Cum Ne Reglam Instalatia GPL?Cu Ce Softuri?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Modificarea mapei in decurs de trei zile ...
    cred ca ar trebui sa las mai jos 4 -- 11 ...
    consuma mult extraurban (ori gazul este prost - Lukoil)
    Attached Files

    Comment


    • Poate fi de la gaz consumul mare, dar nu ai scris cat e ala mare.

      Daca oricum vrei sa maresti duzele deocamdata nu mai are relevanta da modifici.

      leopardu: sterge doar harta GPL, cea de benzina lasa asa daca era colectat bine. Hartile colectate nu influenteaza autocalibrararea ci reflecta efectul multiplicatorului.
      Interfete instalatii GPL

      Comment


      • Operatiunea Monstrul

        - hotarat rau
        - cumparat 3 burghie de 2 (ma gandeam ca se vor rupe + 1burghiu 1,5 =6lei )
        - desfacut rampa si apoi diuzele
        - largit de la 1,75 la 2 (prea mare diferenta nu este ,oare sa nu fie burghiele de 2 ?)
        - montat la loc
        - pornit pe gpl ,marit de la vaporizator pana cand presiunea gazului a scazut intr-e 1.10-1.15
        - autocalibrare .....(asteptam sa vedem cum se mai modifica mapa)
        - innebunit la greu "jagoman" multumiri inca o data pe aceasta cale....

        - ultima poza ...harta dupa cativa km.(cand motorul se incalzeste presiune gazului vad ca scade ??)(o mai reglam zilele urmatoare)
        Attached Files
        Last edited by sallee; 17 April 2012, 21:07.

        Comment


        • Interesanta operatia facuta de tine ,a fost grea de realizat???
          Duster 4X4 1.5 dci 110 magarusisigpic

          Comment


          • Eu zic sa lasi presiunea, e ok asa.

            Mai umblam la multiplicator si sper sa fii multumit. Acum eu zic ca e mult mai bine decat cu presiunea la 1.4.
            Interfete instalatii GPL

            Comment


            • @sallee, este ok marime duze si presiunea aleasa, dar ar trebui sa folosesti pe deplin posibilitatile de reglaj, adica in primul rand sa faci click dreapta pe grafic acolo unde ai nevoie de puncte de reglaj, fiindca vad ca ai active foarte putine. Foarte importante sunt la limitele timpului de injectie 1,5-2msec si 14 msec. Pot incerca sa-ti caut o harta de STAG 200 fiindca folosesc de obicei duze de 2 mm pe 1400 si presiunea de 1-1,08 bar maxim.
              Mi se pare foarta ciudata pozitia rampei de injectoare, e cam greu de montat in pozitia aia, daca sunt corect puse duzele in admisie - se stranguleaza furtunele, fapt ce influenteaza foarte mult consumul, puterea si raspunsul la accelerari indiferent de reglaj.
              Din 13.09.2014 cea mai puternica masina cu sistem GPL BRC (571CP) din Ro este Bentley Continental GT. Asteptam replica concurentei...

              Comment


              • multumesc,Attila! asa m-am gandit si eu sa las harta de benzina. acum merge mai bine. si apropo de problema lui sallee cu consumul.am facut un plin la bucuresti cand am plecat,am ajuns la braila,am facut vreo 2 drumuri de galati (in total pana acum vreo 410 km) si inca mai am o liniuta verde la gpl din 4.eu zic ca la mine consumul este influentat in primul rand de calitatea gazului. de la bucuresti am pus de la un agip,iar de la braila puneam pana acum de la lukoil,dar de cand cu mizeria aia in filtre care se vede si pe tutorial youtube m-am gandit sa incerc sa pun gpl si de la mol.acum ramane sa vad diferenta.oricum gazul pe care l-am pus de la braila spre bucuresti s-a consumat mult mai repede decat gazul pe care l-am pus la bucuresti spre braila. eu sunt multumit de consum fiindca imi consuma in oras pana in 10% gaz,iar pe-afara nu stiu fiindca am momente cand merg linistit si momente cand merg tare (adica sar de 140 km/h pe autostrada).
                Last edited by leopardu; 17 April 2012, 23:24.

                Comment


                • @alexys. multam pentru sfaturi....dar rampa de injectoare asa a fost montata initial (ramane de verificat cu apa si sapun etansarea)...

                  Comment


                  • Originally posted by leopardu View Post
                    multumesc,Attila! asa m-am gandit si eu sa las harta de benzina. acum merge mai bine. si apropo de problema lui sallee cu consumul.am facut un plin la bucuresti cand am plecat,am ajuns la braila,am facut vreo 2 drumuri de galati (in total pana acum vreo 410 km) si inca mai am o liniuta verde la gpl din 4.eu zic ca la mine consumul este influentat in primul rand de calitatea gazului.
                    Cam acelasi drum il fac si eu cam de 2 ori pe luna. Ce rezervor ai? Eu am de 55l si ajung tot cu o liniuta verde, ceea ce inseamna in jur de 10% in afara...

