Consum 0.9 TCE

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Modul se pare ca aduce economie doar in oras, si doar cand este aglomerat (mers cu viteza mica, accelerari usoare etc). La drum intins nu's. Trebuia sa fac un test luna trecuta, dar din motivr independente, n-am reusit sa-l fac (doua drumuri identice, in aceleasi conditii etc. Unul cu eco si unul fara) se pare ca totusi am sa-l fac la sfarsitul lunii. Atunci putem vedea mai clar daca este un beneficiu. Ce am observat, daca mergi mai sportiv, eco creste consumul (in oras)

    Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

    Comment


    • Draga coleg , teoretic daca in modul ECO schimba la o turatie mai joasa si mai ales pe o distanta mai scurta , motorul face mai putine ture per kilometru . In acest caz consumul ar trebui sa fie mai mic. Dar urmeaza sa fim mai atenti , poate calculatorul comanda prin intermediul sondei Lambda un amestec mai bogat . Cred ca ar fi bine sa urmarim cu atentie si sa ne comunicam constatarile .

      Comment


      • Din ce am observat pe Torque via OBD in modul ECO se modifica setarile la senzorul pozitie de acceleratia si in acelas timp al presiuni in turbo
        Ce am mai observat este ca in ture mici parca masina ar trage ceva mai bine dar ceva mai slab dupa 2500-3000 Rot/min


        Sent from my iPhone using Tapatalk
        sigpic

        Comment


        • Ai observat foarte bine, cine e cu simturi ascutite simte micile diferente, nu fac pe nimeni nesimtit, doar ca e greu sa simti asa la marea finete anumite schimbari in comportamentul motorului.

          Intr-adevar "eco" face sa traga o idee (sa raspunda) mai bine pe turatii mici, bun pt oras la ore de varf, in rest apa de ploaie, totul se anuleaza odata cu dozarea mai consistenta a acceleratiei impreuna cu turatiile mai ridicate.

          Adica pe "eco" e necesar sa si adopti un stil "eco", altfel mai bine pe normal.

          Comment


          • georgstelsib asta in cazul celor cu Easy-R. A mea este manuala.
            Si ca tot vorbeam de consum
            Timisoara - Arad (autostrada, 110km/h pe cc) - Lipova - Siria - Cetatea siria (am urcat pana sus cu masina...am vazut consumuri instantanee si de 30%) - Lipova - Timisoara (groaznic drumul Lipova - Timisoara, portiuni unde am mers si cu 15 km/h...faceam jaloane printre gropi, alegeam gropile mai mici...si asta pe o portiune de aprox 15km).

            230Km
            10.8L
            53.6Km/h vmedie
            4.7% consum
            Attached Files

            Comment


            • Un consum de invidiat . Cati km totali ai parcursi si cam la cati km a inceput sa scada consumul ?

              Comment


              • @georgstelsib aprox 19500. Sincer, nu stiu. Conditiile au fost prea diferite ca sa-mi dau seama. Si destul de rapid am facut un drum lung. Probabil dupa 2000-2500 km? Si sincer...nici nu stiu cat a scazut, dar mai mult de 0.3-0.4% garantat nu.
                In oras este putin cam mare...(adica pot scoate si mai putin)...dar in ultima vreme merg usor sportiv...asa ca...este ok.

                Comment


                • Multumesc pentru raspuns . O sa fiu si eu atent la consum . Deocamdata am 1800 Km. Cred ca insuficient . Am avut un Logan1.4 nou care si-a "dat drumul" in jurul a 20000KM facuti in marea majoritate la drumuri lungi , deci cu mai putine rotatii de motor per kilometru .

