Suspendarea Carnetului Pentru Neplata Amenzilor

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    Originally posted by pilifida View Post
    [...]Eu sunt curios daca stie cineva daca afost aprobata legea, sau de cand va fi aprobata, pt ca am 2-3 amenzi de centura neplatite si nu am chef ca pt ele sa imi salte carnetu. ms
    Exista un principiu de drept fundamental, care spune ca legea nu se aplica retroactiv. Cu alte cuvinte, ea incepe sa-si faca efectul abia atunci cand intra in vigoare, deci tu daca ai 100 de amenzi pana in acel moment, n-ar trebui sa fie problema.

    P.S. Din cate stiu eu, legea inca n-a fost aprobata.
    sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

    Comment


    • #17
      Unii șoferi trăiesc de pe urma permisului.Nu ajung acasă destul de des sa poată lua chitanta si sa meargă la ghisee,la cozi si sa dovedeasca ceva care nu ar mai trebui dovedit
      Vorbesti de parca ar fi REGULA sa trebuiasca sa dovedesti ca ai platit o amenda.
      Din experientele mele, eu spun ca e o exceptie.

      Comment


      • #18
        Așa este ,încă nu a fost aprobată dar ne așteptăm sa o aprobe.

        Comment


        • #19
          Originally posted by sanduploiesti View Post
          Unii șoferi trăiesc de pe urma permisului.Nu ajung acasă destul de des sa poată lua chitanta si sa meargă la ghisee,la cozi si sa dovedeasca ceva care nu ar mai trebui dovedit.
          Cand vorbim de ridicarea permisului nu vorbim doar de șoferii amatori!
          Nu am patit sa plătesc si sa apar cu debit dar am colegi care au patit-o.
          Pentru mine am acasă ,un dosar cu procesele verbale si chitantele lângă ele,de cand am permisul.
          Să înţeleg că cei care "trăiesc" de pe urma permisului trebuie să aibă mai multe drepturi (dar nu şi obligaţii) ? Cei care trăiesc într-adevăr de pe urma permisului AR TREBUI să fie altfel de şoferi, chiar un exemplu de purtare în trafic pentru ceilalţi amatori. Însă la noi, cei care trăiesc de pe urma permisului sunt de fapt cei mai şmecheri, nu le mai ajung benzile de circulaţie, ba chiar, culmea !!!, îi încurcăm în trafic când mergem de acasă până la mall. Nu mai au răbdare şi cred că ei sunt stăpânii şoselelor. Aş fi curios dacă poliţia ar fi poliţie şi legea lege, câţi şoferi profesionişti ar mai rămâne în România cu permis !
          Nimeni nu e mai presus de lege, ai greşit plăteşti. Dacă pui întodeauna vina pe alţii pentru propriile greşeli, scuzaţi-mă, dar asta miroase a lipsă de educaţie.
          Legat de legislaţie, ea există şi în prezent dar nu se plaică sau se aplică preferenţial. Legea nouă nu va schimba multe, dacă nu se schimbă cei care o propun şi cei care o vor aplica.
          Nirvana. Kurt Cobain a arătat fanilor că faima nu înseamnă doar strălucirea scenei, adoraţia mulţimilor şi grămezile de bani.
          sigpic

          Comment


          • #20
            Originally posted by Gozmin View Post
            Nimeni nu e mai presus de lege, ai greşit plăteşti. Dacă pui întodeauna vina pe alţii pentru propriile greşeli, scuzaţi-mă, dar asta miroase a lipsă de educaţie.
            .
            Gozmin,,,unde este lipsa de educatie din partea astora?
            Eu am luat o amenda,mi-am asumat-o,am platit-o in 48 de ore,am confirmat-o si la politia politiilor din capitala.
            Degeaba,,tot m-au pus pe drumuri de acasa pana la fisc si apoi la CEC si apoi iar la CEC dupa 11 zile sa ridic confirmarea,platit 11 lei taxa de eliberare a chitantei si apoi fuga iar la fisc. Drumul pana acolo,,timpul pierdut si banii platiti pt INCOMPETENTA lor cine o plateste?
            AAAAA tot noi,,,acum sa nu imi spui ca tu nu ai luat vreo amenda de cand esti sofer.
            Dar cand ajungi sa umbli dupa vreo 4 ani pe bulevarde ca asa vor astia de la stat, sigur nu ai mai fi asa de bland cu ei.

            Initiativa este foarte buna,,nu am nimic impotriva ei,,dar nu as vrea sa fiu oprit si sa mi se ia permisul pt o amenda pe care am platit-o si apoi iar sa bat bulevarde pt a cauta chitanta acasa si sa le-o confirm si apoi sa dau fuga la politie ca sa ridic permisul.
            Sa presupunem ca pleci in concediu,,mare/munte/strainatate si te opreste unul din asta si iti suspenda permisul. Ce faci?

