As Vrea Sa Plec Cu Masina In Grecia

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Originally posted by andreyi View Post
    Eu nu inteleg un aspect, ce-ai cautat prin atatea tari ca sa ajungi in Grecia?
    A trebuit sa merg in Timisoara, pentru ca am mers mai multe familii, in grup de mai multe masini!
    Traseul ca lungime este ok! Si sunt sigur ca autostrada de la sarbi pana la greci e mult mai ok decat sa merg prin Romania pana la Calafat, pe la bulgari...
    Timpii de asteptare din vama si punctele de taxare te pun la incercare...
    Din experienta proprie, drumul dureaza 8 ore, timpii de vama si taxa undeva pana in 4 ore (cel putin vinerea si sambata cum am avut eu planificata vacanta!). total 12 ore!
    Nu, nu trebuie pasaport pentru Serbia si Macedonia!
    Probabil cei care au copiii sub 18 ani, acolo nu stiu ce formalitati trebuie completate si la sarbi si la macedoneni si am vazut si pasapoarte...

    Comment


    • Originally posted by liviunvl View Post
      Da, traseul Timisoara-Salonic e cu 90 de km mai scurt prin Serbia si Macedonia decat prin Bulgaria, dar ai nevoie de pasaport si suporti controale la traversare frontiere non-UE.
      fals. treci cu buletinul si la sarbi si la macedoneni si la greci. doar copii au nevoie de pasaport, dar ala trebuie oricum, fiind singurul act cu poza ana faci 14 ani. nu te controleaza nici dracu, intri ca-n branza pe liniile "EU". doar ca stai la vama dintre macedoni si greci de ti se uraste. la romani-sarbi, 10 minute, sarbi-macedoneni 15 minute, macedonia-grecia 2 ore. la intors, maxim 15-20 minute greci-macedonia, 15 minute macedonia-serbia, 15 minute serbia-romania cu tot cu schimb de tura la vamesi.
      Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

      Comment


      • Dupa luni bune in care au trebuit sa respecte restrictiile impuse in tara, sute de romani au vrut sa profite de ridicarea acestora si au plecat in concediu. L-au inceput insa cum nu se putea mai prost, blocati in vama inainte sa intre in Grecia. „Grecia este pregatita sa primeasca turisti in aceasta vara„, spunea […]


        "Nu este niciun canal de comunicare, oficial sau mai putin oficial. Nici macar pe site-ul ministerului nostru de externe nu aaparut niciun fel de informare ca in data de 15, cand se ridica toate restrictiile, adica poti sa intri necarantinat in Grecia, incepe la ora 12 la pranz, din punctul lor de vedere. Noi am ajuns azi noapte, in data de 15, la ora 12 noaptea si ni s-a spus ca, daca vrem sa intram in Grecia la aceasta ora, intram in carantina. Nu am fost de acord bineinteles. Ni s-a spus sa asteptam pana la ora 12 si intram la ora 12. Intrebarea fireasca a fost de ce la ora 12?De ce nu la 9, de ce nu la 12 noaptea, de ce nu la ora 2 maine, de ce la ora 12? Nu au putut sa ne raspunda. Nu au vrut, nu au putut. Cert e ca coada se intinde dinainte de vama bulgara si pana in Grecia, peste 1,5 km, cam atat e portiunea asta de No man’s land. Masini sunt pe 5-6 randuri, parcarile pline, si asteptam sa se faca ora 12. Poate binevoiesc sa ne dea drumul in Grecia. Majoritatea sunt turisti din Serbia, Bulgaria si Romania. Sunt foarte multi romani. Sunt cateva sute de masini inmatriculate in Romania, in proportia de 60% din tot ce exista acum in vama. Este singurul punct de trecere al frontierei, da„,
        Sunt putine puncte de trecere a frontierei cu Bulgaria. Bacurile nu funcționează. Coada la Giurgiu este de 30 de minute la iesire. Iar la intrare, va exista același interviu cu un epidemiolog. Deci cozile vor fi și mai mari.

