As Vrea Sa Plec Cu Masina In Grecia

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • O sa ne lamurim in ultimele zile daca e fake news, legislativul elen si politia rutiera din Grecia nu cred ca se impiedica de faptul ca pe site-ul MAE nu apare nimic.

    Comment


    • Stiti ce cred io, ca e o gherla data de consulatul de la Salonic, bineînțeles in puțină cardasie cu grecii cu scopul de a speria (io zic trmpera) șoferii romani
      Adică aia modifica regulamentul ala rutier sau ce o fi a.i. sa intre in vigoare fix in full sezon?!
      Trebuie căutat cadrul lor legislativ cu normele de aplicare. Se baga careva? Cătăline, parca tu erai plin de prieteni nativi greci, poate le faci o intrebare sa vedem daca si ei sunt asa speriați.

      Fratello are dreptate!
      Pe site ul oficial al Consulatului General al României la Salonic, NU apare absolut nimic legat de știrea care a isterizat de 2 zile toți românii.
      Se pare ca totul a pornit de la acea asa zisa pagina oficială a Consulatului unde erau prezentate toate povestiile alea.
      Last edited by Kojak; 19 July 2018, 15:40. Reason: Automerged Doublepost

      Comment


      • Si totusi ...
        "Condiţii privind traficul auto

        Circulaţia auto

        Circulaţia auto se efectuează pe partea dreaptă a drumului. Cetățenii români care au autoturisme înscrise în circulație în România pot circula în Republica Elenă cel mult 180 de zile, dacă sunt turiști și nu au o rezidență legală în această țară.
        Cetățenii români care au rezidență legală sau domiciliul în Republica Elenă (carte de identitate pentru cetățeni europeni, asigurare medicală IKA sau număr fiscal AFM) sunt obligați ca, imediat dupa intrarea pe teritoriul elen, să se prezinte la primul birou vamal în vederea parcurgerii procedurilor de import a autovehicolulului.

        Recomandăm tuturor cetățenilor români, rezidenți sau cu domiciliul în Grecia, să se informeze cu strictețe asupra prevederilor legii elene, înainte de a se deplasa în această țară cu un autoturism cu numere de înmatriculare românești în GreciaStarea generală a drumurilor şi a infrastructurii este bună.Cetățenii români care călătoresc pe teritoriul Republicii Elene sunt informați că începând cu data de 30.03.2018 a intrat în vigoare Noul Cod Rutier elen.

        În conformitate cu dispozițiile acestuia, sunt aplicate sancțiuni după cum urmează:
        1. Neutilizarea centurii de siguranță sau a căștii de protecție pentru motociclişti se sancţionează cu ridicarea pe loc a permisului de conducere, precum şi a plăcuțelor şi a certificatului de înmatriculare ale vehiculului pentru o perioadă de 60 de zile.

        2. Utilizarea telefonului mobil de către conducătorul auto în mers, fără dispozitiv handsfree se sancţionează cu ridicarea pe loc a permisului de conducere, precum şi a plăcuțelor şi a certificatului de înmatriculare ale vehiculului pentru o perioadă de 60 de zile.

        3. Conducerea autovehiculului de către o persoană având ο concentrație de alcool de:

        - 0,50-0,80 g/l ȋn sânge sau de 0,25-0,40 mg/l ȋn aerul expirat se sancţionează cu amendă de 200 euro și imobilizarea autovehiculului;

        - 0,80-1,10 g/l ȋn sânge sau de 0,40- 0,60 mg/l ȋn aerul expirat se sancţionează cu amendă de 700 euro, ridicarea permisului de conducere timp de 90 de zile și imobilizarea autovehiculului;

        - peste 1,10 g/l ȋn sânge sau de peste 0,60 mg/l ȋn aerul expirat se sancţionează cu ridicarea permisului de conducere pentru o perioadă de 180 de zile, cu închisoare de minimum două luni, amendă de 1.200 euro, ridicarea plăcuțelor de ȋnmatriculare pentru o perioadă de la 10 zile până la 6 luni (ȋn baza deciziei instanței competente) și imobilizarea autovehiculului.

