana la data de 31 martie 2006 prezinta la Directia regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor sau la serviciile publice comunitare regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor dovada incheierii, in conditiile legii, a asigurarii sau/si, dupa caz, a efectuarii inspectiei tehnice.

       Art. 4. - (1) Suspendarea inmatricularii instituita in conditiile art. 3 inceteaza la data la care proprietarul vehiculului prezinta la Directia regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor sau la serviciile publice comunitare regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor dovada incheierii, in conditiile legii, a asigurarii sau/si, dupa caz, a efectuarii inspectiei tehnice.
       (2) Suspendarea inmatricularii se revoca de drept in cazul in care proprietarul vehiculului face dovada ca, la data instituirii suspendarii, indeplinea toate conditiile prevazute de lege cu privire la asigurare si inspectia tehnica.

       Art. 5. - (1) In termen de 30 de zile de la desfiintarea unei persoane juridice care detine vehicule inscrise in circulatie, inmatricularea acestora se suspenda din oficiu, pana la data reinmatricularii sau, dupa caz, a radierii in conditiile legii.
       (2) Vehiculul fara stapan sau abandonat, care a trecut de drept in proprietatea unei unitati administrativ-teritoriale in conditiile Legii nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fara stapan sau abandonate pe terenuri apartinand domeniului public ori privat al unitatilor administrativ-teritoriale, se radiaza de drept din evidentele Directiei regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor, pe baza dispozitiei primarului prin care se constata schimbarea titularului dreptului de proprietate. Primarii au obligatia de a comunica dispozitiile respective la serviciile publice comunitare regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor, in termen de 3 zile de la emiterea acestora.

       Art. 6. - In cazul vehiculelor ale caror certificate de inmatriculare, eliberate in conformitate cu Regulamentul pentru aplicarea Decretului nr. 328/1966 privind circulatia pe drumurile publice si pentru stabilirea si sanctionarea contraventiilor in acest sector, nu au fost preschimbate pana la data de 31 octombrie 2001, inmatricularea se suspenda din oficiu, daca proprietarul nu solicita preschimbarea certificatului in termen de 90 de zile de la intrarea in vigoare a prezentei ordonante de urgenta.

       Art. 7. - (1) Conducerea pe drumurile publice a autovehiculelor a caror inmatriculare a fost suspendata in conditiile prezentei ordonante de urgenta constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 3.000 lei (RON) la 5.000 lei (RON).
       (2) Neindeplinirea de catre societatile de asigurari si societatile autorizate sa efectueze inspectii tehnice periodice ale vehiculelor a obligatiilor prevazute la art. 1 alin. (3) atrage atentionarea in scris a persoanelor juridice vinovate. Incalcarea de catre acestea in mod repetat a obligatiilor mentionate se sanctioneaza cu suspendarea, pe perioade de 1 la 6 luni, a autorizarii de a practica asigurarile obligatorii RCA sau de a efectua inspectia tehnica periodica.
       (3) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor prevazute la alin. (1) se efectueaza de politisti anume desemnati, iar sanctiunile prevazute la alin. (2) se aplica de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor sau, dupa caz, de catre Registrul Auto Roman.

       Art. 8. - Cheltuielile necesare aplicarii prevederilor prezentei ordonante de urgenta, referitoare la transmiterea comunicarilor prevazute la art. 2 alin. (2) si la art. 3 alin. (1), se suporta din bugetul alocat Ministerului Administratiei si Internelor pentru Directia regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor.

       Art. 9. - (1) Prevederile prezentei ordonante de urgenta nu se aplica in cazul autovehiculelor cu valoare istorica si al celor destinate doar participarii la competitii sportive oficiale.
       (2) Prevederile prezentei ordonante de urgenta se completeaza cu cele ale Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cu cele ale Ordonantei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 180/2002, cu modificarile si completarile ulterioare.


       PRIM-MINISTRU
       CALIN POPESCU-TARICEANU

       Contrasemneaza:
       ---------------
       p. Ministrul administratiei si internelor,
       Paul Victor Dobre,
       secretar de stat
       Ministrul transporturilor, constructiilor si turismului,
       Gheorghe Dobre
       Ministrul finantelor publice,
       Sebastian Teodor Gheorghe Vladescu
       Multumesc de raspunsuri.
       Cars don't kill people. People kill people!

       Comment


       • #8
        La cate se intampla in jurul nostru, nu m-as mira sa apara(ori sa se completeze cea veche) si o asemenea lege/ordonanta! Ideea este ca statul poate face bani de aici: daca sunt unii care si-au abandonat masinile prin fata blocului de 2-3-5 ani si nu-i lasa sufletul sa le duca la Remat, pac! n-ai RCA, n-ai ITP, o radiem ca ai lasat-o in strada, o luam si o valorificam la fier vechi! Sau platesti ca sa ti-o lasam...
        LOGAN CLUB CALARASI - FII POLITICOS IN TRAFIC!

        Comment


        • #9
         Radierea nu presupune eliminarea dreptului de proprietate.
         Totusi, n-are sens sa radiezi o masina pentru neplata RCA sau expirarea ITP-ului.
         Ce rezolvi cu asta? Alte cozi la Politie?

         Comment


         • #10
          Buna seara,

          Dar daca nu am itp valabil, imi pot radia (definitiv) o masina?

          Multumesc anticipat!
          Last edited by iuliangrecu; 5 October 2017, 22:38.

          Comment


          • #11
           O poti radia si daca ai RCA valabil; e dreptul proprietarului sa decida ce face cu lucrul sau.
           In cazul in care nu doresti sa o duci la REMAT, e posibil sa-ti ceara sa faci dovada depozitarii acesteia intr-un spatiu adecvat, adica proprietate sau inchiriere.
           Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

           Comment

           Working...
           X
           Anulare DPF
           Politica de Securitate Google