Discutii Amicale Despre Politica

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Eu mă refeream la creșterile de prețuri în general nu la justificarea măririi accizelor la combustibili. Din câte îmi aduc aminte, prețurile la combustibili au o pondere între 5 și 10% în prețul final al diferitelor produse. Deci, o scumpire ca cea de azi de care spuneți de 40 de bani, adică 7-8%, nu ar trebui să aibă un impact mai mare de 0.5% din rata inflației care totuși nu justifică creșteri de prețuri pe care să le simți în buzunare. Dar nu mă credeți pe mine. Uitați-vă la perioada pedelistă a știrilor.

    Benzina si motorina s-au scumpit in 2010 cu peste 15%. Si in 2009, combustibilii s-au scumpit cu 13%.

    Combustibilii conduc topul scumpirilor inregistrate la produsele nealimentare in luna decembrie cu 2,87%, in timp ce diferenta de pret fata de aceeasi perioada a anului trecut este de 15,38%, potrivit datelor Institutului National de Statistica.

    Astfel, potrivit datelor INS, scumpirea combustibililor a avut un impact de 1,15 puncte procentuale in rata anuala a inflatiei.
    Ce mai aveți de acuzat, oamenilor care nu citiți?

    Și uite și un specialist de la BCR
    "În 2017, anul agricol favorabil ţine preţurile la alimente la niveluri scăzute, ajutând indicele preţurilor de consum să rămână sub ţintă, dar în prima parte a anului 2018 inflaţia IPC poate ajunge la peste 3%. Deflatorii arată că presiunile de creşteri de preţuri devin mai larg răspândite în economie, reflectând mai fidel excesul de cerere în economie", a spus Horia Braun
    Dacă însă voi v-ați referit strict la decizia guvernanților de revenire a nivelului accizei la cotele din dec 2016, după 8 luni de la eliminarea supraaccizei de 7 eurocenți, și criticați această lipsă de constanță și predictibilitate, atunci da, aveți un subiect valabil de criticat. Dar nici să o transformați într-un factor apocaliptic. Ce, în dec 2016 nu alimenta nimeni la pompă din cauza acelor prețuri? Ba alimenta chiar dacă aveau salarii mai mici.
    Last edited by gecmc94; 1 October 2017, 10:09. Reason: Automerged Doublepost

    Comment


    • Ți se pare în regula sa plătim la pompa mai mult decât un neamt/austriac/luxemburghez care au salarii de câteva ori mai mare ca al nostru?

      Comment


      • Din punct de vedere social, nu este acceptabil să plătești un preț egal. Dar cum piața europeană se vrea liberă, nu prea se poate altfel dacă prețul de bază al petrolului este același. Nu este nici corect să se elimine total accizele pentru a reduce la jumătate prețul stabilind astfel un raport mai echitabil față de puterea de cumpărare.

        Raportul mai echitabil se stabilește altfel. România are de 2-3 ori mai puține mașini / capita decât țări din Vest. Cum media anuală de km / mașină este pe la 13000 km în Germania, dacă este la fel și la noi, asta înseamnă că noi facem "car sharing" mai bine decât nemții pentru că atât ne permitem. Dacă și nemții ar face "car sharing" la fel de mult ca noi, ar putea folosi banii și în alt mod decât în exploatarea mizeriei numite petrol.

        Comment


        • Atât timp cât la 1 litru de benzina, ponderea taxelor depășește 60%, nu mi se pare în regula. UE îți impune o valoare maxima a accizei, dar nu sa treci peste ea și sa o mai și calculezi la un curs fictiv al euro de 4,73 lei/euro. Îmi pare rău că vezi doar în fata, iar datele la statistica oricând pot fi manatite în ce direcție vrei sa le pui. Asa ca, oricat încerci sa aperi actualul guvern îți răcești gura de pomana, ceea ce se întâmplă în acest moment este hoție în România cu acte în regula.

          Comment


          • Pare ca doar membrii de partid nu vad prapastia imensa intre ce spun si ce fac pezedistii de la guvernare.
            Restul tarii, o vede si o simte.