        Conducătorii auto care recidivează în termen de 2 ani și care sunt depistaţi având o concentrație de alcool în sânge de peste 1,10 g/l sunt sancționați cu ridicarea permisului de conducere pentru o perioadă de 5 ani, cu închisoare de cel puțin 6 luni, amendă de 2.000 euro, ridicarea plăcuțelor de ȋnmatriculare de la 10 zile până la 6 luni (ȋn baza deciziei instanței competente) și imobilizarea autovehiculului.

        4. Depășirea limitei de viteză cu peste 30 km/oră se sancţionează cu amendă de 350 euro şi ridicarea pe loc a permisului de conducere timp de 60 de zile.

        5. Nerespectarea culorii roşii a semaforului se sancţionează cu amendă de 700 euro și ridicarea permisului de conducere timp de 60 de zile.

        6. Νerespectarea semnificației indicatorului „STOP la intersecţie” se sancționează cu o amendă de 700 euro, ridicarea pe loc a permisului de conducere, precum şi a plăcuțelor şi a certificatului de înmatriculare ale vehiculului timp 20 de zile.

        7. Efectuarea de manevre periculoase se sancţionează cu amendă de 700 euro și ridicarea permisului de conducere timp de 30 de zile, precum şi a plăcuțelor şi a certificatului de înmatriculare ale vehiculului timp de 10 zile.

        8. Staționarea - parcarea ilegală se sancţionează cu amendă de 40-150 euro, după caz, și ridicarea permisului de conducere, precum şi a plăcuțelor şi a certificatului de înmatriculare ale vehiculului timp de 10 zile.

        9. Blocarea rampelor de trecere destinate persoanelor cu handicap sau parcarea în locuri destinate persoanelor cu handicap se sancționează cu ridicarea pe loc a permisului de conducere, precum şi a plăcuțelor şi a certificatului de înmatriculare ale vehiculului timp de 60 de zile.

        10. Utilizarea pentru deplasare a benzii de urgență, indiferent de durată, se sancționează cu ridicarea pe loc a permisului de conducere, precum şi a plăcuțelor şi a certificatului de înmatriculare ale vehiculului timp de 60 de zile.

        11. Circulaţia constantă a camioanelor grele și a autobuzelor pe banda din stânga sau utilizarea acestei benzi pentru depăşiri care surprind șoferii care circulă de drept pe această bandă se sancționează cu ridicarea pe loc a permisului de conducere timp de 60 de zile.

        12. Aruncarea pe geam, ȋn timpul mersului, de obiecte sau substanțe care poluează sau pot provoca un incendiu sau accident, inclusiv țigările, se sancționează cu ridicarea pe loc a permisului de conducere, precum şi a plăcuțelor şi a certificatului de înmatriculare ale vehiculului timp de 60 de zile.

        13. Plata a jumătate din cuantumul amenzii în termen de 10 zile a fost abrogată. Amenda se plătește în termen de 15 zile la Poșta Elenă sau la sediul primăriei pe raza căreia se află secția de poliție rutieră care aplică amenda."

        Sursa : https://www.mae.ro/travel-conditions/3701#816
        Module Electronice (Volt/termo,Interfete Sony/Pioneer/Alpine/Blaupunkt/Kenwood/JVC)

        Comment


        • Deci PROTV isi pastreaza profesionalismul.

          Comment


          • Salut. Cum e prin kassandra kriopigi(plaje, drumuri, taverne, etc),maine pleca spre destinatie pe la 2 dimineata, plec pe ruta clasica.
            Bucuresti-Ruse-Pleven-Sofia-Sandanski-Kulata-Serres-Salonic-Kriopigi.
            Niciodata nu te certa cu un idiotu.Te aduce la nivelul lui si te bate prin experienta!!!

            Comment


            • Salut!
              Am fost 7 zile in Korinos cu prieteni de familie in perioada 24.08-01.09.2018.
              Pana in Grecia sunt 6 puncte vamale si 9 puncte de taxe autostrada.
              Timp pierdut enorm!!!
              Sarbii abia se misca! Macedonenii cam tot pe acolo!
              Grecii bat recordul. Am asteptat si la dus si la intors minim 2 ore la puntele vamale. Groaznic!
              In Serbia daca ai incalcat codul rutier (depasire viteza legala cu peste 50km/h!!!) esti arestat! Fiind zi de vineri, prietenul meu a fost dus la sectie in Smederevo si tinut pana luni 27.08 cand cauza s-a putut judeca! In cursul saptamanii te judeca in ziua aia.
              Codurile rutiere trebuie respectate, de aia e lege! Inclusiv la noi in tara!
              La sarbi, macedoneni si greci chiar se aplica legea!
              Autostrada e oarecum buna pe partea cu Serbia si Macedonia. Exista portiuni denivelate rau, nesemnalizate, te mai scoate in DN.
              Pe Grecia un pic mai bine.
              Taxe totale 15 euro. Cam mult pentru ce ofera! WC-urile sunt niste cabine de toate jena, statii peco destul de rar, parcarile mizerabile!
              Grecia mai curat o idee!
              Nu stiu daca mai merg! Ma mai gandesc pentru 2019.
              Drumuri bune sa aveti!

