Discutii despre orice, mai putin pe teme politice

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Va fi cum zici tu cand poporul va sti pe cine sa voteze si va avea pe cine sa voteze....

    Pana atunci radem, glumim....dar nu parasim incinta

    Ca in banc

    Comment


    • legile economice ale acestei tari sa fie respectate; de toata lumea
      si nu numai legile economice, toate legile. Cercetarea incalcarii acestora sa se faca la fel pentru toti, pedepsele pentru ilegalitatile dovedite sa fie la fel pentru toti. Daca tot o ardem cu democratia, avem drepturi si obligatii egale.
      Vorba semnaturii lui @Seba
      Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

      Comment


      • Fane, Iancu, eu nu zic sa luam pozitia ghiocelului, dar daca le-ai promis alora marea si sarea si-acu vrei sa le arati cele 3 litere, poate n-ar fi rau sa vorbesti un pic cu ei inainte de a-ti da jos izmenele. ca poate nu le place alora ce vad si-ti infig aia o cizma
        am dat exemplu de firme mari carora li s-a impus ca la deschiderea fabricilor in romania, sa isi inregistreze sediul fiscal in bucuresti. daca li s-a pus conditia asta, probabil ca si platesc ceva impozite. poate nu 16%, poate doar isi platesc o parte din taxele de care au fost scutite in primii 10 ani, dar ideea e ca daca nu dau aia un ban, nu vad logica pentru care le impui un sediu fiscal intr-un anume loc, si apoi, nu vad cum apar firmele respective in contributia la pib daca nu platesc nimic statului roman. in 2007, de exemplu, firma in care lucram atunci si-a pus problema inchiderii fabricii din romania pe motiv ca incep sa plateasca taxe si scade profitul. culmea ironiei, omul care a fost trimis sa inchida firma a vazut ce capacitate de productie aveam si ce potential de resurse umane avea firma si a facut tot posibilul sa nu se inchida si sa nu preia sucursala din ungaria productia noastra. rezultatul final a fost ca in urmatorii doi ani de criza, cand toata lumea a stat cu curu' in apa, firma a ajuns sa platieasca bonusuri salariale trimestriale. s-au castigat contracte noi cand toti picau in nas, au inceput reangajarile; pana acum cativa ani erau nr 2 mondial in productia de electronice, dupa foxconn. acum sunt nr 3, dupa foxconn si huawei. daca va ganditi ca au dat afara oameni si au lasat respectivii someri pe umerii statului, mai stati un pic. s-au platit salarii compensatorii pt un an avans, iar dupa un an, marea majoritate a oamenilor erau intorsi in firma. cate firme romanesti au supravietuit crizei? si cate in conditiile astea? cate firme romanesti (detinute de statul roman) platesc la nivelul astora? nu ma refer la bosii din militie, prefecturi, etc.
        ce procent din buget vine dintr-o firma romaneasca? de exemplu, petrom nu mai e al statului si oricum, are o pozitie privilegiata, ca nu are concurenta...
        eu nu zic ca nu trebuie impozitati, zic doar ca aia vechi si mari, care chiar fac ceva treaba in tara asta, sunt deja impozitati (poate prea putin, da, pot sa fiu de acord cu asta) si totusi n-au plecat. unii, in schimb, pleaca, cum dadeam ieri exemplul lui Delphi, care pleaca in afara ue, la niste costuri fata de care noi suntem triplu. pana si la dacia s-a redus productia si creste fabrica din maroc vazand cu ochii.
        pe de alta parte, ca sa fim corecti pana la capat, mai toate firmele astea mari au primit si ajutoare de la stat, dar in afara de dacia, toti s-au angajat sa creeze locuri de munca si le-au si facut. nu cred ca tu, ca stat, dai 15-20% din valoarea unei investitii (restul de 80-85% fiind suportata de firma straina) degeaba pentru constructia unei fabrici, fara sa primesti nimic la schimb. te descarci de someri, aia platesc taxe pt oamenii aia, oamenii aia consuma si-ti platesc tva de la hartie de buda la naveta columbia, daca si-o cumpara cumva. sa bagam aici si firmele mici din "industria pe orizontala" de pe langa astia mari...deci faci ceva bani, iar daca mai pui la socoteala fie si impozitul pe transferul de bunuri produse, nu direct impozitul pe profit (aplicabil deja in cazul unora), n-ai nimic de pierdut, ci doar de castigat. si asa putin, cum zicem ca e acum, nu e chiar putin, daca va uitati la pib. mai ales ca esti in situatia in care tu nu oferi locuri de munca, iar de locuri bina platitie nu poate fi vorba. ai de ales intre un castig mic si sigur, sau nimic. de aia zic ca ar fi ok sa discuti cu astia care-ti dau de lucru la populatie si-ti sponsorizeaza licee, facultati, au programe de angajare a absolventilor respectivi, adica mai si misca ceva si te degreveaza indirect de alte costuri, pe care nu le-ai putea finanta, daca lumea nu ar avea locuri de munca. a, ca unele firme doar promit si nu fac, da, pe aia arde-i. in cazul alora asuma-ti somerii si da-le sutu'n c...
        dar nu uita, tu, ca stat, ai distrus aproape complet industria unei tari, agricultura, infrastructura, deci esti fie hot, fie incapabil, iar acum ce? constati ca nu faci cati bani ai vrea sa faci, fara sa misti un deget? hm, aia sunt capitalisti, nu smecheri de buftea, au alte scoli, te pot lasa oricand cu curu'n apa, tu, in schimb, poti doar sa le sufli pene in cele 3 litere, la o adica.
        orice decizie ar lua statul ar trebui sa se gandeasca bine, sa discute cu aia de pe urma carora, chiar si cu taxe diminuate, scoate >60% din pib. adica al dracului de mult...cel putin fata de ce suntem noi singuri in stare sa producem, fara ajutorul astora.
        Last edited by Seba; 26 May 2017, 11:31.
        Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

