Discutii Amicale Despre Politica

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • gecmc94
  replied
  Eh, conducerea Guvernului a fost amendată pentru tot ce se vede în poza respectivă. Mai rămâne ca noi ceilalți să îi amendăm la vot pentru nesimțirea lor. Fiecare vede cum. Eu o să votez contra SRI (și nu am cum să votez PNL sau PSD, aceste partide acum cotropite de securiști), contra minciunilor lor. Voi vota UDMR la parlamentare. Să fie clar.

  Iar USR, politicienii din el, iar reiau povestea Ardealului și a ungurilor toxici.
  "Majoritatea pesedisto-aldista-udemerista a refuzat de fiecare data in ultimii 4 ani sa aprobe rapoartele anuale ale Serviciului Roman de Informatii, pentru ca acestea contin informatii oficiale ingrijoratoare despre amenintarile reprezentate de extremismul etnic din Transilvania.

  Daca aceste informatii ar fi devenit publice, acest lucru ar fi putut deteriora relatiile politice dintre PSD si UDMR-ului.

  In ultimii ani, PSD si ALDE au facut numeroase concesii UDMR si chiar au promovat sau sustinut prin artificii parlamentare initiative legislative care incalca Constitutia Romaniei. Au facut acest lucru pentru a-si asigura sprijinul in Parlament", avertizeaza Lucian Stanciu-Viziteu.
  Câte acțiuni trebuie să mai facă acest Viziteu ca să înțeleagă și alții că este mai degrabă prietenul SRI? Catavencii scriau:
  https://www.catavencii.ro/atat-de-ta...-atat-de-naiv/


  Dacă ați deschis niște site-uri de presă mai respectabilă ați dat și de protestele din SUA. Scânteia care le-a aprins a fost uciderea unui afro-american încătușat de către un polițist după ce l-a dat jos din mașină și l-a pus pe asfalt. Poliția fusese chemată de către un lucrător la un magazin alimentar unde se încercase o plată cu o bancnotă de 20$ falsă. Poliția investighează oamenii de la fața locului și identifică o mașină mai mare neagră în care stăteau 3 oameni, inclusiv George Floyd. Îi iau pe toți trei către mașinile de poliție, încătușați. Alți ofițeri fac anchetă la fața locului. Victima, fără să se opună, este dusă lângă mașina poliției, cade. Imaginile lipsesc pentru câteva secunde și apar cele filmate de cetățeni cu crima, victima prăbușită lângă mașina, ofițerului cerându-i să urce în mașină, victima spunând că va urca, dar polițistul îl ucide prin imobilizarea prelungită de asfalt.

  Autoritățile, primarul, au reacționat imediat, dur. Polițiștii din grupul imediat au fost concediați, apoi puși sub anchetă....

  Dar apoi au izbucnit protestele și răscoale de genul Occupy Wall Street sau Yellow Vests. Eu le numesc și răscoale. De ce? Pentru că unii fumează, aparent este un obicei la Orban sau Aurescu, încălcând toate, dar toate legile în vigoare. Și fumat în spațiu public închis, și lipsă mască. Dar pretind maselor, "turmelor" (human capital stock) să respecte legile date de ei. Și în America s-au amestecat protestele. Sunt și afro-americani, dar sunt și radicalii Anti-Fa (unii sunt suspectați că ar fi fost și pe 10 aug în Pța Victoriei) și ai lui Soros. Au vreun sens aceste răscoale? Ele dau doar semnale, nu vor schimba nimic, tiparnița de bani va curge ca în ultimii zece ani, cei bogați devin și mai bogați. Cei săraci vor deveni și mai săraci. Depozitele bancare sunt pentru proști. Dacă nu ai capital plasat la burse, ești un nimic care tinde spre zero pe termen lung. Dacă este ceva care ne învață din reacțiile politicienilor în crize este că evoluția pieței de capital este principalul indicator luat în seamă. Nu singurul, dar principalul.

  https://www.inquirer.com/columnists/...-20200531.html

  Iar la un moment dat, "turmele" (human capital stock) se enervează de atâta inegalitate. Până și maimuțele se enervează. Echitatea socială este parte din genele animale. Se poate vedea în experimentul lui Frans de Waal cu recompensa inegală: castravete și struguri.
  https://youtu.be/meiU6TxysCg?t=79


  Leave a comment:


 • gecmc94
  replied
  Da, lideri mă uit și eu. Și iată ce văd. Miniștri care fumează trabuc (care pare stins, poate doar îl rumega), Orban care fumează țigaretă. Iar ministrul economiei are un păhărel de whiskey. În ceea ce pare o cameră oficială, de serviciu, la Guvern.