              Comment


              • Tristă poveste care mă duce din nou cu gândul că țările non UE ar trebui evitate.
                Spun asta deoarece nu ești primul care relateazâ pățanii urâte prin zona aia...

                Ai mers pentru prima dată în Grecia?
                http://www.loganclub.ro/forum/pictur...pictureid=8026

                Comment


                • Originally posted by dandindeva View Post
                  Codurile rutiere trebuie respectate, de aia e lege! Inclusiv la noi in tara!
                  La sarbi, macedoneni si greci chiar se aplica legea!
                  Foarte corecte afirmatiile. Nu i-a apasat altcineva pe acceleratie.

                  @Catalin S
                  De ce? Ca politia aplica legea?
                  Am mai spus-o pe topicul asta, nu va jucati cu politia greaca, nici cu cea turca.
                  Ma duc in Istanbul, de peste 10 ani, in fiecare vara, n-am avut niciodata probleme. Turcii sunt foarte amabili, poate excesiv de amabili, la fel si politia. Tot vara asta am dat o raita, cu masina, si prin Geneva (non UE), la fel nicio problema. Cine vrea sa fie respectat ar trebui sa respecta tara vizitata si legile de acolo.
                  Last edited by gogeala; 12 September 2018, 17:14.
                  "ana pauker si cu dej au bagat spaima-n burgheji".

                  Comment


                  • Ce repede ai sărit! Puteam să jur că cinebva se va "sesiza" din oficiu, deși nu am avut nicio intenție să bat vreun apropos...

                    Turcii erau amabili în stațiuni / orașe turistice și înainte să intre toți balcanicii în UE (ceea ce a dus la migrații turistice) și așa în general, cei care "puțeau" celor mai vechi în Uniune (nu că turcii ar fi fost)... Deci amabilitatea nu ar fi o noutate și nici regulă.

                    Exceptând acel adevărat "all inclusive" la turci, mă refer la cel care chiar costă (cel de calitate unde prețurile sunt pe măsură, nu povești cu zâne vândute de agențiile de turism din România gen 100-200 euro / persoană / 10 nopți / 5 stele), nici cu turcii nu mi-este rușine la capitolul "să mor dacă mai circul vreodată noaptea în Turcia", iar asta nu am spus-o eu, ci zeci de turiști români care au avut neplăceri rutiere la turcaleți.

                    Bine, că puțini recunosc de jenă, este altă poveste (poate o să caut niște postări într-o bună zi pe această temă și o să le las aici).

                    Din câte am observat, oficialitățile din țările non UE, chiar dacă nu le scrie pe frunte, în special polițiștii, au un mic "ceva" cu ceilalți, adică cei din UE și abia așteaptă să le găsească nereguli, ca apoi pac-pac să sară cu amenzi, pe motiv de... turiști cu bani. Cu ai lor nu se poartă chiar la fel pentru că... sărăcie (chipurile), dar la cei care tranzitează se aplică regula "e turist, deci are bani".

                    Cât despre respectarea regulilor de circulație, da, sunt de acord să se dea amenzi, dar să nu se exagereze. Așa cum am mai spus pe acest topic, nu există dram de indulgență în est. Ori amendă de te cachi pe tine ori reținerea permisului ori.. cum s-a întâmplat mai sus prietenului lui Dandideva - arest!

                    În vest e mai lejer. Se întâmplă cumva să nu fi atent la ceva? Atunci nu ți se taie capul... Mai primești un avertisment, ți se mai arată indicatorul de "nu parca" etc.

                    În fine, o dăm în altele. Ideea era să nu mai scoatem din context fix ce ne convine.