            Comment


            • Aris, să o luăm metodic. Șansonetele partizane sunt distractive dar nu învățăm nimic din ele.

              Știai că există un nivel minim de accizare în Europa? Este IMPUS de către directiva 203/96/EC.

              Excise Duties: Energy Tax Rates
              The Energy Taxation Directive (Annex I) establishes the minimum excise duty rates that Member States must apply to energy products for fuel and transport, and electricity. These rates are:

              Minimum rates for motor fuels
              Fuel

              Unleaded petrol | Euro per 1000 litres | 359
              Lucrul acesta este confirmat în comunicatele guvernului dar și ale uniunii transportatorilor.
              Transportatorii rutieri adaugă: "În aprilie 2014 ambele au fost majorate cu 7 eurocenţi/litru (70 euro/1000 litri) reprezentând o creştere cu 21,2% a accizei la motorină, de la 330,395 euro/1000 litri la 400,59 euro/1000 litri, iar pentru benzina fără plumb reprezintă o creştere cu 19,4% a accizei, de la 359,59 euro/1000 litri la 429,59 euro/1000 litri. Această majorare a adus o creştere de minimum 6,5% a preţului final al carburanţilor! Rata de schimb originală a mai adăugat aproximativ 3% la preţul final al carburanţilor".
              Deci, ingredientele costului benzine sunt:
              - preț combustibil fără taxe, puțin mai mare în România decât în restul Europei, mai mic doar decât al Bulgariei;
              - accizele minime de 360 € / tonă care anul trecut au fost mărite cu 7 eurocenți, reduse 8 luni și acum s-a revenit;
              - TVA
              - cursul de referință leu/€ la care se calculează; aici, oricât ați dori să acuzați PSD-ul, eu cred că toate guvernările au fost de-a lungul timpului mulțumite dacă se înregistrează un curs rău pentru leu în prima zi lucrătoare din luna octombrie (potrivit aceleiași directive)


              Iată aici cum se plângeau britanicii despre accizele de la ei care transformau una dintre cele mai ieftine benzine în printre cele mai scumpe din Europa.




              Oricum am discuta, diferența nu este de același ordin de mărime ca al salariilor. Nu este benzina de două ori mai ieftină ci 10-20%, în funcție de alte mini-taxe.

              Nu știu dacă datele ziariștilor britanici erau exacte în 2015. 0.88 lire pentru România ar însemna 4.6 lei azi, după o devalorizare masivă a lire din cauza Brexit.
              Last edited by gecmc94; 1 October 2017, 15:42. Reason: Automerged Doublepost

              Comment


              • Tu compari același preț cu salariile britanicilor? De când s-a anunțat ca se introduce acciza în 29 august a. c., prețul la benzina pana la 1 octombrie a crescut cu fix 32 de bani. Statului ii convine un preț mai ridicat al prețului la benzine ca va incasa mai mult din tva.
                Cursul artificial al accizei a fost introdus de Ponta în 2013, când la 1 octombrie s-a înregistrat un curs mai mic fata de 2012 și atunci au aplicat rata inflației și gata cursul fictiv. Pai ori e corect ori e curat murdar. Preturile lactatelor din supermarket, produselor de panificație și dulci au crescut în medie cu 10% și guvernul da vina pe BNR, Irma și alte tâmpenii pe creșterea preturilor când altele sunt cauzele ca economia o duce prost.

                Comment


                • Cum sa nu creasca preturile, daca vine inflatia peste noi, pe piata sunt bani garla, doar ca-s din cresteri salariale si pensii speciale platite de guvern din credite facute la banci. iar noi importam totul, incat pana si la alimente avem crestere de deficit comercial de peste 60% fata de anul trecut, cand conduceau tehnocratii, chipurile niste incompetenti, dupa cum afirma pezedeii cei competenti.
                  Last edited by mr.K; 1 October 2017, 19:52.

                  Comment


                  • Haos, brutalitate polițienească cu gloanțe de cauciuc împotriva civililor pașnici, tineri și bătrâni. În Spania, în Barcelona, cu ocazia referendumului Cataloniei pe care organele centrale îl vor împiedicat cu orice preț. 700 de oameni au avut nevoie de spitalizare.