        Comment


        • Fane, Iancu, eu nu zic sa luam pozitia ghiocelului, dar daca le-ai promis alora marea si sarea si-acu vrei sa le arati cele 3 litere, poate n-ar fi rau sa vorbesti un pic cu ei inainte de a-ti da jos izmenele. ca poate nu le place alora ce vad si-ti infig aia o cizma
          Daca tot trebuie sa respectam deciziile UE, atunci sa fcem cum e in Europa. Daca in tarile membre firmele platesc impozit pe profit acolo unde il produc, atunci asa sa fie si la noi. Sau noi trebuie sa fim altfel, ca nah, suntem ...mai putin europeni ?

          Deciziile trebuie sa fie in concordanta cu reglementarile UE; de multe ori am facut cum au vrut altii, chiar daca a fost rau pentru noi.
          Vad ca voi doriti sa stam cu pantalonii in vine; aveti garantia ca si in aceasta postura, vom aduce mai multi investitori sau ii vom putea retine pe cei care vor sa plece?

          ÃŽn linii mari, o societate străină controlată reprezintă o entitate înregistrată și care desfășoară activități într-o jurisdicție sau țară diferită de cea în care este rezidentă societatea deținătoare sau care o controlează. Scopul noilor reguli de impozitare ce vor fi implementate ca urmare a adoptării Directivei este împiedicarea evitării impozitului pe profit de către societățile rezidente prin devierea veniturilor către filiale/sucursale situate în țări cu un nivel redus de impozitare.
          Legislativul euopean a adoptat pe data de 12 iulie 2016 Directiva (UE) 2016/1164 a Consiliului de stabilire a normelor împotriva practicilor de evitare a obligaÈ›iilor fiscale care au incidență directă asupra funcÈ›ionării pieÈ›ei interne. Directiva va aduce o serie de noutăţi pentru fiscalitatea din România, cea mai importantă fiind introducerea regulilor de impozitare a societăților […]
          Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

          Comment


          • Fostul ministru Constantin Nita a fost condamnat la 4 ani de inchisoare cu executare.
            Totodata, instanta a decis si confiscarea de la fostul ministru a sumei de 303.000 de lei.
            Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitiei nu este definitiva, transmit televiziunile de stiri.
            Parca se misca ceva.
            Sa vedem la apel ce iese.

            Comment


            • E peste 200.000.
              Si chiar daca ar fi fost sub 200.000, chiar tu ai zis:

              Originally posted by mr.K View Post
              Tu, cu ai tai din partid, sustinad ca ce se subtilizeaza sub un anumit prag, sa nu fie scos din codul penal de la infractiuni.
              Abuzul in serviciu intentionat ce produce pagube sub 200.000 lei mai exact.
              Last edited by Fanez; 26 May 2017, 11:55.

              Comment


              • Si nu e abuz in serviciu, e luare de mita si trafic de influenta.
                Pentru luare de mita se cerea gratiere.