  Attached Files

  Leave a comment:


 • Seba
  replied
  Daca nu ma insel, nici o tara (poate cu exceptia SUA) nu isi poate tipari moneda cata vrea. Chiar si-n cazul SUA cred ca exista ceva mecanisme de control. Iar gradul de indatorare al unei tari e permis si-n functie de puterea economica, nu doar procentajul din PIB. Canada, de exemplu, avea acum cativa ani o datorie de cateva ori mai amre decat a noastra, dar la PIB-ul lor, isi permit sa cumpere Romania cash, iar noi nu ne permitem nici macar excursii in Canada.
  Nici o tara puternica din blocul european nu cred ca va accepta teoria asta socialista ca aia bogati sa dea mereu alora saraci, mai ales ca economia alora nu e sustinuta, cum zic unii, de migrantii stabiliti acolo, nici pe departe. Olanda s-a opus mai demult inca de cand a iesit ideea asta acum cam o luna, sunt convins ca nici Germania, Danemarga, etc, nu vor inghiti galusca pt italieni, romani, portughezi, spanioli...
  Cat despre "liderii economici", uita-te si la cei politici sa vezi ca in afara de gargara cu o s afacem, o sa fie bine, avem grafice, nu au multe calumea. Arata mai degraba o adunatura de corporatisti incapabili dintr-o parodie facuta dupa falimentul unei mari firme.

  Leave a comment:


 • gecmc94
  replied
  Despre DNA. Procurorul sef al DNA a dat un interviu in care explica performanta recenta a DNA. Este asa de penibil. Asa de penibil.

  Procurorul sef se lauda cu activitatea din ultimele luni. Si posibil sa aiba dreptate. Mai ales cand vorbeste de flagrantul cu spaga cash de la tribunal unde erau implicati si magistrati.

  Dar unde devine penibil este când încearcă să explice lipsa de performanță din ultimii ani.

  A avut de suferit, cred eu, și din cauza atacurilor unor persoane cercetate sau condamnate în dosarele DNA, atacuri lansate atât împotriva Direcției, cât și împotriva procurorilor, în mod individual. Acest lucru a făcut ca activitatea procurorilor să nu mai fie făcută cu același entuziasm ca și în anii precedenți, în momentul în care lupta anti-corupție era susținută, cel puțin declarativ, de toate instituțiile statului. În ultimii ani, activitatea DNA a fost atacată și de persoanele cercetate, de cele mai multe ori pe nedrept, dar și celelalte instituții n-au excelat în a sprijini lupta împotriva corupției. Acest lucru a dus la descurajarea activității procurorilor și gândiți-vă că în anii trecuți au fost afectate legile justiției, s-a încercat masacrarea Codului Penal și Codului de Procedură Penală, lucru care până în prezent nu a reușit. Proiectele de modificare au fost lăsate încă în amorțire, dar încă sunt pe rolul Camerei Deputaților și Senatului. Nu s-a reușit modificarea drastică, în detrimentul cetățenilor cinstiți a acestor coduri, dar în schimb, s-a reușit modificarea legilor justiției, a celor de organizare judiciară, a celor privind statutul procurorilor și judecătorilor. Gândiți-vă că s-a modificat modalitatea de accedere în DNA, cu toate că înainte era aceeași modalitate de accedere la cele două structuri de parchet specializate, printr-un interviu la care participa cel care dorea să ajungă procuror la DNA, acum numai în ce privește DNA s-a schimbat această modalitate și există în prezent o prevedere care arată că se parcurg două etape de evaluare: un concurs în fața unor comisii și apoi în fața CSM, o procedură diferită față de a procurorilor DIICOT. De asemenea, au crescut vechimea și mulți procurori au fost nevoiți să plece din DNA și asta înseamnă că dosarele rămase de la procurorii obligați să plece în urma acestor modificări au fost repartizate altor procurori. Încărcătura a fost extraordinar de mare și acest lucru duce la o lipsă a eficienței și la o învechire a dosarelor rămase în lucru. Avem procurori care au 200 de dosare în lucru în acest moment. Sigur că procurorul are la dispoziție un polițist sau doi, dar este un volum de muncă enorm.”
  Să le luăm pe rând. Deci chiar procurorul șef al DNA ne spune că procurorii sunt niște speriați. A venit Dragnia, a venit Tăriceanu, au dat din gură la TV despre abuzuri și gata, procurorii s-au temut? Asta ne spune. Că au fost date "atacuri, de multe ori pe nedrept". Aha... Deci nu "mereu pe nedrept". Ci doar "de multe ori". Deci există și cazuri unde atacurile au fost "pe drept". Păi ce tratament doreați procurorilor când în acele cazuri "pe drept", făceați jocuri politice, intervenind în schimbarea de guverne și terfelind DNA-ul?

