Consum 0.9 TCE

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • bolovan
  replied
  Da...corect...prin urmare mai apare o diferenta: eu sigur ajung la destinatie...ei...depinde de noroc.

  Leave a comment:


 • DFA
  replied
  Dacă toți ar gândi ca tine s-ar circula foarte bine pe drumurile din țară...
  Din păcate foarte mulți rulează într-un ciclu nesfârșit de accelerări și frânări, cu o viteză cât mai mare. Nici nu e de mirare că în fiecare zi mor oameni...
  Cu cât conduci mai constant - în flux cu traficul existent ȘI NU ÎMPOTRIVA LUI - cu atât vei ajunge la destinație mai puțin stresat, mai odihnit și la fel de repede.
  Este foarte greu să câștigi timp mărind viteza peste viteza cu care se mișcă ceilalți, dar majoritatea nu-și bat capul să vadă asta, ei cred că restul sunt niște pensionari și trebuie să-i depășească cu orice preț, că așa se merge. TARE!

  Leave a comment:


 • bolovan
  replied
  Loganul scoate consumuri excelente cat timp nu uiti urmatoarele:
  1. Nu este o masina sa te dai raicer cu ea (oricum nu castigi mare lucru ca timp)
  2. Viteza cu consumul cel mai bun este 60-90Km/h pe europene si 110 pe autostrada. Peste 110 aerodinamica ce seamana izbitor cu a unei caramide incepe sa-si faca simtita puternic prezenta
  3. Frana de motor
  4. Anticipatia (sa-l urmaresti pe cel din fata ta...dar si pe cel din fata celui din fata ta)...sa nu urci dealul cu 140/h...
  Ca idee, am mai si postat pe aici, Tm-Tg Jiu - TM, mers relativ legal (adica limita+10km/h)...timpul de deplasare este de aprox 8 ore si 30 min. Am un coleg care face drumul asta cu 100 prin localitati/130 afara...culmea...scoate cu 20 min mai putin decat mine...Apai la un traseu de 8 ore...20 min...se traduce prin faptul ca eu consum cu 5-6L de benzina mai putin decat el...si culmea...ajung si mai odihnit...

  Leave a comment:


 • anduvirgil
  replied
  Curios cum la ultimele iesiri de 'lung' parcurs am scos cosumuri de 4,9-5-5,2 %, viteza medie 50-62-50 km/h.
  Mers legal + max 10 km /h (dupa trafic) pe DN si 130 km autostrada.
  Drumurile au fost cu 4 persoane, bagaje 30-50 kg, AC 90%.

  Mersul la viteza constata, anticiparea traficului si frana de motor isi spun cuvantul.

  Leave a comment:


 • bolovan
  replied
  116350 Km. Consum mediu: 6.2 Total alimentat 7260L. Total valoare 37495 lei
  Consum TM-Bucuresti-TM. Dus spre bucuresti cu doua gagice cu strictul necesar (2 trolere imense + alte plase si haine). Mers spre bucuresti cu 110-120Km/h pe autostrada, iar restul in ritmul trafiucului (am ajuns pe la ora 02:30 noaptea) . In bucuresti am fost in doua locatii. Consum mediu: 4.1% La intoarcere (am plecat din bucuresti la 09:00 dimineata). Singur, fara bagaje. Mers in ritmul traficului pe europene si 96Km/h pe autostrada (totul cu CC). Iar in depasiri (doar tiruri am depasit)...depasit cu acceleratia in podea (urca si pana la 150Km/h). Cand am ajuns in TM: consum mediu a crescut la 4.6 (din cauza traficului prin bucuresti)
  Concediu: Timisoara - Rosia Montana - Cluj - TImisoara. Mers putin si prin cluj. Mers cu clima cam 1/3 din timp. Consum mediu: 5.2%. Mers in ritmul traficului
  P.S. Cand ma refer in ritmul traficului: mers relativ legaj, depaseam doar unde aveam vizibilitate clara si sa fie siguranta maxima, n-am depasit 120km/h pe autostrada, iar in rest...serpentine. Fara sa se formeze coloane in spatele meu dar nici nu m-am crezut "raicer".