            Am zis,,eu am patit asta,,tata s-a trezit cu contul blocat in banca,,de ce,,ca sunt INCOMPETENTI.
            Cum ar mai fi sa stii ca esti cu taxele la zi (facem exceptie de la amenzi),,pleci ca omul cu familia unde ai nevoie,,ai vreun card in loc de cash si surpriza,,card blocat.
            Asa ca astia sa faca tot sistemul informatic ca la carte si sa comunice institutiile statului intre ele si fiecare daca greseste sa plateasca, dar sa nu platim inca odata pt incompetenta lor.

            Comment


            • #21
              Voi va ganditi la treaba asta la nivel primitiv. Fara suparare.

              Voi credeti ca o sa stea politistul sa va numere amenzile platite si neplatite atunci cand va opreste? Da' politistul va numara punctele de penalizae atunci cand va da amenda?

              O sa va trimita acasa o instiintare in care o sa va spuna sa aduceti permisul la politie in termen de 5 zile, atunci cand se constata ca aveti amenzi neplatite, asa cum fac acum cu sistemul de puncte - cand ai acumulat 15 puncte, te cheama la ei sa predai permisul, nu se uita politistul la toata istoria ta atunci cand iti da o amarata de amenda pentru centura.
              sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

              Comment


              • #22
                Eu incerc sa vad partea buna; statul poate intr-adevar are nevoie de bani, dar pana la urma o amenda e rezutatul (ignoram micile exceptii si situatiile de abuz ce pot fi atacate) unei incalcari a legii, asa ca mi se pare normal sa platesti; pur si simplu devenise la moda eschiva in a plati pentru greseala si daca vreti o frustrare in randurilor celor care isi achitatu aceste amenzi.
                Exista un segment important dintre participantii la trafic cere nu incalca legea, nu din constiinta ci de ...frica suspendarii permisului sau a amenzii; avand "n" exemple ale celor care s-au "descurcat", stiind ca inca se mai poate, le creaza un aer de indolenta fata de lege. Un proiect bun zic eu, poate asa avem un piculet de disciplina cu ...forta in trafic.
                Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

                Comment


                • #23
                  Amenzile nu se platesc datorita sistemului greoi si nepus la punct. Intr-o tara cu apa calda, sunt modalitati ferme de punere in aplicare a obigativitatii de a plati o amenda, in SUA, te trezesti cu Politia la usa dupa doua luni. Dar sa-mi fie cu iertare, in SUA nu te opreste Garcea sa-ti caute nod in papura, acolo esti amendat pe buna dreptate.
                  In Romania, orice lacuna din sistem, se rasfrange asupra contribuabilului, pentru ca e mai usor sa mai trantesti o lege in "carutza" decat sa regandesti sistemul de la A la Z. Evident, asta va duce la o incarcare si mai mare cu praf. Ei nu sunt in stare sa rezolve vesnica problema de comunicare intre CEC si Politie, de ani de zile, asa cum nu sunt in stare sa rezolve sistemul de plata al amenzilor, deci s-au gandit sa mai dea o lege prin care sa "forteze" contribuabilul sa plateasca, prin frica. Astea sunt tehnici rudimentare, primitive.
                  In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

                  Comment


                  • #24
                    Originally posted by Ivan Marian View Post
                    Gozmin,,,unde este lipsa de educatie din partea astora?
                    Poate m-am exprimat greşit sau mai înţeles greşit. M-am referit la faptul că cei care au comis o nelegiuire îşi caută motive întotdeauna de "a se trage pe cur" când se schimbă ceva legislativ în scopul de a mai "linişti" posesorii de permis, respectiv se leagă de tot felul de speţe pentru a boicota actul legislativ dar nu se gândesc niciodată cum să nu mai greşească.
                    Legat de ce ai spus tu, ai dreptate, în era vitezei şi a internetului să nu poată comunica "taxe şi impozite" cu finanţele şi poliţia este absurd, ceea ce arată nivelul nostru.

                    @Darksid3
                    Cuvintele sunt de prisos !
                    Nirvana. Kurt Cobain a arătat fanilor că faima nu înseamnă doar strălucirea scenei, adoraţia mulţimilor şi grămezile de bani.
                    sigpic

                    Comment


                    • #25
                      Disciplina cu forta se face marind amenzile la un plafon foarte foarte mare pentru faptele grave. Sa fie atat de mari amenzile pentru fapte gen conducere in stare avansata de ebrietate, incat sa isi vanda masina ca sa o poata plati. Sau parnaie.

                      Uitati cum e in Serbia. Din regiunea noastra. Doar ca nu de-ai nostri, astia sunt peste noi la orice si dupa razboi.

                      Avertizarea a fost transmisa de Ministerul Afacerilor Externe Roman. Sanctiunea cu inchisoare de pana la 60 de zile se aplica la urmatoarele incalcari ale legii:

                      * conducerea in stare de ebrietate cu mai mult de 2 la mie alcool in sange;
                      * depasirea vitezei legale cu mai mult de 70 km/h in localitati (viteza legala este de 50 km/h);
                      * depasirea vitezei legale cu mai mult de 80 km/h in afara localitatii (viteza legala este de 80 km/h);
                      * depasirea vitezei legale cu mai mult de 50 km/h in zonele cu viteza limitata din cauza conditiilor de circulatie (lucrari, intemperii etc.);
                      * depasirea vitezei legale cu mai mult de 60 km/h in localitati, in zonele cu viteza limitata la 30 km/h sau in apropierea scolilor;
                      * neoprirea la trecerea de pietoni cand semaforul este pe rosu sau la semnul agentului de circulatie, atunci cand pe trecere se afla cel putin un pieton;
                      * nerespectarea barierei puse la trecerile la nivel cu calea ferata.
                      Last edited by mr.K; 22 March 2013, 13:16.