  Mai zice apoi că procurorii s-au cumințit, s-au temut din cauza schimbării Codurilor Penale.... Dar stai... chiar el apoi spune că nu s-au schimbat. Dar dacă sunt ținute în sertar, asta îi intimidează pe procurori. Ce penibilă justificare.

  Mai spune apoi că s-au schimbat Legile Justiției. Da, s-au schimbat. Și procurorii se tem. De ce se tem? Că dau două concursuri. Aaaah. Asta era. Iată de ce se tem procurorii DNA. Că dau două evaluări. Pfoaaaa. Deci sunt la fel ca elevii care nu vor să dea BAC-ul ci vor să ungă școala cu untură să o mănânce câinii. Aș zice, "la muncă, procurorilor, că aveți niște salarii astronomice și trebuie să dovediți că le meritați". Nu vă mai plângeți. Auzi tu, salarii de 27000 lei pe lună, salariu fără sporuri. Fă treabă de banii aceștia. Sau este mai călduț să rămâi procuror de provincie, în barcă cu autoritățile locale, cu șpagă, cu interese, cu mafia locală în brațe?????
  Last edited by gecmc94; 3 days ago.

  Leave a comment:


 • gecmc94
  replied
  Cică știrea zilei este noul plan al Comisiei Europene, Next Generation EU. Suma netă de 21 mld € (asta dacă găsește o contribuție de 12 mld €).
  Banii vor intra pe proiecte în special guvernamentale, dacă se face un plan care să fie raportat la CE în aprilie 2021. Urmează aprobarea lui, alte câteva luni. Deci banii și proiectele cândva în 2022. Planul va merge în paralel cu fondurile europene din perioada 2021-2027. Comisia Europeană va obține acești bani din împrumuturi pe termen lung, de peste 10-20 ani. Pe care îi va plăti înapoi din taxe și impozite. Inclusiv taxe pe companiile IT sau pe plastice pe care le vom plăti tot noi. În următorul buget, din fondurile europene România ar putea spera la peste 40 mld €. Deci ar fi acei 20 mld € pentru coronavirus și cei 40 mld €.

  Japonia a anunțat azi încă un trilion de dolari, al doilea după cel de acum o lună. În total spune premierul, aproape 40% din PIB într-o țară deja îndatorată până peste cap, cu datoria publică ajunsă la 237% din PIB. Nicio problemă, o tipărește Banca Japoniei în totalitate.

  Suedia și-a sacrificat proprii cetățeni, murind cu peste 2000 mai mult decât în țările vecine, ca să încerce să nu afecteze economia (și tot a afectat-o). Și acum vin țări mai sărace din UE și îi cer bani nerambursabili, îi cer ca suedezii să preia datorie la comun ca să le dea lor. Cum va accepta Suedia așa ceva? Eu nu aș accepta.

  Se fac că nu înțeleg liderii economici care ne conduc, dar ei administrează economia globala după o teorie monetaristă modernă prin care soluția la orice problemă este tipărirea de bani. Rezultatul concret este că dobânzile la economii sunt aproape zero, oricum sub rata inflației. Practic orice om care are economii le pierde puțin cu fiecare lună care trece. Și dobânzile vor rămâne la acest nivel pentru mulți ani de acum înainte pentru că statele însele nu pot tolera dobânzi mai mari, ele fiind foarte îndatorate. Inflația reală va fi de neoprit. Doar că nu va fi neapărat în morcovi, cartofi, mere (deși s-au scumpit și acestea care sunt măsurate de INS).

