Discutii despre orice, mai putin pe teme politice

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • coruptia mai ucide?
    Buna intrebare. Eu cred ca mai #rezistă.
    Last edited by Fanez; 24 May 2017, 22:32. Reason: Automerged Doublepost

    Comment


    • prostia ucide dragi romani. ne conduc hotii si incultii , de asta ne merge bine. nu mai cautati comploturi externe si alte scenarii , ne-am facut-o cu mana noastra in '90 cand am ales FSN si Iliescu.
      o/____\o
      (i)
      .........

      Comment


      • Aha, deci noi suntem de vina pentru ai ales FSN si Iliescu in '90.
        E buna asta. Asta e chiar buna.
        Ne conduc hotii si incultii
        ca l-ai votat pe Iliescu in '90. Acum se explica tot.

        Comment


        • Originally posted by Costi-bc View Post
          prostia ucide dragi romani. ne conduc hotii si incultii , de asta ne merge bine. nu mai cautati comploturi externe si alte scenarii , ne-am facut-o cu mana noastra in '90 cand am ales FSN si Iliescu.
          Daca ai ai fi avut drept de vot in 90 pariez ca nu l-ai fi preferat pe Campeanu sau Ratiu; parintii tai pe cine au votat?
          Drumul Romaniei poate ar fi fost altul, daca ar fi castigat unul dintre cei doi; poate. Dar intre timp am avut si alti presedinti; Constantinescu, Basescu...
          Din ce in ce mai rau...

          Oricum am inteles ca esti impotriva faptului ca multinationalele trebuie sa plateasca impozit pe profit in tara unde il produc; nu esti singurul.
          De aia nu cred sa ne mai revenim, pentru ca trebuie sa stam cu capu' plecat; ca l-am votat pe iliescu in '90 si pentru ca puneti=intre afacerile unei multinationale si contrabanda.
          Last edited by IancuMIC; 24 May 2017, 23:11.
          Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

          Comment


          • intre timp am avut si alti presedinti; Constantinescu, Basescu...
            Din ce in ce mai rau...
            ...lohanis...
            Nene Iancu, Iliescu e de vina, nu te mai lua dupa gâdea de la antena3.

            Comment


            • Cred ca putem spune lejer ca toti de pana acum sunt de vina, dar de ce va rezumati doar la presedinti? Cred ca cei mai vinovati sunt guvernantii. Primele lucruri care trebuiau facute in tara asta dupa 90 erau sosele cat mai bune si cat mai repede si atunci alrfel eram vazuti de marii investitori straini.Treaba cu multinationalele este putin mai complicata, dar un lucru e sigur: daca maine ar eca din tara toate, Romania ar deveni Coreea de Nord.Doar acolo sunt doar produsele lor si nu cred ca cineva ar dori vreodata asa ceva.Nu stiu pt ca nu am firma dar poate cineva ne lamureste daca o firma din romania isi deschide o sucursala in Franta sa zicem, se respecta sau nu aceeasi regula la impozitare pt ca daca raspunsul este da, inseamna ca vorbim fara rost.

              Comment


              • Impozitarea corectă a companiilor multinaționale și controlul operațiunilor prin care acestea reușesc, an de an, să evite plata impozitelor pe profit către stat are un potențial ridicat pentru veniturile statului. Aceasta desigur dacă Agenția Națională de Adminstrare Fiscală (ANAF) ar arăta aceeași duritate și față de marile companii internaționale prezente în România pe care o arată față de micii contribuabili evazioniști.
                An de an companiile multinaționale se eschivează de la plata unui impozit pe profit către bugetul de stat egal cu suma necesară construirii autostrăzii Sibiu Pitești.


                Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, i-a cerut luni liderului PSD, Liviu Dragnea, să aibă „aceeaşi disponibilitate pe care a avut-o pentru adoptarea legii privind eliminarea celor 102 taxe„ şi pentru proiectul PNL privind plata impozitului în ţara în care este obţinut profitul. „În timp ce întreprinzătorii români plătesc 16% impozit pe profit, există o anumită practică a unora dintre companiile internaţionale de a-şi trimite profitul înregistrat în state terţe. Această lege are ca obiectiv – dacă este să-l explic simplist – plata impozitelor acolo unde este generat profitul, unde este generată valoarea, prin eliminarea căilor prin care unele companii care activează la noi în ţară ocolesc această responsabilitate”, a susţinut Alina Gorghiu.
                Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

                Comment


                • Directoarea ARR Daniela Dobrilă- 3 ani de închisoare cu executare
                  Ea este acuzată a a luat mită suma de 10.000 lei, un autoturism marca Volkswagen Polo, contravaloarea unui televizor Samsung, un set de boxe audio, un mp3 player și mai multe obiecte de îmbrăcăminte, în valoarea totală de 34.550 lei.
                  Magistraţii s-au pronunţat în dosarul de corupţie cu traseele de transport public de persoane, sporind pentru Ştefan Cadar, patronul Fany pedeapsa cu o jumătate de an. Soţia sa, Olesia Cadar, a fost condamnată la pedeapsa de 3 ani cu suspendare.
                  Procurorii i-au acuzat e soţii Olesia şi Ştefan Cadar că i-au oferit mai multe bunuri fostului director din ARR Daniela Dobrilă, pentru a-i ajuta la alocarea unor trasee în cadrul licitaţiei. Inculpaţii au respins acuzaţiile, susţinând că bunurile oferite, o maşină și un televizor au fost “cadouri de prieteni intimi”.
                  Asta a luat mita 10.000 lei
                  Polo-cam 12.000 euro
                  Aparatura si boarfe-34.500
                  Rotund 100.000 lei.
                  Pai dupa Fane si pezede, nici nu trebuie bagata la parnaie, cu toate ca infractiunile au fost:

                  Daniela Dobrilă –luare de mită în formă simplă, în loc de forma agravantă de luare de mită în formă continuată
                  Cu sprijinul SRI, Daniela Dobrilă, fost director de Licențe și Autorizări în cadrul Autorității Rutiere Române a fost condamnată, azi, 19 mai 2017, de către Curtea de Apel Cluj la 3 ani cu executare în regim de detenţie. Ea este acuzată a a luat mită suma de 10.000 lei, un autoturi...

                  Comment


                  • Nu cred ca discutia despre impozitarea multinationalelor e simpla. astea au venit la noi pe promisiunea ca facand locuri de munca, da, prost platite in raport cu ce plateau in tarile de origine, sa fie scutite de impozite. daca de la inceput li se impunea plata impozitelor si salarii la fel ca-n vest, crede cineva ca ar mai fi venit aici? om fi noi buricul universului, o tara plina de oameni capabili si scoliti, iar aialalti, toti niste idioti notorii. la noi in zona a inceput "migratia" deja, multinationalele astea care ne exploateaza (dar care sunt singurele care ne dau de lucru efectiv, ca noi n-avem firme capabile sa dea de lucru la cateva milioane de oameni, nu mai zic ca nici pe departe la salariile platite de multinationale) incep sa se orienteze spre ucraina, macedonia, serbia. cand or pleca 3-5-8 firme de-astea mari, de tin orase intregi in spate, as fi curios cu ce oferta vine statul roman sa-i faca sa mai ramana...ca sa nu ajungem o tara cu 8 milioane de someri. faptul ca ue cere, ca ue zice, e de discutat. trebuie urmarit interesul pe termen lung, negociat cu ue, cu multinationalele, nu dam o lege, gata, am rezolvat. ca de obicei, mi-e ca o sa rezolvam pe dracu...ca fapt divers, costurile pentru o firma starina in romania sunt 5.4$ pe cap de angajat. in china, sunt 5.2$, dar aia au dezavantajul distantei. stiti pe ce salarii pleaca Deplhi in macedonia? 150 de euro/muncitor cu toate taxele incluse, nu doar salariul omului; faceti socoteala, la noi e cam 300 de euro salariul net, costurile totale se ridica pe la 500-550 de euro/cap de muncitor. puneti mana pe-o hartie si-un pix si vedeti ca de mult le surade sa stea in conditiile actuale in romania, apoi calculati cum se vor cracana de ras cand vor afla ca vor mai plati si impozit pe profit. ca idee, Delphi a sustinut un orasel de 10-15000 de oameni (aprox 3500 de angajati), acum au 70% din hale goale. Balul a fost deschis, iar noua nu ne ramane decas sa ne uitam cum altii danseaza.
                    Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                    Comment