                    Mol este ok, de acolo pun eu de obicei la intoarcere.
                    FIAT/Toyota, Linea/Yaris, 1.4/1.4, 77/90

                    Comment


                    • @Diomet:am rezervor toroidal de 43L.inca nu am terminat gazul pe care l-am pus la bucuresti si am sarit de 450 km,iar maine plec pana la brasov si ma intorc prin bucuresti fiindca am un pic de treaba.cand am ajuns duminica seara in braila aveam 2 liniute la gpl,iar acum dupa 450 km este pe rosu.a fost chiar bun gazul ala si cred ca-i mai trantesc un plin tot de acolo inainte de a pleca maine catre braila.daca te intereseaza zona unde e statia gpl e undeva intre cora lujerului si splaiul independentei si este agip.nu prea stiu strazi si amanunte in bucuresti fiindca nu locuiesc acolo.mi se pare cam mult totusi 10% pe-afara cat consuma a ta.daca mai ai garantie la instalatie du-te peste aia la service si nu pleca de-acolo pana nu ti-o regleaza calumea.zi-le ceva de ANPC (ca le faci reclamatie) si-ti spun eu ca or sa mearga si pe sarma daca o sa fie nevoie.
                      Last edited by leopardu; 18 April 2012, 21:05.

                      Comment


                      • @sallee, nu are importanta cand a fost montata, ma refeream ca nu poate fi montata in acel loc si sa aiba stuturile deasemeni pozitionate corect in galerie si sa nu se indoaie furtunele. Pentru ca daca reglajul e cat de cat ok si ai in continuare o problema, ar fi bine sa verifici ca furtunele sa nu fie strangulate si stuturile sa nu fie "contra vantului" lucruri mult mai importante decat un reglaj de "finete".
                        Din 13.09.2014 cea mai puternica masina cu sistem GPL BRC (571CP) din Ro este Bentley Continental GT. Asteptam replica concurentei...

                        Comment


                        • Originally posted by Diomet View Post
                          Cam acelasi drum il fac si eu cam de 2 ori pe luna. Ce rezervor ai? Eu am de 55l si ajung tot cu o liniuta verde, ceea ce inseamna in jur de 10% in afara...

                          Mol este ok, de acolo pun eu de obicei la intoarcere.
                          As vrea doar sa ma lamuresc ca ai calculat bine consumul, nu de alta dar nu vad de unde ar fi 10% consum . Cazul meu : rezervor 50 litri se incarca cu gpl aprox 40 litri. Cand mai am 1 led verde aprins am parcurs deja 350 km si mai fac inca 100 km pana se stinge ultimul led verde . Pana ramane gol rezervorul de gpl ajung la 600 km , plus minus 50km. As zice 7% consum , in mare calculand .

                          Daca tu ai rezervor de 55 litri si intra 44 de gpl , eu zic ca nu e deloc 10% consumul in exterior ci pana vei goli rezervorul de gpl vei mai parcurge 200km pana consumi si ledul ala verde + rezerva de gpl pe rosu. Fa exact consumul de la plin la gol si apoi faci calcule , nu te lua dupa leduri pt ca sunt total informative , fara legatura cu realitatea. La mine primul led verde tine cam 150 km si ledul pe rosu tot cam asa . Celelalte leduri tin in jur de 100km .

                          Comment


                          • Originally posted by leopardu View Post
                            @Diomet:am rezervor toroidal de 43L.inca nu am terminat gazul pe care l-am pus la bucuresti si am sarit de 450 km. [...]

                            mi se pare cam mult totusi 10% pe-afara cat consuma a ta.daca mai ai garantie la instalatie du-te peste aia la service si nu pleca de-acolo pana nu ti-o regleaza calumea.
                            Adica tie iti intra la plin in jur de 33litri. Da, iesi foarte bine.

                            Astept sa vad dupa ultimele reglaje cum se comporta. Este montata recent, garantie, de aceea nici nu ma bag eu la reglaje. Mi-au zis sa nu mai alimentez de la Agip sau Lukoil ca e prost gazul si se consuma mult, sa pun "dintre blocuri" ca e mai bun si ca daca nu am un consum bun, sa revin cu rezervorul gol, pun 5 litri de pe acolo si mergem la reglaje in mers

                            Originally posted by cro84 View Post
                            As vrea doar sa ma lamuresc ca ai calculat bine consumul, nu de alta dar nu vad de unde ar fi 10% consum
                            Simplu, cel mai mult mi-au intrat 46 litri, resetat unul din computere si mers pana s-a inchis instalatia au iesit 471km. Regula de 3 simpla = 10,24%.

                            Ultima oara au intrat doar 42 litri (Agip), am fost la Braila, la plecare am pus inca 31 litri ---> 73 litri. S-a aprins aseara la 680km rosu cu care merg intre 50 si 70km de unde iese iarasi in jur de 10%. Din km aia maxim 150 sunt urbani.

                            In oras nu ma plang. Pun de 50lei - 15-16 litri si merg intre 140 si 170km, depinde de aglomeratii.
                            Last edited by Diomet; 19 April 2012, 13:17. Reason: Automerged Doublepost
                            FIAT/Toyota, Linea/Yaris, 1.4/1.4, 77/90

                            Comment


                            • in orice butelie de gaz intra 80% din capacitate...se decupleaza automat.consumul e putin mai dificil de verificat. de preferat cu rezervorul gol se pune gaz de o suma fixa , operatia se face de 2 ori .depinde foarte mult si de presiunea gazului, calitatea lui...

                              Comment


                              • Consumul se face de la gol la gol...de preferat sa o faci cu o cantitate mai mare de gaz...
                                Eroarea de calcul e mai mica...una e sa pui 5l si mergi 40km urban si alta e sa pui 33 si sa mergi 270-300km...
                                Diagnoza-reparatii-montaj instalatii GPL
                                Contact pe site-ul din Profil- infotehnic

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google