  Leave a comment:


 • Seba
  replied
  fabricile de care zici tu, nu au inchis, nu au dat in somaj, cel putin in tm sunt vreo 10 si au mers toata perioada asta, au bagat cateva zile oamenii in 75%, nu au dat afara, la cateva s-au facut chiar angajari in perioada asta... firmele mici insa s-au dus dracului.
  cat despre "saracii oameni", se asteptau sa circula ca voda prin loboda? nu era la mintea cocosului ca tre sa fie verificati? eu am stat 5 ore in vama la greci cand nu era pandemie si buletinele de romania erau verificate de la distanta si ne bagau in fata peste rand. acu, astia se asteapta la ce? gandeste-te ca daca delimitezi spatii de 2m, cu 300 de oameni ai intrat cu spatiul de izolare pe teritoriul ungariei, iar astia vin cu miile zilnic. unde dracu' sa-i bagi, muti vama 3km mai in interiorul tarii sau ii izolezi la Szeged?
  bine ca ti-i mai mare dragul cand vezi cati voteza psd pe ideea ca fura, dar ne dau si noua ) desi ministressul asta al turismului e la fel de mediocru ca ala de la interne, doi retardati. cel putin la fel de destepti ca ala de la industrie al psd care stoca curent alternativ in rezervoarele de gaz. pt mine ala ramane referinta in domeniu si oligofrenuta larguta, care explica ea ca marire cu 100% nu inseamna dublare, depinde de care parte a graficului stai. ea era obisnuita sa stea de-o anumita parte, dar nu a graficului si da, in cazul ala daca aveai tauat "100" cand era mare, daca scadea la jumate, s evedea "10".

  Leave a comment:


 • gecmc94
  replied
  Originally posted by gecmc94 View Post
  Ceva firav începe să se miște în sensul reînceperii unor activități ce fuseseră suspendate. Sunt probabil niște fabrici care încep să prepare componente pentru companiile din Vest care au niște planuri să redeschidă.
  miercuri 795.291 155.675
  joi 862.557 173.834
  luni 952.929 187.548
  miercuri 1.013.522 200.927
  luni 1.046.527 215.656
  joi 901.623 233.798
  Acum avem 609.614 și 397.808.
  Chiar dacă numărul contractelor suspendate a scăzut prin redeschiderea unor fabrici, se observă că de la intrarea în starea de urgență, numărul nu a scăzut atât de mult. De la 795 de mii pe 1 aprilie, la 609 azi în stare de alertă. Nu avem situația din martie. Însă suma de la 1 apr era de 955 de mii, acum este de 1008 mii. Este clar că multe afaceri au închis definitiv. Aproape 250 000 de șomeri în plus față de acum 2 luni.

  Leave a comment:


 • gecmc94
  replied
  Două chestiuni mi se par interesante.

  Guvernul liberal ne inchide între granițele țării. Nu vrea, explicit, să ne lase să mergem la vecini. De exemplu, la greci.
  Grecia, Bulgaria, Serbia au negociat împreună cu România un protocol de tranzit pentru a se ajunge în destinațiile turistice. România a refuzat să mai contribuie și să fie parte la el. Bulgarii au acceptat să deschidă granițele fără carantină de la 1 iunie pentru afaceri, familie și scopuri umanitare cu Grecia și Serbia. România zero. Iată poziția oficială a României.

  ”Ce doreau colegii bulgari şi greci era un protocol ca circulaţia să se desfăşoare fluidizat între cele 4 state. Înţelegem preocupările, dar siguranţa cetăţenilor români este mai importantă decât a da drumul la o situaţie de circulaţie care nu este bine evaluată. Hai să mai aşteptăm câteva zile. Haideţi să avem o evaluare şi la nivel european. Cred că cetăţenii români vor prefera în acest an turismul românesc. Cred că trebuie să ne concentrăm pe turismul românesc, ca cetăţenii să se simtă în siguranţă. Eu cred că cât de curând vom putea vorbi de turism într-un mod organizat şi în siguranţă în România", a afirmat ministrul Economiei, Virgil Popescu.