                Cum am auzit un comentariu. Cică Brucan a scris cu mana lui "200" , nu "20"! S-a greșit la tipărire.
                Last edited by mr.K; 26 May 2017, 12:18. Reason: Automerged Doublepost

                Comment


                • @Iancu: trebuie sa respectam deciziile ue, dar...daca alea contravin interesului national, ce te faci? tot asa am respectat si deciziile altora cand am pus pe butuci tara, ca s-o cumpere unii-altii la pret de fier vechi. trebuie in primul rand sa primeze interesul propriu, asta inseamna ca ai nostri de la ue sa lupte in sedinte, in dezbateri pt interesul tarii, nu sa stea "ghiocel". ce te faci daca de maine zice ue ca salariile in toata europa sa fie la fel? cine crezi ca va mai sta in europa de est, cand poate cu aceleasi costuri sa produca in tara lui? ok, or sa plece unii, poate. poate mai multi, poate toti, poate nimeni. eu zic ca vor pleca destui, ca doar nu-s tampiti sa-si tina nemtii in somaj si sa dea salarii de germania in romania si bulgaria. noi, in situatia aia, ce facem? asteptam sa se intample si apoi facem un plan, vedem ce-o fi? eu presimt ca deciziile astea ale ue nu au ca scop sa ne favorizeze, ci exact sa indemne firmele sa revina in tarile de origine si cu proiectarea si cu productia, exact din motivul ca nu are sens si logica sa platesti romanul ca pe neamt, plus sa platesti taxe statului roman, apoi transport, asigurari de marfa, etc, cand poti sa produci linistit in germania, la aceleasi costuri. nemtii aia corecti, sa nu uitam, sunt cei care au bagat miliarde de euro in volkswagen, o firma 100% privata, ca sa aiba putere in industria auto si sa-si mentina si industria orizontala din germania, pe cat se poate. da, e o varianta sa le zici acum la toti, baieti, dati banu'. mai ales ca avem o conjunctura favorabila la nivel european, cel putin. sau pare ca avem. poti sa pui impozit, dar nu trebuie sa pui acum 30%, cat are germania, de exemplu. in sensul asta ziceam eu d enegociere, le iei banii, dar la limita aia in care sa te asiguri ca nu-ti pleaca. vrem nu vrem, suntem dependenti de joburile facute de ei. ca noi n-am fost in stare decat sa distrugem in primii 10 ani de dupa revolutie, iar ce-a ramas nedistrus atunci, ne chinuim sa distrugem inca si-n ziua de azi. inca ceva, poti sa le spui la ue ca atata timp cat n-avem voie in schengen si drept la libera circulatie a fortei de munca, sa-si bage directivele undeva. sau pt asta n-avem coloana, trebuie sa le respectam deciziile? revenim iar la negociere, unde suntem atat de deficitari, ca se vede din alta galaxie. avem interes sa le luam banii alora, evident. avem si interes sa avem si drepturi egale cu nemtii, de exemplu. avem interes sa fim pe o postura mai buna in orice fel de negociere? avem. si-atunci, de ce nu facem circ decat cand e vorba de primit ceva moca, prin conjunctura, nu prin forte proprii? pt ca deja stam ghiocel si daca dintr-o data caraim fara vreo baza solida, n-o sa ne ia nimeni in seama. daca aia ne impun amenzile, asigurari, preturi si orice alte taxe la nivel de germania, o sa ne supunem neconditionat, ca asa respectam deciziile ue? ca suntem europeni? atata timp cat statul nu are ca scop decat sa imbogateasca o clica de hoti si sa scape nepedepsiti, nicidecum bunastarea tarii, n-o sa ajungem vreodata altceva decat sclavii alora mai bogati. daca am ajuns in situatia asta, si vrem sa iesim din dependenta de joburile firmelor straine, statul tre' in prima faza sa ia amsuri sa creasca firmele noastre, sa fie competitive, sa exporte mult si de calitate, apoi da, le scuipi alora in ciorba. din pacate, eu vad situatia fara prea multe variante de scapare pentru noi, la cat de batuti in cap sunt ai nostrii vor da inc-o data cu mucii-n fasole "big time", vorba englezilor.
                  Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                  Comment


                  • Originally posted by mr.K View Post
                    Si nu e abuz in serviciu, e luare de mita si trafic de influenta.
                    Pentru luare de mita se cerea gratiere.
                    E acuzat de trafic de influenta. Competenta DNA-ului.
                    Gratierea se poate acorda numai celor inchisi deja (logic). Daca PIMP zice ca ii gratiaza pe aia necondamnati inca inseamna ca stie cine e pe lista, cine urmeaza sa fie "bagat".
                    Last edited by Fanez; 26 May 2017, 14:34.