                  Comment


                  • georgstelsib sincer...nu-mi aduc aminte de 1.4 (mai ales ca primii 10k km a stat mai mult la tata in curte). Dar nu cred ca am fost impresionat nici de 1.4 cat a scazut consumul. Adevarul este ca eu in exterior merg relativ linistit (nu sar de limita legala etc). Si tine foarte mult consumul de conditiile externe de trafic si de casntitatea minim necesara de bagaje luate de sotia mea..
                    Dar...in linii mari, consumul se situeaza intre 4.4-4.5 (in conditii aproape de ideal) si 5.2-5.4 cu clima pornita. Evident, asta la mers linistit (60 in localitati, 90-100 afara, si 110-120 pe autostrazi).
                    Daca la vara ma duc iar pe litoralul romanesc...probabil o sa imi pot face o parere despre cat a scazut consumul (anul trecut a fost de 5.4% la 75Km/h viteza medie).

                    Comment


                    • Originally posted by bolovan View Post
                      georgstelsib asta in cazul celor cu Easy-R. A mea este manuala.
                      Si ca tot vorbeam de consum
                      Timisoara - Arad (autostrada, 110km/h pe cc) - Lipova - Siria - Cetatea siria (am urcat pana sus cu masina...am vazut consumuri instantanee si de 30%) - Lipova - Timisoara (groaznic drumul Lipova - Timisoara, portiuni unde am mers si cu 15 km/h...faceam jaloane printre gropi, alegeam gropile mai mici...si asta pe o portiune de aprox 15km).

                      230Km
                      10.8L
                      53.6Km/h vmedie
                      4.7% consum
                      Timisoara - Lipova, de ani de zile este efectiv rupt la propriu, mai ales in panta sunt cratere. Parca in administrarea judetului Timis este o idee mai bun, in schimb in judetul Arad, este groaznic, daca nu cunosti drumul si te prinde noapte risti sa te rastorni, când vei lua un crater din plin.

                      Comment


                      • Eu n-am mai fost pe drumul ala din 2002. Dar...asa drum prost n-am mai vazut de ani buni. Da, cum intri in TM poti merge si cu 80Km/h. Dar pana acolo...m-am uitat aseara pe camera...intre 9km/h si 35 pe toata portiunea. Si nu inteleg de ce nu-l fac. Este circulat (chiar foarte circulat)...si portiunea de drum nu este grozav de lunga (vo 15 km). Sa inteleg ca treci des prin zona?

                        Comment


                        • Cel putin odata pe an, in relatia Dumbravita - Lipova, in fiecare an spunem sa nu o mai luam pe acolo, ar insemna sa facem un ocol de 60 km sa merem pana la Arad si apoi la Lipova. In ultimii 3 ani s-a rupt mai rau, bine a si plouat mult in 2014-1016.

                          Pe ce dispozitive stochezi ce filmezi cu camera?, ca la mine dupa 5 ore se strange 50 Gb si din aceasta cauza nu prea le dau jos, decat daca sunt evenimente importante, in rest nimic spectaculos, m-a ferit cel de sus de evenimente neplacute, desi in aprilie am parcurs 2000 km prin tara.
                          Last edited by aris86; 2 May 2017, 12:04.

                          Comment


                          • Timisoara - Targu Jiu - Timisoara
                            Mers 60-65 in localitati, 90-100 afara. Mers cu ECO activat.
                            La dus, o persoana+ un calculator in portbagaj
                            La intors o persoana + producatorul GPS-ului meu (aka limitatorul de viteze, sfatuitorul, corectorul wikipedia, aka soacra mea) + bagaje minim necesare (doua trolere...n-am avut curajul sa le urc pe ambele simultan...am o usoara fobie fata de hernia de disc
                            542.6Km parcursi.
                            64.4km/h viteza medie
                            23.5L consumati
                            4.3% consum

                            P.S. Ca fapt divers...a mers ok cu ECO...intr-un singur loc a trebuit sa bag piciorul pana dupa punctul dur...ca sa pot urca civilizat. Si in vo 3 depasiri.
                            Attached Files

                            Comment


                            • Bun consumul! Misto E6-le asta, consuma cu un litru mai putin decat E5!

                              Comment


                              • Nu cred ca-i diferenta de 1l. Cred ca mai degraba este stilul de condus
                                P.S. daca te uiti la un post al meu de prin septembrie, acelasi traseu, aceasi distanta, doar cu 1km/h mai putin, acelasi consum, dar fara eco activat

                                Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google