  El a mai spus că înțelege situația Serbiei, ai cărei cetățeni doresc să petreacă vacanța în destinații cu deschidere la mare, neavând propria variantă pe care România o are.
  Băi dobitocule Popescu, tu care ne ții cu forța în România, țara asta nu are suficiente locuri de cazare pentru mulți românii. Știu asta când am încercat să rezerv o cameră decentă, cu toaletă privată, într-o minivacanță. Poate nu vreau să mai merg la turism în România când văd cât de mulți dobitoci sunt încă votanți și simpatizanți liberali.


  Tot din seria de cât de liberali sunt liberalii. Digi titrează "Infernul" de la vamă. Iar sunt cozi. Dragnia nu vrea să vină diaspora în țară. Dragnia le fură drepturile și cetățenia. Dragnia îi separă pe sărmanii de români de revederea familiei.
  ..... Stați puțin că Dragnia nu mai este de un an la guvernare. Acum sunt liberalii, Iohannis, Orban, Vela. Diaspora a mai luat o țeapă și sper că i-a intrat și a ieșit ca trasă de Țepeș însuși.


  https://www.digi24.ro/stiri/actualit...ologic-1308523
  Mii de oameni sunt înghesuiți unul într-altul, fără niciun fel de distanțare, la punctele de trecere a frontierei. Sunt românii care vor să revină în țară, odată ce carantina nu mai e obligatorie.

  „Pe mine mă duc în carantină acum, după condițiile astea, mă duc cu virusul acasă. Poate m-am ferit în Anglia să nu-l iau și mă duc acasă să dau la familie”, spune înfuriat unul dintre românii care așteaptă să treacă granița.
  - De cât timp așteptați?
  - Sunt 15 ore, spune o femeie. Eu am plecat în Austria la copii. Nu mai am pastile, nu mai am nimic.
  - Suntem rușinea Europei, am venit din Italia, noi în România ne facem de râsul lumii, spune supărată o altă femeie.
  Attached Files
  Last edited by 77sky; 1 week ago.

  Leave a comment:


 • gecmc94
  replied
  S-a dus "la dolce vita" din perioada guvernării PSD când Dide și alții protestau liber, erau sponsorizați cu un laser de mare putere cu care scriau chestii injurioase pe clădirile guvernamentale.
  Acum au venit liberalii și libertatea cuvântului a fost pusă în drepturi. Nu ca la ciuma roșie. La ciuma galbenă oamenii sunt arestați pe stradă.
  https://www.cotidianul.ro/video-mi-t...e-rezistentul/

  Exact ca și în comentariul anterior, CTP îl consideră un ratat iar poliția îl ridică de pe stradă pentru a-i împiedica un protest cu lasere dintr-un apartament. Hei.... bravo.... ce credea el? Că se află într-o democrație? Ce penibil.... chiar că își merită calificativul de "ratat". Hai suporterilor liberali. Spuneți ceva. Înjurați-l pe om. Hai..... La atac.

  Attached Files
  Last edited by 77sky; 1 week ago.

  Leave a comment:


 • gecmc94
  replied
  S-a lămurit cum vor pedepsi neconstituțional: vor da mustrări.
  Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, la Alba, că, deocamdată, cei care nu respectă regulile impuse în perioada stării de alertă vor primi o mustrare de la forțele de ordine. De asemenea, prim-ministrul a explicat că va fi derulată o campanie largă de informare a cetățenilor cu privire la aceste reguli, iar, ulterior, cine nu le respectă va fi amendat.