                    Comment


                    • Gratierea se poate acorda numai celor inchisi deja (logic)
                      Logic.
                      Dar cand naiba a zis/facut ceva logic partidul de guvernamant "ciuma rosie"?
                      Pentru ei, logic e ca infractorii sa fie liberi, sa poti sa furi 2 miliarde de lei vechi si sa nu te cerceteze nimeni, ca nu e in sfera penalului.
                      Tot logic dupa regulile ciumei rosii e ca, odata alesi, sa faca fix ce vor ei, netinand seama de regulile unei democratii.
                      Tot logic e ca pensionarii cu pensii speciale sa primeasca lunar mai multi bani decat un angajat cu raspundere inalta in activitate.
                      Last edited by mr.K; 26 May 2017, 14:55.

                      Comment


                      • cand a vrut gratierea condamnatilor cu suspendare, ca sa faca locuri libere in puscarii...
                        Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                        Comment


                        • Aici exista o oarecare logica, pe termen lung.
                          Condamnatii aia recidivau oricum, ca Livake, si urmau sa aglomereze puscariile la urmatoarea condamnare.

                          Comment


                          • tot asa am respectat si deciziile altora cand am pus pe butuci tara, ca s-o cumpere unii-altii la pret de fier vechi.
                            Au cumparat-o la un pret si au vandut-o ca fier vechi cu profit enorm. Daca o vindeam la pret de fier vechi eram mult mai castigati.
                            ai nostri de la ue sa lupte in sedinte, in dezbateri pt interesul tarii, nu sa stea "ghiocel".
                            Nu stau "ghiocel", n-ai vazut ca sunt numai cu coruptia in gura si solicita ue sa-l bage la puscarie pe psd ca "noaptea ca hotii" si alte etc-uri?
                            cand a vrut gratierea condamnatilor cu suspendare...
                            aia a fost o aberatie, o duma, e ilogic.
                            Last edited by Fanez; 26 May 2017, 15:05.

                            Comment


                            • Cu ce se mai ocupa pezedeaua.

                              Un deputat PSD a fost pus sub control judiciar pentru trafic de influenta si spalare de bani.

                              Ioan Munteanu, deputat si presedinte PSD Neamt, este cercetat sub control judiciar de DNA pentru trafic de influenta si spalare de bani, anunta procurorii. Acesta ar fi cerut bani in schimbul unor interventii pentru deblocarea unori plati.
                              "La sfarsitul anului 2009, inculpatul Munteanu Ioan, in calitate de deputat in Parlamentul Romaniei si presedinte al organizatiei judetene a unui partid politic, a pretins de la un om de afaceri (martor in cauza) un procentaj de 5% din valoarea contractelor incheiate intre firma acestuia si o societate comerciala cu capital majoritar de stat.

                              In schimbul acestor bani, inculpatul i-a promis martorului ca va interveni pe langa directorii societatii beneficiare a contractelor, fata de care a pretins ca are influenta, pentru ca acestia sa faca demersurile necesare deblocarii platilor restante catre firma omului de afaceri", transmite DNA printr-un comunicat de presa.

                              Procentul de 5% din valoarea contractelor ar fi reprezentat 400.000 de euro. Banii ar fi fost primiti in trei transe, spun procurorii, dintre care 350.000 de euro i-ar fi fost remisi personal in perioada 2009-2010.
                              E vreunul in pezede care nu-i infractor? Eu cred cu tarie ca NU.
                              Pana si aia din tezede sunt mici infractori, ca acopera afisele opozitiei in campanie.

                              Comment


                              • Originally posted by mr.K View Post
                                ...
                                Pentru ei, logic e ca infractorii sa fie liberi, sa poti sa furi 2 miliarde de lei vechi si sa nu te cerceteze nimeni, ca nu e in sfera penalului.
                                Exact. Si uite asa, orice borfas si sut si ploscar, cotcar etc fura linistit cu gandul ca sub 2 mld. vechi nu faci puscarie.
                                Apoi vine iarasi PIMP si zice: "s-au inmultit furturile ca ati bagat legea gratierii".
                                Pai cine ii incurajeaza pe toti sa fure, nu PIMP al tau cu afirmatia ca e "liber la furat sub 2 mld."? Astia cu mintea mai slaba (target-ul pentru voturi usr-pnl-pimp) asa inteleg, ca pot fura linistiti sub 200.000 de lei noi.
                                Last edited by Fanez; 26 May 2017, 15:16.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google