Logan 2 Stepway 2020 pe GPL, nu mai porneste

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Logan 2 Stepway 2020 pe GPL, nu mai porneste

    Logan 2 Stepway 0.9Tce + GPL. Am achiziționat masina in Septembrie 2020. 66320km in bord, revizii in reprezentanta făcute la 30000, respectiv 60000km. Voiam sa plec de la lucru săptămâna trecută (ora 15 cca 5 grade afara), când sa ii dau cheie la masina, motorul da sa pornească dar nimic. Intr-un final porneste la a 2 cheie, dar stand pe loc se tura singura. Am zis ca o fi fost prea frig, am mers așa acasă, dar n-am mai avut probleme cu ea, pana azi. Dau cheie, masina porneste, las frâna si dau sa plec de pe loc, moare motorul si repornește apoi moare de tot. Dau din nou sa plec, de data asta masina începe sa se tureze, motorul moare, porneste iar, moare si tot așa pana am scos cheia. Când am băgat cheia in contact cu gândul sa ii dau la automat, masina se chinuia sa pornească singura(doar i-am dat cheie si voiam sa o opresc când am observat), am si pe filmare. In bord pâlpâie martorul indicator pentru schimbare in treapta inferioară de fiecare data când pornesc masina. Când au venit băieții cu platforma, la prima cheie n-a vrut sa pornească, la a doua, a zis băiatul ca “a oprit gazul ca probabil înghețase???” si cred ca si start-stopul si masina a pornit, dar se auzea clar ca nu merge rotund si ca se turează aiurea. Nu știu dacă se înțelege ceva din cum am explicat fenomenul, ca eu unul nu pricep ce a fost. Masina ajunge mâine la service, dar nu cred ca o repara nimeni mai devreme de 5 Ianuarie. Nu înțeleg ce sa întâmplat si de la ce poate fi. Aveți vreo idee?

  • #2
    Tot ce tine de electric funcționa corect, in afara de navigație, care pâlpâia(dar pornea). Am încercat si cu cheia de rezerva, am schimbat bateria la ambele chei.

    Comment


    • #3
      Dacă ai achiziționat masina in Septembrie 2020 și era nouă probabil ai motorul TCe 100 GPL (1.0 TCe 90+GPL, aka H4D) și nu 0.9 TCe 90 (aka H4B).

      În tot cursul anului 2020 s-au fabricat în draci Logan-uri 2 Stepway cu H4D și vândute ca "Logan 2 Stepway TCe 100 GPL" cu Euro6D-Temp.

      În privința problemei tale, primii suspecți sunt = motorasul pas cu pas si corpul clapetei de aer, curățat sau eventual chiar schimbat motorașul...

      Logan III Comfort ECO-G 100, Iulie 2021, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălzite+Climă, P. Comfort, P. Parking 2, volan piele, geam. el. sp.

      Comment

      Working...
      X
      Anulare DPF
      Politica de Securitate Google