  Leave a comment:


 • anduvirgil
  replied
  De data aceasta record negativ la consum 7.37 l /100 km
  560km - 40 /60 urman / extraurban, ac non stop, 100 km cu remorca (noua (ne)cunoscuta in ecuatie)

  Leave a comment:


 • anduvirgil
  replied
  După mulți km am reușit consum sub 6l / 100 km, respectiv 5,5l/100 km - 525 km, 200 km autostrada, 25 km drum forestier, restul DN, DJ, DC, viteza medie 56 km/h (viteza de la masina colegului de drum), AC 99%, 4 persoane.

  Leave a comment:


 • georgstelsib
  replied
  Consumul este influentat mult de Cx-ul masinii (coeficientul aerodinamic) . Stim cu totii ca barele portbagaj de pe cupola maresc consumul , oglinzile mai mari la fel . Orice accesoriu extern ( adaugat de proprietar in principal) duce la cresterea Cx-ului ( mare la Dacia ) si implicit al consumului , mai ales la viteze mari . Consumul mai mare prezentat la masina mea , s-a datorat in pricipal adaugarii aparatorilor de noroi in fata dar si in spate . Mi-am asumat surplusul de consum la viteze mari . Motivele montarii acestora s-au datorat urmatoarelor motive: in fata pentru a evita murdarirea si mai ales sablarea partii inferioare a usilor , iar cele din spate pentru a micsora murdatirea lentilei camerei de mers inapoi .

  Leave a comment:


 • bossake
  replied
  Am facut si eu primul concediu cu logan berlina 0.9 tce 2020

  ~1200km Bucuresti - Alba Iulia - Arieseni - Blaj cu intoarcere pe Transfagarasan (+ceva plimbari prin zonele astea)

  Consum 5.2% conform CB; mers ~110-115 pe autostrazi si ~80-110 pe restul drumurilor (evident ceva mai scazut in localitati); Climatronicul pornit cam 30% din drum.

  In conditii similare batranul prestige 1.6 16v euro4 imi lua cam 5.8-6 conform CB (dar la cel vechi cb-ul are abatere minima, la asta nou nu stiu)

  Leave a comment:


 • georgstelsib
  replied
  Nordul tarii -Mamaia , 630 km , viteza medie 78,9 km/h , cca.50 % aer conditionat , vit . maxima pana in 140km/h , consum 6,9%
  Invers , Mamaia - Nord de tara , conditii similare , aer conditionat cca. 74%l , consum 7, 3 % . Diferenta se consum este data de diferentele de altitudine . La dus , de la cca 850m la cca. 0 m nivelul marii . La intors , invers .

  Leave a comment:


 • leutzul
  replied
  Sa nu-ti defectezi tu ,,calculatorul" tau daca te mai gandesti atat la consum.

  Leave a comment:


 • anduvirgil
  replied
  Ultimii 3900 km, 262 l/, consum mediu 6,71%, cost benzina 1139 lei.
  Cam mare, daca ar fi dupa mine, dar avand in vedere ca sunt facuti in regim 50/50% urban/ extraurban...accept...cu greu.
  Nu mai reusesc sa obtin consumurile din primii 5000 km...sub 6 l....
  Calculatorul masinii poate influenta consumul?!...Adica ceva "defect" pe acolo?!  Leave a comment:


 • djionut
  replied
  Dupa 1 an si 7 luni - 20455 km cu 1244 litri - 6.08 l/100km (~85% extraurban)
  Masina merge perfect, nicio problema pana acum.

  Leave a comment:


 • Stormy
  replied
  București-Orsova si inapoi prin Herculane, Targu Jiu.
  You do not have permission to view this gallery.
  This gallery has 5 photos.

  Leave a comment:


 • anduvirgil
  replied
  13.544 km, consum mediu 6.55 l/100 km, 887 l benzina, pret mediu benzina 5,49, cost benzina 4.867

  Leave a comment:

Working...
X
Anulare DPF
Politica de Securitate Google