                    Last edited by gecmc94; 1 October 2017, 23:44.

                    Comment


                    • Ancheta DNA arata ca Secureanu a scos 1.9 milioane de lei numai prin casieria unitatii.
                      Astia erau bani pentru maruntisuri.
                      1,9 milioane de lei furați din casierie! Bani de 10 apartamente cu 2 camere!!!!


                      Procurorii au pornit de la firma RYS, publicată chiar în primul episod al investigației Gazetei Sporturilor, din 28 noiembrie 2016.

                      Și ei au mai descoperit încă o firmă: Vetigraph.

                      Cu ajutorul ștampilelor acestor două firme, directorul Florin Secureanu a scos din casierie 1,9 milioane de lei din 2009 și până în 2016.

                      Morișca s-a oprit când a apărut investigația jurnalistică, moment când managerul a dispărut câteva zile, iar apoi a fost arestat.

                      1.106 facturi fictive de la firmele RYS și Vetigraph a folosit Secureanu pentru a scoate banii din casierie

                      Concret, cum funcționa sistemul?
                      Firmele nu au prestat niciodată, nimic pentru spital!

                      Ștampilele firmelor fantomă erau păstrate de ”băiatul de la IT”, Traian Nica.

                      Nica a povestit procurorilor cum printa facturi false ori de câte ori era nevoie să justifice banii ceruți de Secureanu din casierie.

                      Teoretic, RYS și Vetigraph prestau servicii IT pentru spital.

                      De fapt, nu făcuseră niciodată nimic!

                      Toată lumea audiată la DNA, fie că au devenit inculpați sau martori, a recunoscut că ”facturile erau false în întregime”.
                      Angajații au povestit la DNA că Secureanu devaliza complet casieria. Lua toți banii din ea.

                      Și când nu mai erau, directorul își trimitea subordonații pe secțiile spitalului ca să colecteze sumele plătie de pacienți pentru analize și pentru coplată!

                      Milioanele de euro au fost decontate ca lucrari fictive de constructii si servicii.
                      Last edited by mr.K; 2 October 2017, 10:46.

                      Comment


                      • Guvernul regiunii autonome Catalonia a anunțat, luni, că 90% dintre catalani s-au pronunțat în favoarea independenței față de Spania în cadrul referendumului din 1 octombrie, după numărarea a peste 2,2 milioane de voturi, relatează site-ul publicației El Pais.

                        "Vom pune în aplicare mandatul democratic pe care l-am primit astăzi din partea cetățenilor", a precizat Oriol Junqueras, vicepreședintele regiunii autonome Catalonia.

                        Cele mai importante sindicate din Spania condamnă "încălcarea gravă a drepturilor și libertăților" cetățenilor Cataloniei în cursul zilei de 1 octombrie.

                        Să vedem următoarea mutare.
                        Last edited by gecmc94; 2 October 2017, 11:42.

                        Comment


                        • astept referendumul pentru regionalizarea romanicii...
                          Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                          Comment


                          • Ca CCR incalca legea si mai ales, Constitutia, dand cu aroganta indicatii muritorilor de rand, stiam cei mai multi.
                            Acum, a decis asta si o instanta.
                            Panarama de institutie aservita politic, zi CCR si trage apa.



                            Curtea Constitutionala a incalcat legea si Constitutia! Instanta de judecata confirma abuzul CCR

                            Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a decis ca CCR nu avea dreptul sa stabileasca niciun fel de regula pentru redactarea opiniilor separate si concurente si cat timp Legea 47/1992 nu stabileste nicio regula de redactare a acestor opinii, nu avea dreptul sa blocheze publicarea vreunei astfel de opinii in Monitorul Oficial.

                            Curtea de Apel a motivat astfel hotararea pronuntata la cererea de suspendare, formulata de avocata Elenina Nicut, a Horatarii 1/22.06.2017 a CCR prin care s-a decis ca presedintele Curtii are dreptul sa refuze publicarea in MOf si pe site-ul Curtii a opiniilor separate pe care le considera inadecvate.