                    Dacă ai remarcat, eu nu l-am acuzat pe Dandindeva că a ales acel drum, deși puteam s-o fac pe principiul "cum, băăăăh, nu știai că e nașpa pe acolo?"
                    L-am întrebat altfel, dacă a fost pentru prima dată în Grecia.
                    Last edited by Catalin S.; 12 September 2018, 17:41.
                    http://www.loganclub.ro/forum/pictur...pictureid=8026

                    Comment


                    • Da! Am fost pentru prima data in Grecia!
                      E fain pe acolo!
                      Si preturile sunt suportabile, de exemplu am servit pranzul numai menu de la ei, cu 7 euro!!!

                      Comment


                      • Originally posted by Catalin S. View Post
                        Tristă poveste care mă duce din nou cu gândul că țările non UE ar trebui evitate.
                        Spun asta deoarece nu ești primul care relateazâ pățanii urâte prin zona aia...
                        Astea au fost vorbele tale.
                        Originally posted by Catalin S. View Post
                        Ce repede ai sărit!
                        Nu sar, nici nu topai, imi spun parerea.
                        Originally posted by Catalin S. View Post
                        Exceptând acel adevărat "all inclusive" la turci, mă refer la cel care chiar costă (cel de calitate unde prețurile sunt pe măsură, nu povești cu zâne vândute de agențiile de turism din România gen 100-200 euro / persoană / 10 nopți / 5 stele), nici cu turcii nu mi-este rușine la capitolul "să mor dacă mai circul vreodată noaptea în Turcia", iar asta nu am spus-o eu, ci zeci de turiști români care au avut neplăceri rutiere la turcaleți.
                        Bine, că puțini recunosc de jenă, este altă poveste (poate o să caut niște postări într-o bună zi pe această temă și o să le las aici).
                        Ce legatura are cu respectarea legii?
                        Ma duc doar in Istanbul, la cumparaturi. Plec mereu noaptea si n-am avut niciodata probleme in Bulgaria.Nu am fost niciodata la mare la turci, nu am fost vreodata la all inclusive, nici scump nici ieftin. In vacanta nu-mi place sa stau mult in acelasi loc si nici sa mananc in acelasi loc.
                        Originally posted by Catalin S. View Post
                        Din câte am observat, oficialitățile din țările non UE, chiar dacă nu le scrie pe frunte, în special polițiștii, au un mic "ceva" cu ceilalți, adică cei din UE și abia așteaptă să le găsească nereguli, ca apoi pac-pac să sară cu amenzi, pe motiv de... turiști cu bani. Cu ai lor nu se poartă chiar la fel pentru că... sărăcie (chipurile), dar la cei care tranzitează se aplică regula "e turist, deci are bani".
                        Am cunostinte care au fost incatusate pe autostrada in Ungaria si in Grecia.
                        Originally posted by Catalin S. View Post
                        Cât despre respectarea regulilor de circulație, da, sunt de acord să se dea amenzi, dar să nu se exagereze. Așa cum am mai spus pe acest topic, nu există dram de indulgență în est. Ori amendă de te cachi pe tine ori reținerea permisului ori.. cum s-a întâmplat mai sus prietenului lui Dandideva - arest!
                        Asa si trebuie, nu obliga nimeni pe nimeni sa ignore regulile. Cine o face accepta consecintele.
                        Sau crezi ca europenii “civilizati” respecta regulile din convingere? Te asigur ca nu, le e teama de consecinte. Ti-as recomanda sa vizitezi tarile nordice, sa vezi comportamentul soferilor de acolo. Soferi cu masini puternice merg cu exact cat “spune” indicatorul de limitare a vitezei.
                        Originally posted by Catalin S. View Post
                        În vest e mai lejer. Se întâmplă cumva să nu fi atent la ceva? Atunci nu ți se taie capul... Mai primești un avertisment, ți se mai arată indicatorul de "nu parca" etc.
                        Una e oprirea, alta e parcarea si cu totul altceva e +50km/h.
                        Cand conduci daca nu esti atent poti provoca o tragedie.
                        Originally posted by Catalin S. View Post
                        În fine, o dăm în altele. Ideea era să nu mai scoatem din context fix ce ne convine.
                        Ce am scos din context?
                        Originally posted by Catalin S. View Post
                        Dacă ai remarcat, eu nu l-am acuzat pe Dandindeva că a ales acel drum, deși puteam s-o fac pe principiul "cum, băăăăh, nu știai că e nașpa pe acolo?"
                        L-am întrebat altfel, dacă a fost pentru prima dată în Grecia.
                        Ce relevanta are prima sau a n-a oara? Regulile sunt aceleasi.
                        "ana pauker si cu dej au bagat spaima-n burgheji".