  Iar despre cei din Pța Victoriei, CTP-ul îi declară ratați. Nu, nu mă refer la cei doi cu experiențe politice anterioare.... ci la ceilalți.
  În afară de aceștia (cei doi de care spuneam), am văzut foarte mulți care se filmau cu telefonul, mulți nici măcar nu făceau selfie cu cineva, se filmau și unii chiar vorbeau, așa cum vorbesc alde saltimbancul și pușcăriașul. Vorbeau și ei, nu aveau cu cine pe acolo, dar vorbeau singuri la telefon. Acești indivizi, mulți dintre ei, sunt cu siguranță niște ratați, niște oameni care nu au fost în stare – vorbesc de cei de o anumită vârstă, am văzut și persoane foarte tinere care sunt în faza incipientă a ratării. O să vină și asta, din moment ce ieși la o astfel de manifestație nu cred că vei avea o traiectorie foarte bună și strălucitoare în viață. Sunt aceia pe care nu-i duce capul, pur și simplu.
  Sigur, când Ceaușescu, și el prezent la manifestație, spunea tâmpenii contra PSD, el era tolerat, lăudat de CTP. Acum nu. Securistul CTP nu dezamăgește. Penibil și jegos CTP.
  Last edited by gecmc94; 2 weeks ago.

  Leave a comment:


 • gecmc94
  replied
  Raed Arafat, palestinian născut în Siria și crescut în Cisiordania. Așteptările noastre despre democrație trebuie să se calibreze pe tipul de democrație existent în Orientul șahilor, monarhilor absoluți arabi, a crimelor israeliene contra palestinienilor.

  Raed Arafat mă atacă. Pe mine.

  De asemenea, secretarul de stat MAI a ținut să explice faptul că vidul legislativ de trei zile nu înseamnă că oamenii nu vor fi sancționați de poliție dacă încalcă regulile și că relaxarea restricțiilor nu înseamnă că ar trebui să mergem la mare și la munte. Mai mult, ei îi acuză pe cei care răspândesc mesaje pe social media în favoarea încălcării restricțiilor nu își doresc decât haos în societate.

  „Cei care răspândesc informații neverificate vor să creeze derută, să creeze nesiguranță, să scadă încrederea oamenilor în autorități, să creeze un oarecare haos. Cine pune astfel de mesaj, intenția lui este ca populația să nu respecte regulile. Că amendăm, că nu amendăm, populația trebuie să înțeleagă că este pentru interesul ei respectarea regulilor. Astfel de mesaje de pe rețelele de socializare trebuie să fie ignorate. Cine încalcă regulile, poliția va lua măsuri. Inclusiv să dea amendă. Știu că e o problemă legislativă. Dar există soluții pentru a se lua măsuri.

  Haideți ca în următoarele două săptămâni să fim liniștiți, să nu venim cu prea multe explicații și interpretări cum că putem merge la mare să facem turism. Nu ăsta este scopul. Când vorbim despre o drumeție, e vorba să mergem cu mașina undeva aproape, ne plimbăm, mergem la pescuit, mergem să alergăm. Nu am deschis drumurile la mare și la munte ca să meargă toată lumea. Să înțelegem că măsurile de relaxare sunt limitate la acest moment.”
  Deci, drumeția este undeva aproape, nu la munte la 150-200 km. Asta zice el. Deși nu scrie nicăieri. Și cică da, știu că există o "problemă legislativă" (timp de trei zile).... Dar Poliția va lua măsuri. Cum? Ca în Orient, cu biciul?
  Ne amenință Iohannis. Ne amenință Arafat. Amenzi neconstituționale dar și cele mai mari din lume.

  Leave a comment:


 • gecmc94
  replied
  Cezar Preda susținea că modul legal prin care se putea uni starea de urgență cu cea de alertă era prelungirea stării de urgență cu relaxarea condițiilor. În principiu are dreptate. Pentru că Parlamentul i-a aprobat legea de prelungire a stării de urgență din decretul de la Iohannis. Și deci era legal.

  Acum nu. CNSSU tocmai a spus acum, prin vocea lui Arafat, că circulația persoanelor este restricționată între localități pe modelul deja știut. Doar pentru anumite motive. Huooooo. Nu puteți face asta prin OUG sau hotărâre a CNSSU, nătărăilor.

  Curtea Constituțională arată, în motivarea deciziei de a declara neconstituționale prevederile OUG 21/2004 prin care sunt restrânse drepturile în perioada stării de alertă, că Guvernul sau o altă autoritate delegată de acesta nu poate restrânge libertățile fundamentale ale cetățenilor. Astfel, Comitetul Național Special pentru Situații de Urgență (CNSSU) nu ar avea autoritatea să impună astfel de restricții, potrivit motivării CCR.