                    • Las' ca ne da pezedeu' la toti bani sa traim, de ce sa muncim ca fraierii?
                      Last edited by mr.K; 25 May 2017, 09:52.

                      Comment


                      • Nu cred ca discutia despre impozitarea multinationalelor e simpla. astea au venit la noi pe promisiunea ca facand locuri de munca, da, prost platite in raport cu ce plateau in tarile de origine, sa fie scutite de impozite.
                        Facilitati, da, ajutoare guvernamentale da.
                        Acuma daca au fost facute sau nu astfel de promisiuni, nu stiu, desi ce nu e pe hartie, ramane vorba; guvernele vin si pleaca iar asta e peste tot in Europa.
                        puneti mana pe-o hartie si-un pix si vedeti ca de mult le surade sa stea in conditiile actuale in romania, apoi calculati cum se vor cracana de ras cand vor afla ca vor mai plati si impozit pe profit.
                        Pai impozitul pe profit se plateste in Europa, exceptia fiind reglementata prin Codul fiscal al fecarei tari.
                        Ideea e ca daca tot platesc, sa plateasca in tara unde a fost obtinul si nu in paradisul fiscal unde a fost inregistrata sau isi are sediul central. Atat; asta e practica care se vrea in Europa.
                        Restu' sunt discutii paralele.

                        Comisia Europeană: Multinaționalele vor calcula impozitul pe profit după aceleași reguli în toată UE. Prețurile de transfer vor dispărea
                        Impozitarea societăților din statele membre ale UE va fi reformată, urmând să fie stabilită o bază impozabilă unică în toată Uniunea, care va anula diferențele dintre sistemele naționale, regimurile preferențiale și regulile care pot fi exploatate pentru evitarea taxelor. În aceste condiții, prețurile de transfer, care reprezintă principala metodă de a diminua taxele pe profit, vor dispărea, deoarece nu va mai fi necesară utilizarea lor.
                        Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

                        Comment


                        • Originally posted by IancuMIC View Post
                          Daca ai ai fi avut drept de vot in 90 pariez ca nu l-ai fi preferat pe Campeanu sau Ratiu; parintii tai pe cine au votat?
                          eu am avut si drept de vot si tot n-a iesit Ratiu. nu stiu cat la suta din voturi au fost pe bune si cat s-a furat. oricum, s-a fraudat la greu, cu rusii, ca in USA.
                          atunci nici nu sew gandeau sa nu mai fim in sfera lor. tot ei l-au numit si pe iliescu.

                          Comment


                          • Eu zic sa verificati cati ani Renault a avut scutire de impozite, ca tot laudam zi si noapte compania nationala care face cele mai celebre masini de pe aceste meleaguri.

                            Comment


                            • Pai, tocmai de aia; acum sa plateasca toti impozit pe profit in Romania; bine d.ta vrei doar reno.
                              Cine nu injura reno, inseamna ca-i lauda. Chestie de interpretare si de gusturi. Ultimile chiar nu trebuiesc discutate.
                              De ce nu verifici d.ta reno, sa ne spui si noua? Pare ca ai mai mult timp disponibil.
                              Oricum pornisem sa discutam despre un subiect; ca de obicei deturnezi in directia dorita; psd-reno. Urmeaza Halep?
                              Last edited by IancuMIC; 25 May 2017, 10:55.
                              Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

                              Comment


                              • PSD-la guvernare
                                Renault-multinationala
                                Unde deturnez eu discutia, habar nu am. Eu vad ca-s la subiect.
                                Halep nu are tangenta cu subiectul.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google