                            In baza acestei hotarari a fost refuzata publicarea in Monitorul Oficial a unei opinii separate si a unei opinii concurente formulata de judecatoarea Livia Stanciu la Decizia CCR nr. 304/2017 privind Legea 90/2001 si Decizia nr. 392/2017 privind abuzul in serviciu.

                            Cererea de suspendare a fost respinsa din cauza ca reclamanta nu a putut dovedi urgenta vatamarii vreunui drept, insa motivarea este devastatoare pentru CCR.

                            Instanta CAB apreciaza ca desi CCR si-a numit hotararea act jurisdictional, aceasta autocalificare nu are relevanta pentru natura juridica a actului: "Instanta retine ca Hotararea 1/22.06.2017 nu reprezinta act jurisdictional cum eronat afirma aceasta, ci e un act administrativ cu caracter normativ".
                            Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a decis ca CCR nu avea dreptul sa stabileasca niciun fel de regula pentru redactarea opiniilor separate si concurente si cat timp Legea 47/1992 nu stabileste nicio regula de redactare a acestor opinii, nu avea dreptul sa blocheze publicarea vreunei astfel de opinii in Monitorul Oficial.


                            PS: Latrina 3 nu sufla o vorba, ei se lupta cu sistemul, cu DNA, cu Soros, cu bunica lui Soros, etc.

                            PPS: avand in vedere ca actiunea se petrece in Romania, nu e chiar asa de grav sa incalci legea si Constitutia.
                            Astea sunt nimicuri pentu guvernare.
                            Rau ar fi daca ar muri porcii de la ferma lui Livake, daca Teldrum n-ar mai prinde niciun contract cu statul vreo 5 ani.

                            Asta cu incalcarea Constitutiei e asa, ca ne alintam noi, un fel de bataie pe umar pentru CCR.
                            Jupanii aia tot acolo vor ramane, au imunitate. Ba, ma astept ca CCR+2dorel+Livake sa dea in judecata Curtea de Apel Bucuresti pentru ca au indraznit sa spun asa ceva despre CCR, o obrazncie ca asta, ca au incalcat....

                            PPPS: totusi, cine mai apara Constitutia, daca cei dugheana de institutie numita sa o apere, tocmai ei au incalcat-o?
                            Last edited by mr.K; 2 October 2017, 22:43. Reason: Automerged Doublepost

                            Comment


                            • Nu văd nicăieri în sentința CAB cuvântul "constituție". Dacă ești beat la volan nu încalci constituția ci o lege ordinară.

                              Hai să ne uităm la întregul context, că doar știm să citim. Procesul acesta la CAB are ca motor astfel de inițiative ale ONG-urilor care nu știm din ce bani trăiesc (și aici bat cu mâna umărul).

                              Hotărârea încalcă dispozițiile Constituției României, în mod specific art. 30 alin. 1 și 2 privind libertatea de exprimare și art. 145 privind independența și inamovibilitatea judecătorilor Curții Constituționale;

                              Hotărârea încalcă prevederile Legii 47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale, în mod specific dispozițiile art. 61 alin. (1) și (2) privind independența și inamovibilitatea judecătorilor, precum și lipsa de răspundere juridică a judecătorilor Curții cu privire opiniile și voturile exprimate, raportat la art. 59 alin. (3) conform căruia 'Judecătorul care a votat împotrivă poate formula opinie separată. Cu privire la motivarea deciziei se poate formula opinie concurentă. Opinia separată și, după caz, cea concurentă se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, împreună cu decizia'.
                              Sursa: Agerpres, comunicatul unui ONG

                              Ce spune CAB:
                              "act jurisdictional cum eronat afirma aceasta, ci e un act administrativ cu caracter normativ"

                              Și atât. Da, este un act administrativ cu caracter normativ. Mai spune altceva CAB? Nimic. Dar ce s-a întâmplat cu toate celelalte acuze din mesajul ONG-iștilor? Dar cu titlul "încălcarea constituției"? Nimic. Sentința de la CAB a respins plângerea contra CCR. A RESPINS PLÂNGEREA. Reținând atât: are "caracter normativ".