  Curtea Constituționale arată că “dispozițiile art.4 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.21/2004 sunt constituționale numai în măsura în care acțiunile și măsurile dispuse pe durata stării de alertă nu vizează restrângerea exercițiului unor drepturi sau a unor libertăți fundamentale”.

  Totodată, Curtea susține că acțiunile și măsurile dispuse pe durata stării de alertă, prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr.21/2004, “nu pot viza drepturi sau libertăți fundamentale”.

  De asemenea, judecătorii Curții constată că Guvernul nu poate delega “unei autorități/entități administrative ceea ce el însuși nu deține în competență”.

  CCR mai susține că afectarea sau restrângerea drepturilor sau libertăților fundamentale “nu se poate realiza decât prin lege, ca act formal al Parlamentului”.

  Astfel, conform motivării, Comitetul Național Special pentru Situații de Urgență nu are autoritatea de a restrânge drepturile și libertățile cetățenilor.
  https://www.digi24.ro/stiri/actualit...o-lege-1307263

  Ce mai este de comentat? Hai la plimbare în weekend, să îi ia dracu de politicieni idioți. Ei pot reglementa normele de protecție sanitară (distanțarea fizică, spațiile de servicii accesibile)... dar nu dacă pot sau nu pleca din localitate.
  Last edited by gecmc94; 2 weeks ago.

  Leave a comment:


 • gecmc94
  replied
  Ticăloșia liberalilor atinge apogeul. Da, după petrecerea/beția pe timp de stare de urgență, perfect interzise de lege, pe care consilierul lui Orban pe teme de siguranță publică, numit Guran, acum a venit Alina Gorghiu să ne explice cum ne poate fura pe față. Prin violarea drepturilor noastre și a regulilor Constituției. Îmi aduc aminte de Anastase și votul PDL numărat prin fals. Dacă PNL avea majoritatea în Parlament, ar fi fost "Anastase reloaded". Ce jigodii. Ce canalii. Ce retarzi. PNL a votat pentru acel amendament, celelalte partide, inclusiv USR au votat contra.

  Afirmație foarte gravă făcută de senatorul PNL Alina Gorghiu, jurist de profesie. Ea susține că parlamentarii pot vota fără nici o problemă articole de lege vădit neconstituționale pe motiv că astfel de ”artificii” sunt posibile din când în când în politică.

  Reacția senatorului liberal a venit imediat după votul de ieri din Comisia Juridică din Camera Deputaților, acolo unde într-o primă fază a fost acceptat amendamentul PNL ca Legea privind instituirea Stării de Alertă să intre în vigoare imediat și nu la 3 zile de la publicarea în Monitorul Oficial așa cum prevede Constituția României (n.a Amendamentul a fost ulterior respins la plen)

  ”Sigur... Constituția spune un lucru, colegii mei au făcut un amendament. Să știți că din când e permis în politică să mai faci și artificii astfel încât măsurile adecvate unei situații de urgență să poată fi puse în aplicare pentru că dacă există această sincopă de care PSD-ul a tot menționat-o și anume aceea de trei zile până la publicarea în Monitorul Oficial trebuie să existe și o soluție tehnică de rezolvare a ei. Nu este nici primul și nici ultimul articol care poate fi declarat ulterior neconstituțional de către Curtea Constituțională dacă cineva va sesiza Curtea Constituțională pe Legea privitoare la Starea de Alertă. Dacă nu o va sesiza atunci 3 zile vom avea aceleași măsuri care vor fi intrat în vigoare imediat de la promulgarea în Monitorul Oficial. Deci practic nu e o problemă de fond, legea va rămâne aceeași, doar că va intra în vigoare de la publicarea în Monitorul Oicial nu la trei zile. Nu văd de ce poate afecta... ba dimpotrivă... poate beneficia toată lumea”, a spus Alina Gorghiu în cadrul unei dezbateri la Antena 3.

  S-a mai întâmplat ca Parlamentul să voteze texte care ulterior au fost declarate neconstituționale, dar e o premieră ca un parlamentar care e și jurist de profesie să instige cu bună știință la votul unui texte vădit neconstituționale.
  Apoi vine azi Iohannis și ne minte și el. Iohannis spune:
  CNSS va institui starea de alerta si va institui masurile obligatorii.