        Comment


        • Anul asta cred ca mai bine mergem mai tarziu, un fel de weekend prelungit, daca se va merge ok, poate o sa dau o tura pe la greci. Tocmai din cauza asta ca nimeni nu stie exact ce/cum va fi. Eu unul decat sa fac 3-4 zile pe drum sau sa intru dracu in izolare, am decis sa merg cu cortul la munte. Fetele au cam strambat din nas, ca in Cheile Carasului/Nerei nu e parc de distractii, dar daca mergem prin pesteri si vedem si cascade, deja e ok
          Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

          Comment


          • De acord. Si nu esti singurul. Crede-ma, am cumparat ultima cabina de dus/toaleta din sudul tarii acum o luna si ceva de la Decathlon, acum stoc zero in toata tara. Si, colac peste "wc", au disparut si toaletele portabile de la Hornback (mai sunt doar la Brasov si Sibiu, cateva bucati).

            Comment


            • Premierul Orban tocmai a pus capac pe planurile de vacanță în afara țării.

              Probabil și ei folosesc o metodologie de evaluare. Dacă folosesc aceeași metodologie, noi suntem peste 5.

              Ce știu este că de vreo săptămână se încearcă stabilirea unei metodologii comune la nivel european, măcar pentru cetățenii din afara UE, dar încă nu s-a ajuns la un rezultat. Dacă se stabilește la nivelul Comisiei Europene o metodologie comună, sigur că vom aplica această metodologie”

              [Premierul a spus că a primit mai multe mesaje de la români, care l-au întrebat dacă să mai plece în concedii.]

              „I-am întrebat cât durează concediul – 7 zile – le-am zis să plece. De regulă, după ce am luat decizia că, să spun, în 22 iunie că înlăturăm restricția și că Bulgaria e între excepțiile în care nu se intră în izolare la domiciliu și se reiau zborurile. Trebuie să treacă minim 14 zile până la momentul în care reinstituim restricția, pentru că evaluarea se face pe 14 zile. Din momentul în care noi am luat decizia să exceptăm o țară, ca să putem să reinstituim restricția, trebuie să treacă minim 14 zile, pe baza evaluărilor făcute de INSP.

              "Bulgaria era la un scor mic, sub 5%, sigur că a crescut numărul infecțiilor destul de mult, au revenit la obligativitatea purtării măștii, și vedem cum evoluează lucrurile. Deocamdată, cine pleacă în concediu [in urmatoarele zile] poate să plece liniștit. Poate cei cam de peste o săptămână care ar urma să plece trebuie să urmărească evoluția indicatorului respectiv pe site-ul INSP”, a completat prim-ministrul României.

              Deci, sa zicem ca faci rezervare peste 3 saptamani. Insa cu o saptamana inainte afli ca la intoarcere vei sta in izolare/carantina. S-ar putea sa pierzi banii de rezervare pentru ca asta nu este o restrictie de intrare in tara de destinatie, ci una de intoarcere acasa. Mult noroc cu rezervarile.

              Comment


              • Ne vedem in Siviri in septembrie, daca nu mai cresc prea mult cazurile depistate de covid19...
                Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                Comment


                • Cine a prins perioada 15 iunie - 30 iunie a fost relativ fericit. Erau mai multe intrări în Grecia. Eu nu aș fi fost fericit pentru că nu funcționau bacurile pentru a trece Dunărea și prin alte părți decât Giurgiu.
                  De astăzi, Grecia a restricționat intrarea prin Bulgaria doar la punctul de trecere de la Kulata. Ar fi fost pe traseul meu. Dar acum doar pe acolo se intră din Bulgaria. Este urmare a agravării infecțiilor cu coronavirus din România și posibil Bulgaria. Care este rezultatul?
                  Nervi întinși la maxim la punctul de frontieră Kulata - Promachonas, dintre Bulgaria și Grecia, singurul, de altfel, rămas deschis. Sute de români stau cu orele la coadă pentru a ajunge la destinațiile de vacanță.

                  Românii și bulgarii, așteaptă cu orele la Kulata, pentru a trece în Grecia. Unii dintre aceștia sunt chiar testați pentru coronavirus.