                              Și totuși, propaganda securistă transformă o evidentă înfrângere (toate capetele de acuzare din comunicat sunt ignorate iar plângerea este respinsă de CAB) dar iau singurul lucru pozitiv și, prin minciună, scriu în titlu o gogomănie cât mama lor de securiști.

                              Asta este România securiștilor.

                              -------
                              Văd că dna colonel securist Dogioiu ne povestește despre decizia CAB. Eu încă nu am citit-o pentru că nu este publicată (și probabil nu va fi încă multe săptămâni de acum încolo) dar aș fi tare curios cum CAB ne poate spune că o instanță încalcă Constituția. Ea a fost doar sesizată pentru anularea/suspendarea Hotărârii CCR iar CAB a respins cererea pe motiv că reclamantul nu era deloc afectat de Hotărâre. Dna judecător CCR Livia Stanciu ar fi trebuit să depună reclamația în fața CAB. Nu un oengist.

                              Și aflăm un context mai larg de la DCNEWS

                              Şi această hotărâre, atenţie, vine chiar înainte de ziua în care Curtea Constituţională s-ar putea pregăti să comită un nou abuz – şi n-am nicio rezervă să-l calific în acest fel - prin admiterea unor sesizări împotriva Parchetului care ar obliga magistraţii să se prezinte în faţa oricărei Comisii de Anchetă şi orice dosar penal să fie trimis la Parlament, dacă Parlamentul îl vrea”, a spus Ioana Ene Dogioiu
                              Aha, deci decizia CAB este foarte sincronizată cu pregătirea CCR pentru a decide asupra unei alte chestiuni importante. Este acesta un război sau nu? Pare că este. Pare că CCR este permanent intimidată să mai decidă ea ceva ce nu convine cuiva.

                              Are cineva îndoieli că la cât de mult se ascultă telefoane, nu am fi auzit deja în presă pe Dragnea sau un pesedist vorbind la telefon, în parc, sau prin semne cu Dorneanu, dictându-i ce să scrie? Nu, am fi auzit. Există o singură tabără care luptă cu justiția și asta este securitatea.


                              Să dăm un exemplu. Iată un securist veritabil, din acela ceaușist. Și care a mai lucrat mult timp în SRI. Este de-al lor. FILIP TEODORESCU.
                              https://youtu.be/9eE9D2Oaluw?t=420. De la minutul 7.

                              Eu am mai spus, o spun și aci, este momentul să încetâm cu această gâlceavă.
                              Hai că avem alte lucruri mai bune de făcut și să gândim că toți suntem români și trebuie să tragem în aceeași direcție și să apărăm interesul național indiferent care este forța politică care ne conduce într-un moment sau altul.
                              Forțele politice sunt efemere. Azi sunt, mâine nu mai sunt. Dar sunt STRUCTURI CARE SUNT PERENE. ALEA SUNT DE BAZĂ.
                              Urmează apoi o poveste despre desconsiderarea lui Ion Caramitru ca luptător anticomunist. Iar răceala cu care vorbește despre efortul lui Caramitru care a ieșit în față când situația pentru el și noi era neclară, mi se pare grotescă. Așa sunt securiștii pereni.
                              Last edited by gecmc94; 3 October 2017, 01:40. Reason: Automerged Doublepost

                              Comment


                              • @gecmc94, tu ai citit motivarea instantei? Sau ne aruncam din nou in discutii cu fapte fictive (motiv pentru care am incetat sa-ti mai raspund pe acest thread)?

                                Din motivarea CAB:

                                Screen Shot 2017-10-03 at 12.04.17.png

                                ~~~~

                                Chiar nu scrie absolut nimic despre incalcarea unor prevederi din Constitutie? "Securistii" de la Hotnews au citat/publicat motivarea.

                                Ma mir ca nu ai gasit informatiile astea in online inca ...

                                PS

                                Aici gasesti intreaga motivare ...
                                Last edited by Silviu; 3 October 2017, 12:18.
                                I have no special talent. I am only passionately curious.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google