  - Unii politicieni iresponsabili alimenteaza ideea de vid legislativ. Nu vor urma trei zile fara restrictii. Avem un cadru legal in vigoare si in baza lui vor fi luate toate deciziile pentru ca inclusiv in urmatoarele 3 zile sa pastram toate regulile necesare, pentru ca sanatatea si viata cetatenilor sa nu fie puse in pericol.
  - Daca situatia se va inrautati, atunci nu voi ezita sa declar din nou stare de urgenta. Sa nu compromitem tot ce am realizat pana acum cu mari sacrificii.
  Să fie foarte clar, Herr Ioha, CNSSU poate, potrivit art 20 din OUG 21/2004, face următoarele lucruri:
  - declara starea de alerta
  - hotaraste planurile de evacuare
  - propune instituirea de catre Presedinte a starii de urgenta
  - propune bugete
  - coordoneaza informarea opiniei publice
  - coordoneaza activitatea fortelor internationale venite la dezastre

  Atât, Herr Iohannis. Nu poate împiedica CNSSU să mergi unde vrei tu în țară începând de la ora 24, fără nicio declarație, fără nicio restricție. Drepturile omului au revenit la normal începând de vineri până luni.

  Leave a comment:


 • gecmc94
  replied
  Liberalii dau lovitura din nou. Lovitura de imagine.
  https://flux24.ro/liberalii-se-toarn...lui-lui-orban/
  Virgil Guran, consilierul premierului Ludovic Orban, a chefuit marți seara alături de peste 30 de invitați la un restaurant din București. Încălcând, împreună cu invitații, prevederile ordonanței de urgență. Virgil Guran a serbat împlinirea vârstei de 55 de ani.Știți care este culmea? Guran ocupă funcția de consilier de stat pe probleme de ordine publică și siguranța cetățeanului la Cancelaria premierului Ludovic Orban, dezvăluie comisarul.ro, un site apropiat de Rareș Bogdan și Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului Orban.

  Conform informațiilor noastre (n.red- sursa citată), Ludovic Orban, deși a fost invitat, a declinat invitația, dar nu a încercat să împiedice desfășurarea evenimentului, mai scrie Comisarul.
  Sper că Guran va avea dosar penal. Așa cum au avut și rromii cărora poliția le-a deschis dosar penal pentru petreceri în propriile curți.


  În ce privește pe cine am propune în locul binomului PNL-PSD, unii se duc după USR. Eu nu. Iar motivul meu este gradul de minciună ticăloasă la care s-au dedat în ultimii vreo doi ani. Fake News Barna? Nu. Voi vota Nicușor Dan care este atipic USR. Însă USR ca maturitate politică pare imatur. Puteau duce lupta cu PSD fără să mintă atât de oribil. Fără să închidă ochii la abuzuri. Blatul făcut de Barna cu Iohannis la prezidențiale? Ce penibil. Însă în sondajul de ieri, am observat că UDMR câștigase un avans și era peste PMP sau Pro România. UDMR minte mai rar și mai subtil. Cel mai tare vot anti-Iohannis este acum să votezi UDMR. Cel mai tare vot anti-securitatea care domină România este să votezi UDMR. Așa că mai vedem.

  Leave a comment:


 • Gil26
  replied
  Si ca sa nu se simta nimeni lezat, cred ca puterea este un drog, unii se drogheaza mai mult, altii mai putin. Iar politica este o prostituata, unii platesc mai mult pentru ea, altii mai putin.
  Bun, iubitii nostrii alesi o iau razna (egal din care partid). Acum sunt astia la guvernare, dar si ceilalti sunt vai de mama lor (plus si rau intentionati), iar ultimii ii pot darama oricand doresc pe primii, dar parca nici nu doresc asta in vremurile astea. Si noi ce facem?
  OK, cineva doreste sa ii anihileze pe toti, altcineva scrie de tavane cazute in cap, as fi curios pe cine ar propune insa in schimbul tuturor astora care au fost\sunt la putere.
  Sa ne lamentam si sa daramam e usor. Sa construiesti (si sa construiesti bine) asta e mai greu. Cu cine? Alte generatii de sacrificiu?

  Leave a comment:

Working...
X
Anulare DPF
Politica de Securitate Google