                      Comment


                      • #26
                        Originally posted by vitriol View Post
                        Exista un principiu de drept fundamental, care spune ca legea nu se aplica retroactiv. Cu alte cuvinte, ea incepe sa-si faca efectul abia atunci cand intra in vigoare, deci tu daca ai 100 de amenzi pana in acel moment, n-ar trebui sa fie problema.

                        P.S. Din cate stiu eu, legea inca n-a fost aprobata.
                        Dreptul este ,, in principiu". Legea se poate aplica retroactiv daca se specifica in textul legii, si doar in conditiile in care se specifica in textul legii.
                        soselele din România au prea putin RAM si video pentru NFS

                        Comment


                        • #27
                          Da-mi voie sa

                          What?

                          Fii atent: daca se da maine o lege in care spune ca lumea nu mai are voie sa bea apa, inseamna ca toti cei care au baut apa pana atunci vor fi amendati?

                          Daca tu imi arati o lege in care scrie ca se aplica retroactiv, eu o mananc.
                          Last edited by vitriol; 22 March 2013, 13:25.
                          sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

                          Comment


                          • #28
                            Probabil a auzit de principiul legii mai favorabile. Doar ca nu se aplica si la amenzi contraventionale. Plus ca in cazul asta n-ar fi ceva favorabil sa-ti suspende permisul pentru neplata unor amenzi de dinainte de aparitia legi.

                            Comment


                            • #29
                              Originally posted by vitriol View Post
                              Fara suparare.

                              Voi credeti ca o sa stea politistul sa va numere amenzile platite si neplatite atunci cand va opreste?
                              O sa va trimita acasa o instiintare in care o sa va spuna sa aduceti permisul la politie in termen de 5 zile,
                              Fara suparare,,tot acasa mi-a venit si somatia de executare. E normal sa imi vina si acasa o magarie scrisa sa aduc un permis la ei.
                              Dar nu mi se pare normal sa alerg si sa pierd timp si bani ca sa le dovedesc ceva ce trebuia sa existe in sistemul lor de la bun inceput.

                              Originally posted by darksid3 View Post
                              Ei nu sunt in stare sa rezolve vesnica problema de comunicare intre CEC si Politie, de ani de zile,
                              Si pe tema asta sunt zeci de articole si reportaje in mass-media. De ce..pt ca e o chestie generala si nu una exceptionala/unica ca a mea sau a tatalui meu.

                              Originally posted by Gozmin View Post
                              Legat de ce ai spus tu, ai dreptate, în era vitezei şi a internetului să nu poată comunica "taxe şi impozite" cu finanţele şi poliţia este absurd, ceea ce arată nivelul nostru.
                              Pai... aia e..traim in era digitala,super digitala cu viteze de 3G/4G zece G-uri la un loc si sute de MB/S viteza prin fibra optica si astia iti fac o zi amara de umblat pe bulevarde pt a nu ramane fara permis si bineinteles sa platesti si asa zisa amenda pe care de fapt ai platit-o.
                              Dark mai sus a exprimat si expus exact buba si cancerul statului romanesc..restul..e can can.

                              Ps..Vitriol..legat de noua lege cu taxa auto/poluare/inmatriculare sau cum naiba ii mai zice..De ce a fost scandal mare la politie in Pipera pt ca astia nu vroiau sa inmatriculeze masinile care au platit taxa veche?
                              Deci eu am cumparat o masina,,am platit taxa ieri,,azi se da legea noua si maine nu o pot inmatricula ca asa vor astia.
                              Cazul a fost la tv si toti cumparatorii au zis ca legea nu se aplica retroactiv si politia trebuie sa le inscrie masinile,,dar aia nu si nu.

                              Si exemplele de incompetenta si nesimtire crasa din partea organelor statului..pot continua.

                              Comment


                              • #30
                                Originally posted by Ivan Marian View Post
                                Ps..Vitriol..legat de noua lege cu taxa auto/poluare/inmatriculare sau cum naiba ii mai zice..De ce a fost scandal mare la politie in Pipera pt ca astia nu vroiau sa inmatriculeze masinile care au platit taxa veche?
                                Deci eu am cumparat o masina,,am platit taxa ieri,,azi se da legea noua si maine nu o pot inmatricula ca asa vor astia.
                                Pai daca ai fi inteles ce am scris eu, ti-ai fi dat seama de ce nu puteau inmatricula masinile.

                                Asadar, daca eu am platit taxa veche ieri, iar azi intra in vigioare o lege in care este specificata o alta taxa, eu nu am cum sa-mi mai inmatriculez masina cu taxa veche, pentru ca legea nu se aplica pentru trecut (retroactiv). Acum ai inteles?
                                sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google