Chiptunig Pentru Dacia Logan :
1.4/1.6l----+6/8cp;----+12/14nm
1.6l 16v----+10cp;-----+15nm
1.5dci----+20cp;----+45nm
					1.4/1.6l----+6/8cp;----+12/14nm
1.6l 16v----+10cp;-----+15nm
1.5dci----+20cp;----+45nm
 iar csebalyn ca de obicei este un filozof dar imi place ca explica concret si pune punctul pe i
 iar csebalyn ca de obicei este un filozof dar imi place ca explica concret si pune punctul pe i  bravo
 bravo

dci85 are la baza acelasi bloc motor, chiulasa, supape, arbore, ca si dci65 (mai nou dci70, defapt un dci65 cu intercooler). Difera  materialul cuzinetilor si turbina intre cele doua motoare, dar in principiu ambele sunt motoare tip K9K. Dacia nu face chiptuning pt simplul motiv  ca motorul trebuie sa reziste acei 150000km sau cat e garantia. Cum am spus mai sus, exista un stress suplimentar in componentele motorului. Plus ca acel motor e facut sa mearga in orice tara, la orice temperaturi, cu minim de emisii, cu minim de consum, deci se face un compromis in care primeaza fiabilitatea, apoi consumul. Prin chiptuning se ia cate ceva din fiecare si se da in plus putere. Dar daca nu exagerezi cu aceal surplus de putere, nu se strica motorul.
 dci85 are la baza acelasi bloc motor, chiulasa, supape, arbore, ca si dci65 (mai nou dci70, defapt un dci65 cu intercooler). Difera  materialul cuzinetilor si turbina intre cele doua motoare, dar in principiu ambele sunt motoare tip K9K. Dacia nu face chiptuning pt simplul motiv  ca motorul trebuie sa reziste acei 150000km sau cat e garantia. Cum am spus mai sus, exista un stress suplimentar in componentele motorului. Plus ca acel motor e facut sa mearga in orice tara, la orice temperaturi, cu minim de emisii, cu minim de consum, deci se face un compromis in care primeaza fiabilitatea, apoi consumul. Prin chiptuning se ia cate ceva din fiecare si se da in plus putere. Dar daca nu exagerezi cu aceal surplus de putere, nu se strica motorul.  

We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.

Comment