                        Comment


                        • Originally posted by dandindeva View Post
                          Salut!
                          Am fost 7 zile in Korinos cu prieteni de familie in perioada 24.08-01.09.2018.
                          Pana in Grecia sunt 6 puncte vamale si 9 puncte de taxe autostrada.
                          Timp pierdut enorm!!!
                          Sarbii abia se misca! Macedonenii cam tot pe acolo!
                          Grecii bat recordul. Am asteptat si la dus si la intors minim 2 ore la puntele vamale. Groaznic!
                          In Serbia daca ai incalcat codul rutier (depasire viteza legala cu peste 50km/h!!!) esti arestat! Fiind zi de vineri, prietenul meu a fost dus la sectie in Smederevo si tinut pana luni 27.08 cand cauza s-a putut judeca! In cursul saptamanii te judeca in ziua aia.
                          Codurile rutiere trebuie respectate, de aia e lege! Inclusiv la noi in tara!
                          La sarbi, macedoneni si greci chiar se aplica legea!
                          Autostrada e oarecum buna pe partea cu Serbia si Macedonia. Exista portiuni denivelate rau, nesemnalizate, te mai scoate in DN.
                          Pe Grecia un pic mai bine.
                          Taxe totale 15 euro. Cam mult pentru ce ofera! WC-urile sunt niste cabine de toate jena, statii peco destul de rar, parcarile mizerabile!
                          Grecia mai curat o idee!
                          Nu stiu daca mai merg! Ma mai gandesc pentru 2019.
                          Drumuri bune sa aveti!

                          Eu nu inteleg un aspect, ce-ai cautat prin atatea tari ca sa ajungi in Grecia?

                          Comment


                          • O locui omu' in centrul sau vestul tarii.

                            Comment


                            • Da, traseul Timisoara-Salonic e cu 90 de km mai scurt prin Serbia si Macedonia decat prin Bulgaria, dar ai nevoie de pasaport si suporti controale la traversare frontiere non-UE.
                              Last edited by liviunvl; 12 September 2018, 21:26.

                              Comment


                              • In alta dezordine de idei, personal n am sesizat anul asta nicio diferenta fata de anii trecuti vis a vis de poliția elenă.
                                Dincontra am senzatia ca in continuare sunt (din fericire) indulgenti cu turistii. Vorbesc de continent pentru ca pe insule politia este ca si inexistenta. Pe una din ele cel puțin, eu in 2 sapt. n am vazut nici picior de politie pe nicaieri, exceptand bineinteles paza de coasta (tot polițiști sunt si ăștia dar au alte atribuții).
                                Poate am avut eu noroc sau o fi zis ca sunt un sărac cu o masina ieftina , dar la ultima tură de Grecia, adica sapt. trecuta rulam constant pe un drum express cu 2 benzi pe sens, in spatele a 2 greci (2 masimi) cu 140+ pe limita de 90. In spatele.meu nu mai.era nimeni pe cel puțin juma de km. La un moment dat vad in fata politia si imediat ăștia 2 din fata mea frâneaza puternic cu avarii. Radar! Poliția i a tras pe amândoi pe dreapta, s a uitat la mine, la numar si...n a schitat nimic. Pe drepata mai aveau cel puțin 5 masini oprite.
                                Am scăpat...ma cacasem pe mine, la cat depășisem viteza maxima admisă ma legau ăștia plus vreo €2000 fine.

                                Originally posted by liviunvl View Post
                                Da, traseul Timisoara-Salonic e cu 90 de km mai scurt prin Serbia si Macedonia decat prin Bulgaria...
                                Dacă s.doar 90km in plus prin Bg, clar nu merita efortul de a merge prin niste tari non UE.
                                90km prin Bg ii faci lejer într o oră pe DN, chiar si in timpul zilei.

                                O iei pe la Vidin si aia e.
                                Last edited by Kojak; 12 September 2018, 21:48. Reason: Automerged Doublepost

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google