                  Grecii spun că măsura închiderii unor puncte de frontieră și concentrarea trecerii printr-un singur loc a fost luată pentru un mai bun control al persoanelor care intră pe teritoriul țării.

                  Practic, de acum putem trece cu maşina în Grecia doar prin punctul de frontieră Kulata – Promachonas, unde coloana de mașini se întindea joi dimineața pe mai bine de cinci kilometri.

                  Aşadar românii care pleacă în Thassos, nu mai au cum să o ia pe traseul lor obişnuit, prin Makaza, ci vor face un ocol de aproximativ 200 de kilometri, iar durata călătoriei va creşte cu aproximativ 2 ore. Asta fără a mai ține cont de cozile infernale din singurul punct de frontieră deschis.

                  Sunt închise şi graniţele dintre Macedonia şi Grecia. Aşa că cei care pleacă din vestul ţării vor trece în Grecia tot prin Bulgaria.

                  Comment


                  • Coada, după ce scăzuse puțin ieri, fusese de doar 3 km dimineața, a ajuns azi la 12 km. Kalimera!
                    Haos la frontiera dintre Bulgaria și Grecia - Cât trebuie să aștepte românii pentru a ajunge în destinațiile de vacanță
                    O coadă de 12 kilometri s-a format la granița între Bulgaria și Grecia și se așteaptă șase ore, transmite MAE, precizând că există un flux de acces pentru mașinile înmatriculate în statele membre UE potrivit Mediafax.

                    Comment


                    • O vacanță minunată pentru cei care au fost în același avion cu turista româncă testată pozitiv pentru coronavirus în Grecia.
                      Turista româncă a ajuns în urmă cu două zile în Creta, anunță Digi24, în stațiunea Anissaras. A fost testată pentru coronavirus, iar testul a ieșit pozitiv. Românca este asimptomatică, însă trebuie să rămână în izolare, într-un hotel, timp de 15 zile.

                      Un medic din Atena, Nikos Koudounis, a intervenit și a oferit informații importante: ”Turista a venit alaltăieri în Creta, cu avionul direct acolo, astăzi a venit informația că a fost găsită pozitivă la virus. Problema a fost cu turista că ea a fost declarată la un alt hotel și autoritățile au căutat-o acolo, însă nu fusese niciodată cazată la hotelul respectiv pentru că nu se deschisese. Protocolul a fost ținut cum trebuia, toți turiștii care au venit în legătură cu ea sunt ținuți în carantină în următoarele 15 zile. Este foarte bine că turista româncă nu prezintă simptomele, e în stare foarte bună și asta ne face să credem că totul va decurge cum trebuie și pentru ea și pentru restul turiștilor”.

                      Medicul a spus că turiștii sunt izolați într-un hotel, în apropierea zonei unde turista româncă trebuia să aibă vacanța. El a mai spus că autoritățile grecești, din domeniul sanitar, sunt în alertă și cu privire la turiștii din România, din cauza numărului de cazuri, precizând că vor efectua foarte multe controale: ”Dacă vrem ca Grecia să nu devină Turcia sau America, trebuie mare-mare grijă”. ”Turiștii trebuie să înțeleagă că autoritățile din Grecia au protocol bine pus la punct și strict și niciunul nu are cum să-l depășească. Românca turistă va pierde vacanța pentru următoarele 15 zile. Nu avem cum să spunem că nu are simptome și-n 3-4 zile să o lăsăm să-și continue vacanța. Nu! Ea a pierdut vacanța”.
                      Și ea, și ceilalți din avion. Acum avem pe cap și o declarație mincinoasă a tâmpitei din România privind locul de cazare.
                      Last edited by gecmc94; 4 July 2020, 17:30.

                      Comment


                      • a picat si weekendul prelungit din septembrie, cred ca ti-e clar
                        Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                        Comment


                        • Salut! Urmează să plec în Grecia pe traseul Ruse-Sofia-Kulata. Am vazut pe internet că au închis popasul la steaguri din Bulgaria. Daca cunoaște cineva popasuri salubre între Ruse și Sofia, puteți să-mi recomndati un loc de oprit?

                          Comment

                          Working...
                          X
                          Anulare DPF
                          Politica de Securitate Google